PD KUTAK<>
121998<><>

Digital Player 95

Da ste pre nekoliko godina čuli kako će vam za običan CD plejer programčić za Windows biti potreban minimum Pentium na 100 MHz sa 16 MB RAM-a i 7 MB prostora na disku, verovatno biste se samo nasmejali. Digital Player 95 zahteva upravo to, ali se u potpunosti isplati, jer (po našem subjektivnom mišljenju) predstavlja jedan od najbolje urađenih programa ove vrste.

Naime, pored standardnih funkcija, postoji još i mogućnost promene izgleda komandnog interfejsa (nešto poput skinova u Win Ampu), što praktično znači da možete menjati kompletan look & feel i tako sebi omogućiti izbegavanje monotonije pri korišćenju na duže staze. Dalje, program podržava čak četiri CD-ROM uređaja, kontrolu basova, visokih tonova, naravno jačine zvuka, a moguće je i postavljanje ovog plejera na mesto default plejera umesto „istrošenog” sistemskog. Lepa osobina je i to što se svaki ubačeni CD pamti (sa nazivima svih pesama, naslovom albuma i izvođačem) i automatski prepoznaje prilikom ubacivanja u CD-ROM. Tu je i neka vrsta daljinskog upravljača preko kog možete brže pristupati pesmama i komandama. Digital Player možete „spustiti” na taskbar u obliku ikone, odmah pored sata i ikonice za zvučnu karticu (systray), odakle će takođe odlično funkcionisati. Nazivi pesama, dužina trajanja kao i način puštanja CD-a lepo su grafički predstavljeni u obliku LCD displeja, tako da je osećaj mnogo kompletniji nego onaj pri upotrebi sistemskog „Microsoftovog” plejera.

Program zahteva Small Fonts na desktopu, na šta vas ljubazno upozori prilikom prvog startovanja. Dodatne informacije na www.swregnet.com/1103p.htm.

Vladimir PISODOROV

 
Digital Player 95
Šta mislite o ovom tekstu?
EasyLog 98
Serial Paint
PowerStrip
Zip Up The Web
Audio Grabber

TIP:
CD player
INFO:
PC, Windows 95, (DGPlayer.zip, 2,8 MB)
VER:
3.0
REGISTRACIJA:
20 USD, poželjna.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera