TEST RUN<>
092005<><>

AAA Logo 1.21

Šablonizovana izrada logotipa

Koliko puta ste se do sada susreli s nedoumicom oko toga na koji način brzo i pouzdano izraditi efektan logotip? Bez obzira na to da li je on potreban vama lično ili ste jednostavno želeli da pomognete rođaku/komšiji koji je od vas zatražio pomoć – dilema ostaje ista. Ukoliko se grafičkim dizajnom bavite povremeno i iz radoznalosti, a čari superteškaša iz klase poput CorelDRAW-a, Adobe Illustratora i sličnih ostvarenja vam nisu jača strana, problem može da poprimi ozbiljne proporcije. Na sreću, softverska pijaca prepuna je kvalitetnih rešenja koja će vam pomoći da na lagan način, bez preteranog zamaranja, stignete do efektnih rezultata.

U pomenutoj situaciji softverski paket AAA Logo kompanije SWGSoft Inc. mogao bi se pokazati kao dobrodošla pomoć i nezamenljiv partner u procesu dizajniranja. Naime, reč je o izuzetno jednostavnom alatu za izradu logotipa koji od korisnika ne zahteva gotovo nikakvo tehničko predznanje (ali osećaj za lepo se podrazumeva). Program funkcioniše po principu unapred pripremljenih (visoko konfigurabilnih) rešenja, „serviranih” korisniku na prilagođavanje sopstvenim potrebama (ukoliko tako želite, projekti se mogu startovati i „od nule”, sa podjednako kvalitetnim konačnim rezultatima). Da bi vam prethodna rečenica postala jasnija, navešćemo podatak da se u programu nalazi preko 100 gotovih dizajna koje je po svom nahođenju i potrebama moguće prilagoditi „gorućoj” situaciji. Sve što treba da uradite jeste da se opredelite za jedno od ponuđenih rešenja, a zatim pristupite njegovom finom podešavanju. Svaki dizajn sastoji se od određenog broja grafičkih elemenata i teksta s kojima je bukvalno moguće raditi šta god vam padne na pamet (promena boje, upisivanje tekstualnih poruka na označenim mestima, dodavanje 3D prikaza, senčenje, korekcija veličine, gradijentno farbanje, promena predviđenog rasporeda itd.). S obzirom na to da svi elementi poseduju vektorske karakteristike, rad u takvom okruženju je ugodan, a promene su vidljive odmah i vrlo ih je lako implementirati (na primer, za promenu veličine bilo kog elementa dovoljno je izvršiti njegovo označavanje i pokretom miša nagore ili nadole pristupiti skaliranju na odgovarajuću veličinu). Koliko su autori vodili računa o raznovrsnosti, govori i činjenica da se u programu nalazi preko 2.000 grafičkih objekata i gotovo 300 stilova za bojenje elemenata koje je moguće uključiti u sopstvene kreacije. Ne treba biti genije da bi se shvatilo koliko to daje različitih mogućnosti i unikatnih kreacija.

Naravno, osim rada s objektima stacioniranim u internoj bazi programa, omogućeno je i učitavanje eksternih slika tako da su mogućnosti praktično neograničene. Podržani su najpoznatiji grafički formati pa se na ulazu mogu naći bilo koje JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, ICO ili TGA kreacije. Kada je reč o eksportovanju gotovih rešenja, ono se takođe može obaviti u jednom od gorepomenutih formata (sem ICO i TGA), a obezbeđena je i opcija automatskog skaliranja izlazne slike na potrebnu veličinu (tokom rada barata se relativnim veličinama).

Pored jednostavnosti u radu, AAA Logo se od sličnih ostvarenja izdvaja po kvalitetu implementiranih primera, ali i kompletnih grafičkih rešenja. Takođe, autori su mislili i na one kojima će pomoć programa biti potrebna svakodnevno, pa su omogućili redovno osvežavanje baze downloadovanjem novih grafičkih elemenata s oficijelne stranice – potpuno besplatno. Iako smo i ranije na ovim stranicama opisivali programe slične namene, slobodno možemo reći da je AAA Logo jedan od efikasnijih, ako ne i najboljih.

Vladimir PISODOROV

 
AAA Logo 1.21
Šta mislite o ovom tekstu?
SoftBoy Key Transformation 5.4
Ledset Cam Wizard 5.01
Ashampoo UnInstaller Platinum Suite 1.10
Teley PC 2 Answering Machine Professional 2.0.8.4
Panda Platinum Internet Security 2005
Native Instruments B4
Sibelius 4

Potrebno:
Windows
Veličina:
5,3 MB (demo), 26,8 MB na HD
Cena:
50 dolara
Adresa:
www .aaa -logo .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera