PHONE ZONE<>
092007<><>

Kasparov Chess

Čini se da se u ovoj rubrici nismo previše bavili šahom, pa je ovo možda jedan od retkih opisa ovog žanra u „Phone Zone” igrama. No, kako postoji veliki broj ljubitelja ovog sporta, evo predloga jedne interesantne simulacije. Glu Mobile napravio je najnoviju verziju šaha za mobilne telefone, pri čemu je preuzeo licencu i jednog od najvećih šahovskih majstora ikada – Garija Kasparova, potvrđujući time njihovu želju da ovaj šah bude dominantan na tržištu.

Nema se šta puno reći oko gameplaya u ovom naslovu. Šah je i dalje šah, i zahteva isto onoliko truda kao da ga igrate „na klupi u parku”. Kasparov Chess je moguće igrati i u 2D i u 3D okruženju, u zavisnosti od toga da li ste šah navikli da igrate na svom računaru ili „uživo”. Tu su i tri teme koje možete odabrati, što će donekle doprineti da personalizujete svoje igračko iskustvo. Ono što je najvažnije kod ovog tipa igara jeste nivo težine. Kasparov ih donosi ukupno pet. Naravno, sve preko trećeg nivoa težine namenjeno je veoma iskusnim šahovskim majstorima, koje će kompjuter poprilično namučiti. Ako vam ni to ne predstavlja izazov, moguće je igrati „hot seat” sa prijateljem, odnosno partiju šaha sa naizmeničnim zadavanjem poteza. Iako je i ovaj način igre zanimljiv, iznenađuje to što ne postoji podrška za Bluetooth konekciju, što bi okršaje živih protivnika prilično olakšalo.

Kada govorimo o muzici, ona je u igrama sličnog tipa oduvek bila dominantna i izuzetno važna. Glu je zbog toga ovde iskoristio klasične melodije koje ne umaraju i ostavljaju mogućnost da se u potpunosti usredsredite na naredni potez.

Zaključak je za ovakav tip igara izuzetno lako dati. Kasparov Chess je jedna od najboljih šahovskih simulacija na mobilnim telefonima. Ukoliko volite ovaj sport, a posebno ukoliko imate prijatelje koji ga takođe vole, nemojte propustiti da isprobate ovo izdanje.

Milan ĐUKIĆ

 
Kasparov Chess
Šta mislite o ovom tekstu?
Stranded
Essence

Platforma:
Java
Veličina:
260 KB
Cena:
10 evra
Adresa:
www .glu .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera