PDA

Prikaži potpunu verziju : PlayStation 3

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

Emonac
11.9.2010, 15:15
Ajmo malo radosnije vesti.

Od pre par dana u Sloveniji je omogućen PSN store!!:alealeee:
Do juće je inače bilo problema prilikom kupovanja igrica, ali su stvar sredili, tako da su prihvaćene maltene sve kreditne kartice. Zasad ponuda igrica još nije toliko puna kao recimo neka engleska, američka.... ali uveseljava činjenica, da su cene doslovno iste kao u ostalim regionima... (variiraju malko - negde su jeftinije od nemačkih, negde su iste kao engleske...) Sa obzirom, da sam čuo, da za taj region stvari pokriva Hrvatska firma, bilo bi dobro proveriti, da li je pristup PSN storeu moguć i u Hrvatskoj, Srbiji...

JAZO
11.9.2010, 15:44
Ajmo malo radosnije vesti.

Od pre par dana u Sloveniji je omogućen PSN store!!:alealeee:
Do juće je inače bilo problema prilikom kupovanja igrica, ali su stvar sredili, tako da su prihvaćene maltene sve kreditne kartice. Zasad ponuda igrica još nije toliko puna kao recimo neka engleska, američka.... ali uveseljava činjenica, da su cene doslovno iste kao u ostalim regionima... (variiraju malko - negde su jeftinije od nemačkih, negde su iste kao engleske...) Sa obzirom, da sam čuo, da za taj region stvari pokriva Hrvatska firma, bilo bi dobro proveriti, da li je pristup PSN storeu moguć i u Hrvatskoj, Srbiji...
Hrvatska i Slovenija su dobile na Balkanu

Pjanovic
18.9.2010, 17:27
Kupio sam PS3 :paranoia: :D
60GB model, firmware 3.42.

Kad rasprodam igre sto sam dobio uz njega i 1 polushebani kontroler, izaci ce me 110e :aplauz:, konzola + 1 kontroler u ok stanju (koriscen, nema one zastitne gumice, ali tasteri i analogni u dobrom stanju).

Citao sam na benchu da ima fora da se vrati stariji 3.41, al najverovatnije se necu cimati oko piraterije. Jedino ako budu omogucili neku varijantu jailbreak-a koja ce omoguciti igranje svih igara, znaci i onih koji u trenutku izlaska budu zahtevale najnoviji firmware.

Aibo
19.9.2010, 1:01
Hm, PS3 ima neke specifične naslove zbog kojih bih voleo da ga pribavim: Little Big Planet, Havy Rain, MGS4, poneka platforma i JRPG... a od dolazećih GT5, The last Guardian i najviše FFXIII versus. Odavno sam prestao da budem konzolaš ali mi ovakve igre fale na PC-u. A baš u ovakvim igrama PS3 nema alternativu.

batakpudla
19.9.2010, 11:38
Већ пар месеци штекам паре да пре Нове Године пазарим тројку. Ово сазнање да је сони проваљен ме је одушевило и одлучио сам да сачекам још мало да се све лепо стабилизује и конкретизује. Онлајн играње ме никад на конзоли није занимало, тако да нисам много потресен немогућством изласка на нет уколико се одлучим за гусар варијанту.

Додуше слажем се са Пјаном, набројао је игре због којих и желим да купим ПС3 одавно (још су ту и Хеви Рејн, Инфејмус, Стар Ворс Форс Анлишд...), а те старије игре, изузев Хеви Рејна, су врло повољне сада (око 20е). Тако да није неки проблем издвојити 20е у два месеца. Па кад се наиграм са тим старијим играма видећемо шта даље. Ко зна шта ће све хакери наредних месеци да среде око Сонија.

Ocelot
19.9.2010, 11:39
Do sada sam poruke brisao bez kazne. Sada krećemo i sa tom kombinacijom. Dakle, ima li igre za skidanje, šta vam treba za pokretanje istih i raznorazna nagađanja zadržite za sebe ili lične poruke.

Tocilica
25.9.2010, 4:54
Hteo bih da kupim PS3 ili XBOX posto me je PC dobrano smorio , jos uvek se razmisljam ,ali nekako sam blizi PS3 iz sentimentalnih razloga. :) Hteo bih da postavim nekoliko pitanja pa ako neko zna,ima volje da odgovori...
Koliko se krecu cene PS3 u zapadnoj evropi ako neko zna ? Da li je jeftinije ,kvalitetnije... itd ... Koliko se krecu prosecne cene igara ,konkretno uzeo bih Fifu 11 ,ako kupim PS3 .. Jos me zanima (posto ne poznajem bas dobro PS3) sta mu dodje ta memorija ,jel na njoj mozes da iskopiras igru ,odigras je i kad se zasitis obrises i oslobodis kapacitet ?
Cene igara svakako jesu problem ,ali smatram da mogu da priustim sebi 3-4 igrice godisnje uz koje bih proveo tih godinu dana npr FIFA 11,GTS 5.... A za ostale za..bancije isprobavanje igrica tu je PC ....

Pjanovic
25.9.2010, 11:01
Vidim da ni sa kompjuterima ne stojis na ti :D.
Kakva memorija, mislis hard disk valjda.

Mislim da neke igre imaju mogucnost da se (delimicno) instaliraju na hard disk, al original disk uvek mora biti u drive-u.

A sto se tice cena, eno ti google, pitas nekoga iz Srbije kolike su cene u zapadnoj evropi :rolleyes:.
Kod nas... Ono sto znam da su nove Slim konzole preskupe, eno u Game-su Slim 250GB + 1 igra, 44.000 dinara :kreza:. Mada ima na istom mestu PS3 Fat 80GB + KZ2 za 35.000din, mada mislim da to samo stoji u "izlogu", mislim da vise debeljka nije moguce naci u prodaji.

flamingos
25.9.2010, 16:22
samo igre koje se skidaju sa psn storea se pohranjuju u hard drajv konzole,za ove druge igre se pohranjuju samo podaci kji bi pomogli brzem ucitavanju loading screena.

irreal
25.9.2010, 16:43
za ove druge igre se pohranjuju samo podaci kji bi pomogli brzem ucitavanju loading screena.

loading screen se jako jako jako brzo ucitava, a ono sto se dugo ucitava je sama igra, zbog cega i postoji loading screen, da te obavesti da treba da cekas :D

znam da si to znao, samo si pogresno napisao :)

Tocilica
25.9.2010, 18:29
Vidim da ni sa kompjuterima ne stojis na ti :D.
Kakva memorija, mislis hard disk valjda.

Mislim da neke igre imaju mogucnost da se (delimicno) instaliraju na hard disk, al original disk uvek mora biti u drive-u.

A sto se tice cena, eno ti google, pitas nekoga iz Srbije kolike su cene u zapadnoj evropi :rolleyes:.
Kod nas... Ono sto znam da su nove Slim konzole preskupe, eno u Game-su Slim 250GB + 1 igra, 44.000 dinara :kreza:. Mada ima na istom mestu PS3 Fat 80GB + KZ2 za 35.000din, mada mislim da to samo stoji u "izlogu", mislim da vise debeljka nije moguce naci u prodaji.
Sa kompjuterom sam vise na ostojanje ne valja mnogo da se bulji u njega i visi po forumima moze covek da zastrani .. ;)
Pitam ovde jer slabo baratam engleskim , verujem da ima nekog ko zivi napolje ko cesto ide preko ili je jednostavno upucen u to ....

flamingos
25.9.2010, 19:06
loading screen se jako jako jako brzo ucitava, a ono sto se dugo ucitava je sama igra, zbog cega i postoji loading screen, da te obavesti da treba da cekas :D

znam da si to znao, samo si pogresno napisao :)

tacno zbrzano sam pisao..:o

Pjanovic
25.9.2010, 19:32
Sa kompjuterom sam vise na ostojanje ne valja mnogo da se bulji u njega i visi po forumima moze covek da zastrani .. ;)

E pa izvini, ne mogu ti pomoci, previse sam zastranio ;).
Ajd sad vozica...

JAZO
26.9.2010, 15:05
Ja sam uzeo ps+ sad i dlc za assassins creed 2 ovaj bonfire of venites odlican je.PS+ onako ali automatic downloading razbija kao i tema Fish tank

k750
27.9.2010, 12:46
Moj drug zeli da kupi Playstation 3, zamolio me da pogledam na netu kako se krecu cene, itd... Vidim ima raznih "vrsta" PS3, od 300e pa nagore. Ja posto se ne razumem u tu konfiguraciju PS3, pa pitam koji bi PS3 bio najbolji da se uzme, za sto manje para, da sve igrice nove sad sto izlaze rade lepo bez smetnji? http://www.pes-serbia.com/images/smilies/safdfadfa.gif
btw jel isto ono ko za PS2 da treba da se ugradi chip da moze da cita i piratske kopije... koliko to kosta?

Pjanovic
27.9.2010, 17:18
Polovan PS3 40GB, sa firmware-om 3.41 (da bi radila piraterija), to je najbolje/najjfetinije uzeti.
Chip kosta 30-tak evra, i dolazi kao usb flash, a moze se direktno prebaciti i preko android telefona.

Sad za dalje odgovore oko ugradnje, to ti ne mogu pomoci.

A mogu piratske igre da rade, samo one koje su do sad izasle, novije igre nece moci da rade jer ce verovatno zahtevati noviji firmware.

A sto se tice samog pustanja piratske igre, ako mislis da narezes disk pa ubacis u PS2 chip stilu, od toga nema nista :). Cak i kad bi moglo tako, trebalo bi kupiti prazan bluray disk i naci nekoga ko ima bluray rezac, sto ne bi bio mali trosak.

Vec se igre skidaju preko torrenta, pa na eksterni hard disk koji se prikaci na PS3.
Pa onda tu ima i problem sa igrama koje imaju fajlove vece od 4GB, jer je hard disk u PS3 formatiran kao FAT32, pa vec formate od 4GB ne vidi. Onda je potrebno te vece fajlove odredjenog formata raspakovati (primer je Uncharted 2), jer PS3 ne vidi razliku izmedju spakovanog fajla (koji je veci od 4GB), u odnosu na taj fajl raspakovan u istoimeni folder.

El sam te zbunio :D. Kupuju originale :p.

Emonac
28.9.2010, 9:05
Koliko se krecu cene PS3 u zapadnoj evropi ako neko zna ? Da li je jeftinije ,kvalitetnije... itd ... Koliko se krecu prosecne cene igara ,konkretno uzeo bih Fifu 11 ,ako kupim PS3.

Cene za PS3 se kreču od nekih 280 jevra napred; zavisi od kompleta.

Sad, što se tiče samih igrica, cene zavise od mnogo čega i od države do države su različite. Recimo, pričao mi brat, da je u prodavnici u Liverpoolu video polovne igrice od 5 funti dalje.. Engleska je ionako 'raj' za nas, koji hoćemo da uštedimo kintu prilikom nabavke pojedinih igrica. Čak i u odnosu na nove stvari UGLAVNOM se engleske cene kreču nešto niže od ostale Evrope... Tu bi ti valjalo naći neke online prodavnice, preko kojih češ uštediti grdne pare. Pogotovo, ako si strpljiv, pa ti nije bitno, ako neki novi naslov odigraš neki mesec ili dva kasnije...;)

EDIT: zaboravih o kvalitetu - kvalitet, kako samog PS3 sistema kako igrica bi trebao da je svuda isti. Sad, kakav je kvalitet, uglavnom zavisi od serije same; više nego od područja gde kupuješ.

Pjanovic
28.9.2010, 11:46
Ma pusti ti te fore preko online prodavnica.
Ima naravno raznih prodavnica, al da su bas mnogo jeftiniji, i nisu.

A treba uracunati postarinu i eventualno carinjenje.

Sto se tice polovnih malo stariji igara, danas se KZ2 moze kupiti za 15e, Uncharted 1, MGS4, sve za 15-20e.

Emonac
28.9.2010, 12:17
Malo li je cca 10+ jevra konkretno za Fifa11 ? :) Koja je najnovija igrica, da ne pričamo o nekim naslovima, koji su stari mesec, dva...;)
Sećam se, recimo, da sam ja svoju Fifu 10 nabavio nekih 3 meseca nakon izlaska, dok je u Sloveniji još bila nekih 40 jevra, preko online prodavnice iz Engleske za 20 jevra.

Pa sad vidi...

Jedino valja napomenuti još jednom, ako si strpljiv i malčice uporan. Uporan u smislu, da malo potražiš na internetu.. Ubrzo imaš neke tri, četiri online prodavnice, za koje u svako vreme možeš otrpilike znati, šta se i kada se tamo isplati pazariti.;)

JAZO
29.9.2010, 20:52
Ja moju Fifu 10 dobio kao akciju kupi 3 plati 2 :D .Fifa 11 dolazi za par dana :alealeee:

Palitreks
7.10.2010, 5:58
Hmmm... Drug ima ovu konzolu, platio je nju i TV zajedno 1000 evra. Ja nisam baš nešto oduševljen.

Pucačine koje sam probao je bilo skoro nemoguće igrati na džojstiku, pogotovo kada dodje do snajperisanja.
Sve igre nekako... Seckaju, i izgledaju reckavo, jer ne može rezolucija da se namešta. Igrao sam Watchmen igru kod njega, koja je užasno seckala i užasno izgledala, dok sam na mom PC-u tu igru igrao u dvoje, bez seckanja, sa rezolucijom i grafikom koja izgleda lepše na monitoru.
GTA IV je delovao jako ružno, dok je na PC-u izgledao sasvim pristojno.
Igre su jednostavno preskupe, ako se ne varam, igre za PC koštaju možda i duplo manje, od istih tih igara za PS3.

Da bi drug mogao da skida demoe igara, morao sam da tražim neku levu adresu iz Britanije, a potom i Amerike, pa da napravim neku vrstu lažnog accounta, da bi mu bilo omogućeno da koristi PS Store.

Naravno, ima tu i pozitivnih stvari. Na primer, UFC i Soul Calibur IV su mi jedne od boljih tuča koje sam igrao. Little Big Planet je prilično prijatna platforma, pogotovo u multiplayeru. God of War 3 mi deluje zanimljivo, nekad mi baš prijaju takve igre. Ona motion control opcija mi je delovala zanimljivo, ali nakratko, u igrama HAWX i Motorstorm.

Sve u svemu, visoka je cena za tako neki "sport". Ipak bih radije za manje para kupio pristojno jak komp sa dobrim monitorom (što sam i uradio), i uživao u menjaju grafičkih opcija, mišu, tastaturi, internetu, aplikacijama... :D

Pjanovic
7.10.2010, 12:00
Brate minli na sta je ovaj svet spao kad sam ja poceo da branim PS3 :D.
I nema to veze zato sto ga sad posedujem, branim ga vec odavno...

Uncharted 1 i 2, Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5, Killzone 2,...

To su veoma veoma kvalitetne igre, koje ne mozes naci na PC-ju.

Sto se tice gamepad vs mis+tastatura, kapiram i meni je tesko, ali je stvar navike. I meni je tesko navici se na analognost pecuraka, al imas i d-pad, ako ti je bas toliko tesko.

Sto se tice grafike, ne mozes biti dalje od istine, pusti ti multiplatforme, evo one gore nabrojane ekskluzive, izgledaju graficki fantasticno. Jel tvoj ortak povezao PS3 i LCD TV preko obicnih kablova ili preko HDMI kabla ?

Sto se tice originala, za PC ti i ne trebaju originali :), barem za sve singleplayer igre, a i za neke ranije multiplayer. Mada u poslednje vreme MP je rezervisan samo za originale. Istina, PS3 igre kostaju vise, al ne vidim problem, multiplatforme igrati na PC-ju, a stekati se i kupiti poneku ekskluzivu za PS3, jednu igru u 2-3 meseca.
A i imas sa pirateriju i za PS3, sve do sad izasle igre mozes igrati besplatno, ako je firmware od PS3-ke 3.41. Ortak nek proveri na System Info, ako mu je firmware 3.41 ili nizi, moci ce da igra piratske igre.

Graficke opcije,... hardverski problemi, patchevi, losi krekovi. Ko velim cisto da te dopunim :D. PS3 nema tih problema, jedna platforma sa poznatim specifikacijama.
Dok kod PC-ja ima milion razlicitih komponenata.

Konzole nisu pravljenje za multimediju i aplikacija, svakako ne za internet, pravljenje su prevashodno za internet, a ovo je samo dodatak. Uostalom za te stvari, dovoljan je PC od 150e :).

zdravkelja
7.10.2010, 12:35
Ionako su igre skupe samo kod nas, na shopto-u se igre mogu naci po duplo manjim cenama.

Pucacine na gamepadu. Yup, i ja se slazem da je to jako tesko kada se poredi sa K&M. Ali se uz vezbu svasta nauci. Ja sam prvi govorio da je igrati pucacine na gamepadu van pameti, ali sam se navikao nekako, vise i nije tako veliki problem. Btw, postoji adapter za K&M, kosta oko 90$, moze da se kupi preko interneta ako neko bas ne moze da se navikne. Konzola je pravljena za zabavu, da se zavalis u fotelju, a K&M se ne uklapaju u to.

Da igre izgledaju reckavo... Ne znam sta ste vi igrali i cime ste povezali PS3 i TV. Slabije multiplatform igre mozda i izgledaju tako, ali one svakako nisu vredne kupovine i igranja. Bilo koji jaci naslov izgleda jako dobro. GTA IV je izuzetak, opste je poznato da igra izgleda losije nego na X360 i pogotovo na PC-ju. Ne znam zasto poredis grafiku na PC-ju i PS3, PC ga je davno prevazisao. Drugo, monitor ima isti ili veci broj pixela na manjoj povrsini, zato igre izgledaju ostrije. Mada ja nesto ne primecujem razliku, igram na fullhd plazmi 42''
Da igre seckaju necu ni da komentarisem, kakav ste to trash igrali :D Postoje retki slucajevi kvalitetnih multiplatformi (Bayoneta), jer su bolje optimizovane za X360.

Sto se tice store-a... Jbg, tako je kad zivimo u Srbiji, nas store je prazan. Sirom sveta se koriste uglavnom US i UK accounti, ja cak koristim i japanski pored ta dva. Izuzetak su razvijenije zemlje tipa Nemacka, Francuska itd.

JAZO
7.10.2010, 15:45
Pjanovicu jos ti ekskluziva treba da probas Heavy rain Red Dead redemption i ostalo...

Pjanovic
7.10.2010, 16:09
Te dve su i dalje na ceni, a meni se ne zuri, nabavio sam Uncharted i KZ2, al nikako da krenem da igram.

Palitreks
8.10.2010, 14:03
Uncharted 2 sam igrao demo, i delovala mi je zanimljivo.
Gran Turismo 5 nisam igrao (ne znam ni da li je izašao), ali to bih definitivno voleo da probam.

Izgleda da sam ja ispao iz fazona, pre 4-5 godina sam redovno na Xbox-u igrao Halo i ostale pucačine, i nikakvih problema nisam imao igrati na gamepadu takve igre, ali sada... :D

Povezao je preko HDMI kabla, naravno. Pre toga je povezao običnim kablovima... Ono je bilo užasno :D
To za firmware znam, ali on je stavio na auto-update, pa je verovatno prešao na neki sledeći na kom ta piratska fora ne radi.

A ako za PC kupiš original igru, onda nemaš problema sa krekovanjem, samo što PC igre koštaju mnogo jeftinije. A da PC zna da napravi problem, bogami zna :D I slažem se, PS3 zaista vredi imati zbog odredjenih ekskluzivnih naslova. Štaviše, da imam neki posao, kontam da bih štekao pare za neku od konzola, i neki kvalitetan TV.

Ja sam se baš navikao na izgled igara na PC-u, pa eto ono, džangrizavo: "Platiš konzolu 500 evra, i ovako ti izgledaju igre?? Fuj!" :) I zaista mi deluje da svaka igra pomalo usporava ili secka. Ko zna, možda mu je PS3 defektan :)
Ali ima i igara koje prelepo izgledaju, kao što su Heavy Rain, God of War 3, UFC 2009, Soul Calibur IV...

NjegovaWisost
8.10.2010, 15:06
Te dve su i dalje na ceni, a meni se ne zuri, nabavio sam Uncharted i KZ2, al nikako da krenem da igram.

Vidim, i za HDMI licitiraš :D Možda to čekaš?

Pjanovic
8.10.2010, 15:11
Haha, pratis me :D.

Ma vec par dana nikako da se iscimam do neke prodavnice.
Juce vidim na netu da u Emiju (ex lokacija BenchHouse-a iznad Sajma) imaju 3m za oko 600din, to mi taman odgovara.

Ne znam ni koji sam djavo licitirao onda na limundu, al nema veze.

Da, cekam prvo hdmi kabl da nabavim, a i da mi prodje ispitni rok, za 10-tak dana, onda cu da "instaliram" neku od ovih igara.
Probao sam U1 na 5 minuta, vidi se odmah da je igra fantasticna. Samo mi treba vremena da se naviknem na analogne palice, kojim se kontrolise kretanje i kamera.

Backy
16.10.2010, 9:58
E, ovako imam jedno pitanje, pa ako je neko voljan da mi odgovori, bio bih mu veoma zahvalan :)

Poceo sam polako da skupljam pare za PS3, koji bih kupio do nove godine. E sad, zanima me na kom sajtu i gde mogu naci u prodaji PS3? Ne bih da bude preskupo, odnosno da bude sto je jeftinije moguce, ali cisto da mogu da igram poneku ekskluzivu (zbog kojih i planiram da pazarim konzolu, inace sam strastveni PC gamer :D ), makar da rade samo ove igre sto su do sad izasle. I normalno, ako je moguce, da mogu da rade "piratske" igre :Freddy: Da li moze ovaj "luksuz" da se priusti ako pazarim PS3 za oko 300 EUR recimo? I da li se taj cip za piratske igre naknadno kupuje?

Gde se to konkretno moze naci? Intresuje me pre svega nov PS3 dakle.

I samo jos jedno pitanje....Da li igre za PS1 i PS2 (isto piratske :cool: ) rade na PS3?

Hvala na odgovoru unapred :)

Pjanovic
16.10.2010, 11:44
E, ovako imam jedno pitanje, pa ako je neko voljan da mi odgovori, bio bih mu veoma zahvalan :)

Poceo sam polako da skupljam pare za PS3, koji bih kupio do nove godine. E sad, zanima me na kom sajtu i gde mogu naci u prodaji PS3? Ne bih da bude preskupo, odnosno da bude sto je jeftinije moguce, ali cisto da mogu da igram poneku ekskluzivu (zbog kojih i planiram da pazarim konzolu, inace sam strastveni PC gamer :D ), makar da rade samo ove igre sto su do sad izasle. I normalno, ako je moguce, da mogu da rade "piratske" igre :Freddy: Da li moze ovaj "luksuz" da se priusti ako pazarim PS3 za oko 300 EUR recimo? I da li se taj cip za piratske igre naknadno kupuje?

Gde se to konkretno moze naci? Intresuje me pre svega nov PS3 dakle.

I samo jos jedno pitanje....Da li igre za PS1 i PS2 (isto piratske :cool: ) rade na PS3?

Hvala na odgovoru unapred :)

Ne mozes nigde naci PS3 chipovan u prodavnici. Cip se kupuje naknadno, kosta 30-tak evra, i sa njim ce raditi samo igre izasle do sada.
Novije igre zahtevaju noviji firmware, dakle sve sto je izaslo do sada (oktobra) ce raditi.

Ne mogu piratske PS1 i PS2 igre da rade.

Nova PS3 konzola se moze naci samo Slim 250GB i 320GB, i kosta 43.000din.
Mislim da nema nigde jeftinije.

Dakle, morao bi juriti polovan PS3.
Polovan PS3 debeli 40 / 80/ 60GB se moze naci za oko 200e.

irreal
16.10.2010, 17:25
Ne mozes nigde naci PS3 chipovan u prodavnici. Cip se kupuje naknadno, kosta 30-tak evra, i sa njim ce raditi samo igre izasle do sada.
Novije igre zahtevaju noviji firmware, dakle sve sto je izaslo do sada (oktobra) ce raditi.

Ne mogu piratske PS1 i PS2 igre da rade.

Dakle, morao bi juriti polovan PS3.
Polovan PS3 debeli 40 / 80/ 60GB se moze naci za oko 200e.

zar nije izasla vest da novi JB radi i na svim novijim verzijama firmware-a.
kao i da ce raditi na bilo kojoj novoj ako sony ozbiljno ne promeni strukturu firmware-a (sto je pitanje dal je i moguce)

tako da, novi JB kad se pojavi u prodaji, trebao bi da bude "za stalno".

Pjanovic
16.10.2010, 17:49
Jok, bas nove vesti upucuju na suprotno.
Nijedna FM 3.42 igra do sad nije bila razbijena, tek ce san se biti ravne nuli sa novoizaslim 3.50 FM.

JAZO
16.10.2010, 18:25
Ja sam uzeo playstation 3 radi ovih ekskluziva i ne bi uzimao chip pa da je i besplatan .I playstation networka da ne zaboravim

Pjanovic
16.10.2010, 18:43
Sve do sad izasle ekskluzive rade na chipovanom PS3 :).

Idealno resenje, za igranje starijih ekskluziva preko jailbreak-a, je kupiti neku konzolu sa shebanom optikom. Jer blu ray nije potreban, tj. nije potrebno da igra bude u disku. A do skoro je to bilo potrebno, bilo koji original da bude u drajvu.

NjegovaWisost
17.10.2010, 5:12
I da dodam, ima pojedinih konzolaskih prodavnica koje prodaju konzolu sa tim usb cipom.

Pjanovic
21.10.2010, 15:25
Pitanje za ljude koji imaju uporedo povezani PS3 i PC na net.
Sta mi je sve potrebno i kako povezati, podesiti nesto na obema sistemima ?
Totalni sam duduk po pitanju mreza.

Kabl od SBB neta ide u modem, to ostaje isto, jel da :D.
A mrezni kabl iz modema u ruter, pa odatle dva mrezna kabla, jedan u PS3, drugi u PC (mreznu integrisanu na ploci).
Jel to to ?
Jel onda to dalje plug and play, ili mora nesto da se podesava ?

Cuo sam da ima neka fora da PC drzi mrezu za konzolu, ali to mi ne treba tako, jer kad ugasim PC, onda konzola nece imati net.

nameless1
21.10.2010, 16:29
Ja bih kupio PS3 samo zbog Uncharted 1-2, dusa me boli sto ne mogu da ih igram. KZ2, koliko sam cuo, je obicna genericka pucaljka (a la Crysis), a za MGS4 kazu da je vise animirani film nego igra.. E da, i Heavy Rain je interesantan..

P.S. Red Dead Redemption je neuporedivo bolji na kutiji nego na trojci..

Pjanovic
21.10.2010, 20:54
U1 i U2 jesu fenomenalne arkadno-akcione avanture.
Crem de la crem :).

Moj problem je sto u njima trazim Tomb Raider-a :D, i dalje su mi nenadje.bivi TR 1, 2 i 3, pre svega zbog dizajna nivoa i zagonetaka, koje su osmisljene i utkane u nivo.
Koliko sam do sada igrao U1, tu ides i samo ides, nikad se ne vracas, dok je u starim TR-ovima to bilo potpuno drugacije, tamo ides, ides, i odjednom se vratis na pocetak il blizu pocetka nivoa, usput resavajuci logicke zagonetke, i kad se vratis neke lokacije postanu dostupne, kao rezultat igracevog delanja :).

Nije ovo kritika Uncharteda nikako, jednostavno to nije kopija TR-a, niti je osmisljena tako. Zagonetke su ok, akcija je dobra, prica (citao sam fantasticna), grafika takodje, jednostavno igra skoro da nema mana. Igra je vise naklonjena akciji, nego sto su stariji Tomb Raideri bili.
A cuo sam da je U2 jos bolji u svakom aspektu.

KZ2, pa ne bih bas rekao da je genericna pucacina, barem ne kao Crysis.
No da bih dao konkretan utisak, morao bih duze igrati, i navici se na analogne palice.

MGS4, pre neki dan sam kupio, smorio me za 5min :D.
Kao i svaki MGS, treba tu vremena uhodati se, mene je tako prvi deo (najbolji MGS) u pocetku smorio, skoro da sam ga i uninstalirao, sva sreca pa nisam :). Da, MGS4 ima dosta cut scenes-a, al imao je i svaki MGS do sad.

Heavy Rain je sigurno fantasticna igra. Uostalom napravila ju je ekipa koja je pravila fantasticni Fahrenheit :aplauz:. Na istu foru je igra.
Al jos drzi cenu (30e i vise), tako da cu sa njom sacekati. Kao i sa RDR, on se prodaje za 40e.

Za GT5P (1000din), MGS4 (1700din), KZ2 (1750din) i U1 (1750din), sam dao ukupno ~60e.
Kasnije cu sigurno nabaviti Uncharted 2, Heavy Rain i mozda Red Dead Redemption, i to je mislim to, po pitanju svih do sad izaslih (po mom ukusu) kvalitetnih ekskluziva za PS3.

Stojadin
22.10.2010, 13:05

Ima PS3 slim 320GB + Move kontroler i kamera za 390e.

sportista
22.10.2010, 13:39
Hah, može na PM gde ima za toliko para, ta nova PS3-ka? :)

I ja sam planirao da krajem godine (verovatno, početkom decembra) kupim PS3, samo da bih odigrao tih nekoliko exclusiva koje su izašle za PS3, pogotvo zbog HR-a, igra me prosto oduševljava. :D Al' mislim da neću koristi PS3 jalibreak, odnosno neću uopšte ni pokušavati da ''chipujem'' konzolu... za ''narodne'' verzije imam kutiju.
RDR sam igrao na kutiji, i ne znam zašto al' igra mi je odbojna, batalio sam je posle ~30 minuta igranja, mada verovatno ću nastaviti da je igram, samo da završim AW-a, koji me je oduševio.

Nego, Pjano, inFamous nećeš igrati? :to_care:

Pjanovic
22.10.2010, 14:07
Nego, Pjano, inFamous nećeš igrati? :to_care:

Ja rekoh kvalitetne ekskluzive :).
Ne genericke skakacke pucaljke.

sportista
22.10.2010, 16:41
Hah, onda nam je kriterijum i odabir igara malo drugačiji... :) Meni se inFamous čini kao veoma zanimljiva igra koju ću rado odigrati ako kupim PS3. :D

Pjanovic
22.10.2010, 17:02
Igra mi je previse dosadna i sterilna.
Ides gradom, pucas, skaces, ne znam, nikad nisam voleo Spiderman-olike igre.
Kao totalna sloboda, u stvari to postane mana, jer nema fokusa, sta, gde kako.

wario
24.10.2010, 16:36
Jel neko igrao God of War 3? Kakva je igra, jel bolja od prethodna dva dela?

Pjanovic
24.10.2010, 16:50
Kazu ljudi da je najbolji u serijalu.
Uostalom gledaj opise na netu, ocene.

Ja licno ne volim taj zanr, hack and slash.

wario
24.10.2010, 17:06
Kazu ljudi da je najbolji u serijalu.
Uostalom gledaj opise na netu, ocene.

Ja licno ne volim taj zanr, hack and slash.
Ma nisam ni ja voleo, ali kad sam slucajno probao keca na PS2 iznenadio sam se kolko je dobra igra sigurno jedna od najboljih ikada.

zdravkelja
24.10.2010, 17:44
Dobra je igra, mada je meni prvi deo bio najepic :)
Kada nesto prvi put vidis uvek je bolje :)

wario
25.10.2010, 17:48
Slazem se. Prvi deo je i meni najbolji. Igra me tolko odusevila da sam tada mislio "Ovo je najbolja igra svih vremena".

NjegovaWisost
1.11.2010, 18:42
I za PSP GoW je najbolja igra. iako ne volim tabačine =)

igne
6.11.2010, 23:23
Darksiders debelo podseca na GoW.. Dobro je odradjena igra, meni se svidja :)

JAZO
7.11.2010, 2:19
Igra mi je previse dosadna i sterilna.
Ides gradom, pucas, skaces, ne znam, nikad nisam voleo Spiderman-olike igre.
Kao totalna sloboda, u stvari to postane mana, jer nema fokusa, sta, gde kako.
Sve je stvar ukusa ja je nabavljam nadam se,ne znam kako sam to prepustio mozda zato sto sam tek ove godine poceo PS3 masu da igram jer sam prosle 3 ga zapostavljao.Infamous kazu svi jedan od 5 najboljih ekskluziva

JAZO
13.11.2010, 19:28
Ja sam evo nabavio Infamous pocinje malo dosadno ali svi kazu kasnije igra ubija .Meni se svejedno svidja evo uzeo sam i ovaj LittleBigPlanet da uzmem ove trofeje i nije losa igra jeste igrao sam vrlo malo ali zanimljivo (platformska kao i svaka druga)Ali stvarno inovativno

Stefan 5
24.11.2010, 14:48
Ljudi na shopto.net ima akcija PS3 320GB 331 eura i GT5 zbog koga bih ga uzeo.E sada da li tu moze da se ugradi onaj hack koji je izasao?Nije bitno sto ne moze ne uzimam ga zbog toga vec zbog GT5 pre svega.Da li je nasa zemlja prihvacena da li mogu u dinarima da placam igre preko PS networka etc.Takodje koliko bi me izasla carina?

Pjanovic
24.11.2010, 14:50
Koliko sam ja citao na Benchforumu, mislim da je na putu da bude odradjen hack za GT5, al nista od online-a onda.

Stefan 5
24.11.2010, 15:07
Koliko sam ja citao na Benchforumu, mislim da je na putu da bude odradjen hack za GT5, al nista od online-a onda.

Ne dobijam original igru uz konzolu ne brinem se za to.Ako mozes na ova druga pitanja da mi odgovoris.Ovo je model o kome pricam:
http://www.shopto.net/PS3/VIDEO%20GAMES/PS3BU90-PS3%20320gb%20Console%20with%20GT5.html
Koji ima firmware posto bih hteo nekoliko pirata da odigram(Heavy Rain etc.)?

Pjanovic
24.11.2010, 15:34
Ne dobijam original igru uz konzolu ne brinem se za to.Ako mozes na ova druga pitanja da mi odgovoris.Ovo je model o kome pricam:
http://www.shopto.net/PS3/VIDEO%20GAMES/PS3BU90-PS3%20320gb%20Console%20with%20GT5.html
Koji ima firmware posto bih hteo nekoliko pirata da odigram(Heavy Rain etc.)?

Kako ne dobijas original uz konzolu.
Zar ne rece da na shoptu ima budle PS3 320GB + GT5.

3.41 firmware mora imati konzola, preko toga jok sme.

Ako instaliras pirata, nema igranja nitit idenja online.
A ti si pomenuo da kupujes samo zbog GT5. Malo je glupo ako ces vec igrati taj GT5 dugo, da piratizujes konzolu.

Stefan 5
24.11.2010, 20:36
Kako ne dobijas original uz konzolu.
Zar ne rece da na shoptu ima budle PS3 320GB + GT5.

3.41 firmware mora imati konzola, preko toga jok sme.

Ako instaliras pirata, nema igranja nitit idenja online.
A ti si pomenuo da kupujes samo zbog GT5. Malo je glupo ako ces vec igrati taj GT5 dugo, da piratizujes konzolu.

Zaboravio sam zarez.:)Ova ima 3.50 nema veze kupovacu nekoliko godisnje igara i to samo kvalitetnih.Ostalo cu igrati demoe.Samo mislim da ce me odrati na carini...

Pimpdude
2.12.2010, 23:51
Pozzdrav svima. Procitao sam skoro celu temu PS3,ali nisam naisao na ovo sto mene interesuje,pa ako neko moze da mi odgovori :) Koliko sam shvatio na PS3 je HD 2.5,pa jel moze npr. ako je debeljko od 40 ili 60gb da se namontira HD od recimo 120gb ili 250gb... ?? To pitam posto mogu bas jeftino da dobijem debeljka,pa da li cu imati mogucnost da ga nadogradim... Hvala unapred... :)

DragonSlayer
4.12.2010, 12:14
Naravno, to je sada najaktuelnije .... stavljaju ljudi i od 500 GB i njega .... ima neka procedura, oko prebacivanja softvera, ali ne znam, nisam radio ...

Pimpdude
4.12.2010, 19:42
Ako moze,onda cu se ja raspitati sta i kako... :-) Hvala na odgovoru...

Pimpdude
5.12.2010, 1:06
Evo jos jedno pitanjce za one koje su malo vise upoznati i sa hardwerom :) Nasao sam u oglasima PS3 od 60Gb sa kvarom za 8500din... U oglasu covek je napisao u vezi kvara ovo: "Konzolu prodajem kao neispravnu jer kada se upali, ventilator se zavrti ali se odmah ugasi uz tri zvuka beep i trepce crveno svetlo" Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? Jeli ozda crkao Blu Ray citac,sto sa cuo da je najcesci problem???

JAZO
5.12.2010, 13:45
Ne znam zasto bi neko uzimao neispravnu konzolu

Cofi
5.12.2010, 13:50
Možda zato što može da se popravi?

JAZO
6.12.2010, 14:42
Možda zato što može da se popravi?Pa ja ne bi ni u jednom slucaju uzimao pokrvarenu konzolu.A i ovaj lik hoce sigurno nekom da uvali

dragomix
6.12.2010, 15:18
Evo jos jedno pitanjce za one koje su malo vise upoznati i sa hardwerom :) Nasao sam u oglasima PS3 od 60Gb sa kvarom za 8500din... U oglasu covek je napisao u vezi kvara ovo: "Konzolu prodajem kao neispravnu jer kada se upali, ventilator se zavrti ali se odmah ugasi uz tri zvuka beep i trepce crveno svetlo" Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? Jeli ozda crkao Blu Ray citac,sto sa cuo da je najcesci problem???

8500 je mnogo za pokvareni ps3! Cak i da ga popravis, za 3 kupljene igre imas vec para za xbox 360 ili wii na kojima mozes da se igras i bez para, ako me razumes! Plus popravka nije besplatna!

Pjanovic
6.12.2010, 19:17
Pa ja ne bi ni u jednom slucaju uzimao pokrvarenu konzolu.A i ovaj lik hoce sigurno nekom da uvali

Ti ne bi, zato sto ti imas para.

Ako neko ima manjka para a viska zelja, jbg onda mora da vidi sta ce.
A kupovina recimo konzole kojoj je crkao laser koju potom treba jailbreakovati je veoma jeftina ulaznica u PS3 svet :).

JAZO
6.12.2010, 21:25
A ne znam stvarno uzmite onda XBOX 360 ako vam trebaju narodnjacke igre.Ja bi se radije onda za tu opciju opredijelio.Ali opet kazem u Srbiji ja mislim nema takvih strucnjaka da poprave ovo ,jer mislim da je u pitanju veci kvar (nesto crklo)

Pjanovic
6.12.2010, 21:36
jer mislim da je u pitanju veci kvar (nesto crklo)

Ma sta kazes :rolleyes:.
Ne nego se pomerio circinculator od shabalazatora za 5 stepeni vise, pa treba neki gedza to za 1min da namesti :D.
Naravno da je nesto crklo, i naravno da se sve moze popraviti, samo pitanje koliko kosta popravka.

JAZO
6.12.2010, 21:43
SORRY TO TELL U BUT HIS PS3 IS DEAD leave it off til the morning and look up the hairdryer trick online it might give your friend enough time to copy his game saves to a memory stick and deactivate his account in the account managment section
Evo odgovor sa playstation foruma.Ja ne bih to uzimao ili uzmi pa se dogovori sa prodavcem da ti vrati pare ako ne budes uspio da ga popravis(ne pada mi nista drugo na pamet).Ja sam bio upravu ,jer taj covjek je sigurno pokusao da ga popravi (ne bi se niko htio odvojiti od ps3 bas tako) pa mu nije uspjelo i sad oce nekom da ga uvali 100%

Pjanovic
6.12.2010, 23:18
To ^ je odgovor na ovaj kvar ?

kada se upali, ventilator se zavrti ali se odmah ugasi uz tri zvuka beep i trepce crveno svetlo

Ako je tako, onda ne treba da kupuje.

A ta opcija da kupi pa ako ne uspe da popravi, msm to je totalno debilno, prodavac prodaje neispravno, i naglasio je to. Kad das pare i preuzmes konzolu, cao zdravo.

JAZO
6.12.2010, 23:34
Da ali ipak sam siguran da on to hoce nekom da ubali.I da to je odgovor na ovaj kvar.Sigurno se prodavac uvjerio da ne moze da se popravi pa oce nekoj klinji koja hoce konzolu da uzme pare :dzavo:

Pjanovic
6.12.2010, 23:36
Jbg ga lebac Jazo, stvarno si kao sa kruske pao, i to povisoke.

"Mislim da hoce da uvali", pa sinko ako si slep... jel ti vidis da je covek napisao da je neispravno i opisao kvar.

I u cemu je to uvaljivanje, jbt ajde malo koristi mozak.

Pimpdude
7.12.2010, 0:22
Treba bar 250E da se nadje neki polovnjak,pa sam mislio ako je to neki kvar koji se moze otkloniti za 5minuta :-) Pusti snovi,ali sta da se radi. Jos kao klinac sam hteo da imam Sony,pa se raspitujem koja je najbolja opcija.Znam da je najbolje uci lepo u prodavnicu u kupiti nov,ali koliko sam se raspitivao,treba za to oko 400E... Za sada cu ostaviti ovako,imam 100E pa cu stekati jos pa cemo videti... Ako ce Sony3 trajati koliko i Sony2,onda imam jos vremena.. :)

Hvala svima na pomoci,i izrazavanju svojih misljenja... :D

Pjanovic
7.12.2010, 1:58
Prati aukcije na limundu.
Ispod 200e se mogu naci PS3 konzole, al obicno sa firmware-om preko 3.41, znaci nemogucnost piratizovanja, barem za sad.

Ja sam kupio pre par meseci PS3 sa igrama i 2 gamepada za 180e, prodao 2 igre i gamepad, ostao mi PS3 60GB + gamepad za 130e :).

Stefan 5
7.12.2010, 12:46
Ja sam uzeo 300 eura novu sa 1 joystikom i GT5.Posarina me izasla 15 jevreja.

JAZO
7.12.2010, 18:44
Izasao update 3.55 donosi promjene u security

Pjanovic
7.12.2010, 18:53
Security Sonijev od hackovanja, ne bezbednost korisnika, vredi napomenuti ;).

dragomix
7.12.2010, 19:33
Ako ce Sony3 trajati koliko i Sony2,onda imam jos vremena.. :)

Verovatno nece, ocekuj vec 2012 novu konzolu! Sve ih je nintendo nasamario, svi gube pare sem nintenda, koji je jedina kompanija sa dobicima u prethodnim godinama! Sad oni pokusavaju da nasamare nintendo, ali nisam siguran da ce moci... Ako vec hoces HD gaming na konzoli, uzmi XboX 360, posle igras narodnjake, PS3 je skup za nase uslove, preskup!

JAZO
7.12.2010, 20:10
Nije playstation od prije par mjeseci u plusu:boxing:

Bratori
7.12.2010, 20:59
Verovatno nece, ocekuj vec 2012 novu konzolu! Sve ih je nintendo nasamario, svi gube pare sem nintenda, koji je jedina kompanija sa dobicima u prethodnim godinama! Sad oni pokusavaju da nasamare nintendo, ali nisam siguran da ce moci...

Next gen konzole dolaze najranije 2014. Da, tako je. Ovo je moje misljenje zasnivano na proverenim informacijama. Tako da covek treba da uzme PS3 po svaku cenu...

Ne znam odakle ti podaci da svi gube pare osim Nintenda....

dragomix
7.12.2010, 23:12
Next gen konzole dolaze najranije 2014. Da, tako je. Ovo je moje misljenje zasnivano na proverenim informacijama. Tako da covek treba da uzme PS3 po svaku cenu...

Ne znam odakle ti podaci da svi gube pare osim Nintenda....

Pa malo sam istrazivao! Svi jesu gubili pare do drugog kvartala ove godine! Cista brojka prodatih konzola i igara na wii-ju govori u prilog tome! Tek se u drugom kvartalu probudio malo XboX 360, i PS3, ali zajedno nemaju broj prodatih konzola kao nintendo! I to se sve dogodilo zbog snizavanja cena ovih konzola! A da ne govorim da je za svaki PS3 u prve dve godine od izlaska soni gubio po otprilike 200 dolara, jel je izrada kostala skuplje od cene na trzistu! Ima sve na wikipediji, proveri! :dedica:

A koliko sam cuo, sledece godine izlaze prvi koncepti novog wii-ja, racuna se da ce na trzistu biti u decembru 2012 godine, taman pred praznike! Ako i ovaj put Sony i Microsoft zabrljaju sa konzolama, lose im se pise! :)

JAZO
8.12.2010, 16:26
:D Sad se PS3 3 puta brze prodaje od kada je izasao GT5

Bratori
8.12.2010, 17:05
Pa malo sam istrazivao! Svi jesu gubili pare do drugog kvartala ove godine! Cista brojka prodatih konzola i igara na wii-ju govori u prilog tome! Tek se u drugom kvartalu probudio malo XboX 360, i PS3, ali zajedno nemaju broj prodatih konzola kao nintendo! I to se sve dogodilo zbog snizavanja cena ovih konzola! A da ne govorim da je za svaki PS3 u prve dve godine od izlaska soni gubio po otprilike 200 dolara, jel je izrada kostala skuplje od cene na trzistu! Ima sve na wikipediji, proveri! :dedica:

A koliko sam cuo, sledece godine izlaze prvi koncepti novog wii-ja, racuna se da ce na trzistu biti u decembru 2012 godine, taman pred praznike! Ako i ovaj put Sony i Microsoft zabrljaju sa konzolama, lose im se pise! :)

Wii najvise dobija jer je u pitanju casual/family gaming koji za svoje korisnike ima mnogo sire grupe ljudi od onih koje imaju konzole koje se koriste za tradicionalni pravi gaming. Zbog toga je bolja prodaja ne zbog toga sto su kvalitetnije igre. Sasvim je logican potez izlazak Move i Kinecta, jer se ovime gadja mnogo sire i sigurno ce ove spravcice produziti vek PS3 i X360 za jedno 2-3 godine. A i prodaja ce se promeniti zbog Move i Kinecta. Takodje izdavaci i developeri se slazu da skori izlazak novih konzola ne bi "bio moguc" jer ima jos dosta mesta za razvoj na sadasnjem hardveru.

Mislim da je malo verovatno da ce se novi Wii pojaviti 2012 godine, jer im je novi prioritet 3DS koji ce izaci sledece godine, a i tim ubrzanim izlaskom Wii 2 bi Nintendo samo napravio gresku.

dragomix
8.12.2010, 19:17
Wii najvise dobija jer je u pitanju casual/family gaming koji za svoje korisnike ima mnogo sire grupe ljudi od onih koje imaju konzole koje se koriste za tradicionalni pravi gaming. Zbog toga je bolja prodaja ne zbog toga sto su kvalitetnije igre. Sasvim je logican potez izlazak Move i Kinecta, jer se ovime gadja mnogo sire i sigurno ce ove spravcice produziti vek PS3 i X360 za jedno 2-3 godine. A i prodaja ce se promeniti zbog Move i Kinecta. Takodje izdavaci i developeri se slazu da skori izlazak novih konzola ne bi "bio moguc" jer ima jos dosta mesta za razvoj na sadasnjem hardveru.

Mislim da je malo verovatno da ce se novi Wii pojaviti 2012 godine, jer im je novi prioritet 3DS koji ce izaci sledece godine, a i tim ubrzanim izlaskom Wii 2 bi Nintendo samo napravio gresku.

Ja sam samo tako cuo, tj. procitao na par mesta, mada mislim da ovi iz nintenda pucaju na preko 100 miliona prodatih wii-ja!

Nisam reko da su igre kvalitetnije na wii-ju! Ali je cinjenica da je nacin igranja mnogo zabavniji, pa i igre iz prvog lica su mnogo zabavnije za igranje na wii-ju, nego na PC-ju npr.! Kinect i Move su cista kopija onoga sto nintendo prodaje vec 4 godine, samim tim i uspeh ce im biti limitiran time, a i cinjenicom da je wii mnogo jeftiniji (a da moze da se igra na taj nacin, mislim pokretima)!

Sve je to kao kockanje, pa tako ce samo vreme pokazati sta ce se dogoditi u daljem razvoju, i kako ce se to odrazitii na prodaju! Wii ima jednu jedinu manu, a to je limitirani hardware koji je na PS3 i XboX-u mnogo puta bolji, pa samim tim mislim da ce morati skorije izbaciti wii 2, verovatno decembar 2012, mada videcemo! :)

Bratori
8.12.2010, 20:09
Nisam reko da su igre kvalitetnije na wii-ju! Ali je cinjenica da je nacin igranja mnogo zabavniji, pa i igre iz prvog lica su mnogo zabavnije za igranje na wii-ju, nego na PC-ju npr.! Kinect i Move su cista kopija onoga sto nintendo prodaje vec 4 godine, samim tim i uspeh ce im biti limitiran time, a i cinjenicom da je wii mnogo jeftiniji (a da moze da se igra na taj nacin, mislim pokretima)!

Nisam reko da si ti reko da su igre kvalitetnije na Wii. ;) Samo sam se nadovezao na svoju prethodnu recenicu i hteo da potvrdim da kvalitet =/= prodaja itd.... Kraj offtopic-a.

nexexcalibur
9.12.2010, 20:23
http://assets.vg247.com/current//2010/12/cover.jpg
http://assets.vg247.com/current//2010/12/21.jpg
http://assets.vg247.com/current//2010/12/11.jpg

Pjanovic
9.12.2010, 21:24
U3, to cu kupiti kad mu debelo padne cena :).
Rekao sam sebi, jok da dajes 50-60e za nove ekskluzive...

nexexcalibur
9.12.2010, 21:26
U3, to cu kupiti kad mu debelo padne cena :).
Rekao sam sebi, jok da dajes 50-60e za nove ekskluzive...
Treba biti strpljiv...valjana je to osobina...

Pjanovic
9.12.2010, 22:03
Valjana i ekonomicna osobina :-D.

JAZO
9.12.2010, 22:20
Uh da mi je ovo odigrati u 3D :love:

Pjanovic
21.12.2010, 18:59
Kupio sam na limundu, veoma malo koriscen DS3 gamepad, i ja ga probao na brzinu, reko sve radi i dam liku + ocenu.

A kad sam ukljucio igru, vidim na desnom analognom ne radi GORE-DOLE, znaci Y-axis.
Gamepad je stigao neostecen, u originalnom pakovanju, znaci nije do kurira.

Prodavac mi se ne javlja.
Sta mislite da moze biti ?

DragonSlayer
22.12.2010, 18:02
Šta može biti, zeznuo te prodavac, reklamiraj mu ....

Pjanovic
22.12.2010, 18:57
Mozda su ga kuriri sredili, bez obzira sto je u originalnom pakovanju stigao, al to je malo verovatno.

Rekao sam mu, da cu nositi u servis i probati, zajedno sa sve konzolom.
Ako ne bude hteo raditi, vracam mu.

Asmodeus
29.12.2010, 19:49
See Why Sony's PS3 Security is Epic Fail (http://psgroove.com/content.php?581-Sony-s-PS3-Security-is-Epic-Fail)
Bar tako kazu momci iz FailOverFlow-a, grupe koja je razbila PS3 zastitu bez koriscenja USB dongle-a. Svoj rad su predstavili na Chaos Communication Congress-u Berlinu, gde se inace svake godine skupljaju hakeri iz celog sveta da govore o sigurnosnim sistemima uglavnom na koznolama i njigovim razbijanjem. Ono sto je najbitnije je sto ce svi alati koje razvija ova grupa biti dostupni u periodu od mesecak dana na njihovom sajtu. Sad nam samo ostaje da cekamo da neko od krekera napravi aplikaciju za igre :D
Danas u 16 je bio live stream sa kongresa, trebalo bi da uploaduju prezentacioni video uskoro. Ne traje puno, nekih 40-ak minuta.

Cyb0rg
29.12.2010, 20:21
See Why Sony's PS3 Security is Epic Fail (http://psgroove.com/content.php?581-Sony-s-PS3-Security-is-Epic-Fail)
Bar tako kazu momci iz FailOverFlow-a, grupe koja je razbila PS3 zastitu bez koriscenja USB dongle-a......Znaci jailbreakovane igre bez obzira na firmware?I oce li biti dostupan online play?

Pjanovic
29.12.2010, 20:34
Znaci jailbreakovane igre bez obzira na firmware?

Da. Znaci sve najnovije igre ce moci raditi.

I oce li biti dostupan online play?

Ovo je vec nerealno.

Asmodeus
29.12.2010, 22:40
^Bice i online play dostupan u smislu da neces biti banovan sa PlayStation Network-a, jer ako sam dobro razumeo ovakav vid razbijanja konzole donekle zaobilazi situaciju u kojoj bi te Sony banovao sa PSN-a ako bi prepoznao da koristis jailbreakovanu konzolu preko usb-a i time vam onemogucio da igras i originale koji imaju muiltiplayer.
Mislim da Sony jos uvek nije poceo da permanentno banuje korisnike sa online servisa jer im je koznola nedavno jailbreakovana, za razliku od Micro$ofta koji to radi odavno, jer je zastita na XBox360 od starta bila razbijena.
U praksi to znaci da ako kupis kopiju igre koja ima multiplayer, moci ces je igras online i neces biti banovan ako imas na hardu gomilu "narodnih" verzija igre.
U sustini imali bi istu situaciju kao i sa PC-jevima, svako ima poneki original i puno nardonih verzija igre, ali to ih ne sprecava da igraju te originale online na oficijelnim serverima.

Pjanovic
29.12.2010, 23:04
U sustini imali bi istu situaciju kao i sa PC-jevima, svako ima poneki original i puno nardonih verzija igre, ali to ih ne sprecava da igraju te originale online na oficijelnim serverima.

Mnogo lose razmisljas.
PS3 je jedan sistem.

Na PC-ju...
Kakve veze ima sto sam ja igrao CoD4 piratski MP, a sad igram BC2 original MP.
Sta treba, Dice/EA da me banuje zato sto sam igrao piratsku Activision igru ????????????

Veoma nelogicno razmisljanje...

irreal
29.12.2010, 23:51
jer je zastita na XBox360 od starta bila razbijena.

Nije od starta, ali naravno odavno.

Mnogo lose razmisljas.
PS3 je jedan sistem.

Na PC-ju...
Kakve veze ima sto sam ja igrao CoD4 piratski MP, a sad igram BC2 original MP.
Sta treba, Dice/EA da me banuje zato sto sam igrao piratsku Activision igru ????????????

Veoma nelogicno razmisljanje...

Pa nema veze i nece da te banuju, a to je on i rekao.
Nije lose ili nelogicno razmisljanje nego kako jeste - imas gomilu pirata i po neki original na pc-u i nikome nista, on kaze da ce tako da bude i na soniju, odnosno, da vec jeste.

Pjanovic
29.12.2010, 23:54
Aman, veliku vecinu PS3 igara prave PS3 developer timovi, ili 3rd party timovi, to su sve ekskluzive.
Dakle, oni su u vlasnistvu Sonija, dakle no no MP piraterija.

A dal ces da igras piratski MP CoD 86, to mogu i da razumem da Sony bas briga.

Shvatite ljudi da je Sony zatvoren sistem sa PSN-om.
Najbolji primer na PC-ju za to je Steam.

Bilo je primera, da su ljudi imali nalog sa originalnim igrama, i da je za pustanje neke nove piratske igre (msm da je MW2 bio u pitanju) bilo trebalo biti ulogovan na Steam, i nalog im je bio banovan, sa sve igrama ;).

Asmodeus
30.12.2010, 3:48
@Pjanovic:
Objasnio ti je irreal sta sam hteo da kazem, to je bila samo konstatacija.

Mene MP na PS3 ne zanima generalno. Zbog pojave JB-a sam i resio da uzmem PS3, jer me zanimaju njihove ekskluzive iskljucivo i to uglavnom u SP.
Cyb0rg je pitao da li ce online play biti dostupan pa sam mu izneo par informacija o tome i objasnio sam mu kako moze da se igra MP, no videcemo sta ce biti kasnije, verovatno ce i to biti onemoguceno od strane Sony-ja.

Pjanovic
30.12.2010, 4:02
Ja sam bio poprilicno konkretan.
Nece moci piratski MP da se igra.

Uvek ce Sony provaliti nacin kako da prepozna konzolu sa piratskom igrom online.

Sto se piraterije tiche, vec sam napisao, jailbreak me ne zanima.
Na PS3 ima 10-tak veoma kvalitetnih ekskluziva, ostale igre su manje kvalitetne ekskluzive ili su multiplatforme koje igram na PC-ju.

Ja sam kupio Uncharted 1 i 2, KZ2, MGS4, Bad Company 1 (zbog drugog dela), GT5 Prologue i Condemned 2 (zbog prvog dela koje je bio kvalitetan).
Dao sam ~ 100e za ove igre, za par meseci, u proseku 15e po igri.

Osim toga, na PS3 imas jos par kvalitetnih ekskluziva, to su Heavy Rain, God Of War 3 (mada se meni hack&slash i ne dopada previse), Red Dead Redemption, novi full Gran Turismo 5, i to je otprilike to.

A u sledecoj godini su najavljeni KZ3 i Uncharted 3, i skoro nista vise.
Ne mora bas sve da se igra, to je prokletstvo torrenta i jailbreaka, navlacis, navlacis, pa nikad ne igras. Ovako platis pa igras kao covek.

Bratori
30.12.2010, 13:43
A u sledecoj godini su najavljeni KZ3 i Uncharted 3, i skoro nista vise.

Kvalitetne PS3 ekskluzive u 2011:

LittleBigPlanet 2, Uncharted 3, Killzone 3, The Last Guardian, Infamous 2, Resistance 3, Motorstorm Apocalypse, Twisted Metal, Socom 4, Journey...

A da ne govorimo o igrama koje izlaze samo za konzole(tj ps3 i x360 ali ne i za PC) kao npr LA Noire.....;)

Stefan 5
30.12.2010, 13:45

LittleBigPlanet 2, Uncharted 3, Killzone 3, The Last Guardian, Infamous 2, Resistance 3, Motorstorm Apocalypse, Twisted Metal, Socom 4, Journey...

A da ne govorimo o igrama koje izlaze samo za konzole(tj ps3 i x360 ali ne i za PC) kao npr LA Noire.....;)

LA Noire is PS3 igra a ne xbox 360 čini mi se....

Pjanovic
30.12.2010, 14:23

Ja sam pricao o kvalitetnih igrama, a ti pricas o svim igrama, pusti te price.

Motorstorm je krs od igre, oba dela, obicna arkadna voznjica, takvih ima na tone, bez problema se moze propustiti.
Infamous je krsh bio prvi deo, spiderman-like-dont-know-what-to-do-in-big-city igra, takav ce biti i drugi deo, bez problema se moze propustiti.
Resistance 3, obicna pucaljka, ni prvi ni drugi deo nisu impresionirali, please, takvih igara za PC ili multiplatform ima milion, skip it.
Socom 4, divota, jel iko ikad igrao prva tri dela, tesko.
Little Big Planet 2, ajd molim te, ko je jos pa igrao prvi deo, vecina je probala, rekla vauuu, i vise nikad nije ubacila disk u igru, skip it bez problema.

Kao sto rekoh, U3, KZ3 i taj Last Guardian.
Dakle, 2-3 igre i to je to.

Batali me toga, da igras sve sto se zove igra, inovativna ona bila ili ne, odavno sam presao taj period gaming zivota :D.
Ja planiram da igram samo veoma kvalitetne igre.

A ko planira da jailbreakuje, taj ce navuci na hard disk sve te igre i jos 3x toliko i od toga ce igrati 1 ili 2 igre.

Ocelot
30.12.2010, 14:28
To su sve izuzetno kvalitetne i uspešne igre. To što se tebi ne sviđaju ne znači da ne valjaju.

Asmodeus
30.12.2010, 14:29
@Pjanovic:
Dobro, postujem ja svaciji izbor, ali ja drugacije razmisljam. Ove igre koje si naveo verovatno si nabavio polovne po tako dobroj ceni.
Ja polovne igre necu da jurim da kupujem, a da bih pokupovao ove igre koje me zanimaju u prodavnici, treba mi mnogo vise od 100e. Da ne govorimo o novim igrama u 2011. koje budu izlazile. Kad se pojave, ipak neko vreme ne mozes da nabavis polovne za 15-20e.
Zato me zanima JB, da bih bar te nove igre mogao da igram na konzoli kad se pojave.
Evo i video je izasao, pa koga zanima kako se hakuje konzola, neka izvoli:
Console Hacking (http://vimeo.com/18278625)
Edit, i
Ovo za naslove si u pravu. Sve manje igram igre koje nisu izvanredne, i odigram jednu igru mesecno, mozda dve, i sve se vise okrecem starim naslovima koje nisam igrao :)

Pjanovic
30.12.2010, 14:32
To su sve izuzetno kvalitetne i uspešne igre. To što se tebi ne sviđaju ne znači da ne valjaju.

E brate, uspesne igre :D.
Pa izem ti uspesnost, koja je trenutno najprodavanija pucacina na svim platformama - CoD Black Ops, koja je verovatno trenutno najprodavanija voznja (do pojave GT5) - Dirt 2. Pusti me te price o uspesnosti.

Na tragu Black Opsa i Dirt2 su i Motorstorm i Infamous, veoma igrive igre :tapsh:, a u stvari totalno gubljenje vremena.

Ja polovne igre necu da jurim da kupujem, a da bih pokupovao ove igre koje me zanimaju u prodavnici, treba mi mnogo vise od 100e. Da ne govorimo o novim igrama u 2011. koje budu izlazile. Kad se pojave, ipak neko vreme ne mozes da nabavis polovne za 15-20e.
Zato me zanima JB, da bih bar te nove igre mogao da igram na konzoli kad se pojave.

Jesi li ti igrao uopste te starije igre, prvi put kupujes PS3 ?
Ako je tako, pa naigras se ovih starijih kvalitetnih igara, ne moras bas odmah da kupujes original igru cim izadje na izloge :).
I sta fali polovnim igrama ? Nisu ljudi jeli pasulj na njima.

Ocelot
30.12.2010, 14:40
Sigurno postoji nešto dobro, čim se toliko prodaju, ne može samo hype da im pomogne. COD je jedna od najigranijih multiplejer igara trenutno, verovatno zato što je dobra u tome. Ne znam, nisam probao, jer gotovo isključivo igram samo SP igre, ali nešto sigurno ima čim se igra toliko. Kao što rekoh, gledaj objektivno. I meni lično je WOW neverovatno glupa igra i gubljenje vremena, pa i dalje ne mogu da joj osporim kvalitet i uspešnost.

Asmodeus
30.12.2010, 14:41
Znam da ne moram bas odmah da ih kupujem kako ih stave u izlog, ali nesto sam nepoverljiv na kupovinu igara na osetljivim BluRay diskovima koje cu igrati 90% uglavnom u single player-u. Lakse mi je da JB-ujem konzolu i da uzivam, a ako mi Sony ne onemoguci, kupim sebi poneki original kao sto je GT5, mada i njega cu igrati uglavnom u SP-u sa prijateljima koji su zesci Petrol Heads. :)

Pjanovic
30.12.2010, 14:43
Ne moze nista da se posmatra objektivno, ako je ciljna publika neke igre ovakva: http://asset-server.libsyn.com/item/k-b8130d6ad5c12ef7/assets/fat_kid_gamer.jpg :D

Dobro, sad malo banalizujem stvari, ali kapiras poentu.
Ja sam igrao CoD singleplayer od prvog do poslednjeg dela, MP od 4. dela sam igrao, a probao sve ostale, i sasvim sigurno mogu reci da Black Ops ima najlosiju kampanju, a MP je takodje presmesan, a ta igra se igra i prodaje, kao sve ostale pucacine zajedno.

Znam da ne moram bas odmah da ih kupujem kako ih stave u izlog, ali nesto sam nepoverljiv na kupovinu igara na osetljivim BluRay diskovima koje cu igrati 90% uglavnom u single player-u. Lakse mi je da JB-ujem konzolu i da uzivam, a ako mi Sony ne onemoguci, kupim sebi poneki original kao sto je GT5, mada i njega cu igrati uglavnom u SP-u sa prijateljima koji su zesci Petrol Heads. :)

I dalje ne kapiram tu nepoverljivost.

Ako jailbreakujes, pomiri se sa tim da neces moci na net da ides. A recimo GT5 bez online mode-a, ko disk da si presekao na 2 dela.

Asmodeus
30.12.2010, 14:47
@Ocelot:
Pa dobro, kvalitet po pitanju gejmpleja sigurno nije sporan u COD-u i u WOW-u. Ali valjda smo prerasli taj nivo, pa nam gejmplej vise nije kljucna stvar.
Sve cesce se prijatno iznenadim nekim malim projektima, koji su po nekoliko puta kvalitetniji u svom zanru neko izvikani AAA naslovi.

Bratori
30.12.2010, 15:05
Ja sam pricao o kvalitetnih igrama, a ti pricas o svim igrama, pusti te price.

Nisu to sve igre, ima jos. Ja sam izvukao ovih 10 najocekivanijih kvalitetnih ps3 igara za 2011. Tvoje misljenje je da neke ne valjaju i to je ok. Za mene su sve ovo kvalitetne igre. A koliko unose inovacije u zanr je druga stvar i to je mnogo sire pitanje, jer ako bi gledali da odigramo svaku veoma veoma veoma kvalitetnu najinovativniju igru, onda bi igrali samo 2-3 naslova godisnje...

LA Noire is PS3 igra a ne xbox 360 čini mi se....

U pocetku je najavljena kao ps3 only igra ali ipak stize i za xbox360 http://www.rockstargames.com/lanoire/agegate/ref/?redirect=

Pjanovic
30.12.2010, 15:11
jer ako bi gledali da odigramo svaku veoma veoma veoma kvalitetnu najinovativniju igru, onda bi igrali samo 2-3 naslova godisnje...

Taman, 2-3 veoma kvalitetna naslova za PS3 i isto tako 2-3 naslova za PC, to je sasvim dovoljno za godinu dana :).

irreal
30.12.2010, 18:22
To sto si rekao za banovane steam-ove, to su ljudi krivi sto nisu kreirali fake nalog samo za pirateriju.

ko jos mesa nalog gde su ti originali na steam-u sa priaterijom.

Dalje, kazes ako jailbreakuje sony da se pomiri sa online igranjem ?

lol, zasto ? pa mislim, samo ugasi upali sony i i eto ti, cist, igra originale online.

jailbreak ne moze da se ospori da je super stvar, to sto si ti nakupovao original igara pa sada ubedjujes sebe da se nisi za**** sto nisi cekao jb (ne kazem da jesi, i ja bi kupovao originale da sam imao sony a ne xbox) to je druga stvar.

ali nema nista lose u jailbreaku, makar igrao 5 igara godisnje. ko kaze da moras da skidas sve sto ces igrati i sto neces. neki ljudi su takvi, al nije pravilo.

Pjanovic
30.12.2010, 18:47
To sto si rekao za banovane steam-ove, to su ljudi krivi sto nisu kreirali fake nalog samo za pirateriju.

ko jos mesa nalog gde su ti originali na steam-u sa priaterijom.

Pa to ti je primer, poredjenje sa PSN-om kao zatvorenim sistemom, gde se sve lako moze provaliti.

Dalje, kazes ako jailbreakuje sony da se pomiri sa online igranjem ?

lol, zasto ? pa mislim, samo ugasi upali sony i i eto ti, cist, igra originale online.

Jel ti to mozes da garantujes, onome kome se desi ban konzole, da mu ustupis svoju ili novac :) ?
Vrlo hrabra izjava, sa posledicama po druge ;).

jailbreak ne moze da se ospori da je super stvar, to sto si ti nakupovao original igara pa sada ubedjujes sebe da se nisi za**** sto nisi cekao jb (ne kazem da jesi, i ja bi kupovao originale da sam imao sony a ne xbox) to je druga stvar.

Nisam ja nista lose rekao za jailbreak, to je ok stvar za nekoga ko nema jak PC, vec sve igre planira da igra na PS3, onda je to odlicna stvar.
Ja kazem za ljude koji imaju ok konfiguraciju (npr kao ja), onda je vec neophodnost jailbreka za probrane kvalitetne ekskluzive upitna, izmedju ostalog i zbog multiplayera.

A konzolu sam kupio, kada je jailbreak uveliko bio dostupan na trzistu :).
Prosto nisam hteo da se bakcem, sa hard diskovima, kopiranjem, backup manager, pa fajlovi Uncharteda veci nego sto FAT32 voli (>4GB), pa onda ovo, pa onda ono, i onda sam lepo kupio jedan original, pa drugi,...

ali nema nista lose u jailbreaku, makar igrao 5 igara godisnje. ko kaze da moras da skidas sve sto ces igrati i sto neces. neki ljudi su takvi, al nije pravilo.

Vecina ljudi je takva :).

irreal
30.12.2010, 19:10
Pa to ti je primer, poredjenje sa PSN-om kao zatvorenim sistemom, gde se sve lako moze provaliti.

Pa dobro, al poenta je bila da je situacija takva na PC-u da MOZES da igras originale online a pirate odvojeno.

Jel ti to mozes da garantujes, onome kome se desi ban konzole, da mu ustupis svoju ili novac :) ?
Vrlo hrabra izjava, sa posledicama po druge ;).

Necu ja nikome nista da garantujem, i ti to znas. Piraterija je ilegalna, to trebad a bude jasno svakome ko se u nju uputi. Sve garancije, 100% proverene informacije i sigurne stvari otpadaju u startu kada pricamo o pirateriji, ali pogledajmo sta su realne sanse. a najrealnije je da apsolutno niko nece biti banovan zbog jailbreak-a.
Sve postojece informacije ukazuju na to.

A to da kada upalis sony bez jailbreka da je manje vise isto kao da jb nisi ni koristio, to je poznato.

Nisam ja nista lose rekao za jailbreak, to je ok stvar za nekoga ko nema jak PC, vec sve igre planira da igra na PS3, onda je to odlicna stvar.
Ja kazem za ljude koji imaju ok konfiguraciju (npr kao ja), onda je vec neophodnost jailbreka za probrane kvalitetne ekskluzive upitna, izmedju ostalog i zbog multiplayera.

Kako ko voli. Ja nemam ni sony pa ni jb naravno, al imam jaku konfiguraciju i imam xbox360 na kome opet igram kopije.

Jedan moj drugar ima i Xbox360 i Wii i PS3 i solidan komp, pa je opet nabavio JB.

Mozda je tebi nepotrebno, al to ne znaci da je svima tako.

A konzolu sam kupio, kada je jailbreak uveliko bio dostupan na trzistu :).
Prosto nisam hteo da se bakcem, sa hard diskovima, kopiranjem, backup manager, pa fajlovi Uncharteda veci nego sto FAT32 voli (>4GB), pa onda ovo, pa onda ono, i onda sam lepo kupio jedan original, pa drugi,...

Ok, tebe mrzi da se cimas svaki put, nekome je to vec uigrana rutina i nista mu ne smeta. Prvi put se pomuci da nauci i posle samo pici.
Nekome je zanimljivo da namesta da igra proradi maltene kolko i da je igra.

Recimo, taj moj pomenuti drugar bez problema voli da provaljuje nove menadzere, istrazuje kako se dele fajlovi, sredjuje sve.
I eto, sada je informisan i upucen i igra sve igre koje mu se igraju.

Vecina ljudi je takva :).
Ako su ljudi takvi, sta to tebi smeta.
Ja ne bi skinuo 300 igrara od kojih bi igrao 3, al ako neko voli da ima sve, makar i ne igrao, samo napred, neka uziva. To nije argument ni za ni protiv JB-a, to je ljudska priroda.

Pjanovic
30.12.2010, 19:16
Pa dobro, al poenta je bila da je situacija takva na PC-u da MOZES da igras originale online a pirate odvojeno.

Pa upravo je to losa poenta, ne moze zatvoreni PSN online sistem da se uporedjuje sa PC-jem, sa cime uopste moze da se poredi, kad je na PC-ju svaka igra za sebe.
Ja sam lepo napravio zdravu paralelu sa Steam-om.

A to da kada upalis sony bez jailbreka da je manje vise isto kao da jb nisi ni koristio, to je poznato.

Ko kaze da je poznato :) ?
Jel znas nekoga ko je jailbrekovao konzolu, igrao neku piratsku igru, i onda izvadio jb, otisao na psn i nikom nista.
Ja bogami ne znam nikoga da je to uradio.

Poprilicno sam siguran da jb ostavlja traga u konzoli.
I jednostavno treba prelomiti, jailbreak ili multiplay :).

Stefan 5
30.12.2010, 22:54
Pa upravo je to losa poenta, ne moze zatvoreni PSN online sistem da se uporedjuje sa PC-jem, sa cime uopste moze da se poredi, kad je na PC-ju svaka igra za sebe.
Ja sam lepo napravio zdravu paralelu sa Steam-om.

Jel znas nekoga ko je jailbrekovao konzolu, igrao neku piratsku igru, i onda izvadio jb, otisao na psn i nikom nista.
Ja bogami ne znam nikoga da je to uradio.

Poprilicno sam siguran da jb ostavlja traga u konzoli.
I jednostavno treba prelomiti, jailbreak ili multiplay :).

Ne ostavlja imam prijatelja to radi i nema nikakvih problema.

irreal
1.1.2011, 20:22

Pobogu, pa naravno da znam.
Gomila ljudi je recimo probala samo jailbreak (npr preko telefona, ne kupovina posebnog uredjaja) a zatim nastavili normalno da igraju originale na psn-u.

Da ne pricam o tome da kad kazem da je poznato, znaci da od svih korisnika jailbreak-a na svetu, barem neko je uradio sve moguce kombinacije drndanja psn-a i piratskih igara u isto vreme a nigde se nije procula nikakva informacija da je bilo ko bilo kada banovan.

tako da daleko daleko daleko je verovatnije da mozes opusteno da igras originale na psn-u i pirate na jb-u nego da moras da biras izmedju jednog ili drugog.

Pjanovic
1.1.2011, 20:32
Onda ok.

Al preko pirata/jailbreaka na PSN/net/MP nece moci nikako, to je neko ovde napisao da ocekuje.

Napisao sam vec, ko igra vecinom samo SP igre, njemu je jailbreak odlican potez.

Evo ja nisam nakacio konzolu na net, od kako sam je kupio, a ipak sam krenuo da kupujem originale, jednostavno uslo mi pod kozu, al i to sam napisao, multiplatforme igram na PC-ju, a kupujem samo ekstra kvalitetne PS3 ekskluzive.

Stojadin
3.1.2011, 9:20
Videste kako ga razbiše? I na koju foru?

:tapsh:programerima u Soniju :kreza:

pivonroll
4.1.2011, 17:17
Samo jos da puste alate u javnost.
Kljucevi za potpisivanje aplikacija su razbijeni. A kako? Pa zahvaljujuci sony-jevoj random funkciji koja uvek vraca isti broj! EPIC FAIL!

DragonSlayer
4.1.2011, 18:41
Sve je to namerno odradjeno ..... sada kada više ne gube na konzolama .... 4 godine se niko nije setio to da pogleda ... ma da ....

Pjanovic
4.1.2011, 18:48
To ne pije vodu sto pises.

Reperkusije iliti posledice mogu biti katastrofalne po Sony.
Mogucnost cheatovanja, chak i hackovanje kartica za placanje preko PSN-a se pominje i svasta jos nesto. A nista od toga ne odgovara Soniju.

pivonroll
4.1.2011, 18:58
Ustvari ovaj hack je posledica Sony-jeve odluke da ukloni podrsku za drugi operativni sistem, sto je razljutilo mnoge hakere, a to nije nimalo dobro ni po koju kompaniju. Tri godine je PS3 imao podrsku za drugi OS i sve je bilo ok, a onda zbog hack-a koji je GeoHot uradio koristeci linux ( a koji nije mogao da instalira da sony nije stavio podrsku za drugi OS) Sony odlucuje da ukloni podrsku za drugi OS. So unwise decision, so unwise. Tako da je hakerima trebala 1 godina da slome zastitu.
Don't f*ck with hackers!

zdravkelja
4.1.2011, 22:05
Ovo svakako nije namerno i moze da stvori nesagledive negativne posledice. Razmere ove greske su ogromne i Sony-ju su bukvalno vezane ruke. Bilo kakvo efikasnije resenje bi iziskivalo ogromnu kolicinu vremena i novca. Ako nista, bar su u plusu sa troskovima proizvodnje i prodaje, a prodaja konzola bi mogla da skoci. Dalje, posto PS3 ima neku vrstu PSP emulatora u sebi, imala je i kljuceve za PSP. Rezultat je to da je i PSP sada potpuno razbijen.

Odlican clanak sa Digital Foundry-ja:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-ps3-security-in-tatters

I odlicna diskusija na Beyond3D forumu:
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=56284&page=44

U svakom slucaju, mogucnosti su ogromne. Instaliranje custom operativnog sistema, modifikacija postojeceg, instaliranje aplikacija... Naravno, piratske igre i DLC-ovi (koje bi mozda mogle da rade i online), cheatovi i modovi za igre... Ali moze otici tako daleko da se napravi klon PSN storea sa kojeg moze da se skida bilo sta... Dalje, podrska za hardware koji nije namenjen za PS3 (WiiMote, Microsoftov Kinect, podrska za mis i tastaturu u igrama), ps2 backward compatibility... Sto za krajnjeg korisnika i nije tako lose ;)
Ali moze se okrenuti i na lose, jer postoji mogucnost stvaranja virusa i sl...

PS3 je najnebezbednija konzola u ovoj generaciji.

DragonSlayer
4.1.2011, 22:23
bar su u plusu sa troskovima proizvodnje i prodaje, a prodaja konzola bi mogla da skoci.

tačno sam na to mislio ....

zdravkelja
5.1.2011, 0:56
Ali da je namerno, nije sigurno.

Pjanovic
5.1.2011, 1:02
3.50 jel moze da se jailbreakuje ?
Ili jel moze da se vrati na 3.41 pa onda ?

requiem90
5.1.2011, 7:10
3.50 jel moze da se jailbreakuje ?
Ili jel moze da se vrati na 3.41 pa onda ?

Moze da se uradi downgrade i vrati na 3.41,

Imam veliki problem nece sony da mi prepozna vise od jednog dzojstika, jel se desavalo kome ovo?

zdravkelja
5.1.2011, 11:09
Nije taj downgrade ni potreban sada ;)

KaKaRoTo je juce pustio prvi custom firmware, koji obuhvata i 3.55 verziju. :)

DragonSlayer
5.1.2011, 11:35
Znači, ako sam dobro shvatio, sada se radi kao PSP što se radio, ubaci se FW odgovarajuće verzije, samo je nešto izmenjeno u njemu?

Pjanovic
5.1.2011, 12:57
Imam veliki problem nece sony da mi prepozna vise od jednog dzojstika, jel se desavalo kome ovo?

Ja imam problem takav.
Ranije sam imao 2 sixaxisa i sve je bilo ok.
Prodao 1, uzeo DS3 i imam takav problem, al mislim da je do Dual Shocka 3 :) (ima problem sa desnom palicom, verovatno je i dodatni kvar ta veza sa PS3).
Znaci ne mogu da upalim PS3 sa njim, ne reaguje kad stisnem PS dugme na njemu. Ozivi kad ga prikacim na USB kabl. Nije do baterije u njemu, jer ga odmah otkacim i koristim posle normalno.
Znaci da gi ga konzola prepoznala, potrebno je da ga prikacim prvo na usb kabl.

requiem90
5.1.2011, 18:02
Moj je ds3 i drug donio svoj ds3 da igramo , i nece da ga prepozna nikako ni kad je ukljucen u sony, kasnije je donio jos jedan ista stvar... Kad stisnem ps3 dugme na dzojstik pocne brzo da svjetluca i posle se ugase sve lampice, a kad ga ukljucim u sony lampice se gase i pale ali i dalje ne radi dzojstik...
ovo je do sony-a mog sigurno ali moram probat jos koji dzojstik...

CTOJAH
5.1.2011, 21:36
Moj je ds3 i drug donio svoj ds3 da igramo , i nece da ga prepozna nikako ni kad je ukljucen u sony, kasnije je donio jos jedan ista stvar... Kad stisnem ps3 dugme na dzojstik pocne brzo da svjetluca i posle se ugase sve lampice, a kad ga ukljucim u sony lampice se gase i pale ali i dalje ne radi dzojstik...

Aj, da budem malo pametan :
Uzmi svoj joystick i idite kod druga pa tamo probajte da igrate sa dva joystick-a; ako na njegovom PS3 radi multiplay onda donesi zakljucak sam :dedica:

DragonSlayer
5.1.2011, 23:46
Znači, ako sam dobro shvatio, sada se radi kao PSP što se radio, ubaci se FW odgovarajuće verzije, samo je nešto izmenjeno u njemu?

Dakle?

Ninoslav
6.1.2011, 19:42

A da ga prikačiš na Sony i ONDA pritisneš PS dugme :alealeee:

Pjanovic
6.1.2011, 19:44
To sam mu i ja rekao u prvom postu :D.

Nije to.

requiem90
9.1.2011, 9:31
A da ga prikačiš na Sony i ONDA pritisneš PS dugme :alealeee:

Probao sam vec... kao sto je reko Pjanovic :) ljudi bas nemam srece sa ps3, prvi kupim cim je izaso pokvari se posle mjesec dana i vrate mi pare jedva jel konzola nije mogla da se popravi, drugi kupim prije godinu dana i pokvari si posle pola mjeseca, i tek mi ga vrate posle 10 mjeseci i sad imam ovaj problem sa njim ne treba mi nista ako ga mogu igrat samo sa jednim joypadom, i ne mogu ni na net da nadjem odgovor na ovaj problem... zaista sam maler teski sa ps3 :( hvala vam na odgovorima

requiem90
9.1.2011, 9:42
Dakle?

Ne znam kako ide na psp ali uskoro ce bit dovoljno samo instalirat modifikovanu verziju update-a :alealeee:

nexexcalibur
21.1.2011, 19:28
http://www.vg247.com/2011/01/21/rumor-sony-to-implement-pc-style-serial-key-system-for-ps3/

ps3 uskoro kao i pc...serijski kljucevi pa tek onda igranje...

voodoo_
21.1.2011, 20:38
Probao sam vec... kao sto je reko Pjanovic :) ljudi bas nemam srece sa ps3, prvi kupim cim je izaso pokvari se posle mjesec dana i vrate mi pare jedva jel konzola nije mogla da se popravi, drugi kupim prije godinu dana i pokvari si posle pola mjeseca, i tek mi ga vrate posle 10 mjeseci i sad imam ovaj problem sa njim ne treba mi nista ako ga mogu igrat samo sa jednim joypadom, i ne mogu ni na net da nadjem odgovor na ovaj problem... zaista sam maler teski sa ps3 :( hvala vam na odgovorima
Kako bre vrate posle 10 meseci, pa gde si ga to slao na popravku, u Japan? :confused:

0gold
6.2.2011, 3:39
Trebao bi za 1-2 meseca da mi dođe drugar iz USA. Malo sam guglao i nađem da je cena PS3 160 gb modela 300$ što je oko ~220e.

Zanima me kako PS3 stoji sa piratskim igrama i kako bi se USA PS3 ponašao ovde kod nas tipa da li ide na naše TV. Što se tiče igara mislim da bi sve šljakalo OK pošto bi sa neta skidao NTSC igre.

Odmah da kažem da me online igranje apsolutno ne intresuje.

I like games
6.2.2011, 11:48
Izgleda da je moguce cipovati PS3 ali ne znam ko to radi.Ako ga uzmes iz USA ja mislim da neces imati problema jel je sve slicno a i kabl ako neki bude razlicit kosta 300 din

JAZO
6.2.2011, 13:47
Mislim da samo trebas da promijenis kabl za struju posto je njihov drugacije voltaze tj ne moze u nase uticnice

Misone
6.2.2011, 14:33
mozes najobicnije adapter da uzmes ne moras cak ni ceo kabl....

inace ps3 se ne cipuje nego se softmoduje...isto tako i psp...vidim da ljudi cesto pisu cipovan psp i cipovan ps3

0gold
6.2.2011, 14:47
Gledam po netu i ako sam dobro shvatio više ne postoje NTSC i PAL igre nego je jedino bitno da je TV HDMI (da podržavam min 720p). Da li PS3 može i na HDMI monitor da ide?

Da li neko može da mi kaže nešto više o softmodovanju (jailbreak)? Kako radi, da li je previše komplikovano i da li na PS3 može da se priključi USB hard disk (ili kako da skinutu igru prebacim na PS3).

Čitao sam zadnjih par strana i uglavnom se svađate da li se isplati jailbreak ili ne pošto se gubi mogućnost online igranja. Meni online igranje ne treba igrao bi samo SP igre, u ostalom za MP imam PC neću valjda MP FPS na PS3 da igram :rofl:

Misone
6.2.2011, 16:08
moze da se prikljuci externi hdd...posto je ovde zabranjena piraterija pogledaj na google neki tutorijal :)

I like games
7.2.2011, 19:22
Bilo je ovo negde nego opet da pitam.
Da li moze PS3 da se prikljuci na monitor ja imam LG L1752S monitor(valjda mu je to ime)??

voodoo_
7.2.2011, 20:46
Znam sigurno da može na monitore koji imaju HDMI ulaz, kao i na one sa DVI ako podržavaju HDCP enkripciju. U protivnom, ne može.

DeXoN
13.2.2011, 0:26
Pozdrav momci.
Eto i ja konacno odlucih da kupim prije dva mjeseca PS3. Pa vidim ima onaj kontroler kao u wii konzole. Interesuje me kako to funkcionise, gledao sam par videa na youtubu, ali ono sto nisam vidjeo jeste kada se igra u dvoje, jesu li potrebna 2 start paketa, tj 2 kamere. Ili kako?

irreal
13.2.2011, 12:39
Pozdrav momci.
Eto i ja konacno odlucih da kupim prije dva mjeseca PS3. Pa vidim ima onaj kontroler kao u wii konzole. Interesuje me kako to funkcionise, gledao sam par videa na youtubu, ali ono sto nisam vidjeo jeste kada se igra u dvoje, jesu li potrebna 2 start paketa, tj 2 kamere. Ili kako?

ne ne, pobogu, kako dve kamere :)

jedna kamera - vise kontrolera. dakle, ako nemas kameru uz prvi move kupis i kameru u paketu, al ako imas kameru onda kupujes samo standalone move.

altafir
13.2.2011, 19:54
upomoc imam problem sa psn od 1 februara ne mogu sing in stalno mi izbaci conection with psn has timed out ili mi napise eror code 80710b23. ako budem uporan i po10 stisnem sing in ponekad i uspe ali konekcija traje dok sam u glavnom meniju cim pustim igru odmah me diskonektuje imam adsl 1,5 mb probao sam da guglam ovaj eror code ali sva resenja koja sam nasao tim putem nisu pomogla vi ste mi jedina nada za moje on line igranje

Emonac
14.2.2011, 10:52
Pa, proveri prvo u Settings, kako ti je podešena konekcija. Možda treba ponovo da podesiš stvari. Ili, ako imaš novi ruter, možda ti on firewallom zabranjuje prolaz na net...

altafir
14.2.2011, 18:34
ma nista nisam menjao u setings imam isti ruter i mogu da surfujem kroz internet browser samo ne mogu na psn, jer treba mozda neka odredjena brzina protoka

Emonac
15.2.2011, 14:25
Evo, jedan od mogućih rešenja:

Yes,
It is easy,
If you have a cable modem connection, you should never see this error message.
Only most of DSL customers have this problem because you need to get to network settings and set the MTU manually to 1492 instead of the default 1500.
This is a 100% fix for this error message.
I hope this helps.

Uzeto sa Playstation foruma

Ima još nekoliko različitih rešenja, neka vezana i za router, pa proveri, ako ti slučajno ovaj gore ne rešava problem.

http://community.us.playstation.com/message/3076517

altafir
15.2.2011, 19:55
ma probao sam sva ta resenja sa neta i nista ne daje rezultate jedino mislim da nije do provajdera mada sam i njih zvao kazu da nije do njih neznam da li bi pomoglo kad bih uzeo staticku ip adresu ili da predjem na kablovski net umesto adsl a ti emonac jer imas ti ps3

Emonac
15.2.2011, 21:45
Imam. Imam kablovski, ali sam ja iz Slovenije. Ipak, sećam se, da sam i ja dvaput imao problem sa povezivanjem. Jednom je bilo kad sam nabavio router, a drugi put kad sam imao problem sa laserom, pa sam otvarao PS3 i sve izbrisao sa diska.

altafir
17.2.2011, 0:30
znaci nema pomoci za moj problem a vi ste mi bili zadnja sansa idem sad da tresnem sony o zid kako me samo nervira ovo

Pjanovic
17.2.2011, 1:55
Uzivaj u carima Singleplayera :D.

Emonac
17.2.2011, 9:31
Čekaj, nači če se rešenje. :dedica:

EDIT: evo, sad sam još malo pogledao na nekom našem forumu i kaže ovako:

80710b23 error: Network is down or PS3 Network is too busy to respond. Look at 8002F994

8002F994 error: Issue updating the PS3 system software. Use storage media or a USB device to get the update.

Znači, pokušavaj sa updateom sistema, na poslednji firmware...

altafir
18.2.2011, 0:58
ma imam poslednji update to je 3.56 da nisam uradio update onda bi mi to pisalo cim stisnem sigh in da treba updajtujem

Emonac
18.2.2011, 10:45
A da ti svejedno lepo resetuješ router i ponovo pokušaš sve da povežeš 'ručno'... ?

Nekad je potrebno i banalno, 'hard' rešenje...;)

altafir
18.2.2011, 20:48
ma to sam prvo uradio ali corak

Emonac
18.2.2011, 22:21
Da pitam onda - da nemaš možda jailbreak na svom PS3?:a_whistli

altafir
19.2.2011, 1:12
ne naravno da nemam bas zato mi je i krivo sto psn, ne radi aj da sam nesto muljo sa tim piratima ali sve sami originali

altafir
9.3.2011, 3:30
jos nisam resio moj problem a sad sam nabavio fifu 11 i pes11 ali fifa je sto puta bolja pes kao da je pre 3godine igra jer neko igrao yakuze skinuo sam demo mislio sam da ne volim takve igre ali mi se svidela.

DragonSlayer
9.3.2011, 9:59
Jesi li ti učio u školi da postoje i velika slova, tačke, zarezi, pa i neki znakovi uzvika i pitanja?

Pjanovic
9.3.2011, 11:42
SMS degeneration :).

altafir
9.3.2011, 12:21
Jesi li ti učio u školi da postoje i velika slova, tačke, zarezi, pa i neki znakovi uzvika i pitanja?

naravno da sam ucio ali ove poruke pisem sa virtuelne ps3 tastature sto je zamorno pa me mrzi da ubacujem zareze imala velika slova a i mislio sam da je ovo ps3 tema a ne srpski pravopis i podsmevanje

Pjanovic
9.3.2011, 17:41
To nije nikakvo opravdanje, pa ja kad kucam i sms, kucam ga sa zarezima.

A tema svih tema je pravopis i gramatika, jer je ovo forum na kome pisemo, a forma jeste bitna :).

alkohoLik
9.3.2011, 17:43
Ocu da kupim eksterni hadede da mecem igre na njega pa reko da vas pitam kakav treba, el mogu oni najobicniji od 50-60 evra il treba neki brzi

Pjanovic
9.3.2011, 17:48
Moze bilo koji eksterni, dakle recimo 160GB/320GB od 40-50e.

MarkoZ
10.3.2011, 15:37
ili od 500gb ili 1tb ali mora biti u fat32 formatu da bi ga ps3 video. E sad posto fat32 ne podrzava fajlove vece od 4gb neke igre nece raditi. Mozda je bolje da kupis interni hdd od 500gb za 50e i na njega kopiras igre. Tako sam ja uradio.

Asmodeus
7.4.2011, 14:50
The battle continues:
http://vghq.net/2011/04/04/hackers-take-down-sony-and-playstation-com-psn-goes-offline/

DeXoN
13.4.2011, 21:57
Treba mi vasa pomoc.
U nedelju sam igrao MGS4 par sati i sada ponovo kada ubacim disk stalno mi ocitava, nikako da pokrene igru. Ostavio sam je da cita 2 sata i opet nista. Da li je neko imao ovakav problem? Disk potpuno nov.

Pjanovic
13.4.2011, 22:17
Disk potpuno nov, al laser citacha vise nije ;).
Crkao ti je BR plejer.

DeXoN
13.4.2011, 22:46
Disk potpuno nov, al laser citacha vise nije ;).
Crkao ti je BR plejer.

Nemoguce konzola je nova. Ovo je mozda svega 6 ili 7 put da sam pokrenuo igru. Odo pokusati neki drugi BR disk.

Evo sada sam ubacio fifu 2010 i neki film rade savrseno.

edit: Ovako pise: This game saves date automatically at certain points.
Do not switch the PS3 system when the HDD access indicator is flashing. Posle ovoga stisne x i nece da ocita.

Emonac
19.4.2011, 19:58
MGS4 je i meni uništio laser...:n-cc2:

DeXoN
19.4.2011, 21:09

Vjerovao ili ne sada mi radi. Neznam koji mu je djavo bio. Ali sam malo pretrazivao po netu i vidim da nisam jedini kome se to desava. Ima dosta klipova na youtube-u koji pokazuju da MGS4 ne cita a sve ostalo cita. I gdje si popravljao laser i koliko to kosta? Cisto informativno ako mi zatreba.

JAZO
19.4.2011, 21:31
Mozda treba MGS patch,jeste da nemam igru jer ne bih davao pare na nesto sto mi se ne svidja(igrao demo)nadam se da cu uzeti sada Killzone 3 a posle toga Top spin 4 ili ovaj boks novi od EA Fight Night

Emonac
20.4.2011, 10:49
Vjerovao ili ne sada mi radi. Neznam koji mu je djavo bio. Ali sam malo pretrazivao po netu i vidim da nisam jedini kome se to desava. Ima dosta klipova na youtube-u koji pokazuju da MGS4 ne cita a sve ostalo cita. I gdje si popravljao laser i koliko to kosta? Cisto informativno ako mi zatreba.

Ja sam laser onda nabavio iz Kine i sam sam promenio stvari, pošto mi je PS3 crko baš mesec dana nakon isteka garancije. Imaš puno toga na netu i stvarno nije problem popraviti. Eto, ja od februara opet uživam u čarima PS3 igara... Laser te iz Kine sa poštarinom dođe cca 45 jevra i to je to. Dok bi za popravak kod majstora dao nekih 110 jevrića...:a_whistli

nexexcalibur
27.4.2011, 11:35
http://i.imgur.com/9XhNn.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5064/5659494926_07070655ca_z.jpg

http://i.imgur.com/FXUii.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v247/DrForester/SonyIsntGoodWithComputers.gif

Sony se raspada... ne vidim kako mogu da se izvuku iz ove situacije (jedino da najave ps4 pa da se idioti naloze i zaborave na ovo :rofl:)

JAZO
27.4.2011, 12:23
Poludjeh:n-cc2:.Stvarno ne znam sto je ovo.Ko zna ko koga ovdje ****.Jesu li upleteni hackeri,je li Microsoft upleten,je li ovo sve namjerno,neka varka,ili se stvarno dogodilo?

Pjanovic
27.4.2011, 13:00
Ma ako niko drugi, mora biti zli Majkrosoft :D.

Iiiiivl, iiiivl aj tel ju :dedica:.

M.C.
27.4.2011, 15:21
Sony lepo treba da pusti hakere na miru da rade svoj posao i ovakve stvari im se ne bi dešavale. :)

zdravkelja
27.4.2011, 17:36
Da, treba da puste da im razvaljuju konzolu.

Pjanovic
27.4.2011, 17:46
Nisi razumeo.
Sve je krenulo od trenutka kad su poceli da hvataju Geohota, ovo je cist kontraudarac hakerske zajednice.

Ne podrzavam ih, samo kazem :).

M.C.
27.4.2011, 19:58
Bila je sad vest na dnevniku RTS1, uhvatih tek pred kraj. Konačno da se isprati i neka aktuelna IT tema.

Leonida
28.4.2011, 12:45

Izvini sto se ovako moram izraziti, ali ne lupaj...

Objasni mi kako igra moze da unisti laser :facepalm

Emonac
28.4.2011, 14:10
Izvini sto se ovako moram izraziti, ali ne lupaj...

Objasni mi kako igra moze da unisti laser :facepalm

Napisao ti čovek u postovima. Ja znam, da je meni riknuo laser za vreme igranja MGS4... Verujem, da je moguće, da neke igre više iskorištavaju tehniku u spravi i samim time povećavaju mogučnost kvarenja. Sećam se, da se za vreme PS2 upozoravalo, kako gledanje divx filmova na PS2 uvelike uništava laser i zato nije bilo preporučljivo upražnjavati takvu radnju. ;)

Pjanovic
28.4.2011, 14:25
Pa naravno da MGS4 vise koristi BR plejer nego ijedna druga igra, zato sto ima najvise filmova/cinematic-a, koji se ne kopiraju na samu konzolu, nego se citaju sa diska.

A BR plejer tome i sluzi, da cita podatke sa diska.

Samo ne vidim kako neka igra moze da ga unisti, zato sto od njega trazi to sto mu je posao.
Kao kada bi nekom rekao, e nemoj toliko koristiti monitor, smanjujes mu vek trajanja.
Glupost.

SirDuck
28.4.2011, 16:41
@Pjanović, svi uređaji se "troše" vremenom, svaki na svoj način. Takođe ako nešto radi ono za šta je predviđeno ne mora da znači da ne može da se pokvari radeći to.

Pjanovic
28.4.2011, 17:23
Pa naravno da ce kad tad crci ako se koristi.
Sve se trosi.

Promasio si poentu mog posta.

Sta treba, da ne igraju ljudi MGS4 zato sto ce se BR mnogo koristiti :rolleyes:.
I nije BR crkao zbog bas te igre, kao da konzola pre toga nije koriscne mesecima/godinama ;).

DeXoN
28.4.2011, 19:05
Neznam sta je i do cega je. Znam samo da mi opet ne radi. Stigao sam do one zenske hobotnice, sredio je i tu zamrzne. Par puta sam je izresetao i uvjek zablokira posle toga. Sto mi je iskreno zao ali sta je tu je.

Emonac
29.4.2011, 8:51
Pa naravno da ce kad tad crci ako se koristi.
Sve se trosi.

Promasio si poentu mog posta.

Sta treba, da ne igraju ljudi MGS4 zato sto ce se BR mnogo koristiti :rolleyes:.
I nije BR crkao zbog bas te igre, kao da konzola pre toga nije koriscne mesecima/godinama ;).

Verovao ili ne, konzola je korišćena minimalno. Kao fen plejstejšna, imajući dosad u posedu sve tri generacije; dvojku sam nabavio maltene sa izlaskom na scenu i stvarno sam joj vadio dušu, jer sam tada još bio u mladačkim godinama, pa se imalo vremena za zezanje skoro čitav dan..:) Dvojka je verno odradila svoj posao i osim što sam je dvaput otvorio, da očistim sočivo, nisam imao nikakvih problema i baš zato sam nabavljao trojku - jer sam bio prezadovoljan kvalitetom Sonyjevih stvari. Da sam trojku koristio pola toliko, koliko sam dvojku debeljucu, ne bih se žalio. Ali, kako mi je laser otišao prilikom minimalnog korišćenja; nekih dva do tri sata mesečno, bio sam razočaran. Imam ćerku od 8 godina pa mi nije u interesu više toliko zevzečenje pred PS.;) I kad pomislim, da sam dao 400 jevra za proizvod, koji hoće da se ponosi imenom i kvalitetom u svetu (šou)biznisa, uhvati me ken**ža. Bruka, kad vidim, da su i oni spali na ono poznato ''šta se može - potrošna roba; nabavite novi''...:n-cc2:

Ja sam ono o laseru i MGS4 napisao više u šali, ali, s obzirom na poznate muke PS2 i divx filmova, ipak se ne bih čudio, da i ovde postoji (bilokakva) veza. Mogu da verujem šta hoču; sa obzirom da i oni za 400 jevra prave škart robu tako olako...;)

Pjanovic
29.4.2011, 13:18
Taj BR je falican bio.
Jer ne crkavaju oni tek tako lako.

Thunder
29.4.2011, 17:10
Cwn4R_GexLM

Butler-ov odgovor... :)

gagi011t
30.4.2011, 21:12
Geohot o hakerima...
http://www.eurogamer.net/articles/2011-04-28-geohot-psn-hack-nothing-to-do-with-me
http://geohotgotsued.blogspot.com/2011/04/recent-news.html
Sony needs to accept that they no longer own and control the PS3 when they sell it to you. Notice it's only PSN that gave away all your personal data, not Xbox Live when the 360 was hacked, not iTunes when the iPhone was jailbroken, and not GMail when Android was rooted. Because other companies aren't crazy.
To the perpetrator, two things. You are clearly talented and will have plenty of money(or a jail sentence and bankruptcy) coming to you in the future. Don't be a d*ck and sell people's information. And I'd love to see a write up on how it all went down...lord knows we'll never get that from Sony, noobs probably had the password set to '4' or something. I mean, at least it was randomly generated.

Aleksandar1
1.5.2011, 13:01
Do sad nisam imao iskustvo sa playstation-on, pa me zanimaju neke stvari:
1) Da li on podrzava DVD i igre za PC?
2) Da li moze da ide na internet?
3) Na kojoj platformi radi (windows ili nesto drugo)?
Sramota me sto ovo pitam ali nije sramota pitati vec neznati.

Sh0m1
1.5.2011, 13:28
Koji playstation?
U svakom slucaju evo odgovora:
1)PS2 podrzava DVD, PS3 bluray, a PS1 CD, ne podrzavaju igre za PC
2)PS3 moze
3)Nema operativni sistem ako na to mislis, doduse na PS3 moze da se instalira linux uspomoc hakova, samo ne vidim poentu toga.

Aleksandar1
1.5.2011, 13:32
Hvala na odgovoru. PC je bolji, brat hoce da kupi playstation, kaze da ce jeftinije da prodje.

Haker95
1.5.2011, 13:42
Zavisi, ako hoces da igras igre verovatno ti je PS isplativiji.... mada ja smatram da je cela investicija trojke veoma neiplativa zbog toga sto iole svaka bolja igra kosta 7000 din.

Sh0m1
1.5.2011, 13:48
Tesko je reci, zato sto je ps3 sada hakovan, i potreban je samo jedan externi HDD+custom firmware da bi se igrale piratske igre.
Naravno, onda je onemoguceno koriscenje PSN-a, ali nekome je vaznije da igra solo/offline coop, a nekome da igra preko neta, pa ko hoce neka ugradi firmware za piratske igre, ko nece, nek kupuje jednu igru u 3 meseca i gotovo.

irreal
1.5.2011, 16:03
To the perpetrator, two things. You are clearly talented and will have plenty of money(or a jail sentence and bankruptcy) coming to you in the future. Don't be a d*ck and sell people's information. And I'd love to see a write up on how it all went down...lord knows we'll never get that from Sony, noobs probably had the password set to '4' or something. I mean, at least it was randomly generated.

Da li je ovo referenca ka XKCD stripu ?
http://xkcd.com/221/
:) lici da jeste.

DBrave
3.5.2011, 23:54
zavisi sta covek igra, ako vecinom pika pes i ostale sportove i voznje onda nema zamene za PS sa velikom plazmom i cetiri bezicna dzojpeda. + sto se PS lakse nosi do ortaka nego ceo komp.
Ja nikad ne bih izabrao konzolu umesto PC-a, volim misa i tastaturu i svoj monitor, ali ima Sony svoje cari itekako

toxic
4.5.2011, 0:05
Ako hoces konzolu mozda je bolje uzeti XBox, lakse je s nabavkom igara. :D Komp jeste dosta korisniji u ukupnom pogledu, ali ako hoces samo da se igras (+filmovi, muzika, pa cak i net) konzola je mnogo isplatljivije resenje. Za PC i onako izlaze mahom samo portovi sa konzola, a i to samo ako se smiluju pa portuju. Naravno, zavisi i sta bi da igras (koji tip igara), CS, npr., ne moze na konzoli.

wolf88
4.5.2011, 19:14
Jos jedna tuzba (http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/712367/sony-being-sued-for-1-billion-over-psn-data-theft/) protiv Sonija. Obratite paznju na osobu koja tuzi :D

JAZO
4.5.2011, 21:21
Nema sumnje da je U2 jedan od 5 najboljih igara za mene vjerovatno 1 u istoriji PS3.Steta sto nisam igrao multiplayer bez jedan match.Ali cu se potruditi kad odigram Killzone 3 i Top Spin4 da njega.I steta sto nisam uzimao U1.Ali na ljeto spremanje za U3 mora se prikupiti para.Jer to ce biti sigurno epic igra.Pa samo kakva je bila U2 puna cinematics,grafika,onda gameplay,prica,igra je kao neki film.PLUS duzina.Toliko prevrata u prici

SirDuck
4.5.2011, 21:43
Jos jedna tuzba (http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/712367/sony-being-sued-for-1-billion-over-psn-data-theft/) protiv Sonija. Obratite paznju na osobu koja tuzi :D

Haha, pa i trebaju da ih tuže, nebitno što su "srpska posla" u datom slučaju. Najbolji je komentar ispod:

"ummm, why don't we put these time, effort and resources in finding and punishing the people who actually committed this crime rather than sue the victim.

Remember, Sony is a victim of this situation too. They are losing millions of dollars by having the PSN down all this time."

Pa zaboga ako je neko uspeo da zabrlja toliko a toliko sam mu para dao stvarno neću da ga mazim. Samo je preterana navedena suma, stvarno, nerealna.

JAZO
4.5.2011, 21:55
Ma taj nije upalio PSN bez dva puta,no oce na ovu pricu da zaradi.Pi ***** ti ljude:n-cc2:

Cofi
4.5.2011, 23:18
A kako to znaš? Šta ako je taj neko izgubio dosta para?

Pjanovic
4.5.2011, 23:21
Ja nisam nikada "instalirao" PSN, a nemam ni kreditnu karticu, ustvari imam ovu Visa Internet.
I ja cu da ih tuzim, kazem nestalo mi 100e :D.

JAZO
5.5.2011, 14:13
A kako to znaš? Šta ako je taj neko izgubio dosta para?
Cofi zar mislis da bi to onda tako islo,da neki baja stavi karticu na internet od par stotina hiljada eura ,pa nije glup.

Cofi
5.5.2011, 14:21
Nisam rekao nekoliko stotina hiljada, ali ni 100-200€ nije malo. :)

JAZO
5.5.2011, 15:05
Nisam rekao nekoliko stotina hiljada, ali ni 100-200€ nije malo. :)
naravno da nije malo,pa je li ti normalno da covjek ako izgubi 100 200e (ali bas ako su mu ukrali,sto jos niko nije potvrdio)da trazi par miliona.Ajde ako si tolko izgubio pa da trazis 1000 ili 2000 za sudske i advokatske dazbine....kolko li su vec u Americi pluss nesto malo za tebe.
No evo se raspisah

Cofi
5.5.2011, 15:24
Čitao sam negde da je čovek tužio McDonalds zato što se opekao na toplu čokoladu, tako da me takve tužbe ne čude. :opanachke

Pjanovic
5.5.2011, 15:32
Skoro sam procitao u blicu, online.

Neki 28-godisnji Spanac tuzio svoje roditelje sto su mu ukinuli dzeparac :D.
I sud doneo odluku da ga iseli iz stana i da nadje pod hitno neki posao, da se osamostali, nesto u tom stilu :D.

mrmut
6.5.2011, 10:05
Ljudi, jel igra neko one buzz kvizove? Interesuje me koje buzz igre mogu da igram bez buzzera?

hellinko
9.5.2011, 15:08
Da li je neko igrao Pinball hall of fame :Williams collection za ps3 ? Ova verzija za Wii nintendo je odlicna !!!

JAZO
9.5.2011, 16:27
Killzone 3 ,svima preporuka ,ko ovo ne proba,nije zasluzio da ima PS3 i sebe naziva igracem.Prosto EPIC SP i fenomenalni MP.

Pjanovic
9.5.2011, 17:05
Ih sad, qrca od fenomenalnog MP-a.
Okej, nisam igrao, al citam reakcije, nista ne moze prismrdeti BC2 MP-u.

JAZO
9.5.2011, 18:32
Ne znam ,totalno dvije razlicite igre,ali K3 mi je zasad jedini FPS na konzoli koji me tjera da stalno sjedim u fotelji igram (sa botovima)posto psn ne radi.Veoma zanimljiva igra.Bas Pjanovicu ti ovo preporucujem,ako ne sad uzmi ga za pola godine kad padne cijena,a sad uzmi dvojku.Ja moram takodje uzet 2 bar radi ove kampanje,price,mp.Stvarno su ovi iz Guerilla games odlican posao uradili

Leonida
9.5.2011, 19:53
MP je ok, SP je prosek, po meni makar.

Kraj SP kampanje vredja inteligenciju.

BrutaLiS
9.5.2011, 22:21
Ja sam probao demo KZ2, uopste me ne privlaci niti mi se igra. KZ3 mozda nekad nabavim, ako bas bas bas budem dokon.

altafir
10.5.2011, 14:03
Killzone 3 ,svima preporuka ,ko ovo ne proba,nije zasluzio da ima PS3 i sebe naziva igracem.Prosto EPIC SP i fenomenalni MP.

Isto vazi i za lbp 1 i 2 strasne igre ko ima ps3 a ne igra lbp,mnogo toga propusta,igra je prosto fenomenalna.

JAZO
10.5.2011, 19:18
Imam jedinicu odlican igra,veoma inovativno,dvojku nisam stigao da uzimam,jer imam masu igara za sad.

JAZO
15.5.2011, 12:49
Update 3.61
PLAYSTATION NETWORK IS BACK ONLINE za nekoliko sati

JAZO
26.5.2011, 20:03
sony vec radi na PS4
sony has confirmed that they have already begun work on a “future platform” which, when it arrives, will be the successor to the ps3 despite kaz hirai saying, just three months ago, that “a near-future ps4 or next-generation home console is not something that we are even debating now”

executive vice president and chief financial officer masaru kato revealed that the platform was underway when asked to explain the increased research and development costs in a financial call to investors, today.

“for the home equipment the ps3 still has a product life but this is a platform business, so for the future platform – when we’ll be introducing what product i cannot discuss that – but our development work is already under way, so the costs are incurred there.” kato stated.

When kaz hirai denied that sony were working on the ps3′s successor, he also made it clear that sony wasn’t “even at the half-way point” in the ps3′s life time, which they expect to last for at least 10 years.

zdravkelja
26.5.2011, 22:31
Bili bi glupi da ne rade...

_Grotesque_
27.5.2011, 0:48
Naravno da rade na novoj konzoli, radi i Microsoft sigurno..
Samo sto se do sad nisu izlanuli jer nisu imali razloga, sad ih Nintendo podbrzio malko.

A ovo sto neki navode da je nemoguce da ce PS4 izaci pre 2015. ili 2016. jer je zivotni vek konzola sadasnje generacije najavljen 10 godina..
Nista ih ne sprecava da jos par godina izdaju igre za PS3 kad izadje PS4. Isti slucaj kao sa PS2 koji je jos podosta poziveo i pored PS3.

Sve u svemu, nije ovo lose. Neka malo konkurencija proradi a nama jeftiniji i kvalitetniji hardver.. Moze!
:aplauz:

DeXoN
28.5.2011, 19:11
Imam jedan problemcic. Vec sam pisao da mi PS3 ne cita metal gear solid. Ali sam dosao do kraja 4 akta i zaista nece dalje. Skinuo sam domacu varijantu na hard i kada je pokrenem nece da mi prepozna save. Imate li kakav savjet zaista me mrzi da igram sve iznova.

JAZO
28.5.2011, 20:16
Imam jedan problemcic. Vec sam pisao da mi PS3 ne cita metal gear solid. Ali sam dosao do kraja 4 akta i zaista nece dalje. Skinuo sam domacu varijantu na hard i kada je pokrenem nece da mi prepozna save. Imate li kakav savjet zaista me mrzi da igram sve iznova.
Je li to narodnjak,nije ni cudo sto ne radi onda:kreza:

DeXoN
28.5.2011, 20:27
Je li to narodnjak,nije ni cudo sto ne radi onda:kreza:

Ja se bas ne razumijem u to. Znaci moram sve ispocetka.

AndreIguodala
30.5.2011, 22:50
E ovako imam jedno pitanje, sto se tice XBox-a sve znam u vezi RROD-a i znam da se uvek ponovo vraca e sada pitanje za PS3:Sta je YLOD i da li to moze da se popravi a da se ne javi ponovo?

Pjanovic
30.5.2011, 23:01
YLOD je defekt pucanja vodova na ploci PS3.
Kad kazem vodove, tu mislim i na one kuglice (od olova mislim) kojima se CPU kaci na plocu.

Postoje dva nacina otklanjanja tog problema.

Jedan je manje riskantan, ali resava problem na odredjeni period vremena (moze biti i par dana, par meseci, a i par godina :)).
Zagrevanje heat gun-om, koji ce spojiti prekinute vodove.

Drugi je vise riskantan, ali ako se popravi, onda se taj problem vise ne javlja.
Zove se Reball-ing, tj. rucno se prave te kuglice i nanose na ostecena mesta.

Prvi metod je jeftiniji, kosta 30e.
Drugi je skuplji, kosta 80e.

Ja sam imao YLOD, platio sam 30e i dobio 6 meseci garancije od tog decka sto se bavi time.
I nije mi se javio problem, a proslo je 4-5 meseci, mada nisam mnogo ni archio konzolu.

AndreIguodala
30.5.2011, 23:06
Znaci, opet je u pitanju pregrevanje kao i kod strarijih verziza Xbox-a 360? Vredi li kupiti PS3 ili je bolje uzeti Xbox 360 zbog kvarova i pirata?

Pjanovic
30.5.2011, 23:28
PS3 je bilo bolje kupiti i kad nije bilo pirata na njemu :).

A sad kad postoje pirati, onda dileme nikakve nema.

A po tvom pitanju, izgleda da nisi obavesten, ima vec skoro godinu dana od kako postoji piraterija za PS3.
Nema chipa kao sto je bio slucaj sa PS2, vec se sve resava preko eksternog hard diska i piratskog firmware-a ili preko USB chipa.
Blu ray uredjaj je postao nepotreban na piratskim PS3 konzolama :).

Ja furam i dalje originale :).

DeXoN
31.5.2011, 22:19
Nabavih Killzone 3 i jedva cekah da zavrsim sa poslom i da je probam sa move kontrolerima. Stigoh, pokrenuh i zaprepastih se. Dali je moguce da je ovako preosjetljivo, znate da nisam mogao put da potrefim a da nesto pogodim nema sanse. Pokusao sam da smanjim brzinu na minimum ali nije donijelo velika poboljsanja.

Dali je neko od vas igrao na ovaj nacin i kako mu je islo. Onda nastavih sa dzojstikom. I neka mi neko jos kaze da se sa dzojtikom moze igrati FPS. NEMA SANSE.

Dali killzone podrzava mis i tastaturu? :n_klanja:MIS I TASTATURA:n_klanja:

Pjanovic
31.5.2011, 23:05
Dali je neko od vas igrao na ovaj nacin i kako mu je islo. Onda nastavih sa dzojstikom. I neka mi neko jos kaze da se sa dzojtikom moze igrati FPS. NEMA SANSE.

Ima sanse, idi na youtube pa gledaj snimke kako ljudi igraju na gamepadu veoma kvalitetno.

:to_care:
Nije za tebe PS3 :).

altafir
31.5.2011, 23:45
Nabavih Killzone 3 i jedva cekah da zavrsim sa poslom i da je probam sa move kontrolerima. Stigoh, pokrenuh i zaprepastih se. Dali je moguce da je ovako preosjetljivo, znate da nisam mogao put da potrefim a da nesto pogodim nema sanse. Pokusao sam da smanjim brzinu na minimum ali nije donijelo velika poboljsanja.

MIS I TASTATURA su za pc batali ps3 nije to za tebe, ja igram kz3 na dzojpedu,kao i milioni drugih ljudi.

zdravkelja
1.6.2011, 10:46
Ne podrzava. Ali podrzava Move, mozda bi hteo da isprobas...

JAZO
1.6.2011, 18:06
Nisam probao move jer mi se ne svidja sa njim da igram FPS.A dzojstik je odlicno prilagodjen KZ 3 i odlicno mi ide.Ali treba treninga da postanes kao oni sa youtube-a

DeXoN
1.6.2011, 20:37
[QUOTE=Pjanovic;1337713]Ima sanse, idi na youtube pa gledaj snimke kako ljudi igraju na gamepadu veoma kvalitetno.

Da, ali nikada vrhunski. To sam vec i znao ali sam ga uzeo zbog move kontrolera. Presao sam Unchartet 2 i daleko dogurao n MGS4 ali kod ovih igara ne izlijecu protivnici kao pcele tako da to je OK. Ali killzone je nesto sasvim drugo.
Jedino u blizoj buducnosti nastojat cu da kupim onu pusku cini mi se da je osjecaj daleko bolji.

I opet ponavljam nemojte da se dzaba mucite sa FPS-ovima na konzoli, PC je zakon za taj zanr.

dragomix
1.6.2011, 20:49
[QUOTE=Pjanovic;1337713]Ima sanse, idi na youtube pa gledaj snimke kako ljudi igraju na gamepadu veoma kvalitetno.

Da, ali nikada vrhunski. To sam vec i znao ali sam ga uzeo zbog move kontrolera. Presao sam Unchartet 2 i daleko dogurao n MGS4 ali kod ovih igara ne izlijecu protivnici kao pcele tako da to je OK. Ali killzone je nesto sasvim drugo.
Jedino u blizoj buducnosti nastojat cu da kupim onu pusku cini mi se da je osjecaj daleko bolji.

I opet ponavljam nemojte da se dzaba mucite sa FPS-ovima na konzoli, PC je zakon za taj zanr.

Ja smatram da su move kontrole bolje trenutno od tastature i misa! Nisam probao na PS 3, ali na wii-ju su FPS-ovi dosta igriviji nego cak i na PC-u, a s'obzirom da je move dosta precizniji od wiimote-a onda bi trebalo biti i dosta lakse igrati sa njim!

DeXoN
1.6.2011, 20:51
[QUOTE=DeXoN;1338417]

Ja smatram da su move kontrole bolje trenutno od tastature i misa! Nisam probao na PS 3, ali na wii-ju su FPS-ovi dosta igriviji nego cak i na PC-u, a s'obzirom da je move dosta precizniji od wiimote-a onda bi trebalo biti i dosta lakse igrati sa njim!

Neznam ni sam, sada bas gledam par snimaka na youtube-u i to zaista glatko ide. Najvjerovatnije da ja nisam nesto podesio kako treba. Pokusacu ponovo.

Pjanovic
1.6.2011, 22:31
Ja smatram da su move kontrole bolje trenutno od tastature i misa! Nisam probao na PS 3, ali na wii-ju su FPS-ovi dosta igriviji nego cak i na PC-u,

Biser godine :to_care:.

Alooo bre prijo, kakav Wii, kakva preciznost, od misha za pucacine ne moze bolje biti.
Ali su na Xbox i PS3 kontrole optimizovane za gamepad, pa je lako uhodati se.
Presao sam Bad Company 1 na PS3, a da pre toga u zivotu nisam igrao fps preko gamepada.

A sto se tice Wii, to je 200% casual konzola, te je shodno tome ne treba ni porediti sa Xbox-om, PS3 i PC-jem.

I vas dvojica, naucite da koristite Quote, ispade da sam ja rekao ono, sto je Dexon napisao za mis i tastaturu da su zakon.

dragomix
3.6.2011, 1:07
Biser godine :to_care:.

Alooo bre prijo, kakav Wii, kakva preciznost, od misha za pucacine ne moze bolje biti.
Ali su na Xbox i PS3 kontrole optimizovane za gamepad, pa je lako uhodati se.
Presao sam Bad Company 1 na PS3, a da pre toga u zivotu nisam igrao fps preko gamepada.

A sto se tice Wii, to je 200% casual konzola, te je shodno tome ne treba ni porediti sa Xbox-om, PS3 i PC-jem.

I vas dvojica, naucite da koristite Quote, ispade da sam ja rekao ono, sto je Dexon napisao za mis i tastaturu da su zakon.

Jel si probao da igras bilo koji FPS na wii-ju? Da jesi verovatno ne bi tako pricao!

Gamepad-om nikad u zivotu ne bi igrao FPS, nije gamepad za FPS-ove! Na wii-ju i sa PS move, uz zapper, covek ima osecaj kao da stvarno drzi pusku u ruci, tako da je celo iskustvo mnogo bolje!

irreal
3.6.2011, 2:46
Jel si probao da igras bilo koji FPS na wii-ju? Da jesi verovatno ne bi tako pricao!

Gamepad-om nikad u zivotu ne bi igrao FPS, nije gamepad za FPS-ove! Na wii-ju i sa PS move, uz zapper, covek ima osecaj kao da stvarno drzi pusku u ruci, tako da je celo iskustvo mnogo bolje!

kao neko ko je mnogo, mnogo godina igrao pucacine na kompu (pocevsi od wolfenstein 3d-a, koji se, kao i nesto kasnije doom, igrao samo na "strelice" pa preko bezbroj fps-ova u kombinaciji mis + tastatura) a zatim kupio wii a nesto kasnije i xbox 360, smatram da mogu izneti svoje misljenje i da ono ima kolko tolko validnosti u ovoj situaciji. wii kontroler je pogodan za raznorazne igre ali za FPS jednostavno nije, nije dovoljno precizan, nezgodan je i zamara ruke. (move sam probao, ali ne uz pucacine pa necu pricati o njemu).

kao drugo, odrastao sam uz racunare raznih vrsta i formi, ali ne i uz segu, nintendo, playstation i ostale konzole (osim kada bi otisao kod nekog prijatelja koji je iste posedovao) tako da sam kupovinom xbox-a tek zakoracio u svet igranja analognim palicama i navikao sam se za nepunih sat vremena.

cenim da je svima vise nego dovoljno 2 sata da se naviknu na pucacinu na gamepadu.

nije isto kao na misu i tastaturi ali je veoma zadovoljavajuce i nikakav problem ne predstavlja prelaziti fps igre na gamepadu.