![]() |
![]() |
![]() |
#2361 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]()
^Čuj i treba mu da pokrene adobe paket na laptopu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ColdBoot na korisnoj poruci: | ||
C64freak (1.8.2016) |
![]() |
#2362 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Neutrino (29.7.2016 u 21:58) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Od privatnosti nema nista, treba paziti i na 7 i 8.1 koji su takodje dobili Microsoftov spyware. Ja sam presao na 10, iskljucio sta se iskljuciti da, svestan sam da sam "na izvolte" ali dok ne krenu tuzbe za piratski softver, ne migoljim se mnogo. Mene mnogo vise brine Google, koji stravicno vise zna o meni.
Sent from my E2303 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2364 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
17.3", 16", pa i 15.6" je sasvim solidno za rad u Photoshopu pogotovo u uslovima kad nakačim eksterni monitor a ekran laptopa koristim kao kontrolu. Nisam cvikeraš i nemam dioptriju, a održavam zdrav vid eksternim monitorom kad god imam uslove za to. Kad nemam, radi se van ofisa ali rjeđe. Cvikerašima ni 24" ne pomažu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2367 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Desetka je bagovita od prvog dana, tu se svi slažemo ![]() http://thehackernews.com/2015/12/hac...sword.html?m=1 Čak ni Windows nije toliko tulav da nakon 28 pritisaka na bekspejs dobiješ access ka svemu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
C64freak (1.8.2016) |
![]() |
#2368 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To je bio samo čist senzacionalizam za ljude koji apsolutno ništa ne znaju o Linux-u. Propust je postojao u GRUB boot loaderu a ne u Linux-u (kernelu ili distribucijama).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
C64freak (1.8.2016) |
![]() |
#2369 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sreća pa nema drugih bagova na Linuxu, i otkud ovdje na temi toliko linuksaša kad se takmičite koji više mrzi M$? Nije da mi smeta, no me malo čudi
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
todos (30.7.2016) |
![]() |
#2371 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Taj članak sam imao prilike da pročitam još kad je izašao ali ništa nisam postigao tapkajući 28 puta backspace. Siguran sam ni ti ako negde uopšte koristiš "tulav" OS. ![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: ColdBoot (30.7.2016 u 1:32) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2372 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Koristim Manjaro na netbuku i jednom od desktopa, tako da znam ponešto o Linuxu: nisam zaluđen da učim komande napamet i slične stvari, ali znam da se snađem. Ipak, afera sa tih "28 puta pritiskanja bekspejsa" me je debelo odvratila od Linuxa i postavila nad glavom hiljadu upitnika po pitanju njegove neranjivosti i navodne nadmoći u odnosu na Windows. Tehnički, dosta smo zagušivali temu Linuxom i to nije poenta. Jasno je da je Win10 "špijunski" OS ali ni Linux ne nudi ništa kvalitetniju zaštitu od bilo čega: ransomware, bagovi, nedosljednost u kvalitetu i gomila "inovacija" za koje niko nije pitao krajnje korisnike "krase" obe platforme. Linux nije mrtav jer ima poprilično velik community, ali je mrtav za ovo što meni treba (Adobe paket, 3DsMax) jer neću da koristim raspali Blender i Gimp. Stvar ukusa, navike i standarda u radu, ništa manje ni više ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2373 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2374 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Ali, što se teme tiče, mislim da je ova priča o telemetriji na 10-ki prenaduvana i da joj se pridaje preveliki značaj. Mogućnosti za špijuniranje i mimo telemetrije je bila ogromna i ranije pa se opet o tome nije pričalo kao sada. Iz mog ugla, pustili su je na korišćenje prerano, u pre-alfa fazi, pa da se ne bi oslanjali na, uglavnom neuke i nezainteresovane korisnike, zakucali telemetriju da bi znali šta treba okrpiti u hodu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2375 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]() Citat:
![]() Mrtvi bagoviti Linux? Uzmi neki mainstream distro, instaliraj na komp i poigraj se malo, videćeš da je nit' mrtav nit' bagovit. Samo realno nije namenjen prosečnom krajnjem korisniku. Bagovit je onoliko koliko ga ti načiniš bagovitim ![]() A to što nemamo Adobe na Linuxu i game developeri nikako da počnu da masovno razvijaju igre za Linux je veoma tužno ali je odavno očigledno da taj progres koči samo korporativni interes. Hvala Bogu, pomaka na tom polju ima odavno. Ako ništa drugo ogroman deo developera softvera koji nije namenjen ekskluzivno Windowsu danas koristi Linux za rad. Npr. u "bagovitom" Linuxu barem mogu da podesim swappiness kako mi odgovara a na Windowsu moram da trpim loš (po mom mišljenju) RAM management. Nažalost, i sam sam vezan za Windows zbog igara, fakulteta na kom koristimo dosta MS alata i nedostatka prostora na SSD-u ali već neko vreme čačkam oko Linuxa i spreman sam za tranziciju onog dana kad budem uzeo desktop. Jedno vreme pre par godina sam čak koristio Ubuntu kao primarni OS na desktopu a Windows sam bootovao samo zbog igara. Ništa mi nije falilo kao prosečnom korisniku, jedino što sam morao da uradim nakon instalacije je da podesim ALSA Mixer da mi proradi mikrofon (čitaj: bio je muteovan). Znači nemoj da pričaš tako napamet ubuduće ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (30.7.2016) |
![]() |
#2376 |
Starosedelac
|
![]()
Tačno tako, doco...
Na linuxu sam sve nedostatke uglavnom i sam mogao da okrpim a ovde uglavnom čekam da pročitaju report i nešto urade u sledećem upade-u... Nego, ako mi se ostvari crna slutnja i redstone 1 bude imao duplo uvećan apetit za memorijom, trebaće nova ploča i više rama. Stvarno se razmišljam da batalim desktop i uzmem konzolu pa neka se igraju... Uncharted-u 4 ništa nije falilo i to iz prve ruke kažem. Inače 3/100 legalan OS i igre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2377 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Nadam se da ce ovim famoznim updateom da ispeglaju to kako radi sa usb wifi adapterima posto sam privremeno digao ruke od rollback-a jer je update blizu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2378 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
1. Pogledaj forum sa slobodnim softverom pa vidi koliko sam se puta petljao sa gomilom raznih distroa i valjda će ti biti jasno da ne pričam napamet. Netbuk, laptop, desktop, biraj. Na svemu sam probao. 2. Adobe paket i njegovo nepostojanje na Linuxu nije nikakav korporativni interes nego čista nemogućnost da na besplatnim platformama tipa Debi(L)an itd. prodaš i portuješ kvalitetan komercijalni paket aplikacija. Pa čak i Appleov OS je ispod haube zapravo ušminkana linux platforma i tamo je uspjelo sa Adobom, a ovamo "ne odgovara" nekom: Canonicalu, communityju ili nekom desetom, ne znam kome. Znam da MOŽE da se portuje ali neko NEĆE. Krš alternative tipa Gimp, Blender, Inkscape, Avidemux itd. su čisto gubljenje vremena i nikad neće postati standard ni uzeti primat nad komercijalnim paketima programa firmi tipa Adobe, Autodesk, Corel itd. Da ne pominjem nepostojanje kvalitetnih i uniformisanih makroa za korištenje formata iz Windowsa pod Linuxom, od najobičnijih word dokumenata pa preko printanja pdf-a za šta su potrebne nekakve posebne biblioteke i burgijanje ispod haube koje oduzima vrijeme. Nikad da naprave nijedan Linux koji sve dobro radi iz kutije, nego sve nešto mora da se čačka, podešava, konvergira sa trećom kućicom Marsa u Neptunu i kad sve podesiš OPET ti niko ne garantuje da će sve biti kako treba. 3. Da ne idemo dalje u off, Linux je super bajan krasan divan ali imate sekciju foruma koji se bavi njime pa možemo tamo nastaviti "čiji je veći". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2379 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Lich_king2 (31.7.2016), LoneWolf (30.7.2016) |
![]() |
#2380 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
2.Sve i radi iz kutije čak i na Manjaru... ![]() Morao sam da prokomentarišem jer prosto bode oči nivo neodređenog i paušalnog (ne)znanja koje iznosiš i zadovoljan si time. Ovo za adobe je tek naglavce pogrešno. Uživaj na 10-ki na kojoj ti sad sve radi iz kutije i bez bagova ![]() Sry, za OT. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
spyware, update windows 10, win10 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows installer | nikolapfc89 | Operativni sistemi | 6 | 16.11.2009 0:13 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |