PHONE ZONE
My Friend Pedro: Ripe for Revenge
D. KOSOVAC
1. septembar 2021.

Pre dve godine, mladi Šveđanin Viktor Agren, pod zastavom studija DeadTost Entertainment, samostalno je stvorio otkačenu akrobatsku pucačinu My Friend Pedro. Izdavač Devolver Digital pomogao je Viktoru da istu ideju pretoči u igru za mobilne uređaje i sada je pred nama spin-off naslov My Friend Pedro: Ripe for Revenge. Dok je mehanika mobilne igre veoma slična onoj koja je proslavila „starijeg brata” na PC-u i konzolama, ovo nije puki port popularne igre, već postoji nekoliko znatnih razlika, kako u upravljačkom sistemu, tako i u postavci priče. Dok je originalni MFP imao prilično mračnu radnju, mobilni Ripe for Revenge ima mnogo klasičniji zaplet, pa bezimeni protagonista sada pokušava da spasi kidnapovanu suprugu i decu. Zajednička stavka u obe igre je naslovna banana Pedro koja nama, to jest, glavnom liku, daje korisne savete dok se radnja odmotava. Takođe, primetna je razlika i u dizajnu likova. Dok se originalna igra oslanjala na realistički prikaz, u mobilnoj varijanti likovi su stilizovani u „simpatično zdepastom” fazonu. Upravljački sistem takođe je specifičan. Originalna igra koristila je sve prednosti upravljanja putem džojpeda, odnosno, kombinacije tastature i miša, a Ripe for Revenge oslanja se na solidnu upravljačku šemu zasnovanu na, naravno, touchscreenu. Sa leve i desne strane ekrana su virtuelni d-padovi kojima se aktivira skakanje ili proklizavanje u željenu stranu, dok se u protivnike puca tapkanjem po bilo kom od d-padova. Još jednom, kao i u originalu, kada započnemo sa izvođenjem određene akrobacije, tok vremena se blago usporava, što daje malo više prostora za taktiziranje, odnosno, sprečava da igra bude preteška. Dok na prvu loptu ove touchscreen komande ne deluju intuitivno, nakon par nivoa sve dolazi na svoje mesto.

Ripe for Revenge sadrži ukupno 37 nivoa kojima dominiraju oni u kojima se, pored pucanja, trči i skače, ali tu su i nivoi u kojima vozimo motor ili skejtbord. Sistem iz originalne igre koji neprestano podiže multiplikator osvojenih poena, dok god akcija traje i pravimo što duže nizove eliminisanih protivnika, prisutan je i u ovoj igri, a finalni rezultat na kraju svakog nivoa biva pretočen u zvezdice. Čak i ako se potrudite da dovoljno ovladate igrom kako biste postigli maksimalni broj zvezdica na svim nivoima, obrnućete kampanju već za nekoliko dana, što može da deluje prekratko, ali se i dalje radi o besplatnoj igri. Ako, pak, odlučite da za 300 dinara kupite premium verziju igre, rešićete se reklama, a pored regularnog stepena težine otključava se i režim Blood Rush, u kom svaki nivo mora da se završi za propisani broj sekundi (čišćenje soba dodaje vreme).

My Friend Pedro: Ripe for Revenge predstavlja impresivnu mobilnu varijantu odlične igre, pa je preporučujemo svakom ljubitelju akcije, a pogotovo igračima koji su uživali u originalu.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 154 MB

Cena: besplatno / 299 dinara • Adresa: Google Play, App Store


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama