TEST FUN<>
102004<><>

Lighthouse 3D Screensaver

Jedan dan u životu svetionika

Vispreni programerski um u poslednje vreme se najviše dokazuje na polju 3D skrin-sejvera koje je prosto preplavljeno najrazličitijim tematskim izdanjima (putovali smo svemirom, proživljavali epske bitke sa filmskim junacima, posetili plavetnila morskih dubina, leteli kao ptice...). Ova ostvarenja se uglavnom odlikuju sjajnom grafičkom podlogom koja je često na višem nivou nego kod većine komercijalnih igara. Lighthouse 3D Screensaver je još jedan u nizu tematskih 3D skrin-sejvera koji treba da „ispriča” priču iz života običnog svetionika.

Ovaj skrin-sejver u stvari je dobro režiran splet animiranih 3D scena, uklopljenih u celinu tako da podsećaju na kadrove iz nekog putopisa ili turističkog filma (svakim startovanjem počinje se od različite scene, čak različitog doba dana, tako da uvek imate osećaj novog). Tu je gradić, marina s brodićima i jedrilicama, živopisno brdsko okruženje, zalazak sunca, galebovi u preletu, mreškanje mora, peščana plaža... Na kameru koja kruži krajolikom korisnik nema puno uticaja, ali zato može podešavati gomilu tehničkih parametara (rezoluciju, kvalitet tekstura, refleksiju i slično). Tokom vremena dok je skrin-sejver aktivan na ekranu može biti prikazan sat, a tu je i opcija za ispisivanje broja iscrtanih sličica u sekundi (FPS).

Iako Lighthouse 3D Screensaver izgleda prilično impresivno (najlepše su scene u suton), još više nam se dopala njegova zvučna komponenta. Pored izuzetnih klavirskih partitura, tu su digitalizovani zvuci mreškanja i lupkanja talasa o obalu kao i kričanja galebova. Prava stvar za opuštanje posle napornog dana, pod uslovom da ste spremni da izdvojite 15 dolara za registraciju.

Vladimir PISODOROV

 
Lighthouse 3D Screensaver
Šta mislite o ovom tekstu?
IconSaver 2.2
Ćirilica čuvar ekrana 1.9
FRAPS 2.2.5
Warning Forever 1.04
WorldTimer 5.65.4

Potrebno:
Windows, Pentium 3/500 MHz, grafička kartica sa 32 MB VRAM
Veličina:
4,4 MB (demo), 4,5 MB na HD
Cena:
15 dolara
Adresa:
www .3d -screensaver -downloads .com /lighthouse .php
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera