Prikaži potpunu verziju : PlayStation 3
Strane :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Izašao u Americi i Japanu (za Evropu tek u martu).
Impozantnih tehničkih karakteristika, sa nVidia G70 grafičkim procesorom, šestojezgarnim Cell procesorom na 3.2 GHz, podrškom za HD rezolucije, HDMI izlazom (i u Basic i u Premium varijanti), Blue Ray čitačem, hard diskom od 20/60GB, kompatibilan je sa PSX i PS2 igrama i sve to po ceni od 500, tj. 600 dolara što je cena jednog osrednjeg PC-ja. Pritom treba računati da taj PC rupa bez dna i da ga treba nadograđivati s vremena na vreme, dok PS3 pruža ogroman potencijal koji nije ni iskorišćen u startu (pogledajte samo igre s početka i s kraja PS2 ere, na kraju su izveli efekte poput motion blura, light traila i ostalog što uopšte nije bilo podržano hardverski), dok će PS3 biti upotrebljiv 5 godina minimum.
Tu je i podrška za miša i tastaturu, druge operativne sisteme (moguće je instalirati Linux, određene distribucije prilagođene PS3 su se već pojavile), puštanje filmova i sve ostalo što se očekuje od moderne konzole koju je lako pretvoriti u kućni kompjuter. Sama mogućnost instaliranja Linuxa bez dodatnog petljanja sa strane otvara neograničene mogućnosti za široku primenu konzole, od programiranja do emuliranja starijih sistema.
Vrlo je bitno što igre više neće biti podeljene po regionima (Japan, Evropa, Amerika), nego će svaka raditi na svakoj konzoli.
Sam razvoj aplikacija bi trebalo da bude vrlo lak zahvaljujući vrlo upotrebljivom developer's kitu. Rendering se vrši upotrebom OpenGL-a, 2D akcelerisana vektorska grafika koristi OpenVG, već su licencirani neki endžini poput Unreal 3.0, Ageia PhysX, NovodeX i Havoc, a PS3 podržava i apgrejd firmvera kao na PSP.
Da rezimiramo, to je ultimativna mašina koju bi svako poželeo ispod svog televizora, ili na stolu pored HD monitora.
Launch titles:
* Call of Duty 3
* Fight Night: Round 3
* flOw
* Full Auto 2: Battlelines
* Genji: Days of the Blade
* Madden NFL 07
* Marvel: Ultimate Alliance
* Mobile Suit Gundam: Crossfire
* NBA 07
* NBA 2K7
* NHL 2K7
* Need for Speed: Carbon
* Resistance: Fall of Man
* Ridge Racer 7
* Tiger Woods PGA Tour 2007
* Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
* Tony Hawk's Project 8
* Untold Legends: Dark Kingdom
Other major titles:
Shooter:
* Armored Core 4
* Battlefield: Bad Company
* Frontlines: Fuel of War
* Half-Life 2
* Killzone
* Mercenaries 2: World in Flames
* Resident Evil 5
* Stranglehold
* Unreal Tournament 2007
* Warhawk
Action:
* Assassin's Creed
* Blade Storm: Hundred Years War
* Devil May Cry 4
* Heavy Rain
* L.A. Noire
* Lair
* Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
* Ninja Gaiden Sigma
* The Getaway 3
* Eight Days
* Grand Theft Auto IV
* Heavenly Sword
Racing:
* MotorStorm
* Gran Turismo HD
* Formula 1
Role-playing:
* Enchanted Arms
* Final Fantasy XIII
* Final Fantasy Versus XIII
* White Knight Story
* The Elder Scrolls IV: Oblivion
Fighting:
* Tekken 6
* Virtua Fighter 5
Sports:
* Virtua Tennis 3
Mala ispravka. U SAD izlazi 17. novembra. U japanu je izašao 11. Inače, prvobitni datum izlaska je bio mart 2006. ali zbog nekoliko problema, pomeren je za novembar i to sa samo 480.000 jedinica. Od toga su 80.000 namenjene za japansko tržište a 400.000 za američko.
Nekoliko pitanja, koje mi je najbolje rešenje (odnos cena-kvalitet) što se tiče prikaza? Mislim na monitore/televizore naravno. Kako bi to sve izgledalo recimo na mom Samsung 21" SyncMaster-u, ili nekom monitoru uopšte? Ili da štekarim za neki LCD tv?
D.J.Quimby
13.11.2006, 16:16
Sve je to lepo ali PS3 kada se pojavi kod nas nece kostati ispod 600-700 eura sto je ipak previse za jednu konzolu. Ako cena u nekom kracem vremenskom roku padne na 350-400E kupujem definitivno.
@Asura
Za najbolji doživljaj uz PS3, potreban ti je HDTV.
@D.J.Quimby
Ken Kutaragi je rekao da cena neće pasti u skorije vreme. I ovako na svakoj prodatoj konzoli gube oko 150-200$. Mada, kad malo bolje pogledaš, ne dobijaš samo konzolu, već i BlueRay plejer, možeš da surfuješ internetom....
D.J.Quimby
13.11.2006, 16:26
@Asura
Za najbolji doživljaj uz PS3, potreban ti je HDTV.
@D.J.Quimby
Ken Kutaragi je rekao da cena neće pasti u skorije vreme. I ovako na svakoj prodatoj konzoli gube oko 150-200$. Mada, kad malo bolje pogledaš, ne dobijaš samo konzolu, već i BlueRay plejer, možeš da surfuješ internetom....
Nije problem da kod nas PS3 kosta kao u USA tj. 500-600$. 600$ je oko 450e, koad nas ce prodavci da se ugradjuju, i to ne malo, tako je uvek bilo...
Ne znam tačno zašto, ali u Evropi će cena biti 600e. Ako je tamo 500$, ovde je 500e. I kod nas će koštati otprilike toliko. I PS2 bi koštao isto kao i svuda u svetu, da nije mod čipa koji se ugrađuje kako bi mogli da igramo piratske igre.
Jedva cekam svoj primerak PS3 definitivno uzimam samo da mogu igrat piratske igre :D uzeu kad cip za kopije naprave :D
moj pc je bolji od njihovog ps3 , inace zbog teshkog nacinja kodiranja mnogo izdavaci su digli ruke od njega.
Svaka konzola je u početku bila teška za pravljenje igara. Pogledaj šta su rekli o tome ljudi koji prave Lair.
Svaka čast za PC. Koliko te je koštao?
Cemu dve poruke...PS 3 je skupa stvarcica ali se isplati,razmisljao sam da ga kupim ili da apgrejdujem komp,izgleda da ce biti ono drugo.
Čekaj malo, zar PS3 neće kortistiti Blue Ray diskove koje prazni koštaju 15-20 eura?
Ma kakvih 20e, film košta 30-40e.
Da film ce kostati 30-40 ,a on je spomenuo prazan Blue Ray!
Evo šta sam našao:
http://www.technikdirekt.de/main/en/computer/digitale-speichermedien/beschreibbare-dvds/dvd-blueray/page.html?&SESSIONID=00000&landingCountry=uk
Znači ako legalna verzija igre bude koštala oko 30 e, a prazan 15 e, u to se ugrade prodavci pirata, cijena pirata će biti oko 20. Znači na kraju će piratska verzija biti oko 50% jeftinija od legalne umjesto 2000% koliko je bila do sad. Je l tačna ova matematika?
Cena igara će se kretati od 60e pa nadole. Ja se iskreno nadam da pirati ne nađu način da zaobilaze zaštitu.
Shang Tsung
13.11.2006, 21:45
Pa mozda ce pirati da ih stancuju na dvd-formatu... trebalo bi da BR citac podrzava dvd. ..ili ne?
Podržava sve, uključujući i CD-ove.
Screenshot iz Clive Barker's Jericho:
http://image.com.com/gamespot/images/2006/199/934443_20060719_screen003.jpg
Uh, kad samo pomislim kako ce da izgleda sledeci GTA :n_klanja:
LunaticRS
14.11.2006, 3:05
Sve u svemu imacemo problema kad izadje psx3.Kod vas u Srbiji je makar malo bolje, ovdje u Bosni ce da jos vise dignu cijene.A sto rece ovaj Dodgeme da mu je pc bolji od psx3 ne vjerujem, a ako je i istina sa najacom konfiguracijom ne mozes biti miran 5 godina.Ja sam prosle godine uzeo athlon 3500+ 64 bit,A8N sli deluxe,asus 7800 gtx i 1gb rama.Znaci nije bilo u prodaji jace konfiguracije, a evo vec sad je izaslo mnogo jacih komponenti.Core duo,7950gx2 i ploce sa cip setom 590.
Ljudi za kupovinu trojke i ubacivanje cipa ako ga uopste bude bilo trebace mnoooogo kesa.A ako i piratske igre budu skupe ima svaku koju kupim da predjem 7 puta.Vidite da su ovo igre tek 1.generacije kojima se ispituju hardverske mogucnosti konzole, a zamislite kakve ce da budu one iz 4. i 5. generacije.
Prodacu neku dedovinu na selu da kupim psx3.
Pozdrav iz Republike Srpske:kreza: :kreza: :kreza: :kreza: :kreza:
LunaticRS
14.11.2006, 3:11
Cena igara će se kretati od 60e pa nadole. Ja se iskreno nadam da pirati ne nađu način da zaobilaze zaštitu.
Valjda ti imas para za originalne igre pa to govoris, a nas 1 000 000 sto samo ako bude bilo chipa imamo kakve takve sanse da nabavimo konzolu,Ako ne bude cipa moracu opljackati banku posto sam ja na psx 2 kupovao do 7 igara mjesecno...****s bildanje compa u beskonachnost, nova konzola je raj za sve hard core gamere:D :D :D :D :D :D
Nije baš da imam para, ali radim pa uvek ostavljam malo sa strane. Kad bih kupovao po jednu igru na svakih 1-2 meseca bio bih zadovoljan. A tu su i PS1 i PS2 igre koje će (većina) takođe moći da se pokrenu.
Linux na Plejstejšnu:
http://img.villagephotos.com/p/2005-1/938594/ps3linuxfb1.jpg
posto ja nisam poznavalac hardware-a, jel mi moze neko to jednostavno reci kolko je jaci PS3 u poredjenju sa danasnjim pc konfiguracijama?
Nash Knight
18.11.2006, 0:56
Najbolje resenje je sledece: Ucite puno, nadjite dobar posao, zaradite puuuno para i kupite i PS3 i PC :)
sasha vukelic
18.11.2006, 1:53
nemam drugog komentara osim - debili:
http://www.banjalukaonline.com/vijest_p_76718.html
posto ja nisam poznavalac hardware-a, jel mi moze neko to jednostavno reci kolko je jaci PS3 u poredjenju sa danasnjim pc konfiguracijama?
Vidi se na gornjem screenshotu, 256MB, nVidia G70 i Cell procesor sa 6 jezgara na 3,nešto GHz. Znači solidno jači.
Vidi se na gornjem screenshotu, 256MB, nVidia G70 i Cell procesor sa 6 jezgara na 3,nešto GHz. Znači solidno jači.
To npr znaci da ove nove igre, sto su najavljene za 2007 sa directx 10 ce ih samo "progutati"?
Evo specifikacija:
CPU: Cell Processor
* PowerPC-base Core @3.2GHz
* 1 VMX vector unit per core
* 512KB L2 cache
* 7 x SPE @3.2GHz
* 7 x 128b 128 SIMD GPRs
* 7 x 256KB SRAM for SPE
* * 1 of 8 SPEs reserved for redundancy total floating point performance: 218 GFLOPS
GPU: RSX @550MHz
* 1.8 TFLOPS floating point performance
* Full HD (up to 1080p) x 2 channels
* Multi-way programmable parallel floating point shader pipelines
Sound: Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell-base processing)
Memory:
* 256MB XDR Main RAM @3.2GHz
* 256MB GDDR3 VRAM @700MHz
System Bandwidth:
* Main RAM: 25.6GB/s
* VRAM: 22.4GB/s
* RSX: 20GB/s (write) + 15GB/s (read)
* SB: 2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)
System Floating Point Performance: 2 TFLOPS
Storage:
* HDD
* Detachable 2.5” HDD slot x 1
I/O:
* USB: Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)
* Memory Stick: standard/Duo, PRO x 1
* SD: standard/mini x 1
* CompactFlash: (Type I, II) x 1
Communication: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x3 (input x 1 + output x 2)
Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g
Bluetooth: Bluetooth 2.0 (EDR)
Controller:
* Bluetooth (up to 7)
* USB2.0 (wired)
* Wi-Fi (PSP®)
* Network (over IP)
AV Output:
* Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p
* HDMI: HDMI out x 2
* Analog: AV MULTI OUT x 1
* Digital audio: DIGITAL OUT (OPTICAL) x 1
CD Disc media (read only):
* PlayStation CD-ROM
* PlayStation 2 CD-ROM
* CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW
* SACD Hybrid (CD layer), SACD HD
* DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)
DVD Disc media (read only):
* PlayStation 2 DVD-ROM
* PLAYSTATION 3 DVD-ROM
* DVD-Video: DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
Blu-ray Disc media (read only):
* PLAYSTATION 3 BD-ROM
* BD-Video: BD-ROM, BD-R, BD-RE
Rumor: Devhook Method coming to PS3?
Deadsoulasis (443 posts) of the MC forums says don't rub your eyes folks, a Devhook method on the PS3 is close. He says the PS3 game image files are similar to the PSP and has managed to get images of RR 7 and Resistance running off the HD. Asis sends out greets to Dark_Alex and Booster for their PSP hacking develeopments which seems to have inspired him. It is claimed that there are three testers on it now and a release wont be made before December 10th. The B-Ray and BIOS will need to be reflashed. Read more on this RUMOR here (http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=36878).
Nash Knight
29.11.2006, 16:11
A sta je to Devhook?
"DevHook - This application, created by BOOSTER, can load alternate firmware versions from dumps without affecting the PSP's actual firmware by mounting flash0, flash1 (where the firmware is stored) and the IPL to a directory on the memory stick, then executing a firmware reboot, which then loads the emulated firmware, without the PSP even knowing. Hence, there are no risks of bricking, or damaging the PSP in any way. The user can access all the features of the emulated firmware, including UMDs requiring the firmware version. The latest version of DevHook allows for emulation of 2.71 firmware, and supports limited homebrew launching on said firmware. Note: To save space on the memory stick, newer versions of DevHook allow much of the emulated firmware to be stored in the PSP's flash memory."
che daboli guz
22.12.2006, 21:38
Banjaluka on line pise:
4. Blu-ray vs HD-DVD
Još jednan standardan i frustrirajući problem kod izbora tehnologije za ugraditi u računar a bogami i kasnije patnje oko kompatibilnosti medija.
Smrtnici kao ja postavljaju logična pitanja: Ukoliko na svijetu već postoje hiljade, stotine hiljada, pa i milioni DVD medija koji su sa svojom dosta kvalitetnom rezolucijom i jeftinim čitačima daju dobar ugođaj, onda se postavlja vrlo logično pitanje. Ko je to dovoljno lud kupiti nešto što košta 5-6 puta skuplje, što u rezoluciji od horizontalnih 1080 p zahtjeva i super skup TV uređaj, i čiji, gledajmo realno, mediji još 5-6 godina neće postati standard kao što je danas DVD?
Ovaj text je razuman za osobe koje se nalaze u ex-yu prostorima.
Al ovdje na zapadu ne znam sta posrijedi...cak i nasi (Slovenija<->Makedonija)
Balkanci koji ovde zive ponasaju se ko da su Japanci i Jankiji.Pokupovase ove zidne Plazme.Uvalise se u kredite i jos pride nemaju normalnu sliku jer su jos uvjek na analognoj kablovskoj.Imaju oni mogucnost za digitalnu tv al im izgleda
ne treba.Kazu kad gledaju dvd da je slika odlicna.Cak i oni koji imaju LCD Tv nisu u nekom mustuluku za razliku od "Plazmaticnih" (imaju nesto manji problem pixelizacije)!!!!
Jos uvjek se kotrljam na 4:3 i 16:9 guzama i kad budem imao ps3 zaista ne nalazim za shodno da imam nesto na HD tehnologiji , sem ako neki od ove 2 guze rikne.
Mali P.S. Oni koji imaju broadband savjetujem im ne modovan ps3.
A oni kojima ovo nije bitno nek piche svoju pjesmu...mozda ima jedna fora koja vec postoji na ps2 a to je da se igre stavljaju na hdd pa stoga nema ni potrebe da su moduje!!Sem da se kupi program ili ce to biti ako bog da vec ugradzeno u ps3!!!
http://www.itsvet.com/Sony-Playstation-3-Uvodni-deo/cl-21-1
:ciao:
Uh, kad samo pomislim kako ce da izgleda sledeci GTA :n_klanja:
Same here :n_klanja:
Sony je predstavio novi dodatak za PlayStation Network. Ovo zaista izgleda odlično.
http://ps3.ign.com/articles/770/770998p1.html
Playstation Home je odlicna ideja i mogu da vidim da ako uspeju da sve to da izvedu(trenutno je u beta ili alpha fazi,nisam siguran),PS3 ce postati veoma popularan kod dama(jer Playstation Home podseca na Sims-e a Sims-i podsecaju na ogroman trzni centar,eto zasto).
Evo thread-a (http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=73710&page=1) koji ima listu svih desavanja sa GDC-a.
Sony me je stvarno oduvao.
EDIT:
Zaboravio sam da pomenem da bi Playstation Home trebao da bude besplatan sto znaci da je Xbox Live u velikoj nevolji.
Beta testiranje počinje u aprilu, a zvanično izlazi u jesen.
che daboli guz
8.3.2007, 0:49
Playstation Home bi trebao biti neka vrsta Kaaza-e. A sam Sony ce odluciti koliko i kojih ne legalnih stvari moze biti u upotrebi-zlo.
Ima jos jedna novost igra WarHawk ce biti izdata samo preko online preko PStation radnje I nece imati single player opciju.Time ce biti reducirana cijena za pola i vise.Placat ce se preko kreditne ili PREPAY kartica.
:tapsh:
Source: IGN - English translation
Saturday 03 March 2007 - last week the rumour that Warhawk only went by means of the PlayStation download store would be, and multiplayer would only support vogue. From the newest delivery of IGN Weekly becomes clear indeed that Warhawk PSN multiplayer-only game become.
Warhawk supported multiplayer for maximum 32 players, online at this moment. There are several vogues among which Deathmatch, team Deathmatch, Capture the Flag, and Territory vogue. The game is download store by means of the PlayStation, and in the future we can expect expansions with among other things new vehicles.
For control you can use both the tilt-sensortilt-sensor tilt-sensor and analogue sticks. Also you can adapt own personage and plane. Since there are no singleplayer present, the team whole has been possible focus himself on the multiplayer. According to Dylan Jobe Warhawk have to thus the potential AAA online game become.
Quote:
Warhawk has all or its attention focused on making a triple-A online experience. Phasing out the single player allows the team to really polish multiplayer. Single player just wasn't up to par.
:aplauz:
che daboli guz
8.3.2007, 3:54
Wednesday 07 March 2007 - a new online co-op game sits arrive there for the PlayStation 3. and what kind of one! With picture-beautiful graphics one, leuke puzzles and provocative platform action. Firstly see believing, then, therefore already but beginning to see!
LittleBigPlanet are mainly multiplayer (but also singleplayer) puzzle puzzel-game, where cooperation vereisd is gain progress in the game which exists from several levels. Every level have own obstakels, which by overcoming be cooperation, be. The design is everything except stereotype, because you will be you in the lijf of substances poppetje. These can be given tevens an unique appearance. The small film gives an impression of the puzzles which you to wait stand in the game.
Some situations require the four players to cooperate, to move an object, which can bring a collar response for example to the correct manner. This benodigt some thinking and will ensure innumerable hours multiplayer multiplayer-genot. Entirely because each time new downloadbare levels will come. This downloadbare game promises a very high graphic quality and there perhaps even comes this autumn a free demo of, thus watch it.
http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=nl_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.ps3only.nl%2fnieuwsitem.php %3fnid%3d3240
Mislim da ce ova igra biti san snova,pogotovu za multiplayer online a i sama novost da cemo biti u stanju skidati nove nivoe cini je privlacnom.
Uzivajte u filmu:aplauz:
Ovde imate ceo demo od 18 minuta. Ovo se zove inovacija.
http://www.gamevideos.com/video/id/9860
Šta je Home? Informacije sve informacije koje su za sada poznate.
http://threespeech.com/blog/
Na www.gametrailers.com možete skinuti demo koji je prikazan na GDC.
che daboli guz
8.3.2007, 19:33
Svaka cast.Bojim se da ce PS3 biti bolji nego sto sam ocekivao kao i sve inovacije koje dolaze uz njega.Ne kazem da ovo ne moze i PC i drugi.Ali izgleda da su ostali ,ostali bez ideja.:rofl: Kako li ce tek izgledati kad se Zuti Pas max. optimizuje za ps3?!Zamisli te kakoce izgledati video produkcija ili 3d rendering(prog`s) na ... ?!!
Imam sva tri videa.
Little Big Planet izgleda fantasticno.
Fizika u toj igrici je neverovatna a mogucnost da se ti i vise ljudi sastanete i napraviti mapu je extra i dodaje neogranicenosti igre.
Jedna od igrice koja je must buy kada uzmem PS3 u budocnosti.
che daboli guz
9.3.2007, 0:08
Densetsu-a hoces li biti u stanju da budes on-line?
Densetsu-a hoces li biti u stanju da budes on-line?
Pa ako provalim kako to da uradim(nisam nesto posebno upoznat sa tim delom :paranoia: )
che daboli guz
9.3.2007, 0:33
Pa nista narocito samo ti treba adsl ili kablovski inet.
I naravno ne modovan ps3.Za kopije se ne sekiraj ,napravit ce se program koji ce biti u stanju da koristi kopije igara na ne-modovanoj kozoli ,bas kao sto je slucaj sa PS2.
Pa nista narocito samo ti treba adsl ili kablovski inet.
I naravno ne modovan ps3.Za kopije se ne sekiraj ,napravit ce se program koji ce biti u stanju da koristi kopije igara na ne-modovanoj kozoli ,bas kao sto je slucaj sa PS2.
Imam kablovski internet(SBB).
A u friendly neighbourhood pirate polazem svoje nade :dzavo:
che daboli guz
9.3.2007, 17:19
Plasim se da ces se tada pozdravit od online-na.Medzutim ima jedna druga fora.Ako ima gdje da se iznajmi (videoteka-igrarnica)u tvom gradu orginali,onda mozes bez problema da ih stavis na hdd od PS3.A cd vratis nazad.Ili nakon 7 dana.Takodze sam negdje cuo(procitao)da sledecu generaciju cipova nece trebati zalemiti na plocu od PS3 nego samo ubosti.E u tom slucaju u vezi online ,imas debelu srecu,po potrebi ga vadi.Jer ugodzaj koja konzola nudi online je ne svakidasnji(fotelja,distanca od tv-a,headset,letanje prstiju po tastaturi i mis=grcevi u rukama(pc),easy going man
)(;--). usvakom slucaju vidimo se online...ako bude srece!
http://www.ninjatheory.com/forums/showthread.php?t=840
"Guys,
Had a chat with Tameem, and we've managed to get approval from Sony to release a screenshot to say a big 'Thank You' for your participation on the forums. So, without further a-do, here's an in-game screen grab of Nariko from one of our cutscenes (resized a little and with some blurring around the edges so it's perfect as a desktop wallpaper).
Tameem said:"
I’m assuming most of you have seen the “Cinematic Production” teaser. The facial model and texturing you see is based on the actress and the expression is comprised of a series of blend-shapes driven by the mocap data. Each expression is tweaked by us so that we remain true to the original performance.
Lighting and depth of field is then applied to the scene and the results, I hope you’ll agree, look pretty nice. This particular example doesn’t have the floor in place and we’ve made it into a 1280x1024 size image so that it can be used as a desktop wallpaper.
http://www.ninjatheory.com/images/HS/nariko_desktop_800.jpg
Hi Red 5,
The DOF in-game is good but not THAT good. Better specular on the eyes is something we are working on and other techy bits to help improve the lighting response on the blend-shapes.
If these come together, then the layman should not be able to distinguish that screenshot from the final result. Fingers crossed!!!
Tameem
Ovaj zadnji quote znaci da ako se potrude i uloze vremena i truda,igrica moze da izgleda tako.
I jos nesto...
The images you saw this past week, prior to this new screenshot, were submitted to Sony way back in October/November, so those images were already old when they were shown
Cisto da se zna ;)
SFRJ-Forever [CG]
9.3.2007, 23:30
Ovo je strava, odusevljen sam sa Little big planetom, jednostavno nesto novo. Svaka cast. Jedino sto me brine jeste mali broj predmeta dostupnih za gradnju mape, a i ako ih bude bilo masu onda ce biti problem sa skrolovanjem i trazenjem pravog.
PS3 je stvano promising konzola, besplatan network, respect!
che daboli guz
9.3.2007, 23:54
;222226']
PS3 je stvano promising konzola, besplatan network, respect!
Vazda bila vazda ostala:tapsh:
Ovaj je link koji pokazuje koje ce igre biti u mogucnosti uskoro da se skinu uz doplatu:
http://www.us.playstation.com/ps3/network/psstore/downloadablegames
Nove slike,trejler i info za Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
Trejler:
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=49592
Slike:
http://media.1up.com/media?id=3226675&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226673&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226666&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226674&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226670&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226671&type=lg
http://media.1up.com/media?id=3226669&type=lg
Jos slika
http://www.1up.com/do/slideshow?pager.offset=0&mt=0&cId=3157407&mId=3226675
Info:
http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3158049
Launch titles:
* Call of Duty 3
* Fight Night: Round 3
* flOw
* Full Auto 2: Battlelines
* Genji: Days of the Blade
* Madden NFL 07
* Marvel: Ultimate Alliance
* Mobile Suit Gundam: Crossfire
* NBA 07
* NBA 2K7
* NHL 2K7
* Need for Speed: Carbon
* Resistance: Fall of Man
* Ridge Racer 7
* Tiger Woods PGA Tour 2007
* Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
* Tony Hawk's Project 8
* Untold Legends: Dark Kingdom
Other major titles:
Shooter:
* Armored Core 4
* Battlefield: Bad Company
* Frontlines: Fuel of War
* Half-Life 2
* Killzone
* Mercenaries 2: World in Flames
* Resident Evil 5
* Stranglehold
* Unreal Tournament 2007
* Warhawk
Action:
* Assassin's Creed
* Blade Storm: Hundred Years War
* Devil May Cry 4
* Heavy Rain
* L.A. Noire
* Lair
* Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
* Ninja Gaiden Sigma
* The Getaway 3
* Eight Days
* Grand Theft Auto IV
* Heavenly Sword
Racing:
* MotorStorm
* Gran Turismo HD
* Formula 1
Role-playing:
* Enchanted Arms
* Final Fantasy XIII
* Final Fantasy Versus XIII
* White Knight Story
* The Elder Scrolls IV: Oblivion
Fighting:
* Tekken 6
* Virtua Fighter 5
Sports:
* Virtua Tennis 3
DALI SU OVO IGRE KOJE TREBA DA IZADJU ZA PS3
Da. Ima ih još, ali ove se najviše iščekuju. I neke su već izašle.
DragonSlayer
24.3.2007, 10:21
što je zamrla tema? PS3 je izašao i Evropi, a ovde niko ne pisxšo tome? Ili je pstavljena nova tema koja mi je promakla? Gospoda iz Pakoma je cepaju po 700 evrica, mislim da je malo mnogo.... Zna li neko koliko je u Nemackoj, Italiji? I cuo sad da je malo uštrojena u odnosu na US varijantu.... Ima li nekog ko malo bolje poznaje ovu materiju?
Da bi se videlo kako je prošao Sony u Evropi, treba sačekati 2-3 dana. Za sada možeš da nađeš vesti kako su ljudi razočarani, negde da su oduševljeni itd. Zanimljiva stvar je da su ih kritikovali, prvenstveno X360 miljenici, da kada su pustili PS3 u prodaju u SAD i Japanu kako nisu imali dovoljno konzola. Kada su snabdeli Evropu sa milion konzola, kritikuju ih kako nisu još uvek sve uspeli da prodaju. Nekima baš ne može da se ugodi. Inače, u Londonu su prvim 120 kupcima uz PS3, podelili i Sony Bravia televizore.
Što se same konzole tiče, za razliku od SAD verzije, u Evropskim je izbačen PS2 čip kako bi smanjili troškove, tako da je broj kompatibilnih igara smanjen na 75% jer su prešli na softversko emuliranje. Svi budući modeli će biti takvi i u SAD i Japanu.
Čekamo dalje vesti...
DragonSlayer
25.3.2007, 17:11
Kod nas ih nudi PAKOM, 700 evrica, pa ko voli.... I skuplje su u EU, cini mi se da su 600 Evra, a u USA su bile 600 dolara jace varijante, a koliko se razumem u kurs, to je ispd 500 evra, i ko koga ovde sada keca??? U zemlji Svajcariji je 900 franaka, a to je ispod 500 evra, cini mi se... ko je poslednji proveravao kkurs franka?
Ja bih voleo da je uzmem, ali pricekacu malo da se stisa euforija. (kao, a u stvari, da skupim kintu i da nadjem nekog da mi je nabavi preko, ovim nasim derikozama iz principa ne dam 700 evra i jace) Da li je negde vec pisano o mogucnosti igranja "srpskih" varijanti, hoce li biti čipovanja, ili image fajlova, neko mi reče i da će biti neki dodatak koji se po potrebi uključuje u PS3 .... Šta mislite?
PS3 bi trebalo da je 425 euro u Evropi ali izgleda da to zavisi od zemlje(made ja sam ionako ocekivao ovaku pljacku u Srbiji).
Inace,PS3 je region free sto znaci da mozes da igras igricu bez obzira dali je NTSC ili PAL,ali nisam siguran dali moze dai pusta piratske igre bez mod chipa ili nekog softwerskog resenja.
Mislim stvarno... 700 evra!!!! Preterase ga!!!!!
PS3 bi trebalo da je 425 euro u Evropi ali izgleda da to zavisi od zemlje(made ja sam ionako ocekivao ovaku pljacku u Srbiji).
PS3 košta 425 funti u Engleskoj, zbog poreza. Koliko je u ostalim zemljama, ne znam.
Mislim stvarno... 700 evra!!!! Preterase ga!!!!!
setite se koliko je kostao ps2!!!
ovo je jos odlicno
SFRJ-Forever [CG]
26.3.2007, 7:04
Inace,PS3 je region free sto znaci da mozes da igras igricu bez obzira dali je NTSC ili PAL,ali nisam siguran dali moze dai pusta piratske igre bez mod chipa ili nekog softwerskog resenja.
Eh kada bi cijena bila izracunavana prema jacini valute bilo bi mnogo bolje, ali oni je samo prepisu i to je to. Jednostavno evropljane DERU, razbijaju, oni najskuplje placaju.
P.S. PS3 ce kod nas biti min 800E.
DragonSlayer
26.3.2007, 11:38
Da l čitaš prethodne postove? Gore je već napisano da je kod nas 700 evra...
che daboli guz
31.3.2007, 0:14
U holandiji je 600 okruglo eu.
Igre skacu od 50 pa do 70 eu.Normalno je i za nove ps2 da budu 61eu ali kad sam vidio da moze jos gore.Umalo me kap nije strefila.Samo znajte nije to do BR.Moze im se ali kao i obicno oni koji se drze parole"strpljen spasen" cijene ce pasti ,mada ima i drugih nacina da se kupi orginal po jeftinijoj cijeni.
Na drugim forumima se govori da ce Sony uskoro iznjeti na tezgu i onaj jeftiniji model. Razlika 100 eu.
Provjereno je da ce Teken 5 kostati preko Playstation-a Shop-a 9.99eu.
Znaci download ZAKON hi hi hi.
U holandiji je 600 okruglo eu.
Igre skacu od 50 pa do 70 eu.Normalno je i za nove ps2 da budu 61eu ali kad sam vidio da moze jos gore.Umalo me kap nije strefila.Samo znajte nije to do BR.Moze im se ali kao i obicno oni koji se drze parole"strpljen spasen" cijene ce pasti ,mada ima i drugih nacina da se kupi orginal po jeftinijoj cijeni.
Na drugim forumima se govori da ce Sony uskoro iznjeti na tezgu i onaj jeftiniji model. Razlika 100 eu.
Provjereno je da ce Teken 5 kostati preko Playstation-a Shop-a 9.99eu.
Znaci download ZAKON hi hi hi.
najbolji nacin da jeftino dodjes do igrica je da kupis polovne igrice..Nista im ne fali a duplo su jeftinije
Najnovija vest je da je Sony obustavio proizvodnju PS3 konzola sa hardom od 20GB, sto ce reci da nema jeftinije varijante (osim u Japanu, i to jos neko vreme, pa ce i tamo da ukinu verziju od 500$ i prodaju samo ovu od 600$).
http://www.usatoday.com/tech/gaming/2007-04-12-ps3-sales_N.htm
shin-bojan
13.4.2007, 10:34
Meni nije jasno zasto je krsh varijanta uopste i postojala.
Meni nije jasno zasto je krsh varijanta uopste i postojala.
Zasto krsh? Pa ja (da sam lud) da hocu da dam tolike pare na konzolu, ja bih pre kupio verziju sa 20GB hardom jer je 100EURa jeftinija, a ima sasvim dovoljno prostora.
Kupiš 20 gig verziju, a za 100 evra razlike možeš da
kupiš i HDD od 320GB i čitač kartica.
nisam pratio temu pa ne znam jel bilo ..ako se ponavljam nadam se da necete zamerit
cisto za one koji ne znaju,.. barem sam ja bio jedan od tih koji nije znao
PS3:
Procesor - IBM Cell 3.2 GHz
Graficka - NVIDIA
Ukupno memorije - 512 MB
Disk za spremanje podataka - 60 GB
Podrzani priključci - USB 2.0 x 4, Ethwernet, MS, SD, CF kartice
AV izlaz - VGA, komponentni, kompozitni, HDMI
Maksimalna rezolucija - 1.920 x 1.080
Podrzani medij - CD, DVD, BR
Danas sam igrao po prvi put ps3.
Igrao sam Motor Storm ---odlicna grafika , odlican osecaj voznje
cod3 -- animacije su odradjene perfektno kao i sve ostalo
virtua fighter -- odlicno
U svim igrama grafika je nenormalno dobra :)
Nego me interesuje nesto jel moguce prikljuciti ps3 na TFT monitor i dobiti
rezolucije HD znaci ako igra podrzava rezolucije do 1080p jel moguce da
nakacim TFT na ps3 i igram na rezoluciji do koje moj monitor podrzava.
naravno da moze,ako imas kablove kojim ga mozes povezati.najveca rez koju podrzava ps3 je 1920x1080
Moze ali pod odredjenim uslovima i sa odredjenim nusefektima. Ne znam sada pravila za postovanje linkofa ka drugim forumima pa cu ti samo reci da odes na benchmark i pogledas thread o ovome gde sam pojasnio ovu tematiku
evo da citiram svoj posto odande
Evo upravo ovo pisem sa PS3 prikacenog na LG204WT prikacenog preko pomenutog THOMPSONovog adapter kabla. Osim blage deformacije slike (monitor je 16:10 kao i svi Wide monitori dok je rezolucija kao i HDTV 16:9) nemam problema. Cak mi je komp vezan na D-SUB i na taster menjam ciji ekran gledam (prelaz zacrni ekran na 5-10 sekundi)
Sve u svemu DVI mora da bude HDCP kompatibilan da bi radilo. Ako nie WIDE zaboravi jel ces biti primoran na ETV ili cak STV sto ce izgledati ocajno ili na VEOMA deformisan 720P
pa pitanje zasto deformisano od jednog usera i moj drugi odgovor
sta da ti kazem. PS3 misli da je to HDTV, a monitor nema 16:9 mod... ako oces 16:9 mod moras se otvoris za BenQ241WZ ali on je 1200+ E
Sto se deformacija tice... ako gledas fotografije primeti se prilicno. U filmu djene-djene. U igrama zavisi od igre do igre. U GTHD (na koji sam se najgore moguce navukao) se vidi da su kola zdepastija nego obicno i da su brojcanici blago elipsasti ali je apsolutno bez ikakvog mentalnog napora moguce ignorisati.
i za kraj pojavio se od samsunga 24" monitor koji moze prikazati 1080p za manje od 600e u nemackoj i oznacava se sa Samsung Syncmaster 245B
a cene u vec spomenutoj podruznici EU su
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/oesg/711386_-syncmaster-245b-samsung.html
24inca deluje ok i veoma prihvatljiva cena ako mi podrzi ps3
rezu od 1920x1080
samo da napomenem da ce opet doci do blage deformacije slike sa tim monitorom (Samsung Syncmaster 245B)
Koliko kosta onda neki jeftiniji HDTV FULL tv koji ima rezu 1920x1080
Proguglaj i naći ćeš informacije. Potrudimo se da ne pretvorimo ovu temu u gomilu informacija o različitim televizorima i slično, već da se zadržimo na samoj konzoli.
Koliko kosta onda neki jeftiniji HDTV FULL tv koji ima rezu 1920x1080
pa recimo 70000-80000 din
kod nas oko 200000din
u americi oko 1000US$
u evropi oko 1600e
naravno govorim o 1080p HDTV
ja sam mislio na ove malo slabije:kreza:
to ti je najeftinije po trzistima
uvek mozes progutati blagu deformaciju. Ja nemam problema sa tim
Ima li nekih novosti o modovanju PS3, ce biti nesto od toga?????? Nameravam uskoro da je pazarim a nemam da dajem bas toliko para na igre ipak glupi faks sisa novce ko nenormalan......
I da kupio sam pre mesec dana LG32lc3r iako je HDReady (1360x768) i naravno povezao ga sa kompom, tek sam tada video sta sam ceo zivot propustao.........
Mogu misliti sta bi tek Sony radio na nekom FULLHD-u ajoj ludilooooo....
Ima li nekih novosti o modovanju PS3, ce biti nesto od toga?????? Nameravam uskoro da je pazarim a nemam da dajem bas toliko para na igre ipak glupi faks sisa novce ko nenormalan......
I da kupio sam pre mesec dana LG32lc3r iako je HDReady (1360x768) i naravno povezao ga sa kompom, tek sam tada video sta sam ceo zivot propustao.........
Mogu misliti sta bi tek Sony radio na nekom FULLHD-u ajoj ludilooooo....
Ja, da sam na tvom mestu, bih sacekao jedno godinu dana ili vise da vidim kako ce se kreatati cena konzole i razvoj piraterije, jer i sam kazes da nemas mnogo para za bacanje (zbog fuckulteta) i sumnjam da bi mogao da dajes po 4500 dinara svaki put kada izgustiras neku igru i zelis da kupis neku drugu.
Ako ti se bas zuri sa kupovinom next-gen konzole, pazari bolje Xbox 360 koji ionako ima vec dosta igara i razvijeniju pirateriju (potrazi po oglasima i videces da ljudi ovde prodaju igre za Xbox 360).
Ali, jos jednom ponavljam, ako ti se bas kupuje PS3 i nista drugo, preporucujem ti da sacekas barem do januara 2008. kada dodju/prodju Bozicni praznici, i broj dobrih igara se poveca, a cena konzole padne...
a i ne samo da padne cena konzola nego da se pojave sa ugrađenim čipovima za igranje piratski igara jer mi smo srbi i moze nam se,ko bre da daje po 4000-6000din za igru :eek:,za te pare uplatim skoro 2 meseca:D adsl-a 512 i poskidam 50 igara :kreza:
deathStOrM
5.5.2007, 10:39
Moze li neko da mi objasni kako se tacno ps3 kaci na internet,koji je postupak koje kablove treba da imam, imam bezicni internet.
Super mi je taj XBOX360 samo ja bi nekako radije SONY. Ipak M$ uvek proda nesto i onda izbaci to opet samo malo jace i sa jos necim a sa starim mozes u kantu (sta da rade ovi sto imaju premijum varijantu a sad izlazi elit). A Sony ce trajati bar 7 do 10 god...
Ipak mi smo srbi moze nam se sve, tako da cu sacekati bozic batu da moduje vise taj PS3.... (nije mi problem 700e za konzolu iako preko ima i za 500e ali mi je mnogo 50,60,70 evrica pa puta 3,4,5 mesecno.....)
Samo me zanima dal je neko nesto cuo dal ce ici preko chip-a ili preko softwerskog emuliranja, ili sto je neko spominjao da ce moci da se ubode u konzolu i po potrebi izvadi??????
Moze li neko da mi objasni kako se tacno ps3 kaci na internet,koji je postupak koje kablove treba da imam, imam bezicni internet.
Na zvaničnom sajtu imaš uputstvo.
http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/settings/connectwireless.html
najlakse je povezati preko kompa. Uzmi crosover kabl (uvrnutu paricu) i povezes komp i PS3. Pustis Internet Connection sharing na svoju vezu i pustis PS3 da se sam poveze (network setings, easy)
Super mi je taj XBOX360 samo ja bi nekako radije SONY. Ipak M$ uvek proda nesto i onda izbaci to opet samo malo jace i sa jos necim a sa starim mozes u kantu (sta da rade ovi sto imaju premijum varijantu a sad izlazi elit). A Sony ce trajati bar 7 do 10 god...
Ipak mi smo srbi moze nam se sve, tako da cu sacekati bozic batu da moduje vise taj PS3.... (nije mi problem 700e za konzolu iako preko ima i za 500e ali mi je mnogo 50,60,70 evrica pa puta 3,4,5 mesecno.....)
Samo me zanima dal je neko nesto cuo dal ce ici preko chip-a ili preko softwerskog emuliranja, ili sto je neko spominjao da ce moci da se ubode u konzolu i po potrebi izvadi??????
Ma, pored mod chip-a ce biti problem i kako narezati igru - koliko ljudi ima Blu-Ray rezac i prazne diskove? U Srbiji verovatno (jos uvek) niko. A i kada bude bilo piraterije, pitanje je da li ce ona biti jeftina kao za Xbox 360.
A, sto bi "bacio u kantu" Premium varijantu kada Elite ima samo veci HDD i nista vise (dobro, 'ajde, i druge je boje ;) )? Trenutno je X360 bolja kupovina od PS3 (pogotovo kod nas) jer ima igara i piraterije i jeftiniji je. Jos jednom, ako ti se bas kupuje PS3, sacekaj najranije do januara 2008. kada se budu pojavili neki hitovi (Final Fantasy, MGS4...) i (mozda) padne cena konzole i izadje mod chip...
NjegovaWisost
5.5.2007, 19:45
Ja bi PS3 kupio samo zbog CoD3ke. Ima li kakvih info, hoće li se pojavljivati za PC?
A što se pirata tiče, teško, prilično teško još jedno vrijeme, pošto su igrice na BR diskovima.
Ove trke kod što sam ja gledao, BR disk zauzima čitavih 18 gigabajta na njemu...
CoD3 se nece pojaviti na PC ali CoD4 hoce.Strpi se jos malo.
NjegovaWisost
5.5.2007, 20:29
CoD3 se nece pojaviti na PC ali CoD4 hoce.Strpi se jos malo.
Uf da čekam pa da igram marsovski CoD?
Ne pada mi na pamet
Igrao sam cod3 na ps3 i izgleda zaista perfektno. Voleo bih da ga vidim na
1080p TV u full rezoluciji ali dobro. Kako su ljudi dobro odradjeni bruka,
a animacije jos bolje.
NjegovaWisost
6.5.2007, 0:53
Igrao sam cod3 na ps3 i izgleda zaista perfektno. Voleo bih da ga vidim na
1080p TV u full rezoluciji ali dobro. Kako su ljudi dobro odradjeni bruka,
a animacije jos bolje.
Ja sam imao tu čast. Neviđeno!!!!!
ZNaci bas se primecuje razlika u grafici na obicnom CRT i 1080p ?
Kolika je razlika?
JCDenton da znas da si upravu sto se svega tice... A da procitao sam u novom SK da je pioneer napravio bluray rezac za kinesko trziste i cena 300 dolara, sto znaci da ce cena mozda nastaviti da pada...
Da te pitam, kod XBOX-a kako narezati igre koje idu na HD diskovima??? (znaci mora se kupiti HD rezac a nije mi jasno ono sto M$ prodaje za 200 dolara je rezac ili samo citac). I kako narezati na obican dvd igre kad sve skoro idu na dvojslojnim, cuo sam da ima neka fora.....
Igre za XBox360 dolaze samo na dvoslojnim DVD diskovima. HD-DVD plejer koji možeš dokupiti uz XBox služi samo za gledanje filmova.
Rezanje na običnim DVD diskovima nije moguće, jer je njihov kapacitet 4.7GB
Igre za XBox360 dolaze samo na dvoslojnim DVD diskovima. HD-DVD plejer koji možeš dokupiti uz XBox služi samo za gledanje filmova.
Rezanje na običnim DVD diskovima nije moguće, jer je njihov kapacitet 4.7GB
Sve ti je rekao. ;)
Iako je samo dual-layer DVD rezanje moguce, opet je jeftinije nego Blu-Ray rezac i prazni BD mediji.
Offtopic:
Inace za 600EURa moze da se uradi odlican upgrade;) : Za ~80EURa moze da se nabavi AMD X2 3800+, dakle dual-core procesor(pa ga jos i overklokujes na 2,4GHz)+ dodaj jos nekih 85EURa za maticnu. Za ~150EURa nabavis geForce 8600GT (pa i njega overklokujes). Za ~100EURa uzmes (jos) 1GB RAMa. Sve ukupno je to oko 420EURa i jos ti ostane oko 180-200EURa za monitor, HDD ili nesto trece (zavisi sta ti treba).
Ovakva masina moci ce da istera bilo koju igru glatko na max detaljima u rezoluciji 1280x1024 jos sigurno godinu i po, do 2 godine. Dakle, za manje pare od bilo koje next-gen konzole (u ovom trenutku). Zakljucak: Koj' ce ti PS3 ili X360 :D ;) :dedica:
NjegovaWisost
6.5.2007, 18:01
Kolika je razlika?
Dal se primjećuje, ne znam, ja sam ga vidio prelijepu grafiku samo na 1080p
stvarno je nevjerovatno.
Ne vrijedi kupovati PS3 bez dobrog TVa
Aha, al u PS3 ubacim igru i apsolutno me ne zanimaju nikakva podešavanja.
A tek njegov džojped koji je osjetljiv na pokrete. Jeste li gledali onu simulaciju aviona za PS3?
Čovječe. držiš džojped ko ručku od aviona i spuštaš ga i ono se okreće.
A sad nagradno pitanje za rep: Na koji način može da se "kundači" tj udara kundakom na CoD3?
Ovakva masina moci ce da istera bilo koju igru glatko na max detaljima u rezoluciji 1280x1024 jos sigurno godinu i po, do 2 godine.
Znaš kako, pre dve godine si za iste pare mogao da uzmeš nekog Bartona i GeForce 6600, i sad bi mogao da se slikaš s njima u visokim rezolucijama na max detaljima. Tako da ova priča ne pije vodu, ne postoji relativno povoljan apgrejd koji će da ti traje dve godine i da sve voziš na high.
Kolika je razlika?
Razlika izmedju standardnog TV prikaza i HD prikaza je ko izmedju npr Quakea i Quakea3... dakle **** i oko
Da moze da uradi to sve i da nikad ne vidi igre kakve su cod3 , motorstorm,
mgs , FF , gran turismo , itd itd.
A sad nagradno pitanje za rep: Na koji način može da se "kundači" tj udara kundakom na CoD3?
Ako ti je enabled sixaxis / ziroskop kako vec samo pomeras dzojped
levo desno
Aksic Srdjan
7.5.2007, 11:04
Inace za 600EURa moze da se uradi odlican upgrade;) : Za ~80EURa moze da se nabavi AMD X2 3800+, dakle dual-core procesor(pa ga jos i overklokujes na 2,4GHz)+ dodaj jos nekih 85EURa za maticnu. Za ~150EURa nabavis geForce 8600GT (pa i njega overklokujes). Za ~100EURa uzmes (jos) 1GB RAMa. Sve ukupno je to oko 420EURa i jos ti ostane oko 180-200EURa za monitor, HDD ili nesto trece (zavisi sta ti treba).
Ovakva masina moci ce da istera bilo koju igru glatko na max detaljima u rezoluciji 1280x1024 jos sigurno godinu i po, do 2 godine. Dakle, za manje pare od bilo koje next-gen konzole (u ovom trenutku). Zakljucak: Koj' ce ti PS3 ili X360 :D ;) :dedica:
Eeeee, a u svetu se ljudi ubijaju zbog PS3. C,c,c,c....:boodala: ima neka droga valjda što je Sony stavio unutra :opanachke
A + što je glupost kupovati PS3 za "običan" tv, tu mora da dođe neki plasma sa velikom rezolucijom inače džaba brz hardver kad detalji odoše u p.m.(nije private message :P)
People Still Killing Each Other Over PS3s (http://axagames.freehostia.com/blog/?p=77)
martinubi
10.5.2007, 21:41
^ ne treba plazma nego lcd.plazme su *****e - trose struju nenormalno,krupniji su pixeli,zivotni vek im je kraci od lcd-a,jedino sto mozes da je gledas iz bilo kog ugla.
sto se tice ps-a 3 svakako je besmisleno igrati ga na obicnom tv-u kao i xbox.
Danas je "Sony's gamers day". Na mnogim sajtovima možete pronaći trejlere koji su se pojavili. Na IGN, takođe, imate sve na jednom mestu.
http://ps3.ign.com/articles/788/788743p1.html
http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=99627&page=1
Skoro svi trejleri i slicice.
Igrica koja me je najvise zainteresovala je Uncharted.Jak i Crash su mi bile jedne od najjacih PS1/PS2 igara i jedva cekam da probam ovu igru.
deathStOrM
7.6.2007, 23:45
E pa ljudi prekjuce sam kupio ps3 i resistance fall of man,sve zajedno sam platio 61000din i nesto sitno....E sad ovako za sve koje zanima.
1.Ps3 se ne cuje kad radi
2.imam obican samsungov tv i grafika je tako prokleto dobra, znaci nista nisam video bolje u zivotu.
3.konzola je prelepa ali se lako grebe a za prasinu da ne pricam
4.Nema kocenja bar ova igra je prelepa ako je ovo najlosije sto sony moze onda me bas zanima kako izgleda najbolje a tek na HD TV-u
5.Nema pregrevanja konzola se zagreje jedino ispod ulaza za cd i to jako malo
6.okruzena je sa svih strana ventilacijom i kulerima
7.Preporucujem svim ljudima koji se dvoume da kupe ps3 ako nisu u mogucnosti sad nek sacekaju pad cene i ljudi nema potrebe za HD tv-om,to su obicne gluposti,takodje preporucujem da ne ugradjujete cip kad izadje. uzmite 3 igre godisnje ali znate da ce vam zauvek raditi savrseno cak i kad se izgrebu+ko hoce na internet mora da kupuje orginale i da ne ugradjuje cip a svi znamo da je buducnost u online multiplay.
8.Ni jedan komp cak i onaj od 3000e ne moze da ima grafiku kao sto je ova na ps3 znaci ne lupam imama stvarno jak komp i imam ps3 i NEMA TEORIJE DA KOMP MOZE DA IZGURA OVAKVU GRAFIKU.
HVALA CAO:)
DragonSlayer
8.6.2007, 8:17
E, baš da ne treba HDTV.... Ajd probaj negde, pa onda reci da li i dalje misliš da ne treba...
che daboli guz
8.6.2007, 17:43
Vec duze vrijeme visim(cesto obilazim) na podforumu konzole i drago mi je da vidim jos nekog slicnih ili istih vidzenja .... a to je Death Storm:aplauz:
Prije svega zbog on line-a i zbog prekomjernog misljenja da su hdtv-ei nesto bez cega se ne moze ili neisplati imati/igrati na nextgen konzolama.
Za vasu blagonaklonost imam informaciju to jest pitao sam gamere kao i clanove svog(engleskog)klana koji igraju na Soccom-Combined Assult online(znaci iz prve ruke) koji su vlasnici PS3,da li su(imaju), ili dali namjeravaju "pod obavezno" da kupe hdtv samo zbog PS3?!!!
Odgovor je naravno NE.
To sto se nalazimo na prijelazu tehnolgije na lsd ili plazmu je samo evolucija i ja zaista ne nalazim za shodno cemu to uporno "teranje" vodi.
Imam jos jednu muzicku zelju ako dopustate,ukoliko iko od vas namjerava da se pozabavlja ON LINE funkcijom na ps2 i ps3-(pitanje je dana ili momenta).
Neka mi se javi na PM.Nadimak je isti kao i ovdje pa me tako mozete naci i preko PS netwerk.
DragonSlayer
9.6.2007, 11:01
Ne kažem ja da MORA, nije malo dati ni 7 glava za PS3, a kamoli još, ali je poželjno... Nisam video, ne mogu da tvrdim, ali... SIGURNO nije MALA razlika... i da ko je u mogućnosti, treba da sebe počasti HDTV-om.... i zbog nadolazećig tehnologija, HDDVD-a, BluRay-a, tv signala u HD rezoluciji,.... za godinu-dve, kad možeš....
Samsung wide TFT sa HDCP-om košta ispod 250 evra...
lepo rece covek. Nije isto igrati na obicnom TV-u i HDTV-u mada moze i jedno i drugo. Kao medjuresenje moze i monitor da se koristi (wide i sa HDCP-om) Preporucujem 19" iako ja imam 20 jer je rezolucija bliza pa je zamucenje maje (nije veliko ni ovako ali svaki detalj pomaze :P)
Inace skinite sa www.gametrailers.com novi trailer za Metal Gear Solid 4. Otvorio sam fioku. Napomena ono je sve In Engine
Ljudi verujte mi razlika izmedju TV-a (katodasa) i LCD 32" (pa navise) je velika. Nemoze da se uporedi.... Samo sto zglavan LCD i to ne fullHD kosta koliko i PS3 (moj savet , nikako ne uzimajte Samsungove LCD televizore ***slika je zamucena, plasticna i jako bleda tj.svetla*** dok su monitori ubedljivo najbolji).
Da li ima neke novosti o modovanju PS3-ke posto ne bi bas da kupujem 3 igrice godisnje (malo jeeeee a puno novacaaa breee) , a za pocetak dok nebude bluray rezaca ko nas da se kupe posluzile bi igrica sa PS2-ke.......
che daboli guz
10.6.2007, 18:07
Za Zlimana:
Rezac u jevropi kosta 600eu, a sad sam bos posetio jednu stranicu na kojoj sam odavno kupovao neke igre i moram priznati da su cijene cak i do duplo snizene za razliku od onih u radnjama.Za sve one koji zive na zapadu preporucujem cdwow.nl ova stranica takodze postoji za englesko podneblje a vjerujem da ima i za druge drzave.
Vest sa emulation galaxija:
U zadnja dva dana su se dogodila dva važna događaja za slamanje PS3 konzole. Prvo je objavljeno da je neko leakovao kompletnu SDK dokumentu za 1.6 verziju firmware-a konzole. Ovo predstavlja veliku pomoć hackerima, koji sada najzad imaju pristup operativnom sistemu i eksperimenti mogu započeti. Posle nekoliko sati hackeru su već dali do znanja da su locirani kljucni delovi XMB operativnog sistema koje su zaduženi za enkripciju fajlova i regionalnih ključeva za PS1/PS2 igre.
A druga vest je još značajnija. Juče je vest obišla svet da su hackeri uspeli da uspešno bootuju kopiju igre na PS3 konzoli! Za sada je ovaj exploit radi samo na firmware-ovima 1.00 i 1.11 (japanske launch konzole), i igre i dalje nisu u "playable" stanju. Yet. :)
Kratko pitanje:
Kako (i da li je moguce) da pustim DivX filmove na PS3?!
Instaliraš Linux ( http://www.sk.co.yu/2007/05/sklp01.html ) pa iz njega.
Voodoo vidim da si iz Novog Beograda pa ako ti nije problem svrati na cukaricu imas pice od mene.
Ovo mi je sef uzeo PS3 pa mi trazio da se raspitam o ovome.
;)
HDCP-kompatibilni widescreen monitori koji funkcionišu sa PS3:
Sony MFM-HT205
Viewsonic VP2330wb
Viewsonic VP231WB
Viewsonic N3250W
Dell 2007WFP
Dell 2407WFP
Dell 2707WFP
Dell 3007WFP
Dell E228WFP
Dell E207WFP
Acer Al2423W
Asus MW221U
Asus MW201U
Gateway FPD1975W
Gateway FPD2185W
Gateway FPD2485W
Gateway FPD2275W
HP LP3065
HP f2105
Samsung 205BW
Samsung 214T
Samsung 215TW
Samsung Syncmaster 225BW
Samsung 242MP
Samsung 244T(US version)
Samsung SyncMaster 244T
Samsung 320P-Black
Samsung 930MP
Samsung 940MW
Samsung 940BW
Samsung Syncmaster 931BW
Samsung syncmaster 226BW
BenQ FP241W
BenQ FP241WZ (Includes 1:1 pixel mapping)
BenQ FP241VW (Includes 1:1 pixel mapping)
BenQ FP222WH (Unconfirmed)
BenQ FP94VW (Unconfirmed)
LG L245WP
LG L226WTX
NEC Multisync 20WMGX2
Cekajte, jel moze PS3 da se prikachi na "obican" (non wide) TFT monitor.
Ortak ima LG L1752S", LCD. Batalio je kupovinu novog kompjutera (za razliku od mene :)), i sad oce PS3 da kupi.
Jel ce moci PS3 da se prikaci na ovaj i slicne monitore i kako ce to izgledati ?
edit:
Da li su Samsung Syncmaster 931bf ili 931bw dobra resenja za Sony3.
Ja uskoro kupujem ceo kompjuter, pa se mozda kroz par godina odlucim za Sony3, nikad ne reci nika :).
Zasto mora za Sony3 da monitor bude WIDE.
Ako je tako, malo je bezveze da u Sony-ju nisu malo poradili na tome ?
prvo ne kacis na WIDE jer PS3 ne podrzava nonvide rezolucije osim standardnog i progresive signala. Mozes nakacin ali ce distorzije biti OGROMNE
Poenta je da bi PS3 pustio uopsre signal mora uspostaviti DHCP signal a malo monitora danas ima DHCP.
I nije glupo. PS3 je predvidjen da se kaci na TV kao i sve ranije konzole.
Cekaj, Carnex ako sam te skapirao, da ne bi bilo izoblicenja treba WIDE monitor ?
Dakle, ja bih se morao odluciti za kupovinu Samsung Syncmaster 931bw.
Ali zar nisu obicni (nonwide) monitori isti kao TV: 4:3 ?
A Wide su 16:9.
ps3 podrzava sledece samo standardan PAL/NTSC signal i HD 720P/1080i/1080P
posto te standardni signali ne zanimaju jer njima ponistavas poentu monitora onda ti ostaju WIDE rezolucije koje su 1280x720 i 1920x1080 tj 16:9 odnos
WIDE monitori su 16:10 odnos ali su izoblicenja koja se time dobijaju i te kako podnosljiva u igrama i prilicno u filmovima. Cela frka je opet da kazem, u tome da PS3 zahteva zasticenu vezu za digitalnu vezu a to znaci DHCP.
ja eto imam LG 204WT i uzivam u slici koju PS3 reprodukuje na njemu (monitor je prilicno dobar i prilicno jeftin)
Sad mi dođe nekako toplo oko srca što sam kupio LG 204WT
Cekaj, Carnex ako sam te skapirao, da ne bi bilo izoblicenja treba WIDE monitor ?
Dakle, ja bih se morao odluciti za kupovinu Samsung Syncmaster 931bw.
Ali zar nisu obicni (nonwide) monitori isti kao TV: 4:3 ?
A Wide su 16:9.
Obični TFT monitori su malo "kockastiji" i imaju odnos 5:4 (1280:1024=1.25).
A logično je da kupiš wide TFT za PS3, kad je to nativni odnos kod svog HD sadržaja.
che daboli guz
8.7.2007, 23:36
Nesto sto bi se trebalo zvati kao uvod u :
My first Personal Console PS3!
Text je tezak 12 kilobajta
che daboli guz
8.7.2007, 23:38
I par slichica.
Offtopic
Bre, Guzo. :)
Ti što umeš da sročiš tekst, mislim da to niko ne može. Jeste da je ponekad malo teže rastumačiti šta si napisao, ali se uvek fino nasmejem.
che daboli guz
9.7.2007, 2:23
Hvala ti zemo na pohvali ,evo ti jedna jedna zahvalnica.
A sto se nacina pripovjedanja tice to jedna od odlika moje vanzemaljske licnosti.:):):)
Mada znam i sam da ne namjerno od citave stvari napravim zamrseni spageti western!:kreza:Desava se.
A ukoliko nemas PS3 onda ,onda nema ni sanse da ishta razumes sta je pisac htio reci.....crnjak!
Znas ocekivao sam sa strepnjom da ce me zbog moje nadrfilozofiranosti objesti o prvi panj,pa ipak cuda se desavaju!
Evo dva pitanja:
Da li su svuda cene PS3-ke iste, tj. da li ima negde jefinije od 700 evra ? Bacite mi personalni message... ako znate.
Da li se pad pdv-a za racunare odnosi i na PS3 ?
U Americi su skresali cenu PS3 za 100$,
verovatno će Evropa biti sledeća.
Mislio sam da li u Srbiji ima negde jefitnije od 700 evra.
A odgovor na ovo drugo pitanje dajem sam: za sada se pad pdv-a ne odnosi na konzole, kazem za sada jer to se mozda promeni.
che daboli guz
15.7.2007, 21:34
U Americi su skresali cenu PS3 za 100$,
verovatno će Evropa biti sledeća.
Procitah na PS3Only da je Sony (evropski)izjavio da kresanja cijena nece doci ,ali da ce za istu cijenu prodavati konzolu sa dva 6xissa i dvije igre po izboru-R.fom i Motorstorm.
Procitah na PS3Only da je Sony (evropski)izjavio da kresanja cijena nece doci ,ali da ce za istu cijenu prodavati konzolu sa dva 6xissa i dvije igre po izboru-R.fom i Motorstorm.
Da, a valjda se dobija i nekoliko filmova na BluRay diskovima.
zaboravi na fimove, to je za amerikance koliko ja znam ali
cekaj... 2 igre = 120e, sixaxis = 50e
600e-170e = 430e
to ti doje manje od XBOX360 Elite.
ne bi rekao da je skupo. Steta sto moras da uzmes komplet ali da je povoljan povoljan je
@Carnex
Da te citiram:
"ja eto imam LG 204WT i uzivam u slici koju PS3 reprodukuje na njemu (monitor je prilicno dobar i prilicno jeftin)."
Ovaj tvoj monitor se ne nalazi na onom spisku gore koji podrzavaju HDCP standard. Ja bih drugu preporucio ovaj monitor za PS3, pa da li podrzava HDCP standard ?
Podrzava HDCP
to je skupljeno sa nekog foruma gde su pisali na koje monitore su ljudi kacili PS3 sto ce reci lista nije kompletna
che daboli guz
16.7.2007, 20:51
Da ljudskom istrazivanju nema kraja govori i ovaj opis:
Naime iz ciste znatizelje sam sa ps3 spojio
"BTC external dual digital storage".U pitanju je externa dvd przilica Tajvanskog proizvodzaca,sem toga ovaj aparat sa prednje strane ima
"7 in 1" citace kartica.Za vaistinu se desilo malo cudo?! Citac kartica(cf ,sd i usb(od onog sto ja imam) ) je radio u PS3 OSu bez problema i zastoja(takodze velikom brzinom kao da se radi o slotovima kartica na konzoli).
Medzutim cd-dvd nije htio ni da cuje ni da vidi.Sto na kraju nije ni cudo pa ipak ,daj sta das!Vjerujem da su htjeli mogli su podrzati i externe citace dvd cd medija.Ukoliko imate externi citac kartica spojite sa ps3 pa javite jeli radilo.
Mene takodze sad zanima jos Lindoza na ps3 pa javnite gdje bi se moglo naci.
Jel moze neko da mi kaze kada (i da li) pocinje akcija u kojem se Sony3 prodaje za 700 evra, zajedno sa dva xyz axis kontrolora i dve originalne igre.
I gde se to moze kod nas kupiti u ovakvom kompletu ?
Coca Cola ima nagradnu igru da ko posalje najvise njihovih kodova u toku dana dobije PS3 besplatno.
kod nas ne znam. ali valjda od avgusta u evropi krece PS3 60gb + dodatni sixaxis + Resistance the Fall of Man + Motorstorm za 600 a ne 700e
che daboli guz
29.7.2007, 0:52
Bas sam vidio prije neki dan u reklamama PS3 bez ikakvih dodataka 500eu.
Ali to ne vazi od Sonyja,nego pojedine radnje snizavaju cijenu na svoju stetu kako bi im se kasnije duplo vratilo.
@ che daboli guz
Kako mislis bez ikakvih dodataka, bez kontrolera ? Ili bez dodatnih igara ?
Pa sami kontroleri kostaju 50 evra, tj. dva kontrolera.
Sta dolazi u standradnom paketu – jedan kontroler ?
I gde si to video, kod nas ili u inostranstvu.
Ako je kod nas napisi mi na pm sajt ili adresu tih prodavnica koje nude za 500 evra.
P.S. Nisam bas skapirao zasto bi neko prodao sad za manje pare da bi mu se kasnije (duplo) isplatilo :D.
Doduse prepisivao sam na ispitu iz Ekonomije, tako da je moguce da prosto ne razumem :).
Mozda valjada da bi kasnije preprodavali igre za taj PS3, isto kao sto Sony planira da ima zaradu od svake prodate igre za nijhovu konzolu... tj od svakog prodatog primerka.
che daboli guz
30.7.2007, 10:29
Zokocx ti je dobro objasnio Pjanovicu.A sto se tice onih pesto eu ti je u holandiji.Da u pitanju je osnovna verzija: 1 kontrolor ,video kabl cincevi+scart i konzola i to je to(60 gig).A pocele su i ovdje kao sto Carnex rece sa 2 kontrl. i jedna do 2 igre.
Kaže na wikipediji da su troškovi proizvodnje solidno opali od početka:
Since the console's launch production costs have been reduced significantly as a result of phasing out the EE+GS chip and falling hardware costs. The cost of manufacturing Cell processors has fallen dramatically as a result of moving to the 65nm production process and Blu-Ray diodes are now around $100 cheaper to manufacture.
The cumulative reduction in production costs is as follows:
* Blu Ray (cost reduction: US$100)
* Cell (cost reduction: US$29 - US$40)
* EE+GS removal (cost reduction: US$27)
* Chipset Modifications: Sony have removed a CXD9208GP, 2 RDRAM chips(US$5), and some passives and are planning moving the RSX graphics chip from 90nm to 65nm production process and "the unification of separate smaller ICs - such as bluetooth and WiFi - into single chip solutions and a change to a more specialized Southbridge." (cost reduction: unknown)
Jel zna neko da li je u nekoj nasoj prodavnici pocela akcija: Sony PS3 + dva kontrolera + dve igre = 700 evra ?
Ako znate napisite mi sajt te prodavnice.
Na Wikipedia-i pise mnogo stosta - pre par dana je pisalo da je prodato preko 6 miliona komada sirom sveta, sto se ispostavilo da nema veze sa stvarnoscu. Sada pise da je prodato 4,5 miliona konzola, a kako su dosli do te cifre, zaista nemam pojma. Evo ovo pise na Wikipedia-ji:
Japan 1,010,492 as of July 15, 2007[30]
North America 1,498,500 as of July 23, 2007[31]
PAL territories 1,200,000 as of July 13, 2007[32]
Total 4.48 million as of June 30, 2007
Pazi sada ovo: Kada se saberu podaci iz sredine jula meseca, dobijemo cifru od oko 3,7 miliona prodatih konzola (sto je daleko od 4.5 miliona), a ovamo pise TOTAL = 4.48 miliona i to na kraju juna meseca:icon_scra:confused:
Ko zna ko sve edituje to. Inače, možda je ukupan broj od 6 miliona prodatih
na svim tržištima, ne samo EU, Japan i USA, već i ostatak Azije ( Kina, Koreja, Jugoistočna azija, Indija ), pa onda Južna Amerika, Afričke i druge države.
che daboli guz
5.8.2007, 22:02
Dechiji dodak:)
Coca Cola ima nagradnu igru da ko posalje najvise njihovih kodova u toku dana dobije PS3 besplatno.
A dosadasnji dobitnici su poslali vise od 1,000 kodova na dan...
A dosadasnji dobitnici su poslali vise od 1,000 kodova na dan...
Verovatno vlasnici nekih kafana, restorana itd.
Ja sam juce bio u jednom super marketu u mom gradu (necu da navedem kojem) i moglo se tamo isprobati PS3 sa nekom formula 1 igrom. Brutalan je a tek ta grafika kakva je na sony Bravia televozoru...
che daboli guz
6.8.2007, 14:39
Bas cudno danas sam dobio BRdisk film Casino Royale.
Koliko je meni poznato ovaj film se dobivao samo na pocetku prodaje ps3.
Ali evo stigao je i meni mada nisam ocekivao.Konzolu sam kupio prije 2 mjeseca ,tako da film mogu ocekivati i drugi.Jedino sto je potrebno uraditi jeste sebe registrirati putem papira ili network-a(i-neta).
che daboli guz
7.8.2007, 20:55
Neki to vole vruce?!
Ma nema veze sto su ameri prvi necemo se ni mi dugo patiti.
:tapsh:
DukeofSerbia
20.8.2007, 17:41
Da lo gubici postoje i dalje, ne znam, ali:
Sony Losing Big Money on PS3 Hardware (http://www.pcworld.com/article/id,127906-pg,1-RSS,RSS/article.html)
Ali ovo muči Sony:
Development Issues Delaying PS3 Games? (http://www.pcworld.com/article/id,136072-page,1/article.html)
A ovo:
Sony Claims PS3 Failure Rate of Less Than 1 Percent (http://www.pcworld.com/article/id,136054-page,1/article.html)
PS3 failure rates are "around .02 percent" according to Sony Computer Entertainment Europe founder, Chris Deering while speaking at the Edinburgh Interactive Festival on Tuesday.
If accurate, that puts PS3 failure rates well below the industry average of three to five percent.
By comparison, some reports pin Xbox 360 failure rates as high as one third of all consoles in existence. As a result, Microsoft extended the Xbox 360 warranty from one to three years in July citing "an unacceptable number of repairs" without disclosing specific failure rates.
Nintendo has yet to reveal any failure rates for the Wii.
Pa baš im nešto i ne verujem, ali MS što ima problema :eek:.
Prvi link je iz novembra '06. Cene komponenata su dosta pale.
Drugi link je diskutabilan jer je nekoliko razvojnih timova reklo baš suprotno. Jasno je da ima nekih problema sa razvojem ali je sad pitanje da li je baš toliko teško.
Nema razloga da ne veruješ, isto važi i za Nintendo. Skoro sam gledao neki test za PS3. Stavljali su ga u saunu nekoliko sati a zatim u frižider i sve vreme je radio bez problema. :)
Evo linka http://www.ps3vault.com/how-to-kill-a-ps3-console-1975
che daboli guz
26.8.2007, 20:47
Da dodam Ocelotu kao slag na tortu:
Od novembra ove godine Gran Turismo 5: Prologue ce biti potpuno bezplatan za download!!!!!
che daboli guz
29.8.2007, 20:52
He he ,tako to biva kad se prave "koraci"(kosharkashki termin)kad su u pitanju prve i ne provjerene vijesti iz svijeta gameing-a.Ono upravo sto sam napisao u vezi GT : P je nazalost "Rumor"!Ali stoji da ce biti izdata ove godine kao BRdisk i download,jos uvjek pod nepoznatom cijenom.
Isto tako ostaje pod nedoumicom Ocelotova zahvalnica?!?!Dali ce ostati ili ce je povuci sa trzista .... ostaje da vidimo :confused:
:kreza::paranoia::D
Imam opet isto pitanje: dal ima kakvih novosti o modovanju konzole????
Ne kupuje mi se xbox pre svega sto se lako kvari i necu da budzim komp jer o toga nema leba... Nego sad za 700e daju 2 igre i jos jedan dzojstik, tako da bi igrao te 2 igre dok neopadne cena bluray rezaca i cd-ova sto ce sigurno biti sredinom 2008 a modovao bi je pre svega da bi mogao da igram igre sa ps2 dok nebude bolje jer nemogu da dajem svaki mesec 200e za 3-4 igre...
A i tu je komp da tera na medium sve nove zahtevne igre, da upotpuni prazninu...
Ne nema moda.Takodje moras imati ps2 originale da bi ih igrao.
Ne nadaj se previse smanjenju cena rezaca i medija.Trenutno su rezaci 800e a diskovi 25e!
Pretpostavljam da ce tek na pocetku 2009 pasti na neku normalnu cenu.
Iz tih razloga neki tvrde da hackeri ustvari pokusavaju da naprave launcher za .iso file koji bi se ucitavao sa eksternog hard diska na ps3!
Bile su glasine da su uspeli da ubace bd disk i da ga je ps prepoznao ali nisu uspeli da ga pokrenu.
A uostalom cak i kad ga razbiju opet bi morao da vuces fileove od po 15-20 a bas me zanima kako planiras to da uradis u nekom razumnom roku sa internetom koji je dostupan u Srbiji.
@donator99 znam sve i bas mi se kupuje ps3 ali odustajem bar do sledece godine, kupio bi xbox ali iz inata necu a i nekako sam navikao na sony, M$ me jako nervira (znaju da im se konzole kvare i nista ne preduzimaju povodom toga a jos cena kod nas i preko, ko da zivimo na marsu a ne u Srbiji)... Ima da kupim novu n95 8GB i da igram igrice na fon-u pun mi je pip... ovog cekanja.....
A i internet nam se raspada ali pazi ako uplatim 1MB to je 120kB/s sto bi teoretski za 2 dana skinuo 20GB znaci prosek 3 dana po igri ali opet je sporo...
Samo kad bi razbili konzolu bilo bi dobro bar zbog igrica sa ps2 a bluray moze malo da saceka (i DVD je bio dranje a gle sad!!!), ako bude kakvih novosti javite....
Ne nadaj se previse smanjenju cena rezaca i medija.
Zašto da se "ne nada"? Pad cena rezača i medija je normalna stvar.
Neki od prvih DVD rezača su koštali po 400-500 evra.
Trenutno su rezaci 800e a diskovi 25e!
Rezači su od 550-800e, a diskovi imaš za 15e single layer ( 25GB ),
a video sam i Panasonicov rewritable dual layer disk za oko 50$ ( 50GB ).
Imaš npr. ovde http://www.pricescan.com/electronics/03050500.asp
Blu-Ray player za 349$
Ti si naveo cene iz 2006, što je drevna prošlost kada je IT industrija u pitanju.
Ja sam kupio PS3 i prezadovoljan sam,sama Formula i Motostorm su vrhunski uradjeni,a vec su krenuli da prave neki loader preko tif fajla,jos malo da ga usavrse i da padnu cene rezaca i bice sve u fullu :alealeee:
http://www.ps3-hacks.com/images/ps3-hacks.png (http://www.ps3-hacks.com/)
Veoma zanimljiv sajt pogledajte :dedica:
che daboli guz
2.9.2007, 20:28
Milose nesreco jedna sto ne spomenu:
Sponaizmedzu istoka i zapada
Mislim na Muli Willy Vanili Player sa MnoMF1
DragonSlayer
3.9.2007, 12:05
Neki od prvih DVD rezača su koštali po 400-500 evra.
Ja sam moj prvi DVD rezač platio u Intri 295 evra, Asus. A sada košta 29.5, samo dodaš zarez... :D:D:D I išao sam u BGD za prazne DVD. Ovde u PO nisu ni znali šta tražim kada pitam da li imaju prazne DVD-e...
Polako padaju, samo strpljenja....
Dal neko zna mozda neki klub ili neko mesto gde moze da se plati po satu da se igra PS3 u Beogradu?
Insecticide
5.9.2007, 18:48
Dal neko zna mozda neki klub ili neko mesto gde moze da se plati po satu da se igra PS3?
Ima u Celarevu:kreza: , 120din/h pici se na 32" monitoru :eek:
Tamo sam igrao PS3 (ja,koji mrzi sve vrste konzola iz nepoznatih razloga)I exxxtra je ,igrao sam ressistance:fall of men i mislio sam da nikada necu moci da igram pucacine na gamepadu ali za 15 sam igrao ko na pc-u .Stvarno extra stvarcica
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2010100005+1036522425&name=Blu-ray+DVD+Burner evo malo novijih cena ali u dolarima (dolar je slabiji od evra za 20 din.)... Milose , na onom sajtu sto si dao, su uspeli da preko tif loadera pokrenu igre sa ps2, zna li ko dal je to istina ili fake... Ovde http://www.ps3hax.net/ ima dosta tutorial-a za ps3, a evo i copy-paste odande:
Sephirothff has found a way to launch Swap Magic 3.6 on his European v1.90 PS3 (no emotion engine). Although no PS2 ISO's are playable its a pretty cool discovery but don't get your hopes just yet, it's still only a small discovery, but its also a small step to MAYBE something big.
And for those interested this is how it is done:
Create on a USB/Flash drive a folder named SWAPMAGIC
Place the .ELF file (of choice) in the SWAPMAGIC folder on USB/Flash drive, and RENAMEthe ELF file you just inserted to SMBOOT0.ELF.
Insert the USB/Flash drive in your PS3 USB port.
Insert your SWAP MAGIC CODER 3.6 CD, when it launches go to SMBOOT in the menu, and select SMBOOT 0 to run the .ELF.
[Original Topic Discussion]
EDIT: it is not 3.8, if u look at the video it is 3.6, just wanted to clear that up! sorry.
Naravno jos nije igrivo ali vazno da su uspeli da pokrenu.........
che daboli guz
7.9.2007, 16:16
Jedan spasen zivot ,jedna PS3 konzola :D
http://www.kgw.com/news-local/stories/kgw_090607_news_truck_boy_nine_playstation_rig_.a9 a36aa6.html
Evo jedne lepe novosti, KOD NAS (da nereklamiram firmu) BLURAY REZAC PIONEER-OV samo 230e...
Evo link ako mi neverujete:
http://www.itsvet.com/proizvod/pioneer-bdc-s02/comp_comp_opticaldrv/19/226
Sad sam proverio na zvanicnom sajtu ipak je to samo bluray citac, eto taman sam se ponadao a sve zato sto nasi sajtovi sire deziformacije!!!!
DragonSlayer
26.9.2007, 19:10
A i ja se obradovao, i već skočio na link, i pre nego što sam pročitao poruku do kraja... i normalno, razočarenje...
che daboli guz
2.10.2007, 17:15
To Be Or Not To Be Question Is NOW
Nadam se da ce mnogima cijena od 100€/$ znaciti nesto!!!
:a_whistli
che daboli guz
6.10.2007, 15:36
Part 2:
Wednesday 03 October 2007 - Sony can or deny that no notices are there, it seem nevertheless strong that there month still this 40 GB lie PS3 in the shops. Gamestore magazine communicate that already as from 10 October 40 GB PS3 buy will reduce is in Italy for €399. starter Pack (two games and two controllers) in price become to €499.
According to several sources EBGames and JB hi-Fi appear 40 the GB on 11 October in Australia for a price of AUD$699. When Sony were asked for a declaration, a spokesman gave the standard answer: We don't provide comment in relation to rumours or speculation such ash this.
Furthermore a new PS3 advertisement has been sneered at European retailer Carrefour. It is vaguely if it concerns 60 the GB or 40 GB model. However, prices, €449 stand for the standalone model, and €489 for a cord version with fifa 08. the aanemelijker seem that it concerns 60 the GB model. The advertisement has not been confirmed as official.
From above information we it following are able make up:
Standalone 40 GB PS3 model - €399
Standalone 60 GB PS3 - €449
60 GB PS3 with fifa 08 - €489
PS3 starter Pack - €499
Novi model i nove cijene i za sitnu raju!
:alealeee::paranoia::mad:
donator99
7.10.2007, 11:44
Evo reportaza na srpskom(40GB, 2 USB porta umesto 4, bez citaca memorijskih kartica 399E i jos neke informacije):
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14028
renegade_of_funk
7.10.2007, 17:32
"Ono što je ostalo nedovoljno objašnjeno jeste kompatibilnost sa naslovima sa Playstation 2 konzole.Naime, Sony je potvrdio da se u novom modelu konzole neće naći čip koji obezbeđuje kompatibilnost unatrag, što su brojni sajtovi (pre svih američki) dočekali "na nož". Ono što je bitno naglasiti jeste da evropska verzija konzole nikada nije ni posedovala ovakav čip, pošto je evropska verzija predstavljena nekoliko meseci nakon američke i japanske, a Sony je u međuvremenu procenio da je Playstation 3 dovoljno snažan da bez problema pušta starije naslove pomoću softverske emulacije i da nema potrebe za ugradnjom dodatnih čipova."
Znam da ovaj od 60 gb nema chip i da radi soft emulaciju ali , prcitao sam na netu da nova verzija od 40 gb nema ni soft emulaciju PS2 naslova!
link (http://nintendo-revolution.blogspot.com/2007/10/40gb-playstation3-for-399-confirmed-by.html)
donator99
7.10.2007, 18:12
Da, a to si procitao na Nintendo Revolution Blogu...
Emulacija je valjda ugradjena u OS.Nisu valjda toliko glupi da posebno za novi PS naprave novi(stari)OS bez podrske za emulaciju...
Renegade of funk je u pravu. Konzola od 40GB neće imati nikakav vid emulacije, verovatno da bi se naglasila razlika između tog modela i onog od 80GB.
renegade_of_funk
7.10.2007, 18:39
Da, a to si procitao na Nintendo Revolution Blogu...
Emulacija je valjda ugradjena u OS.Nisu valjda toliko glupi da posebno za novi PS naprave novi(stari)OS bez podrske za emulaciju...
Izgleda da jesu toliko glupi , na zalost. :boodala:
A sto se tice bloga da si malo bolje pogledao video bi da je covek veoma nepristrasan sto se tice konzola.
uvek ce tu biti skuplji model sa BC
a objasnjnenje BC
http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=193484
Evo jedne lepe novosti, KOD NAS (da nereklamiram firmu) BLURAY REZAC PIONEER-OV samo 230e...
Evo link ako mi neverujete:
http://www.itsvet.com/proizvod/pioneer-bdc-s02/comp_comp_opticaldrv/19/226
Sad sam proverio na zvanicnom sajtu ipak je to samo bluray citac, eto taman sam se ponadao a sve zato sto nasi sajtovi sire deziformacije!!!!
U je al si me iscimao od radosti, rezac za 230e zamalo nisam pao sa stolice :)
che daboli guz
7.10.2007, 21:44
Izgleda da jesu toliko glupi , na zalost. :boodala:
A sto se tice bloga da si malo bolje pogledao video bi da je covek veoma nepristrasan sto se tice konzola.
Ne bas puno nepristrasan.By the way cccccccc jestel se zalili uopste kad je predjeno sa x box na 360 sto se tice kompaktibilnosti igara-niste.
Zasto?
Jer je unaprijed receno.
I cemu sada jadikovanje?!
Isto tako u vezi pocetne cijene PS3?
Sad su srezali kao i neke tehnikalije sto uopste nije neko cudo(sa strane "ekonomske") pa zato i nevidim nikakvog razloga za kuknjavu...imate chipovane PS2ojke pa.....!
Onaj ko zeli noviji-bolji kvalitet igara izabrat ce onu verziju koja mu lezi po novcaniku i basta a pored nje ima i modovan PS2.Sto se tice PS3 ,strpite se pa cete imati i krekovan PS3(kad tad).
renegade_of_funk
8.10.2007, 1:00
By the way cccccccc jestel se zalili uopste kad je predjeno sa x box na 360 sto se tice kompaktibilnosti igara-niste.
Pa ko da se zali, 100 korisnika Xbox konzole u Srbiji? (ako ih je bilo i 100)
che daboli guz
8.10.2007, 20:51
Nije mi bas najjasnije zasto su docekali "na noz",valjda kad je u pitanju tradicija.Onda zele da takva "stopiranja" urade u stilu "hl**** i igara".
Kao sto rekoh negdje drugdje ,nisu se lomili od placa(u SAD) kad je 360ica dosla nekompaktibilna sa prvobitnim X-Box.Bilo je doduse malo kritika i to je otislo isto onako kako je i doslo(brzo).
U Sonyju su bizi sa novim modelom od 160hdd i 3 utp-a i jos kojesta.....sa narvno vecom cijenom.E sad se tek covjek treba priupitati sta zele da dostignu(tj.koju vrstu cilja imaju pred sobom).I mene licno cudi(uznemirava)ta nekompaktibilnost sa PS2 ,ali sigurno rade na necemu sto u buducnosti nebi trebalo da izgleda "kao kamen spoticanja".Pa mozda misle da je sada bolji trenutak da ga se oslobode nego kasnije.Sve u svemu ostaje nam da vidimo!
Saznat ce se vrlo ubrzo!
By the way eto nam za koji mjesec i koji dan ,Drake-a Uncharted-a.
Zivi bili pa vidjeli:n_klanja:
che daboli guz
12.10.2007, 20:56
Bonus:
http://uk.playstation.com/help-support/ps3/photos/detail/item78642/Printing-with-PS3/
Za ovo sigurno niste znali kao ni jaaa tra la la la....:eek::aplauz:
che daboli guz
15.10.2007, 21:12
Micro u malome recenzije?!:cool:
Bonus:
http://uk.playstation.com/help-support/ps3/photos/detail/item78642/Printing-with-PS3/
Za ovo sigurno niste znali kao ni jaaa tra la la la....:eek::aplauz:
Ovo su toliko reklamirali da ne znam ima li koga da to ne zna?
che daboli guz
17.10.2007, 16:22
Ovo su toliko reklamirali da ne znam ima li koga da to ne zna?
Blago tebi!
Na kojoj to televiziji beshe?
wolfologin
28.10.2007, 22:54
Ma polako ljudi. Dok ne stigne ovo
http://www.us.playstation.com/PS3/Games/THE_EYE_OF_JUDGMENT
Ps3 je mrshav :dedica:
Mada chini mi se da je ovaj naslov vec u prodaji
donator99
28.10.2007, 23:58
Ma polako ljudi. Dok ne stigne ovo
http://www.us.playstation.com/PS3/Games/THE_EYE_OF_JUDGMENT
Ps3 je mrshav :dedica:
Mada chini mi se da je ovaj naslov vec u prodaji
E, ta igra ce biti vrh.Citao sam jos ranije o njoj i ustvari se svodi na to da dobijete tablu, karte(koja kasnije mozete da menjate sa drugarim kao TCG i kupujete nove) i kameru koja je uperena prema tabli i detektuje kad stavite neku kartu i onda sve to prenosi na ekran!Ne mogu ni da zamislim kako ce izgledati borba npr. zmajeva i viljenjaka...A dream that became reality :love:
Jedino za sta nisam siguran jeste da li ce se karte prodavati kod nas.Ova igra bi mogla da natera mnoge zaljubljenike Magica da kupe PS 3 :)
Sad sam gledao i trailer i mogu reci da je grafika apsolutno prekrasna kao i muzika!
Najbolje od svega sto ce omoguciti da se igrate sa likovima na kartama, tj. da masete rukom blizu njih a oni onda odreaguju na ekranu!
che daboli guz
29.10.2007, 0:05
Negdje na webu sam procitao da je kopiranje karata za doticnu igru moguce i da uopste nije komplikovano.
i sta ces radis sa kartama?
Offline, videce da su kopirane.
Online... Ps3 vuce karte za tebe, ne vuces ih ti!
I dok mozda mozes da koristis u toku igre kopirane karte dokazano je da ne mozes da ih registrujes za online igranje jer tada PSEye detaljno skenira kartu i postoje neke sigurnosne mere koje razdvajaju originale i kopije
donator99
29.10.2007, 11:43
Pa, verovatno je tako jer ce im se dobar deo zarade svoditi na prodaju karata...
branko999999999
30.10.2007, 18:06
Ovako, negde sam procitao da verzija 40 gb nije kompatibilna sa ps2 igrice a ona sa 60gb jeste, ali da ove kod nas (60gb) nisu zato sto je sony zeleo da namali troskove. Jel to istina i dali se pojavio neki mod chip?
Tačno je to za verziju od 40GB, ali mislim da ni ova od 60GB za naše tržište nije bitna, jer retko ko ovde ima original PS2 igre. Kopije ne može da čita.
wolfologin
30.10.2007, 23:13
Igra Eye Of Judgment koshta 99,99 E i u kompletu dolazi
Igra
Komplet karata
Tabla za igru
Drzach za Eye kameru
i naravno,Eye kamera
Cena od danas. EU
branko999999999
31.10.2007, 0:14
Ma pojavice se neki cip kad-tad. Biznis je to...:)
donator99
31.10.2007, 0:21
Pa, naravno da hoce, samo pitanje je kada.
kad rezaci i dsikovi padnu na neku cenu koja ce biti dosta niza nego kupovina originala, mozda se hakeri i potrude malo vise :)
che daboli guz
12.11.2007, 17:52
He he he,
pa cak i "drpige"znaju koja je bolja konzola!!!
Sledeci text je prenesen sa PS3ONLY.nl i ivinjavam se na malo losijem prevodu sa holandskog na engleski ,cak sam i ja morao da dodam par prevedenih rijeci koje nije znao BeNeLuxhanin.
Sunday 11 November 2007 - in a warehouse in the Belgian borough frost robbers have stolen no less than 300 PlayStation 3's. The manager was at the moment of the robber stable on site and was tied up by the heavily armed men.
The two guys, who armed had to are locked up with an automatic gun and a uzi-machinepistoll, the manager afterwards in his office, to load the 300 game consoles then in two freight carriages. The stolen consoles will have a shop value of more than 150,000 euro.
Of both the criminals and the PlayStation 3's is lacking track provisionally each.
Ko zna ,mozda ce zavrsiti na Hilly Billy Balkanu?:kreza:
Samo ne znam kako ce sve ovo Sonyjevci(SCEE/SCEA itd.) da prokomentarisu.
Good news, DivX fans! DivX has announced today that they are currently testing the PlayStation 3 before adding their final certified stamp of approval to the device. While we'd seen rumors last week, now it's confirmed that DivX is coming to the PlayStation 3. Details are scant, but interested PS3 owners will first have to upgrade to the recently released firmware 2.00 before downloading the still unreleased DivX decoder itself. DivX gets a major bump in living room support, while Sony continues to blur the lines of entertainment console and multimedia PC. Once again, we wonder why Sony didn't do this sooner. But once again, we're happy nonetheless.
zdravkelja
13.11.2007, 19:13
He he he,
pa cak i "drpige"znaju koja je bolja konzola!!!
Sledeci text je prenesen sa PS3ONLY.nl i ivinjavam se na malo losijem prevodu sa holandskog na engleski ,cak sam i ja morao da dodam par prevedenih rijeci koje nije znao BeNeLuxhanin.
Sunday 11 November 2007 - in a warehouse in the Belgian borough frost robbers have stolen no less than 300 PlayStation 3's. The manager was at the moment of the robber stable on site and was tied up by the heavily armed men.
The two guys, who armed had to are locked up with an automatic gun and a uzi-machinepistoll, the manager afterwards in his office, to load the 300 game consoles then in two freight carriages. The stolen consoles will have a shop value of more than 150,000 euro.
Of both the criminals and the PlayStation 3's is lacking track provisionally each.
Ko zna ,mozda ce zavrsiti na Hilly Billy Balkanu?:kreza:
Samo ne znam kako ce sve ovo Sonyjevci(SCEE/SCEA itd.) da prokomentarisu.
Zar nisu o tome pisali u nekom SK-u.
A stvarno su kraljevi:to_care:, a ovi misle da ne treba obezbedjenje.
zdravkelja
23.11.2007, 11:25
Evo mala zanimljivost:opanachke
http://img152.imageshack.us/img152/9195/ps3superyn4.jpg
Uzimite osam PlayStationa 3, Yellow Dog Linux, Gigabit Ethernet switch i sastavite superkompjuter za naučne proračune!
Većina superkompjutera koji se koriste u naučne svrhe bazirani su na klaster tehnologiji. Na primer, Blue Gene/L, najbrži kompjuter na svetu, koristi 130.000 proceosora a pritom troši puno struje, potrebno mu je jako hlađenje pa je cena korišćenja veoma visoka.
Za samo 4 dolara po GFlops-u (milijardi operacija sa pokretnim zarezom u sekundi), superkompjuter baziran na PlayStationu 3 je ubedljivo najisplativiji i najracionalniji.
Sony je profesoru Guarava Khanni sa Univerziteta u Masačusetsu donirao osam PlayStationa 3 za potrebe istraživanje crnih rupa. Superkompjuter je sastavljen, proračuni rade odlično a ako i vi želite da uradite nešto slično evo i uputstva.
http://blogs.zdnet.com/storage/?p=220
Ko uradi nek javi kako radi:kreza:
donator99
23.11.2007, 13:48
Ja mislim da i nas Hidro meteroloski zavod koristi cluster PS3 na Linuxu.
Ocete prestati da besplatno prenosite Sonyjev hype i marketing. Cellovi u PS3 nisu full varijante, uradjeni su u vrlo specificnom fazonu, i jednostavno ne mogu da se porede sa general purpose CPUima.
donator99
24.11.2007, 10:45
A koji je to Cell u full varijanti?
Cell u PS3 ima 7 jezgara od toga 1 za enkripciju(da bi se otezalo piratizovanje).Ne lozimo se mi ovde na Sonyev marketing, samo prenosimo istinu, a to je da je Cell zver od procesora ;)
che daboli guz
26.11.2007, 14:06
Po ovom filmcicu eyetoy3 svakako multimedijalno izgleda bolje od eyetoy2:tapsh:
http://www.youtube.com/watch?v=L17O43X39cg
donator99
19.12.2007, 13:22
http://www.ps3-hacks.com/forums/about2878.html
Izgleda da Sony kaze kako mogu unaprediti performanse konzole za 30-40% prostim updatom firmwarea :)
Zivi bili, pa videli...
che daboli guz
19.12.2007, 16:52
:eek:Cisto sumnjam ... ali sve dok ne dodje od njihovih zvanicnika(P.R.).
wolfologin
19.12.2007, 17:37
A koji je to Cell u full varijanti?
Cell u PS3 ima 7 jezgara od toga 1 za enkripciju(da bi se otezalo piratizovanje).Ne lozimo se mi ovde na Sonyev marketing, samo prenosimo istinu, a to je da je Cell zver od procesora ;)
Pod pravom sabljom i najjache su zveri padale :dedica:
Crni Alex ce ga razbiti za najkasnije godinu dana a onda chastim pice i klopu u Shumatovcu :rofl::rofl::rofl:
Sol-Badguy
20.12.2007, 11:47
Valjda je to jedno, osmo, jezgro, neaktivno, i ono služi kao backup, ako dođe do kvara nekog od 7 aktivnih? Ili sam ja pogrešno obavešten... moraću da proverim kod wiki.
donator99
20.12.2007, 14:34
Na wikiju tako pise.Znaci, kad i ako jedno jezgro crkne, to 8 ga zamenjuje.Po meni to je odlican izbor i sigurno ce produziti zivotni vek konzole.
che daboli guz
20.12.2007, 14:39
Paaa sad dali glumi rezervistu kad jedan od ostalih slomi nogu ili sluzi za dekripciju orginala nije ni najmanje vazno(po meni).
Vazno je da shljaka i da nas krajnje korisnike glava ne boli.
Doduse donator99 je u jednom treadu spomenuo kako se moze jednim malim-obicnim firmwareom poboljsati kvalitet...ako se pritom misli na "rezervistu",
ajd daj sta das:opanachke!!!
donator99
20.12.2007, 16:05
Koliko sam ja procitao na onom forumu to poboljsanje firmwarea ce valjda omoguiciti low-level pristup hardveru od strane developera.Sad, ne znam koliko je ovo istina posto se ne razumem previse u to.Ako neko zna nek me ispravi :)
A to poboljsanje ce se osetiti samo u igrama koje ce biti izdane posle tog updatea, znaci npr. nece poboljsati FPS u AC ili CoD3.
donator99
21.12.2007, 17:24
Evo, mogu da se pohvalim da sam danas kupio PlayStation 3 sa HD-om od 40 GB :alealeee:
Prikacio sam je na monitor LG 204WT preko HDMI to DVI kabla i slika je odlicna.Review sutra kad dobijem neku igru, posto necu o konzoli da previse govorim dok ne probam igre za nju :)
che daboli guz
21.12.2007, 18:17
:tapsh:Chestitam na prinovi!!!!!:aplauz:
I jos jedino sto ti preostaje jeste da je(ps3) ljubis "ka sama sebe"!!!;)
wolfologin
21.12.2007, 18:22
Evo, mogu da se pohvalim da sam danas kupio PlayStation 3 sa HD-om od 40 GB :alealeee:
Prikacio sam je na monitor LG 204WT preko HDMI to DVI kabla i slika je odlicna.Review sutra kad dobijem neku igru, posto necu o konzoli da previse govorim dok ne probam igre za nju :)
Uskoro i ja pucam kintu jer prave igre upravo stizu
400 E ili 600 E :boodala::boodala::boodala:
Ma uzmes za 400E, pa lepo kupis 200E igara. :to_care:
che daboli guz
21.12.2007, 18:36
Kao sto player1 kaze onu sa 40gb hdd a pritom uzmes usb citac kartica i spojis sa konzolom i eto ti skuplje varijante!!! A za veci hdd se mozes i sam zbrinuti.Nikakva filozofija.
wolfologin & donator99,koju brzinu neta imate(up & dwn.load)???
wolfologin
21.12.2007, 18:46
wolfologin & donator99,koju brzinu neta imate(up & dwn.load)???Adsl ma shta to znachilo a ja znam da kad-kad dok pijem kafu ujutro pred posao skinem neka 2 - 3 GB
ili da kad hocu stavim na net neka 10 GB dnevno
ma shta to znachilo :ciao:
A jel se josh negde u Evropi prodaje verzija od 60 Gb ili je potpuno povuchena ?
LebronMVP
21.12.2007, 19:09
Uskoro i ja pucam kintu jer prave igre upravo stizu
400 E ili 600 E :boodala::boodala::boodala:
Gde ima PS3 za 400 eura?
che daboli guz
21.12.2007, 19:14
Ma nee nego reci koju su ti "oni"(provajder)rekli(mogu da primjetim nesto veliko i brzo hi hi hi)....60gb-arita....pa zavisi dok ih ima prodaju se.A kad ih nebude vise bilo nece ih ni biti....nisu ih potpuno povukli!!!!A 80gb verzija ne znam mislim da nije ni bila na ovim prostorima a dali ce je i biti ne znam.Zato kaze uzmes veci hdd i stavis ga sam,isto kao i usb citac kartica-provjereno:dedica:(barem na 60gb verziji)(externi dvd przilica sa 9 in 1 card reader)!!!!
LebronMVP-Gde ima PS3 za 400 eura?
`Odze u jevropi,western.
Belgrado
21.12.2007, 20:09
Che jel si probao ovaj novi firmware 2.1 ?
Belgrado
21.12.2007, 20:12
javi sta si uzeo.ako si uzeo fudbal ili formulu javi se da cepamo online.
Poz
che daboli guz
21.12.2007, 20:23
@ Milos M.
Jesam skinuo sam i polovina divx fimova radi.
Nekima ne moze da utvrdi video ili audio codec.A neke moze da vidi pa ipak ne moze da pusti.Bila je takodje jednom prilika da pusti film(sliku) ali bez tona.
Cak mi se i ucini da je slika bolja preko konzole neko sa obicnog dvd/divx player-a.Autosugestija ili ipak :dzavo:.U svakom slucaju probaj.
Uglavnom fifty-fifty radi.
@ donator99
Formulu 1 ti uzmi,ipak nas ima vise.
A koje su vam pucachine u planu....momcovi??!!!:aplauz:
Belgrado
21.12.2007, 20:40
sto se mene tice,nikad nisam igrao pucacine na ps :Freddy:
ali zato novi fudbal ako mu padne cena obavezno da igramo,igrao sam protiv nekog lika na netu i mogu samo reci wow
donator99
21.12.2007, 22:25
Evo uzeo sam igru.
Izbor je bio dosta veliki, ali ja sam ga suzio na Oblivion, CoD4 i Orange Box.
CoD4 i Orange Box su bili veoma primamljivi, posebno Orange zbog odlicnog value- for money.Ali, posto sad jos moram da kupim zvucnike i da prikacim PS na internet odlcio sam se za Oblivion, da ustedim nesto para s obzirom da cu njega igrati najduze.Kasnije cu verovatno uzeti ili CoD4 ili UT3.
Grafika u Oblivionu je odlicna, osvetljenje i senke su divne, mada siguran sam da ovo nije ni izbiliza najbolja grafika koju ce djavolko zavrteti.
Gamepad je odlican, savrseno mi stoji u ruci, iako sam se ja nesto tripovo da je Boxov bolji, mogu da kazem da je i ovaj odlican.Oblivion odlicno koristi pecurkice i nakon pola sata igre potpuno cete se navici.Ovo je prva igra koju ja igram na konzoli(izuzev nekih PS1 igara koje sam igrao pre 5 godina...) i odmah sam se uklopio :)
DVD filmove super rade, ja sam ih pustao na FW 2.0(dobio sam CD sa updatom preko kojeg sam izvrsio update), slika je jako dobra.Poz
Grafika je odlicna, stvarno
Samo cu da kazem da sam presao Uncharted. Igra je prica za sebe. Znate ono poredjenje kada odigrate igru kao da ste odgledali neki ekstra film? Ovo je takva igra samo sto je sve dignuto na novi nivo kvaliteta. Ako volite Indiana Jones filmove ova igra ce biti nesto stvarno posebno. Vredno zrtvovanja bubrega :D
LebronMVP
21.12.2007, 23:24
@donator99
Javi kad probas multiplayer kako ide......
Mislim na lag i tako to........
I koju brzinu imas?
donator99
21.12.2007, 23:48
@donator99
Javi kad probas multiplayer kako ide......
Mislim na lag i tako to........
I koju brzinu imas?
Imam 512/64 kod EUneta.Kad kupim neku igru sa MPom probacu pa cu javiti :)
Samo cu da kazem da sam presao Uncharted. Igra je prica za sebe. Znate ono poredjenje kada odigrate igru kao da ste odgledali neki ekstra film? Ovo je takva igra samo sto je sve dignuto na novi nivo kvaliteta. Ako volite Indiana Jones filmove ova igra ce biti nesto stvarno posebno. Vredno zrtvovanja bubrega :D
Bio sam u iskusenju da li da uzmem tu igru, posto mi se svidja pop&shoot nacin igranja.Odbilo me to sto se prelazi za 12 sati, dok ce mi Oblivion mnogo duze trajati...Ali planiram da pazarim Uncharted i Heavenly kasnije :)
LebronMVP
21.12.2007, 23:53
U ne bi savetovao Uncharted i Heavenly Sword. Nemaju mplayer da bi se zadrzao na njima neko vreme a prelaze se za 5-6 sati.
Kad ih predjes 2 puta neces ni zeleti da igras vise. Ipak je ovo Serbia a 5000-6000 po igri nije malo..........
Ali definitivno vredi dati tolko za dolazece naslove MGS 4:guns of patriots, Gran Turismo 5, Turok, GTA4.......
donator99
22.12.2007, 0:13
Pa, jeste da su kratke.Zato sam uzeo Oblivion umesto njih.Ali te 2 igre su kao letnji blockbuster.Kratko traju ali su napakovane akcijom+ultra zabavne :)
BTW Uncharted traje 10-12 sati.A kad zavrsis HS mozes na Hell modu da igras :)
Sretna konzola da se sto vise igra a manje daje $$ :)
Kad je na tvoj LG slika dobra mozes mislit kako je na moj HDtv Samsung 40" 1080i povezivanje >HDMI to HDMI< ludilo....
Jel ima MP na COD4 vidim da ga ima za kupit gore kod vas ovamo u CG ga nesto nisam vidio??
Pozdrav
donator99
22.12.2007, 0:51
Ima CoD4 Multiplayer mod, verovatno najbolji dosad.Ja sam sad video u BG-u za 5490 dinara(70 eura).
P.S. Hvala!
Imam par pitanja:
Kako najlakse putem kabla da povezem komp sa PS-om 3?Posto mi je ADSL modem USB tipa, a koliko sam shvatio jedino oni sa mreznim kablom mogu direktno u PS, moracu preko kompa...
Imam XWave zvucnike, ali ne znam da li ima potreban port da ih priljucim?Sad gledam ovde iza ima neki port pise optical, nemam blage veze sta je to...Nek mi neko objasni ovo sve...
che daboli guz
22.12.2007, 15:48
Imam par pitanja:
Kako najlakse putem kabla da povezem komp sa PS-om 3?Posto mi je ADSL modem USB tipa, a koliko sam shvatio jedino oni sa mreznim kablom mogu direktno u PS, moracu preko kompa...
Imam XWave zvucnike, ali ne znam da li ima potreban port da ih priljucim?Sad gledam ovde iza ima neki port pise optical, nemam blage veze sta je to...Nek mi neko objasni ovo sve...
70€uricha nije malo pogotovu za vas tamo,ovdje srecom samo poneke kostaju toliko u samom startu a kasnije cijena sama od sebe splasne....jedino je Shadow of Collossos imao visoku i dugo ne skidanu cijenu:(
To umrezavanje ps3 sa pc-eom da bi isao on-line batali u samom startu.Odnosno zaboravi da si ikad pomislio na to.Iako sam se i sam interesovao kako se to radi(samo radi znanja),ni od koga nije mi poslo za rukom da cujem ....kako se to radi.Ali cu ti zato dati jednostavan savjet da jednostavniji i nemoze biti.Kljucna rijec je MULTI PC MODEM,pogotovu zato sto imas adsl.Mozda ces reci aaa:$$$/€€€€ .ako hoces najjednostavniji i najmanje komplikovan bez da ces imati glavobolju,to bi bilo to.
Kasnije cu dodati par linkova gdje to mozes sve fino procitati na ovom forumu kao i na jednom drugom ukoliko bude bilo potrebe.
OPTICAL OUT-to ti je izlaz za hi-fi ili na primjer Sony Minidisk(vrsta walkmen-a).Ovu vrstu izlaza "krasi" digitalan odnosno potpuno kristalan chist kvalitet zvuka prema kome se analogni izlazi ne mogu drzati rame uz rame.
U praxi ,ne vjerujem da ces ikada koristiti sem ako si "audiofill".Poput jednog "saradnika sk-a"ovdje na forumu.:icon_evil
LebronMVP
22.12.2007, 17:02
@che daboli guz
Znaci moze li PS3 da se poveze preko LAN kabla iz modema? (znaci modem pa lan kabl pa u PS3) Dal ce raditi net i mplay tako?
che daboli guz
22.12.2007, 17:40
@che daboli guz
Znaci moze li PS3 da se poveze preko LAN kabla iz modema? (znaci modem pa lan kabl pa u PS3) Dal ce raditi net i mplay tako?
Moze ukoliko se radi o UTP ili RJ45 prikljucku(ako na to mislis).
Ps3 ne podrzava USB broadband Modem.
Ili kupis kao sto rekoh Multi PC Modem koji ima obicno 4 UTPs i Jedan USB ili
modem koji ima 1 UTP i 1 USB.Pa preko jednog UTPa stavis ROUTER,ali nikako Switch(jer nece sa ovim funkcionisati).Pa preko routera "na sve chetri strane svijeta"!!!Po meni je opet kazem najjednostavnije "multi pc modem"jer nema dodatne "zezancije"sa routerom.Zato je ADSL u samom startu bolji jer mozes koristiti razne marke broadband modema(+router-a),dok na "kablovskom"imas modem pod moranje od firme a zatim i router zezanciju(sto bas i ne mora da znaci)jer kablovski modem ima uvjek samo jedan UTP(rj45) "utikac".
donator99
22.12.2007, 17:48
Moj modem ima samo USB izlaz...Znaci sad moram da kupujem i novi modem...Splendid...
LebronMVP
22.12.2007, 18:00
Moze ukoliko se radi o UTP ili RJ45 prikljucku(ako na to mislis).
Ps3 ne podrzava USB broadband Modem.
Ili kupis kao sto rekoh Multi PC Modem koji ima obicno 4 UTPs i Jedan USB ili
modem koji ima 1 UTP i 1 USB.Pa preko jednog UTPa stavis ROUTER,ali nikako Switch(jer nece sa ovim funkcionisati).Pa preko routera "na sve chetri strane svijeta"!!!Po meni je opet kazem najjednostavnije "multi pc modem"jer nema dodatne "zezancije"sa routerom.Zato je ADSL u samom startu bolji jer mozes koristiti razne marke broadband modema(+router-a),dok na "kablovskom"imas modem pod moranje od firme a zatim i router zezanciju(sto bas i ne mora da znaci)jer kablovski modem ima uvjek samo jedan UTP(rj45) "utikac".
Ne znam sta su UTP i RJ45 ali imam kablovski modem sa lan izlazom i usb izlazom.
Valjda ce raditi mplay. ALi me nervira sto ne mogu biti siguran. Jer bedak bi bio kupiti konzolu i saznam da ne moze da se konektuje na net kod mene. A u radnji da pitam dripce se ne isplati jer ni sami ne znaju sta prodaju. Sve sto znaju je da je PS3 crn i da je pravougaonog oblika.
Pu bre!!!!
donator99
22.12.2007, 18:10
Pa, sto ti ne bi radio ako ga povezes?
Jedino ako ti je internet konekcija losa mogao bi imati problema.
che daboli guz
22.12.2007, 18:21
Ne znam sta su UTP i RJ45 ali imam kablovski modem sa lan izlazom i usb izlazom.
Valjda ce raditi mplay. ALi me nervira sto ne mogu biti siguran. Jer bedak bi bio kupiti konzolu i saznam da ne moze da se konektuje na net kod mene. A u radnji da pitam dripce se ne isplati jer ni sami ne znaju sta prodaju. Sve sto znaju je da je PS3 crn i da je pravougaonog oblika.
Pu bre!!!!
LAN IZLAZ-to ti je pogresno izrazavanje,obicno se kaze Utp ili RJ45 .Ali nema veze(mada je vazno pravilno se izrazavati kako nebi zapadao u probleme zabadava).Kazes kablovski i-net imas.OK onda u UTP stavis ps3 a pc na Usb.
Ili ako hoces oboje modem->(utp)->router->(utp)->ps3/pc.Kako bi oba uredjaja bili na maximalnoj brzini neta.Jer kao sto vjerovatno znaz usb je sporiji od utp-a.
Konzola ce ti raditi na toj brzini,ali ti je jos bolje ako budes drzao pc ugasen kad si sa ps3 online-manja shansa za leg.
Evo jos malo infoa ,samo sto se radi o PS2 ali u sustini isto:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=6739
LebronMVP
22.12.2007, 18:26
Hvala Che
Reci mi (sad me zanima) kolika je velicina demoa sa PSN kad skidas?
dal ima svaka igra koja je izasla svoj demo ili ih brisu posle nekog vremena?
che daboli guz
22.12.2007, 18:36
Hvala Che
Reci mi (sad me zanima) kolika je velicina demoa sa PSN kad skidas?
dal ima svaka igra koja je izasla svoj demo ili ih brisu posle nekog vremena?
Paaa velicina se mjeri i u megabajtima ali ponekad i u gigabajtu ali ne nesto preko 1,2gb-a.Sve zavisi od tipa igre male-velike.Dali svaka igra koja je izasla ima svoj demo...evo sad sam bas bio na jednoj web prodavnici da uporedim...
recimo 50%(pola pola)ima svoj demo,mozda malchice manje.Ali uglavnom tu je to.Za sad jedini slucaj skidanja demoa sa PSNa je bio u japanu.A to GT & Folklor.I mozda u USA-Folklor mada nisam 100% siguran.
Sto im je to trebalo pojma nemam?!
Belgrado
23.12.2007, 10:52
Che jel si pokusao da ubacis nove teme,ja sam samo air port uspeo da namestim.
I jel moze nekako da se ps3 i pc povezu preko lan pa da prebacujem podatke na ps3 preko lan?
donator99
23.12.2007, 11:55
Ja sam air dobio kad sam preko diska flashovo ps na FW 2.0
che daboli guz
23.12.2007, 13:51
@ MilosM.
Jesam,malo sam se zanimao sa temama ali sam vratio na staru...ljepse mi.
PC<--lan-->PS3 : u teoriji moze ali u praxi malo teze .Jos nigdje nisam imao za zgodno(da procitam-da mi kazu)da vidim kako se to radi.Bice da je u pitanju neka zapetljancija.
Zar ne mislis da nema jednostavnijeg nacina od : mem.stick,sd,cf,xd card ili pak rewriteble medium?!
Belgrado
23.12.2007, 16:57
Ja sam ovde pronasao dosta dobrih
http://www.playstation3themes.com/
btw jel zna neko kako prebaciti mkv u mp4 za ps3.I nalepiti titl
Hvala
btw jel zna neko kako prebaciti mkv u mp4 za ps3.I nalepiti titl
Hvala
Ja sam prebacio mkv u mp4 sa ovim
http://sentry23.googlepages.com/
a za nalepljivanje titla mislim da ce malo teze da ide jer bi onda morao sve ponovo da rekompresujes.
donator99
23.12.2007, 23:42
Par pitanja...
Koliko sam shvatio mkv je HD format...Jel ovo tacno?
A PS3 ne moze da pusta mkv jer nije podrzano u FW...
Koliko se izgubi na kvalitetu kad se prebaci u mp4, ili se prebacuje sa istom rezolucijom i bitrateom pa do gubitka ne dolazi...?
Objasnjenje bi bilo lepo :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.