NET PLAY<>
052009<><>

ESL: ENC 2009

Pored Clan Base, postoji još jedno veliko e-sports takmičenje u Evropi i održava se pod ESL okriljem. ENC ili European Nations Cup ima šest diciplina i okuplja većinu zemalja koje imaju ESL ligu. Ali, često ESL izađe u susret i dopusti registraciju zemlje gde ESL nije aktivan, te smo tako i mi ušli u ovogodišnji krug takmičenja u ENC-u.

Zahvaljujući angažmanu Marka Ladavca (poznatijeg po nicku Hamla), koji je kontaktirao organizaciju ESL, ove godine Srbija će biti predstavljena u svih šest disciplina. To su Counter-Strike 1.6, CS: Source, DotA, Warcraft 3:TFT, Fifa 09 i CoD 4.

Izbor reprezentacije za Counter-Strike 1.6 je po običaju izazvao najviše pažnje, komentara i kritika. Čak su se u jednom trenutku javili i Srbi iz dijaspore zahtevajući mesto u toj reprezentaciji ili meč da bi se videlo ko je bolji. Hamla je nakon konsultacija izabrao uži sastav reprezentacije, gde su se pojavili neki igrači koji do sada nisu igrali ovako jake mečeve. Takođe, treba reći to da je reprezentacija prvi put u svom sastavu imala i igrače van Beograda. Izostanak igrača izvan prestonice u sastavu reprezentacije bila je redovna zamerka prošlim selektorima. Kvalifikacioni meč smo igrali protiv naših komšija Grka, sa kojima smo se već nekoliko puta sastajali i uglavnom gubili. Meč je održan 14. aprila, a igralo se na dve dobijene mape. Prvu mapu de_inferno Grci su rešili u svoju korist, 16:9. Postojala je trema kod novih igrača koji nisu mogli da se snađu, a komunikacija je bila na vrlo niskom nivou. Zato je de_dust2 bio vrlo prijatno iznenađenje, jer su naši puleni zaigrali mnogo bolje i organizovanije, pa je to pokazao i rezultat 16:11. Kada smo već počeli da slavimo, počela je treća mapa de_train. Na našu žalost, ovde su nas Grci totalno deklasirali, i to 16:2. Što se tiče CS-a 1.6, takmičenje za našu reprezentaciju je završeno. Istog dana u kvalifikacijama susrele su se naše prve komšije Hrvati i Bosanci, a pobedili su kanteraši iz BiH, i to 2:0 u mapama.

Ostale reprezentacije lagano se pripremaju ili biraju svoj sastav, a mečevi će početi u najskorije vreme. Najveće šanse za plasman imaju DotA i Fifa timovi, koji su prilično jaki i mogu da se nose sa drugim protivnicima. DotA tim će početi takmičenje iz kvalifikacione runde 1, što znači da im predstoje dva kola single eliminacija pre nego što počnu stvarno da se takmiče. Fifa tim takođe počinje takmičenje iz najniže grupe, a prvi protivnik im je Belorusija. Videćemo kako će proći u ENC, ali je takmičenje u CB Nations Cupu za njih završeno. Meč sa Ukrajinom, koji je odlučivao o plasmanu u grupi C, naši su tesno izgubili 11:9. Rezultat ne čudi mnogo, jer protivnik u svojim redovima ima igrače koji su vrlo visoko plasirani na ESL EU ladderu. Tako se naša reprezentacija plasirala na četvrto mesto u grupi C (od pet ekipa).

CoD 4 tim takođe se prvi put takmiči, a kvalifikacioni meč igraju protiv Rumunije. Za ostale repezntacije još nije istaknut raspored igranja. Ako želite više da se informišete, posetite www.esl.eu/eu/enc/.

Aleksandar AŠKOVIĆ

 
ESL: ENC 2009
Šta mislite o ovom tekstu?
Net+ turnir
Kraj e-sportsa
Niš Open 09
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera