PDA

Prikaži potpunu verziju : Gitare i računari...

Strane : 1 2 3 [4] 5

Doolio
22.1.2009, 13:03
Upravo o tome pricam, Les Paul je keva, mada ja licno posedujem Strat Squierov doduse :to_care:, o kopijama LPa ne razmisljam sem ako su Epiphone ili Yamaha...dace Bog da se skupi za Gibsona...

I btw, da li je Dzipson ili Gipson :D u izgovoru :D

gibson, ali svi pricaju dzibson, nesto kao parpl:)

Highlander
22.1.2009, 13:04
Pa u suštini, ne smeta, ali je pomalo ružno... I nije lak, ofarbano je crnom bojom pa se zato baš primećuje... :/ Hvala na odgovoru. :)

VojaM
22.1.2009, 13:40
Bezbojni, naravno :)

Iris
22.1.2009, 15:06
Pa u suštini, ne smeta, ali je pomalo ružno... I nije lak, ofarbano je crnom bojom pa se zato baš primećuje... :/ Hvala na odgovoru. :)

Da je bolja akustara, pa još i da se zabrineš ;)
Ako ti se nešto slično desi sa nekom boljom gitarom, cimni me pa ću ti dati telefon jednog dobrog majstora za akustične instrumente...

Moky
22.1.2009, 15:47
E ljudi jel zna mozda neko cenu procesora (POD X3)??? Proizvodi ga Line 6.

Wolverine
22.1.2009, 16:36
Sve zavisi...pogledaj na netu raspitaj se po lokalnim prodavnicama...

Moky
22.1.2009, 17:55
Gledao sam i nasao sam svakakve procesore pa cak je bilo i snimkova kakve efekte imaju ali nigde nisam nasao cenu. Na sajtu mitros music sam isto nasao procesore ali nigde nema cene.

Spawn BG
22.1.2009, 18:15
Gledao sam i nasao sam svakakve procesore pa cak je bilo i snimkova kakve efekte imaju ali nigde nisam nasao cenu. Na sajtu mitros music sam isto nasao procesore ali nigde nema cene.

Naši trgovci... Sve lepo na sajtu piše, ali za cenu tabanajte do naše radnje da biste saznali :mad::mad::mad:

GordoN
22.1.2009, 18:53
E ljudi jel zna mozda neko cenu procesora (POD X3)??? Proizvodi ga Line 6.

Ovo trazis ?

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1627

Ketchua
22.1.2009, 19:09
Naši trgovci...

Nije to samo kod nas. Idi na Fenderov sajt, i pogledaj sa njega sajt njihovog distibutera za, recimo, Madjarsku. Ni tamo nema cene. Kako bi te inace ubedili da odes u radnju, i kupis nesto sto nisi planirao?:) Tako funkcionise trziste, i nije to tako samo kod instrumenta.

Spawn BG
22.1.2009, 22:09
Ili naše čuveno

CENA XXX,99*

*cena je bez PDV

Ne znam zašto lepo ne napišu odmah cenu sa PDV :opanachke

Moky
23.1.2009, 16:02
E to Gordone svaka ti dala vode iz bokala :D
Tako nesto bi meni trebalo.

Constantine
27.1.2009, 18:49
Zna neko koja je ovo pesma?
Dzitra je Squier pa zvuci gore nego sto bi trebalo
http://www.box.net/index.php?rm=box_mp3_player_run&id=f_247709102&name=ASBC.mp3&myfiles=1

Highlander
27.1.2009, 18:58
Zna neko koja je ovo pesma?
Dzitra je Squier pa zvuci gore nego sto bi trebalo
http://www.box.net/index.php?rm=box_mp3_player_run&id=f_247709102&name=ASBC.mp3&myfiles=1
Ne mogu da čujem, kaže Wrong file

Constantine
27.1.2009, 20:58
Probaj sad?

http://www.box.net/shared/13dk39ho89

Ketchua
27.1.2009, 21:19
Previse nekontrolisane distorzije...Rasipa se.

Dreamfall
27.1.2009, 22:14
Previse nekontrolisane distorzije...Rasipa se.

Im'o sam ja Squiera to je cudo od gitare...odvrnes distorziju kvinte zvuce prihvatljivo ali solaze kreste...a u drugom slucaju...... :(
Ne mogu se setim koja je pesma ali mi je strasno poznata :confused:

King James
2.2.2009, 2:54
Zna li mozda neko koliko u Srbiji kosta Dean Dimebag EXplosion Razorback?
http://www.edroman.com/guitars/dean/images/dean_razor_explosion.jpg

U jbt,kosta oko 100k dinara :D Dovidjenja, prijatno :to_care:

SirDuck
2.2.2009, 13:08
Kojapaljevina od gitare, daj bre naži neku normalnu...žilet na dvanaestom pragu, daj bre, ko za napaljene klince da je pravljena

Highlander
2.2.2009, 13:15
Pa to je gitara za zaj*bane metalce, ne za bluzere i rokere. :D Ja ovo nikada ne bih kupio, ali ako se nekome sviđa, što da ne, baš bih voleo da vidim tog kako svira na ovom čudu. :)

SirDuck
2.2.2009, 13:24
Haha, ma metalci su zaebani, ono je ustvari pravi žilet, ali njima to ne smeta jer vole krv :D

Spawn BG
2.2.2009, 13:33
A možda je to trzalica u obliku žileta:confused: :D

SirDuck
2.2.2009, 13:37
A možda je to trzalica u obliku žileta:confused: :D

Trzalica je u obliku pentagrama, da se zna kolko su opasni!

Ketchua
2.2.2009, 13:38
Nemate pojma, pentagrami su sooo yesterday, danas su dekagrami u modi... Duplo zaebanije...:)

SirDuck
2.2.2009, 13:41
Nemate pojma, pentagrami su sooo yesterday, danas su dekagrami u modi... Duplo zaebanije...:)

Uuu, to je samo za tr00 likove ;)

Hich
8.2.2009, 2:42
Sviram gitaru vec dve godine. Imam pojacalo i Digitechov procesor, tako da ne koristim komp za gitaru, ali sam kod druga video on ima neki line 6 ne znam tacno koji model.
Ovu gitaru imam:
Standard Black Stratocaster made in Mexico
http://bannistermusic.com/images/BlackRWneckStrat.jpg

White Ripper
15.2.2009, 23:39
Ko ima problema s stelovanjem ili ga mrzi da steluje neka nabavi program koji se zove AP tuner.Uzmes mikrofon,prineses ga gitari(dok je program aktivan),okines zicu i ono ti kaze sta da radis.I tako dok ti ne pokaze da je OK

Ketchua
16.2.2009, 0:58
Pravilan izraz je stimuje.:D Na stranu to, ko ima problem, nek da 20e za hromatski stimer, pa moze da stimuje u svakom trenutku i na svakom mestu...:kreza:

SirDuck
16.2.2009, 1:39
Bez štimera ne izlaziš na svirku, tako da je potreban kolko god pričali da kvari sluh ;)

Dreamfall
16.2.2009, 4:01
Ko ima problema s stelovanjem ili ga mrzi da steluje neka nabavi program koji se zove AP tuner.Uzmes mikrofon,prineses ga gitari(dok je program aktivan),okines zicu i ono ti kaze sta da radis.I tako dok ti ne pokaze da je OK

Da ja taj program nahvalih ranije
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=18207&page=6 :D

White Ripper
16.2.2009, 20:52
Pravilan izraz je stimuje.:D Na stranu to, ko ima problem, nek da 20e za hromatski stimer, pa moze da stimuje u svakom trenutku i na svakom mestu...:kreza:
Zamolio bih te da me ne vaspitavas:dedica:
Nije sija nego vrat.Ne zezaj casti ti:(

Ketchua
16.2.2009, 22:23
To nije vaspitanje, nego obrazovanje. Stelovanje i stimovanje su isti kao sto su i stepen i stupanj isti. Ali dobro, ako tvrdis da ti ne treba moja pomoc, ja necu da je namecem.

White Ripper
16.2.2009, 22:24
To nije vaspitanje, nego obrazovanje. Stelovanje i stimovanje su isti kao sto su i stepen i stupanj isti. Ali dobro, ako tvrdis da ti ne treba moja pomoc, ja necu da je namecem.
Nije nego,ovaj,sinonimi su to pa nema veze

Ketchua
16.2.2009, 22:27
Da li si ikada cuo da neko kaze da "steluje" gitaru? ako jesi, garantujem ti da taj nema ni najblaze veze sa muzikom. Motorna testera se steluje, gitara se stimuje. To sa stelovanjem je kao da si rekao da je pas preminuo, a covek uginuo. A sinonimi su, jel da?

SirDuck
17.2.2009, 11:01
@White ripper

Ma u pravu si ti, samo obrati pažnju na reakcije drugih muzičara kad kažeš "štelovanje" :D

Srećno :rofl:

Hich
17.2.2009, 22:10
Sto se stimovanja tice, ne treba se zamarati sa tim programima, bolje lepo otici u prodavnici i kupiti stimer. Nisu skupi, prenosivi su, mnogo su funkcionalniji, i baterije uz racinalno koriscenje dugo traju.
Imam Korgov CA-40 i odlicno radi svoj posao.

SirDuck
17.2.2009, 23:09
Ja imam GA-30, ima mogućnost i za štimovanje basa tako da je odličan za ceo bend

Dreamfall
18.2.2009, 10:33
Pa stelovanje gitare moze da se shvati kao kompletni Set up gitare a stimovanje je dovodjenje gitare u zeljeni stim(tako pise u udzbeniku za pocetnike gitare koji imam) :D

Basa Mrkalj
18.2.2009, 10:51
Ja imam GA-30, ima mogućnost i za štimovanje basa tako da je odličan za ceo bend

A kakvi su ovi drugi stimeri koji nemaju mogucnost za stimovanje basa?

SirDuck
18.2.2009, 10:54
A kakvi su ovi drugi stimeri koji nemaju mogucnost za stimovanje basa?

Pa za gitaru xD

Ketchua
18.2.2009, 12:15
@Dreamfall: Ajd tako da ga krstimo:D...Ako ti je autor udzbenika G.Romcevic, zaboravi na taj udzbenik...

@Basa Mrkalj: Ne postoje stimeri specijalno za svaki instrument, nego postoje kretenski, koji imaju memorisano E,A,D,G,H,E , pa s njima mozes da nastimujes gitaru, a postoje i hromatski, sa kojima mozes da stimujes i klavir.

Highlander
21.2.2009, 22:13
http://www.obeyyourmattster.com
Zanimljiv sajt, postavlja čovek lekcije za pesme Metalike, Slejera, Pantere itd... ;)

MilosTintor
25.2.2009, 11:15
ljudi treba mi pomoc... E ovako u svetu gitare sam pocetnik :) ne totalni ali pocetnik.... Znaci naucio sam nekoliko prostijih pesmica kao sto su: Balkan , Whild Thing , Crni Leptir i od Balasevica : Ljubio sam snasu na salasu ;) ... E sad zanimaju me pesme koje bi isto mogao da sviram a da mogu sada da ih sviram (tj. lake) da nemaju neki slozen ritam (ili ako imaju da imaju video lekciju da skontam) imajte na umu da slusam Rock , Punk , Metal , Blues... I Djoku Balasevica :qliranje: tako da bih zeleo tako nesto da sviram.... Ako neko moze pomoci slobodno nek pomogne :kreza:!

_RaZoR_
25.2.2009, 14:19
ljudi treba mi pomoc... E ovako u svetu gitare sam pocetnik :) ne totalni ali pocetnik.... Znaci naucio sam nekoliko prostijih pesmica kao sto su: Balkan , Whild Thing , Crni Leptir i od Balasevica : Ljubio sam snasu na salasu ;) ... E sad zanimaju me pesme koje bi isto mogao da sviram a da mogu sada da ih sviram (tj. lake) da nemaju neki slozen ritam (ili ako imaju da imaju video lekciju da skontam) imajte na umu da slusam Rock , Punk , Metal , Blues... I Djoku Balasevica :qliranje: tako da bih zeleo tako nesto da sviram.... Ako neko moze pomoci slobodno nek pomogne :kreza:!

Probaj neke od Riblje Čorbe, npr. Kad sam bio mlad.

MilosTintor
25.2.2009, 19:25
Znam i tu... Znam i neke od Hladnog piva... Znam i krivo je more :P ali NE ZNAM te neke prepoznatljive pesmice koje bih mogao svirati dok rostiljamo ili pijancimo a da nisu mnogo teske... Dajte neke s kojima ste vi poceli... i'm lost:paranoia:

Dreamfall
25.2.2009, 22:58
Znam i tu... Znam i neke od Hladnog piva... Znam i krivo je more :P ali NE ZNAM te neke prepoznatljive pesmice koje bih mogao svirati dok rostiljamo ili pijancimo a da nisu mnogo teske... Dajte neke s kojima ste vi poceli... i'm lost:paranoia:

Neko te ima-Van Gog,Marija-Divlje jagode...

Red Dragon
25.2.2009, 23:56
Namcor - Balasevic
Odlazi cirkus - Balasevic
Verujem, ne verujem - Bajaga
itd itd...

Highlander
26.2.2009, 13:49
Recimo, od Kaljavog Pozerišta "Moj bijeli labude", "Na badnje veče",
Babe - "Ko me tero", pa kad malo uvežbaš ruku i "Da te vidim golu" :D
Riblja Čorba - "Kad hodaš", isto nije teška
Bajaga - Tišina
napisaću još neku posle...
I šta će ti video lekcije, samo pažljivo slušaj pesmu. ;)

MilosTintor
26.2.2009, 14:41
Recimo, od Kaljavog Pozerišta "Moj bijeli labude", "Na badnje veče",
Babe - "Ko me tero", pa kad malo uvežbaš ruku i "Da te vidim golu" :D
Riblja Čorba - "Kad hodaš", isto nije teška
Bajaga - Tišina
napisaću još neku posle...
I šta će ti video lekcije, samo pažljivo slušaj pesmu. ;)

e to! :) ovo da te vidim golu sam malo i skonto sam :kreza: ali ne znam jel potpuno tacno... Napisi jos koje da imam da se zanimam 20 dana! :D

_RaZoR_
2.3.2009, 1:47
E ovako: dragi gitaristi, ako mislite da ste se usavršili i da dobro svirate, molim da pogledate ovaj link:

http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8&feature=related

Oggy
2.3.2009, 3:18
E ovako: dragi gitaristi, ako mislite da ste se usavršili i da dobro svirate, molim da pogledate ovaj link:

http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8&feature=related

wow, ovo je bas dobro!!:qliranje:

_RaZoR_
2.3.2009, 3:28

Бајага - Лепа Јања рибарева кћи
Бајага - Тишина
Бајага - Бадеми и со
Yu група - Дунавом шибају ветрови
Yu група - Морнар
Дивље Јагоде - Кап по кап
Дивље Јагоде - Марија
Рибља Чорба - Анђеле
Рибља Чорба - Кад сам био млад
Рибља Чорба - Авиону сломићу ти крила
Галија - Котор

DJ_MY_SOUL
2.3.2009, 3:45
Mozda nije bilo, jedan od najboljih solo pesmi za gitaru, koju je napisao najveci majstor za gitaru naseg vremena Radomir Mihailovic Tocak! Ulazak u Harem.

http://www.youtube.com/watch?v=Op1EwA-zYKM

Ja gitariste cenim po tome dali znaju da odsviraju ulazak u harem ili ne :) Znam da je to pogresno :)

King James
3.3.2009, 16:35
Koliko se sad krecu cene Les Paul gitara? Ove,low budget xD Zadnji put kad sam gledao,bile su negde oko 150-180,valjda je opala cena :)

Wolverine
3.3.2009, 16:38
Ne vredi ih kupovati jer imaju samo izgled LPa. Ako nije Gibson, Epiphone ili mozda Yamaha a kao je Les Paul, ne vredi kupovati!

King James
3.3.2009, 19:03
Ma,odakle mi pare za to :)

Nesto gledam ove Arie
20 XL-STD
http://www.acustican.com/tienda/images/Aria%20xl_std.jpg

I Aria MAC-25 i Aria MAC-30...

Sad,valja li to,neam pojma...Ove 2 mi se svidjaju,pored toga sto su jeftine,jer su skoro iste kao Ibanez.

Wolverine
3.3.2009, 19:29
Ma,odakle mi pare za to :)

Nesto gledam ove Arie
20 XL-STD
http://www.acustican.com/tienda/images/Aria%20xl_std.jpg

I Aria MAC-25 i Aria MAC-30...

Sad,valja li to,neam pojma...Ove 2 mi se svidjaju,pored toga sto su jeftine,jer su skoro iste kao Ibanez.

Moj savet je da se klonis tih nonameova (Aria, Apollo i ostala evropska sra*a), i veruj mi nije lose stekati pare ni za neki kvalitetniji Squier, ako nemas za Fender/Jackson/Gibson...
Od mid-budget su najbolje Yamahine i Ibanezi, Japanci su carevi po pitanju mid gitara...

King James
3.3.2009, 19:39
Pa ne znam bas da je Aria no name,prave gitare vec 30 godina,mora to nesto da znaci :) I japanci su,btw :)

Ma,nemam para ni za ovo,a kamoli jos da stekam pare za nesto skuplje :kreza:

Wolverine
3.3.2009, 19:42
Oces mid/low budget imas SQUIER, IBANEZ i YAMAHU (s tim sto ovi zadnji neki put nadju pa zadju tj. preteraju :D)

Ketchua
3.3.2009, 19:45
Ma jok, kod Aria sve zavisi od primerka do primerka... Ja imam jednu (akustaru) koja zvuci super, ali maltene je poluproizvod. Treba vrat da se ispravlja, pragovi da se bruse... A kupio je novu, samo zato sto zvuci bas onako, zvonko. Squier ne mogu da preporucim, bas odgovorno tvrdim da je krs koji se krije iza fenderovog imena, ali opet, moze neki primerak da se nadje. Ibanez je po mom skromnom misljenju vrh srednje klase. A imaju i mid/low, jako dobrih....

King James
3.3.2009, 19:52
Sta kazete na GRG170DX-BKN (http://mixmusic-company.com/show_book.php?isbn=1030074) ? 230e,i nije bas toliko skupo.Ali ipak,ja veze sa sviranjem nemam pa sad ne treba meni neka Bog zna kakva gitara...

Ketchua
3.3.2009, 19:55
Onda je to prava stvar za tebe... Cela ta GIO serija je super izrade, ne zvuci nesto posebno, verujem da je to do magneta, ali ne mozes da se zeznes ako uzmes to. Imao ja jednu iz te serije, kopiju SG-a.

I mogao si da stavis linka ka njoj na sajtu proizvodjaca, a ne samo ime...;)

King James
3.3.2009, 20:02
Hm,jedino dolazi u obzir da rintam preko leta :)

I jel bi se moglo neko pristojno pojacalo do 100e uzeti? Sto se procesora tice,to kasnije,kad se uvezbam.Naravno,sve pod uslovom da uzmem gitaru :)

GordoN
3.3.2009, 20:10
Sta kazete na GRG170DX-BKN (http://mixmusic-company.com/show_book.php?isbn=1030074) ? 230e,i nije bas toliko skupo.Ali ipak,ja veze sa sviranjem nemam pa sad ne treba meni neka Bog zna kakva gitara...

Ja imam tu gitaru vec godinu dana ,i kao prvu gitaru nisam mogao bolju da kupim ...Ja sam skroz zadovoljan! Jos samo da kupim neki procesor od 150evra i puna kapa :alealeee:

Wolverine
3.3.2009, 20:14
Sto se pojacala tice ja posedujem Vox Pathfinder, 10W ali rastura :) Doduse ima samo overdrive :( i Clean :D

King James
3.3.2009, 20:21
^I koliko kosta ?

btw,vise od cene mene brine to sto sam duduk i nadprirodni anti-talenat za sviranje,iako sam je svega par puta pokusao da sviram na gitari :D Dobro,znam Smoke On The Water,pocetak,na jednoj zici :kreza:

Wolverine
3.3.2009, 20:26
Pa tu je negde oko 6k dinara :D

GordoN
3.3.2009, 20:36
Imas i ovo 7000 din...

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=2145

Imas na youtube nekoliko snimaka za ovo pojacalo pa ti vidi jel ti se svidja..Misim ne treba tebi neko bogzna pojacalo za pocetak...Ja sam uzeo Fender Frontman 15R koji je tad kostao 11.000 zato sto mi je bilo svejedno,samo sam hteo da sviram. I ispalo je dobro,clean ton je dobar ,overdrive isto solidan...

Doolio
4.3.2009, 8:32
aria dzitre su sasvim okej, samo sto su malo tvrde i kad se odlucis za model treba dobrano da ih isprobas nekoliko komada i da uzmes najbolji.
sto se pojacala tice, imas recimo marsala od 10w, on je nekih 90-100e kolko se ja secam, davno je to bilo. za gajbu je sasvim dovoljno, neces ga nikad vrteti preko pola i te price, sto se tice zvuka, clean je fenomenalan (u principu, sva ta mala pojacala imaju mnogo dobar clean), a overdrajv je naravno *****e, kao i kod ostalih.

vladimir.s
12.4.2009, 15:41
Ja sam godinama svirao isključivo akustičnu gitaru, međutim nedavno sam nabavio neku početničku električnu gitaru i oduševio se lakoćom sviranja. U međuvremenu sam prodao pomenutu gitaru, pa sam rešio da nabavim neku malo ozbiljniju. Obzirom da će gitara biti korišćena samo za sviranje u kući, ne želim da potrošim previše para, pa je budžet oko 250 €. Malo sam gledao po sajtovima domaćih prodavaca i izbor sam sveo na sledeće tri gitare: Yamaha Pacifica 112, Ibanez GRG170DX i Epiphone LP Special. Koja od ovih gitara je najbolji izbor po vašem mišljenju? Naravno, ako neko ima bolji predlog od pomenutih, rado ću pogledati. :)

Wolverine
12.4.2009, 15:57
Ja bih uzeo Epiphone!

Mithrandir
12.4.2009, 16:48
Ja sam godinama svirao isključivo akustičnu gitaru, međutim nedavno sam nabavio neku početničku električnu gitaru i oduševio se lakoćom sviranja. U međuvremenu sam prodao pomenutu gitaru, pa sam rešio da nabavim neku malo ozbiljniju. Obzirom da će gitara biti korišćena samo za sviranje u kući, ne želim da potrošim previše para, pa je budžet oko 250 €. Malo sam gledao po sajtovima domaćih prodavaca i izbor sam sveo na sledeće tri gitare: Yamaha Pacifica 112, Ibanez GRG170DX i Epiphone LP Special. Koja od ovih gitara je najbolji izbor po vašem mišljenju? Naravno, ako neko ima bolji predlog od pomenutih, rado ću pogledati. :)

Yamaha Pacifica bez razmišljanja. Imam Epiphone LP Special i ne bih ga preporučio, dok sam za pomenutu Yamahu čuo sve najbolje (za gitaru tog cenovnog ranga naravno).

Highlander
12.4.2009, 17:30
A ja sam o ovom Ibanezu čuo sve najgore, tako da možeš i njega da zaobiđeš... :)

Ketchua
12.4.2009, 19:44
Taj Ibanez nisam probao, ali o Ibanezu generalno imam visoko misljenje. Vec sam dva promenio, i probao jos 15-ak, i veoma sam zadovoljan. Yamaha je podosta sigurna kupovina. A Epiphone, kao i Squier je prodavanje m**a za bubrege...

marko_serb
12.4.2009, 23:48

I ja isto godinama sviram akustaru, i sad bih da predjem na neku elektricnu. Posle mnoooogoo guglanja dosao sam do Ibanez GRG170DX. Na njoj mi se ne svidja sto je slozena previse za moje potrebe, treba mi gitara sa zicama i civijama, floyd i ostala cuda me uopste ne zanimaju. Svirao bih nesto kao Metallica, Slayer, Iron Maiden..

Sta mislite sta da radim? :confused:

Da li neko ima (licnog) iskustva sa nekom od ovih gitara:
Vintage VS6 Cherry Red (http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=838)
Vintage VZ99FNB Fingernail Black (http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=843)
Slammer XP1 (http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=204)
Slammer WG1-TB (http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1494)
Vintage SG (http://www.kupujemprodajem.com/photos/ad/5/45/37145/big-37145_2009_0331zaprodaju0009.jpg)

Ova zadnja je polovna, al nema veze.. Hvala svima unapred, :ciao: mogli bi i da napravimo temu - nekoliko best buy gitara za odredjene tipove muzike..

Doolio
13.4.2009, 0:04
pazi, ibanez je, usudicu se reci i objektivno, nambr van cojs:) ako oces da sviras neki thrash ili nesto tog tipa. sto se tice flojdova i kompanije, ne moras da ga koristis, ako ti smeta, mozes da fiksiras most na primer. medjutim, sa obzirom na to kakva muzika te interesuje, mislim da ces u nekoj buducnosti pozeleti da inkorporiras tremolo i ostale stvarcice.

sto se tice ibaneza, posedujem i ja jednog (roadstar II) i mo_u reci sledece:

-crispy zvuk. ibanez mu dodje nesto kao kalasnjikov medju gitarama:) znaci, ako uzmemo fender ili omg gibson i sviramo mutovanu distorziju, dobicemo dzdzdzdzdz. ako uzmemo ibanez i radimo to isto, dobicemo chchchchchch:) dakle, prilicno metallicasto:) ja licno za metal ne bih koristio nesto drugo, mozda jackson. takodje, za bluz bih uzeo sigurno gibson pre ibaneza u svakom slucaju.

-svirljivost. od svih dzitri koje sam svirao, ibanezi me fasciniraju svirljivoscu. generalno uski vratovi, zice jako blizu vrata, generalno opustenije zice u odnosu na druge proizvodjace, hipersenzitivni magneti, regleri koji se pomeraju mislju itd:)

medjutim, ne odgovara ovo svima. ja imam tanke prste i super mi je kad je vrat uzak, sto se distorzije tice, volim chchchch distorziju vise od dzdzdzdz, volim i dobar harmonik da cujem, a za sve to ibanez je uglavnom dusu dao. ovo ti sve pricam zato sto mislim da bi ti ibanez bio vise nego adekvatan izbor za ono sto zelis da sviras. takodje, mislim da je polovna kvalitetna elektricna dzitra isto solidan izbor, naravno, ako imas nekog elektrikanta:) da vuces za sobom u razgledanje.

za gibsone i fendere neces imati kinte verovatno, a ibanez mu dodje odma ispod njih po kvalitetu, ali ima jako dobru middle class gamu i polovne proverene i kvalitetne ibaneze mozes naci za tipa 200-300 eura.

Wolverine
13.4.2009, 9:41
A Epiphone, kao i Squier je prodavanje m**a za bubrege...

Ti to kao bolje znas od Joea Perryja iz Aerosmitha? ;)

Ketchua
13.4.2009, 11:25
Jao bre, kad ces da naucis? :D

Taj Epiphone koji Joe Perry svira, to ne moze da se kupi. To je njegova gitara. Pazi ovako: Herb Ellis (koji je za J.Perry-a tata) je neko vreme svirao Ariu. Ali ta Aria, to je gitara koja je bolja od svakog fabrickog Fendera. Zato sto Herb nece da stane iza necega sto ne valja. I onda ih je iscimao da mu naprave vrhunsku girtaru (majstoriski rad, naravno), da bi oni onda mogli da kazu da jedan H.Ellis svira Ariu. Ista prica je i sa Epiphone-om i Perry-em.

S druge strane, ako si mislio na J.Perry signature, to veze s Perry-em nema.

Highlander
13.4.2009, 11:36
LOL, juče u jednoj prodavnici u Nišu videh cenu nekog Strata... 6900din... :kreza: Ili je cena neviđeno pala, ili je ovo neki neviđeni krš...

vladimir.s
13.4.2009, 21:32
Hvala svima na odgovorima. Isprobao sam sve tri gitare i na kraju sam kupio Ibanez-a. Malo sam se dvoumio između Yamahe i Ibaneza, ali je presudio vrat na Ibanezu koji mi je više odgovarao. (ćevapi na ruci :))
Malo sam se "igrao" i pokušao da odsviram Samba Pa Ti od Santane. Naravno, napravio sam par grešaka, ali nisam imao živaca da snimam ponovo. Možda će ovo nekome pomoći ako se bude dvoumio kada bude kupovao gitaru. :)

KB-CnBQUHoU

Highlander
14.4.2009, 10:32
Fino zvuči, svaka čast! :)
Koliko si ga platio?

vladimir.s
14.4.2009, 16:22
Hvala! ;)
Gitaru sam platio oko 230 €. (koji € gore-dole, zavisi po kom kursu računaš)

Wolverine
14.4.2009, 17:27
Jao bre, kad ces da naucis? :D

Taj Epiphone koji Joe Perry svira, to ne moze da se kupi. To je njegova gitara. Pazi ovako: Herb Ellis (koji je za J.Perry-a tata) je neko vreme svirao Ariu. Ali ta Aria, to je gitara koja je bolja od svakog fabrickog Fendera. Zato sto Herb nece da stane iza necega sto ne valja. I onda ih je iscimao da mu naprave vrhunsku girtaru (majstoriski rad, naravno), da bi oni onda mogli da kazu da jedan H.Ellis svira Ariu. Ista prica je i sa Epiphone-om i Perry-em.

S druge strane, ako si mislio na J.Perry signature, to veze s Perry-em nema.

Nisam bas skapirao, ali nema veze :) Nego to sto kazes da je on za Perryja tata, verujem da jeste :), ali Perry je mnogo podcenjen...
Covek sa takvom lakocom sve svira, znaci solo u kojem treba da se przi nevidjeno, Perry sedne (gitara je aman u horizontalnom polozaju) i oplete ga :)

Ketchua
14.4.2009, 18:00
Ne kazem ja da je Perry los, naprotiv. Samo kazem da tako dobar Epiphone, kao onaj sto Perry svira, ne postoji u slobodnoj prodaji. Da bi on reklamirao jedan poluproizvod kao E. (a 90% gitara su im upravo to), oni su morali da mu naprave gitaru po njegovoj meri. Da ne pricamo o tome sto je Perijev E. najverovatnije cist Gibson, sa nalepnicom Epiphonea.

Elem, ocu da kazem da je Epiphon los. Kinezi (Aster) prave gitare skoro istog kvaliteta, a 3-5 puta jeftinije.

Wolverine
14.4.2009, 19:27
E ja nikako da shvatim da je to tako :)

Inace kolko je LP u MMCu?

Dreamfall
15.4.2009, 2:08
Ja sam skorije uzeo da sviram GRG(tj GioRG) Ibanez 270jb(jewel blue) i za sada sam zadovoljan...pa ono ja sam ranije svirao prestige Ibaneza ,ali poklonio sam ga bratu za rodj. pa je ovaj (za) sada adekvatna zamena...Sto se tice razlika izmedju GRG i RG ja sam primetio samo da RG imaju dosta bolje magnete i sharktooth...sam vrat,bridge,lockup-ovi,civije...su istog kvaliteta izrade(il to ili je meni zapao mnogo zaje6an Gio)...
Sto bi moj brat rekao...
You must buy a guitar but you're noob
Don't worry,just buy Fender,Gibson or Ibanez and you'll finish the job(inace ovo je uzeto iz pesme koju je moj buraz uradio sa svojim ortacima) :D

PeTkO
25.4.2009, 1:25
Dobro vece dobri ljudi...ili bolje da kazem dobro jutro :)

Sviram gitaru vec nekoliko meseci (malo vise od pola godine), elektricnu, i mogu da kazem da sam sa duduka presao na amaterski nivo. Sviram pretezno rock i neki laganiji metal, uglavnom starije stvari (deep purple, g'n'r, black sabbath...).

Pre nekoliko nedelja pala mi je na pamet ideja da napravim svoju gitaru. Za drvenariju se ne brinem jer mi je tu cale koji je inace po profesiji stolar tako da izbor i obrada drveta me i ne zanima toliko.

Ono sto me zanima jeste koje mi magnete preporucujete? I naravno neku okvirnu cenu, po mogucnosti da mogu ovde da ih nabavim. Civije, kobilicu, potenciometre, i ostale elektronske gluposti cu nabaviti sam, a to i nije preterano skupo.

Ne znam da li mi preporucujete da pravim sam gitaru i koliki kvalitet zvuka mogu da dobijem, i da li mi se uopste isplati da pravim sam gitaru ili da skupljam kes da kupim novu.

WhenDarknessFalls
25.4.2009, 3:36
Mani se toga... Izgubices pare, zivce i vreme za dzabe. Hoces da pravis gitaru a pitas na forumu za racunare koji magnet da stavis? :D Ima mnogo vise od toga, u samom kotiranju vrata, njegovom radiusu, nagibu itd... Telo je posebna prica.
Sto se zvuka tice, ti mozes aktivne magnete da stavis i na metlu pa da dobijes "dz dz dz", al nije sve u tome :D
Moj savet ti je da prodas tu svoju gitaru, dodas novac koji si planirao da ulozis u tu kucnu znamenitost i kupis lepo neku ozbiljniju gitaru... Ako ti se uopste zuri toliko :)

A ako si bas resen da se oprobas u tome, uzmi sacekaj mesec - dva, nacitaj se debeeelo, ima na netu zilion e-bookova sa tom materijom, plus jutjub i sve to... Nemoj da zuris nikako :)

Ketchua
25.4.2009, 7:27
Eh, Petko...:D Dobro je sto ti je ova ideja pala na pamet ovako rano (dok jos uvek, relativno, nista ne znas). Video sam par primera ljudi koji su imali ovakve ideje posle deset godina sviranja, a to je tuzno. Postoji razlog zasto gitaristi ne prave gitare. Za to je potrebna gomila para, gomila vremena, i gomila znanja. Tako da, moj savet, drzi se kupovine.;)

Wolverine
25.4.2009, 9:21
Ljudi moji, u nasoj najpoznatijuj radnji sa muzickim instrumentima (da ne reklamiram, oni uvoznici Fendera ;)) sam video/probao Ovation akusticnu gitaru (ne znam da li ste upoznati ali Richie Sambora napravi karijeru sa Ovationom, doduse sa 2 i 3 neckom :) ), i mogu reci da ona gitara prosto peva :) Cijena? Prava sitnica ~ 1000E :D
Htedoh da se slogiram, znaci ono je najbolje parce drveta koje sam uzeo u ruke...

Basa Mrkalj
25.4.2009, 10:06
Mislis na ovako nesto :)

http://i43.tinypic.com/xnu93l.jpg

Wolverine
25.4.2009, 11:12
Oh, dear :)

Miki-Car
25.4.2009, 11:32
I onda dodje moj pametni drug i kaze ''Jao kako se meni ne svidjaju te poluelektricne gitare'' Ajoj, majko....

Baso gde zivis? :D

Basa Mrkalj
25.4.2009, 21:38
Haha, zivim tu negde :D
Gitara je stvarno extra, zvuk je nesto posebno, imao sam prilike da je isprobam u jednoj vecoj sali, za oko 30 ljudi bez pojacala i bilo cega, u drustvu Yamahe (takodje skupocenog modela), zvuci fenomenalno.
Decko je resio da proda Yamahu :D

DeniB
3.5.2009, 15:35
E ovako sviram klasicnu gitaru oko pola godina pa je stiglo vrijeme i za elektricnu. Nakon sto sam pretrazio citav net odabrao sam par za koje smatram da su dobre za jednog pocetnika. Planiram kupiti neku do 500km (250eura) a moj izbor je sledeci:
1)Ibanez grg170dx;
2)Ibanez gsa60;
3)Cort g254;
4)Cort z42tbk;
5)LP Special.
Razmisljao sam i o raznim kompletima ali komentari nisu pozitivni. Inace planiram svirati rock i nesto metala. Zahvaljujem na svakom komentaru i prijedlozima.:)

Toce
3.5.2009, 15:54
E ovako sviram klasicnu gitaru oko pola godina pa je stiglo vrijeme i za elektricnu. Nakon sto sam pretrazio citav net odabrao sam par za koje smatram da su dobre za jednog pocetnika. Planiram kupiti neku do 500km (250eura) a moj izbor je sledeci:
1)Ibanez grg170dx;
2)Ibanez gsa60;
3)Cort g254;
4)Cort z42tbk;
5)LP Special.
Razmisljao sam i o raznim kompletima ali komentari nisu pozitivni. Inace planiram svirati rock i nesto metala. Zahvaljujem na svakom komentaru i prijedlozima.:)

Ja bi definitivno uzeo Ibanez gsa60. Jako je dobra za te pare, a sa njom mozes da sviras sta oces. Od rock'n'roll-a preko hard rock-a do teskog metala.
:ciao:

Miki-Car
3.5.2009, 16:05
Ne, nije vreme... I ja sviram klasicnu gitaru pola godine i ne mislim da je vreme da kupujem elektricnu. Ti kako 'oces...

Inace evo ti review-a

GRG170 http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/grg170dx/index.html ----------------------- http://www.youtube.com/watch?v=u_C-4XuXBzg
GSA60 http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/gsa60/index.html
G254 http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/cort/g254/index.html
Z42 (tbk je The Black Kinght) http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/cort/z42/index.html
LP Special http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/epiphone/les_paul_special_2/index.html

Ketchua
3.5.2009, 16:15
Kao sto rece Miki, definitivno nije vreme... Ali, ako ti se bacaju pare, samo napred. Ibanez je uvek dobar izbor. Gitaru od 250e neces moci lako da prodas (a doci ce vreme kad ces hteti), ili ces moci, ali za mizerne pare.

DeniB
3.5.2009, 18:18
Kao prvo hvala na odgovorima. Slazem se donekle sa njima, inace idem na casove gitare tako da planiram na ljeto uzet elektricnu i svirati uporedo preko guitar pro programa. Znam da je jos uvijek rano al necu zuriti sa elektricnom jer mi je klasicna prioritet.:)

Wolverine
3.5.2009, 19:57
Vezbaj uvo, batali GuitarPro.... Videces da sam mozda na prethodnim stranama hvalio program, ali te tabove moze da uradi ko hoce :) a da cuje ne moze ko hoce :) i ne moze sve odma da se cuje.

Verovao ili ne i sluh se "vezba".:dedica:

voodoo_
19.7.2009, 10:35
Kratko pitanje:

Imam gitaru, imam procesor, nemam pojačalo. Da li Asio4all drajveri rade sa Realtek ALC888 integrušom?

Ketchua
19.7.2009, 11:46
Probaš?:D Na sajtu kažu da nemaju pojma sa kojim sve kartama radi, tj. da nisu isprobavali.

Doolio
19.7.2009, 13:10
ja i nisam imao nesto uspeha, al probaj svakako, ti si pametniji za te stvari.

King James
20.7.2009, 4:08
Evo jedan video, drug svira The Evil That Man Do od Maidena, pa reko da ga malo promovisem :kreza:

X0yyQIv99SA

Onaj 'incident' pred pocetak solaze je uzrok toga sto je prvi put zaebo solazu strasno,pa smo morali da snimamo opet od tog dela :P

Macak Mackin
22.7.2009, 11:14
Hocu da kupim neku Akusticnu Gitaru ,nista profesionalno...onako za sad amaterski...
Znaci ima li neko da se razumijem u to...da mi predlozi nesto...i da je cijena pogodna...

I koja je razlika izmedju klasicne i akusticne gitare?!?!?!

VojaM
22.7.2009, 12:57
Klasična gitara je ona koju viđaš da sviraju španski gitaristi tipa Pako de Lusija. Dakle, klasična linija, bez magneta, okrugli otvor. Može se reći da je klasična gitara akustična gitara klasičnog oblika.

Grupa akustičnih gitara je šira i tu spadaju sve gitare koje zvuče na principu rezonancije tela (korpusa) instrumenta, bez pomoći elektromagnetnih pikapa i pojačala. Dakle, tu spadaju i gitare dizajna drukčijeg od klasičnog - recimo, gitare sa otvorima u obliku slova F i slično.

Postoji i grupa koja se narodski zove poluakustične gitare, a pravilnije bi bilo ozvučena akustična gitara. Zvuk se dobija na pricipu rezonancije korpusa instrumenta, dakle ima šuplje telo sa otvorima na gornjoj dasci, ali ima i i ugrađene magnete, pa je zvuk nešto između akustične i električne gitare.

Na kraju ostaje "čisto" električna gitara gde se ton sa žica direktno prenosi na magnete, bez ikakvog uticaja tela gitare, koje zato može da ima bilo kakav zgodan oblik i, naravno, više nema potrebe da je šuplje, pa je zato i tanje.

Ketchua
22.7.2009, 13:23
A mogao si slobodno da postaviš pitanje i u temi predviđenoj za to (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=18207&highlight=gitare).;)

Preporuka je da odeš do najbliže prodavnice instrumenata (nije bitno koje, sve su krš ionako) i kupiš naj, naj, naj... jeftiniju gitaru u ponudi. Dakle, nešto do 100e. Bolje od toga za apsolutnog početnika ne može.

Macak Mackin
22.7.2009, 16:50
Klasična gitara je ona koju viđaš da sviraju španski gitaristi tipa Pako de Lusija. Dakle, klasična linija, bez magneta, okrugli otvor. Može se reći da je klasična gitara akustična gitara klasičnog oblika.

Grupa akustičnih gitara je šira i tu spadaju sve gitare koje zvuče na principu rezonancije tela (korpusa) instrumenta, bez pomoći elektromagnetnih pikapa i pojačala. Dakle, tu spadaju i gitare dizajna drukčijeg od klasičnog - recimo, gitare sa otvorima u obliku slova F i slično.

Postoji i grupa koja se narodski zove poluakustične gitare, a pravilnije bi bilo ozvučena akustična gitara. Zvuk se dobija na pricipu rezonancije korpusa instrumenta, dakle ima šuplje telo sa otvorima na gornjoj dasci, ali ima i i ugrađene magnete, pa je zvuk nešto između akustične i električne gitare.

Na kraju ostaje "čisto" električna gitara gde se ton sa žica direktno prenosi na magnete, bez ikakvog uticaja tela gitare, koje zato može da ima bilo kakav zgodan oblik i, naravno, više nema potrebe da je šuplje, pa je zato i tanje.
Aha ok a sto ja sad da kuim KLASICNU,AKUSTICNU ILI POLUA AKUSTICNU??
Jel razlika koliko sam shvatio izmedju klasicnei akusticne u obliku,a izmedju akusticne i poluakustcne da poluakustcna daje malo drugaci zvuk ,vise vuce na el.gitaru?!?!?!

I sto mi prepororucujete tu oko 100 eura? ;)

Andross
22.7.2009, 16:53
A koji tip muzike ces, amaterski, da sviras?

Macak Mackin
22.7.2009, 17:12
Pa svirao bi rock ... pop ...

Andross
22.7.2009, 17:14
Pa za to ti je vise elektricna :kreza:

Macak Mackin
22.7.2009, 17:18
pa dobro nemogu sada da kupim elektricnu... :p
Ajde neka je samo pop...i neke balade rock :D

Ketchua
22.7.2009, 19:37
Aha ok a sto ja sad da kuim KLASICNU,AKUSTICNU ILI POLU AKUSTICNU??

Razgledaš malo po prodavnicama, pa kupiš onu koja ti najlepše izgleda.

Jel razlika koliko sam shvatio izmedju klasicne i akusticne u obliku,a izmedju akusticne i poluakustcne da poluakustcna daje malo drugaci zvuk ,vise vuce na el.gitaru?!?!?!

Sve se razlikuju po zvuku, a i izgledu, a poluakustična je akustična, samo ozvučena.

I sto mi prepororucujete tu oko 100 eura? ;)

Zato što je jeftina, a ne treba ti bolja, objektivno. Ako hoćeš bolju, možeš i onu od 5000e da kupiš, niko te ne sprečava.

player1
22.7.2009, 19:45
Glavna primetna razlika izmedju akusticne i klasicne je u tome sto klasicna nema metalne zice, nego najlonske.

Macak Mackin
22.7.2009, 20:14
Zato što je jeftina, a ne treba ti bolja, objektivno. Ako hoćeš bolju, možeš i onu od 5000e da kupiš, niko te ne sprečava.

Ne nisi shvatio pitanje...Htjeo sam da kazem PREPORUCITE MI NESTO TU OKO 100 EURA...
i opet to pitam...?????????????????????????????????????????? ????
hvala...

Glavna primetna razlika izmedju akusticne i klasicne je u tome sto klasicna nema metalne zice, nego najlonske.

Pa jel cek to znaci da je akusticna kvalitetnija?!?!?! ili sto?!?!?!?!

player1
22.7.2009, 20:27
Ne, nego razlicite stvari za razlicite potrebe.

Boja zvuka je drugacija. Klasicnu koristis za ozbiljniju "klasicnu" muziku i slicno (ona se koristi i u muzickoj skoli za gitaru).

A akusticnu za "gitarisanje", akordi sa drustvom, zabavna muzika i slicno.

VlaK
22.7.2009, 20:34
Ako se odlučiš za akustičnu tu imaš dva izbora:
- klasična koja "koristi" najlonske žice, zato i nema šipku u vratu i služi za sviranje klasične muzike. Vrat joj je uglavnom robustan, što će reći širi u deblji od ostalih. I nema tzv Fretboard radius. A to je http://www.matheasguitars.com.au/diagrams/fretboardRadiusClassical.jpg

- obične akustične koriste uglavnom čelične žice, služe za sviranje muzike koju si izjavio da hoćeš da sviraš, uglavnom imaju više pragova, tanji vrat i lakše za sviranje, šipka u vratu. To što ima da se kupi kod nas od gitara je uglavnom ozvučeno, pa možeš da je i priključiš na pojačalo, ako hoćeš.
Za sto evrića ide neka Arija ili tako nešto, a kod njih je svaki primerak drugačiji, tako da moraš da probaš. I to na svakom pragu da možda ne zveči.
Ako imaš malo više love ima Yamaha finih akustičnih gitara i Ibanez. Obično sa takvim gitarama u paketu ide kofer i komplet novih žica.
Sve u svemu prvo probaj, ako treba i sat vremena pa onda kupuj, a najbolje bi bilo da vodiš nekoga sa sobom ko ima malo više staža

Wolverine
22.7.2009, 20:36

Polu-tacno, moze i drugacije, KLASICNA akusticna gitara ima PLASTICNE/NAJLONSKE zice jer nema sipku u vratu koja bi drzala nesto jace tj. METALNE zice. A razlika je u boji zvuka i jos nekim pojedinostima. I kvalitet nema veze sa tim da li su zice metalne ili plasticne.

Macak Mackin
22.7.2009, 20:43
Ako se odlučiš za akustičnu tu imaš dva izbora:
- klasična koja "koristi" najlonske žice, zato i nema šipku u vratu i služi za sviranje klasične muzike. Vrat joj je uglavnom robustan, što će reći širi u deblji od ostalih. I nema tzv Fretboard radius. A to je http://www.matheasguitars.com.au/diagrams/fretboardRadiusClassical.jpg

- obične akustične koriste uglavnom čelične žice, služe za sviranje muzike koju si izjavio da hoćeš da sviraš, uglavnom imaju više pragova, tanji vrat i lakše za sviranje, šipka u vratu. To što ima da se kupi kod nas od gitara je uglavnom ozvučeno, pa možeš da je i priključiš na pojačalo, ako hoćeš.
Za sto evrića ide neka Arija ili tako nešto, a kod njih je svaki primerak drugačiji, tako da moraš da probaš. I to na svakom pragu da možda ne zveči.
Ako imaš malo više love ima Yamaha finih akustičnih gitara i Ibanez. Obično sa takvim gitarama u paketu ide kofer i komplet novih žica.
Sve u svemu prvo probaj, ako treba i sat vremena pa onda kupuj, a najbolje bi bilo da vodiš nekoga sa sobom ko ima malo više staža

E ovo trazim cijelo vrijeme...hvala puno!
Ali dje da sviram i sat vremena ako treba kad ja neznam svirat...nisam uhvatio u ruke gitaru ...:confused: :D
A nemam pojma koga da povedem sa sobom...nego ako nije frka da mi predlozite konkretno neki model...

vladimir.s
22.7.2009, 23:56
Uzmi recimo Yamahu F310. Fina gitara za početnika, ali je skuplja od 100 €.

Ketchua
23.7.2009, 0:00
Heh, F310... Moja prva gitara.:) Definivno dobar izbor. Valjda je bila 150e kad sam je ja, pre 4 godine, kupovao.

Macak Mackin
23.7.2009, 10:46
Ok hvala...pogledacu imaju li tu...
A mozete predlozit jos neku ...slobodno ... :D
http://www.youtube.com/watch?v=wf5xAuBTQb0

P.S. Koja je razlika izmedju Yamaha F310 TBS ,i obicne Yamaha F310 i F310P

voodoo_
23.7.2009, 11:14
Za dvestotinak već možeš da uzmeš i neku početničku električnu, a s obzirom da je možeš svirati i bez struje kao akustičnu, možda je bolje da odmah ideš na nju (i lakše se svira, tanji je vrat, bliže su žice, manje bole prsti nego na akustari itd).

Macak Mackin
23.7.2009, 11:56
Ne znam ...nije frka za 100 ili 200 eura...nego ipak bi ja za sad uzeo akusticnu,pa poslije kad se naucim na ovu preso bi na el.gitaru...
Otom ...potom...
samo mi nek mi da neko odgovor na moj predzadnji post... tnx... :)

Ketchua
23.7.2009, 13:35
@voodoo: Dvestotinak? Aster stratokaster (:D) sa kombo tranzistorcem od 15W, gajtanom i hard kejsom 165e. Mislim da ispod toga nema. Ali opet, pitanje je šta čovek oće. Ja sam uvek pre za akustaru, baš zato što je spartanskija, lako se posle navikne čovek na udobnije.;)

@macak: A jel možeš nešto sam, ili sve mora da ti se sažvaće? Imaš na Yamaha sajtu specifikacije sva 3 modela, pa uporedi...

Macak Mackin
23.7.2009, 14:29
Pokusacu onda sam da sažvačem... :D
Samo imam jednu molbu...ova prodavnicja preko koje bi kupio ima samo ove gitare ...nema onu sto ste mi predlozili!?!?!?

:D

znaci ovako u ponudi do 150 erica imaju...

cort earth 70 NAT
FENDER SA100
SX MD160/3TS , ILI MD160/BK, ILI MD160/NA ,ILI DG25/VS ,ILI DG190NA
YAMAHA (Akustična gitara F370BL crna)

Sto od tog???

White Ripper
23.7.2009, 15:00
@ Macak Mackin
Ja ti do 100 eura preporucujem klasicnu gitaru Yamaha C30M;)
Ja sam je koristio dugo vremena dok nisam nabavio elektricnu,i stvarno me je extra posluzila.Mislim koristim je jos uvjek ali rijetko:)
Posto je ovo tema u vezi s gitarama,moze li mi neko pomoci da pronadjem tabove za soundtrackove sa igre Gothic 3.Ja sam do sada uspio da odsviram samo onu myrtana explore night.Svaka pomoc je dobrodosla:o

vladimir.s
23.7.2009, 15:18
Koja je razlika izmedju Yamaha F310 TBS ,i obicne Yamaha F310 i F310P

F310 TBS se razlikuje u boji od F310 (TBS=Tabacco Brown Sunburst), dok F310P predstavlja ceo komplet za sviranje (uz gitaru F310 dobiješ i futrolu, žice, trzalice, Pitch pipe ...)

Macak Mackin
23.7.2009, 21:59
znaci ovako u ponudi do 150 erica imaju...

cort earth 70 NAT
FENDER SA100
SX MD160/3TS , ILI MD160/BK, ILI MD160/NA ,ILI DG25/VS ,ILI DG190NA
YAMAHA (Akustična gitara F370BL crna)

Sto je najbolje za te pare???sto da kupim???

Highlander
25.7.2009, 0:27
Najbolje da odeš sa nekim ko svira i malo se razume u gitare, u tom cenovnom rangu lako može da se desi da je taj Fender bolji od Yamahe, SX od Fendera ili obrnuto u svim pravcima. Ne može niko ovako napamet da ti preporuči, ako neko i ima pozitivno iskustvo sa Yamahom, recimo, ne znači da je svaka gitara tog proizvođača dobra, možda je baš ta u toj radnji neki krš. ;)

Ketchua
25.7.2009, 0:49
SX ne može da bude bolji ni od čega.:D

Macak Mackin
25.7.2009, 11:56
Hahahah najaci komentar :D (to sam vec cuo)

Wolverine
25.7.2009, 12:37
SX ne može da bude bolji ni od čega.:D

Jaoj, nudili mi SX za 13k u Nisu, plus pojacalo i ostalo, ja posle uzo Squier Affinity, koji je naravno bolji od S(ranja)Xtremnog...:)

Ketchua
25.7.2009, 16:07
Ma bre, taj SX (barem tih pe'šes' koje sam probao) je veslo u pravom smislu reči. Precenjeno drvo za ogrev.:)

Highlander
25.7.2009, 16:24
Nego, jel probao neko od vas one Jack and Danny gitare? Zanimaju me akustične, ozvučene. Vrlo lepo izgledaju, cena je pristupačna, ali nisam imao prilike da probam nijednu.

Wolverine
26.7.2009, 20:30
E ljudi, pomagajte, gitara mi ne "susti" kao pre, doduse kabl je popravljan tj. banana na istom. Nekako je i zvuk malo mutniji, ne traje dugo...Kao da se pokvario gain?

Ketchua
27.7.2009, 0:19
To se kaže mali sustain. Može da bude do magneta, može da bude loš lem na konektoru, mogu da budu žice, može da bude... Shvataš već i sam.:D

Wolverine
27.7.2009, 0:28
Mislim da je lem na konektoru, ili eventualno zice. Doduse, pojacalo je sluzilo i za jedan sintizajzer (malo bolji ali star)...Sto opet ne mora da znaci da je uzrok *****a, jer nece 6 baterija od 1.5V da syebu VOX pa da yebu mesec! :) Zice nisu menjane od kupovine, sto je pre tacno godinu dana, a cini mi se kad ukljucim gitaru u komp [amplitube metal, asio4all] (znam da nije zdravo po pc, al lepo mi :) ) susti sve normalno, znaci KABL yebe! Hvala na pomoci!

Macak Mackin
27.7.2009, 13:36
Molim vas treba mi hitno da mi neko provjeri koja je cijena gitare YAMAHA F310P...ovdje u CG je sad na neku akciju 150 eura??? Znaci onaj paket sve se dobija uz nju...
Da li je to puno?Moze li neko da provjeri koja je cijena ovog pakjeta u Srbiju...ili negdje drugo...tnx...
Kojaj je prava cijena?
Mene se cini da to nije akciska cijena...nego prava?

King James
6.10.2009, 19:39
Jedno pitanje za sve gitariste :) Kako ste vi ucili da svirate? Jeste citali neke lekcije, knjige, uzimali casove, ili jednostavno uplaili GP i udri?

Ketchua
6.10.2009, 21:03
ili jednostavno uplaili GP i udri?

Sve sem ovoga daje rezultate.:D

King James
7.10.2009, 11:31
Da, cuo sam da zatupljuje sluh, al' ja ga ni nemam,tako da :to_care: Elem, cuo sam za neki Garage Band, kao to su neke lekcije za pocetnije,ima brdo diskova. Pa jel ima neko iskustva sa tim?

Zoranb007
8.10.2009, 2:44
Ako si bas resio da naucis, onda ne mrsi mnogo vec nagazi na sve sto ti dodje pod ruku (knjige, tablature, video & audio skole, internet, youtube, ako nekog poznajes pitaj, idi na koncerte i posmatraj gitariste, trudi se da izimitiras neki solo, skidaj pesme u neogranicenim kolicinama i rezultati ce se pojaviti, ali je potrebno vreme i strpljenje...) i na prvom mestu je volja, zelja i pozrtvovanost, nista ne pada sa neba.
I, tajne nema, nema ni pravila, iz iskustva znam da svaki gtarista ima svoju specificnu pricu o ucenju gitare.
Sa druge strane imas muzicke skole, akademije, konzervatorijume i tako to, gde postoje sistemi po kojima se uci instrument, mozes i po tim pravilima da ucis, ali to traje dugo i detaljno je.
Ako ucis sam onda uradi ovako:
1. Nabavi bilo koju knjigu za ucenje gitare ili pogledaj neku skolu na internetu, i dobro savladaj pocetni deo, drzanje gitare, stav-polozaj tela, polozaj ruku, sake i prstiju, nacin okidanja zica, i pravilno pritiskanja zica, onda nauci osnovni notni sistem, note i pauze, to ti je samo par stranica, posle imas raznorazne jednostavne vezbe za prste, pa katke jednostavne temice, pa teze vezbe, teze teme i tako polako ucish instrument, i sve vreme dok ucis isprobavaj sta gitara sve moze i dosta slusaj i gledaj gitariste:)

Highlander
16.10.2009, 17:44
Mislim da sam vec negde ostavio ovaj link, ali nije na odmet da ponovim: www.justinguitar.com
Korisno... ;)

dile
22.10.2009, 1:38
Evo drago mi je da vidim da i ovde na SK forumu ima nas gitarista. Da vidim kakvo je vase misljenje za gitare:
Ibanez V50( dodje u paketu sa torbom, trzalicama, el. stimerom i kaisem) ili
Aster MD 18 ozvucene(dodje u kompletu sa soft koferom)
Eh koliko znam Aster je kinez, a Ibanez je Ibanez made in Japan. I sta sam primetio u specifikiacija da je vrat Ibanezu od mahagoija, a Asteru ruznio drvo. Pa sada da vidim vase misljenje. Ja sam u nekoim procentima ovako raspolozen:
Ibanez(80%) vs. Aster(20%) :)

Wolverine
22.10.2009, 14:18
To se kaže mali sustain. Može da bude do magneta, može da bude loš lem na konektoru, mogu da budu žice, može da bude... Shvataš već i sam.:D

Kabl je! Uzeo sam od druga i sustalo je ko da sam Mustaine sa onim Jacksonom xD Sad stekam pare za kabl i zice :)))) I tremolo sipku :)

Ketchua
22.10.2009, 15:16
3 meseca kasnije?:D Genijalno.:kreza:

dile
29.10.2009, 11:28
Da, vidis bas su neaktivni.
Evo uzeta je Ibanez V72E. Pa danas kada mi dodje u ruke malo cu da sviram, a onda ide od mene jedan review.

Wolverine
7.11.2009, 0:24
I posle kupovine novog kabla imam jedan nezeljeni efekat na gitari...Naime, kada ukljucim Overdrive na mom malom Vox Pathfinderu 10, gain pravi male oscilacije, sto se prilicno oseca pri visokim tonovima...? Oscilacije su male i neko bi rekao neznacajne, ali smeta....Anyone? Ketchua? :)
Inace sad je kolicina sustaina/gaina - odlicna! Overdrive bas zvuci ljudski!

Ketchua
7.11.2009, 0:59
Ovo je, po mojoj slobodnoj proceni, do pojačala... Ali, pošto jako malo znam o pojačalima, nemoj mi verovati.:D

Wolverine
7.11.2009, 15:13
Son, you have failed me! :D

LoshMeeBre
20.11.2009, 0:21
I posle kupovine novog kabla imam jedan nezeljeni efekat na gitari...Naime, kada ukljucim Overdrive na mom malom Vox Pathfinderu 10, gain pravi male oscilacije, sto se prilicno oseca pri visokim tonovima...? Oscilacije su male i neko bi rekao neznacajne, ali smeta....Anyone? Ketchua? :)
Inace sad je kolicina sustaina/gaina - odlicna! Overdrive bas zvuci ljudski!

Ma bre cim je kombo pojacalo tesko ispod 15 kila sigurno je ono problem (jep, ja sviram bass :p).. Elem, verovatno je pojacalo, nema sta drugo da se zezne tako.. Magnet nije, kabl nije, onda je pojacalo. A kad je vec tako kompaktno, sto ne odneses kod nekog ortaka da probas njegovu gitaru na svom pojacalu??

Nemoj opet da cekas 3 meseca :kreza:

Wolverine
20.11.2009, 0:27
Ma nije neki problem! :) Radi! Kad crkne gledacu da se skupim sa neki Line 6.

Mithrandir
20.11.2009, 10:07
Do "oscilacija" (meni konkretno na prvoj i drugoj žici) može da dođe zbog starosti žica. Probaj da zameniš (ako nisi menjao u skorije vreme).

Wolverine
20.11.2009, 14:24
Do "oscilacija" (meni konkretno na prvoj i drugoj žici) može da dođe zbog starosti žica. Probaj da zameniš (ako nisi menjao u skorije vreme).

Pa to!!! Nisam pri novcu sad, kad ga bude bilo bice i zica! :)

King James
2.1.2010, 2:58
Ja opet nesto mudrujem oko kupovine gitare, ja mislim da je sad vec doslo vreme da je i kupim :) Malo sam tragao, raspitivao se i dosao do ove gitare (http://www.mixmusic-company.com/show_book.php?isbn=9030041) .Pa sad, ako neko zna nesto, neka kaze rec-dve, ili jos bolje ako neko ima ovu gitaru...

Cira93
2.1.2010, 13:58
Ja opet nesto mudrujem oko kupovine gitare, ja mislim da je sad vec doslo vreme da je i kupim :) Malo sam tragao, raspitivao se i dosao do ove gitare (http://www.mixmusic-company.com/show_book.php?isbn=9030041) .Pa sad, ako neko zna nesto, neka kaze rec-dve, ili jos bolje ako neko ima ovu gitaru...

Imao je jedan moj drugar, gitara kako on kaze ,,zadovoljava" :)
Vrat je taman (nije preterano debeo) tako da je ,,melem" za levu (desnu) ruku, za te pare je sigurno jedna od najboljih, bar po mom misljenju ;)

PeTkO
18.2.2010, 11:22
Ljudi dobio sam na neko vreme Epiphone Les Paul Standard gitaru i interesuje me cemu sluzi ona mogucnost da se magneti pomeraju, tj. da se "klate" levo desno? Da li mozda u nekom polozaju daju bolji ton?

Wolverine
18.2.2010, 12:13
Ljudi dobio sam na neko vreme Epiphone Les Paul Standard gitaru i interesuje me cemu sluzi ona mogucnost da se magneti pomeraju, tj. da se "klate" levo desno? Da li mozda u nekom polozaju daju bolji ton?

Kako bre da se klate? Ako mislis na onu rucicu gore sto sluzi za biranje magneta, donji polozaj je raspy, gornji bluesy :)

White Ripper
18.2.2010, 12:25
Da ne mislis slucajno na harmonics rucicu?Sluzi za dotjerivanje tona tokom sviranja.To ima svaka gitara (osim one Uralove i neke starije:D)
Gitara je vrx.Ima 24 praga sto je extra za sviranje solo dionica.Nemoj se mnogo mislit uzmi je.Nije sad vrxunski kvalitet ali moze posluzit nekih 5 godina bez problema;)

nigrutin87
18.2.2010, 12:27
Pozz ljudi. Planiram da kupim neko pojacalo do nekih 200 jevreja. Cuo sam da dosta ljudi hvale line 6 pojacala, npr neko kao ovo (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4577-Line-6-Spider-III-30/). Misljenja, preporuke? :ciao:

White Ripper
18.2.2010, 12:36
Za te pare mozes uzet bas fino pojacalo a ja ti preporucujem Marshall MG15FX
Bas fino a i pravo je za kucne uslove:D Kosta oko 20000 dinara.
Ovo pojacalo ima masu dodataka za ton i sl.Good luck

PeTkO
18.2.2010, 12:57
Da ne mislis slucajno na harmonics rucicu?Sluzi za dotjerivanje tona tokom sviranja.To ima svaka gitara (osim one Uralove i neke starije:D)

Ne bre..znam sta je to. Znaci sami magneti u svom kucistu mogu da se pomeraju tako da budu paralelno sa zicama ili pod nekim uglom (levo-desno) u odosu na zice. I mogu da se pomeraju nekoliko stepeni (odokativno, max 10) Razumete sad?

A za pojacalo...Pa sad, ako ti treba kvalitet a ne snaga, marshall je majka. Ali ako ti treba veca znaga (vise od 20W), pogledaj Laney, Roland, Ibanez (dobra pojacala, svirao sam na jednom od 80W) itd.. Jeftinija su od Marshala, imaju vise snage, ali po kvalitet je manji.Mozes da pogledas i fenderova pojacala, mada ona su ti vise za clean nego za distorzije i ostala cudesa.

Wolverine
18.2.2010, 13:49

Magneti ne bi smeli da se mrdaju tako, ako su humbucker treba da stoje ovako http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=44&CollectionID=6

nigrutin87
18.2.2010, 14:43
A za pojacalo...Pa sad, ako ti treba kvalitet a ne snaga, marshall je majka. Ali ako ti treba veca znaga (vise od 20W), pogledaj Laney, Roland, Ibanez (dobra pojacala, svirao sam na jednom od 80W) itd.. Jeftinija su od Marshala, imaju vise snage, ali po kvalitet je manji.Mozes da pogledas i fenderova pojacala, mada ona su ti vise za clean nego za distorzije i ostala cudesa.

Treba mi za kucnu upotrebu, nista profesionalno. Snaga nije presudna, vec kvalitet, ne bih da dizem sobu u vazduh :D. Voleo bih da ima dobar clean, par efekata i dobru distorziju, pa kad skupim neku kintu, pasce i neki procesor za dodatne efekte. Gitara je entry klasa, kopija gibson sg-a, neki dimavery, i to ce se menjati nekad, ali mi je pojacalo prioritet, jer sam dosad gitaru kacio na laptop i jednostavno nije to to.

nemirkv
18.2.2010, 14:55
Drugar hoce da kupuje gitaru, trazi od mene pomoc oko izbora (jer ja kao dugo sviram i razumem se u to...), ali rekoh ipak da pitam i nekog mozda malo iskusnijeg... Covek nece da daje preko 11 000 za akusticnu... Ako imate ikakve predloge molim vas odgovorite ili ovde ili na PM... I da, gitara bi bila kupljena u M***** Musicu.

Da, gitara sa metalnim zicama ulazi u opticaj...

Payne
18.2.2010, 15:23
@nemirkv

Ne znam da li ih ima u M***** Musicu,ali potrazi malo po netu gitaru akusticnu Aster,jeste kineska,ali kazu da za te pare za koje ona ima da se nadje da je stvarno dobra gitarica za pocetnicko sviranje........
Zice su ti najmanji problem........
Ja imam Aster elektricnu vec 2 god skoro i nije toliko losa gitara s obzirom na cenu za koju sam je uzeo sa sve pojacalom i tvrdim koferom........
Pozz

Wolverine
18.2.2010, 18:47
Payne, uz svo duzno postovanje, lupas, u MMCu naravno da postoji veliki izbor akusticnih gitara... Neka vidi neku Yamahu!

Payne
18.2.2010, 19:26
Pa nisam mu ja ni rekao da vidi da kupi Aster vec da se raspita,kako,sta,koliko, to sto je Yamaha ne znaci i uvek da je bolje od necega sto je no name uslovno receno,(mada u vecnini slucajeva jeste),ali opet nista ga ne kosta da ode i da proveri........
uostalom najbolje je da uzme lepo gitaru u ruke,i da isproba one koje mu spadaju u taj cenovni rang (do 11000) i da vidi koja mu najbolje "lezi".....
A to da li je Yamaha,Aster ili bilo koja druga nema nikakve veze,najbitniji je zvuk i kvalitet izrade koliko toliko, a ne ime........ uostalom vidjao sam ibanez gitare koje zvuce losije od drugih manje poznatih imena u svetu muzike........
A najbolje bi bilo da ima najmanje 1000 eura pa da kupi sta mu je volja.....

nemirkv
18.2.2010, 19:32
Ma ortak ne zna da svira, tek ce kupiti, al moram ja da mu izaberem... Verovatno ce kupiti nesto sto meni lezi u ruci :p Hvala na pomoci!

White Ripper
18.2.2010, 19:49
kopija gibson sg-a,
:love:
Kolko je kostala?Moram da nabavim tu kopiju kad vec ne mogu da imam original:nov_explo
Obozavam tu gitaru
Jesi primjetio kakav oblik ima kad se stavi poprecno
http://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/large/gibson-sg-standard.jpg
PS koje je boje i prilozi koju fotku:D

PeTkO
18.2.2010, 21:01
Treba mi za kucnu upotrebu, nista profesionalno. Snaga nije presudna, vec kvalitet, ne bih da dizem sobu u vazduh :D. Voleo bih da ima dobar clean, par efekata i dobru distorziju, pa kad skupim neku kintu, pasce i neki procesor za dodatne efekte. Gitara je entry klasa, kopija gibson sg-a, neki dimavery, i to ce se menjati nekad, ali mi je pojacalo prioritet, jer sam dosad gitaru kacio na laptop i jednostavno nije to to.

Pa ako ti je clean najbitniji kupi fendera i na konju si. On ionako ima i distorziju i neke efekte (vidjao sam fendera sa echo, delay, chorus efektima). To ti je moj savet. Ali pre kupovine obavezno ponesi gitaru da cujes kako zvuci pojacalo, pa ces sam odluciti da li ti odgovara. Najbolje je da odes u Mit*** Music sa gitarom, ukljuci se u fendera, pa u marshala i videces sta ti najvise srcu lezi.

nigrutin87
18.2.2010, 21:10
:love:
Kolko je kostala?Moram da nabavim tu kopiju kad vec ne mogu da imam original:nov_explo
Obozavam tu gitaru
Jesi primjetio kakav oblik ima kad se stavi poprecno
http://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/large/gibson-sg-standard.jpg
PS koje je boje i prilozi koju fotku:D

Evo nekih slika (http://www.music-town.de/images/product_images/popup_images/38559_0.jpeg).
Kupio sam je za 100 evra, nisam imao za bolje, ipak mi je prva gitara, za ucenje, bio neki popust. Po sajtovima je obicno oko 150evra. Za te pare nema los zvuk, probali su je neki prijatelji koji dugo sviraju i fina je za sviranje. E, i ne kupuj gitaru zbog izgleda, moze i da bude ljubicasta sto se mene tice, samo da joj zvuk bude ok:qliranje:
@ petko
Probacu nekoliko pojacala pa koje mi najvise legne ;)

PeTkO
18.2.2010, 21:21
E da...i kupi max 15-20w, nemoj preko, ja imam Behringer od 15W i ne smem da ga pojacam preko 3 u sobi!

vladimir.s
18.2.2010, 23:53

Moja preporuka je Roland Cube 20X. Ja sam po preporuci ljudi koji rade u Mitr*su uzeo Cube 15X jer tada nisu imali 20X i nikada se nisam pokajao. Sjajno pojačalo za kućne uslove.

White Ripper
19.2.2010, 0:29
Evo nekih slika (http://www.music-town.de/images/product_images/popup_images/38559_0.jpeg).
Kupio sam je za 100 evra, nisam imao za bolje, ipak mi je prva gitara, za ucenje, bio neki popust. Po sajtovima je obicno oko 150evra. Za te pare nema los zvuk, probali su je neki prijatelji koji dugo sviraju i fina je za sviranje. E, i ne kupuj gitaru zbog izgleda, moze i da bude ljubicasta sto se mene tice, samo da joj zvuk bude ok:qliranje:
@ petko
Probacu nekoliko pojacala pa koje mi najvise legne ;)

Je li ovo tvoj SG koji si ti sliko pa obradio slike ili sta?:confused:
Ma ja obozavam Gibsone pogotovu SG.Ako nemam 2500 eura za original imam barem za SG kopiju:D
"Kroji" li se taj tvoj gibson ko original? Svidja mi se ona mekoca u tonu SG-a ali nekako specificna.Eno npr onaj iz SOADa svira SG pa kako fin ton ima gitara.Poslusaj BYOB pa ces uociti ovo sto sam reko.

nigrutin87
19.2.2010, 0:39
To su slike sa neta, ali je gitara bukvalno ista, imam na kompu ali me mrzi da uploadujem, to je ta, i nijansa crvene je ista. Ne mozes ocekivati isti zvuk ko kod Gibsona, ali je za te pare zvuk solidan, to je jeftina gitara na kojoj se svuda stedelo, ali eto ucim se na njoj, nije losa. SG koriste mnogi muzicari, od Angusa Janga do Kiki Lesandrica :D. Gitara za sve boje zvuka!

Zoranb007
19.2.2010, 3:23
To su slike sa neta, ali je gitara bukvalno ista, imam na kompu ali me mrzi da uploadujem, to je ta, i nijansa crvene je ista. Ne mozes ocekivati isti zvuk ko kod Gibsona, ali je za te pare zvuk solidan, to je jeftina gitara na kojoj se svuda stedelo, ali eto ucim se na njoj, nije losa. SG koriste mnogi muzicari, od Angusa Janga do Kiki Lesandrica :D. Gitara za sve boje zvuka!
Samo napred, nasi stari gitaristi su nekada rucno pravili gitare od komada drveta, lakirali brodskim lakom, i nista im ne fali, u dobrog sviracha svaka gitara dobro radi, a losem sviracu ni original ne pomaze, zato samo vezbajte, sa pojacalom_bez pojacala_kroz kompjuter sve jedno je...
:nov_guita

LoshMeeBre
19.2.2010, 11:04
Je li ovo tvoj SG koji si ti sliko pa obradio slike ili sta?:confused:
Ma ja obozavam Gibsone pogotovu SG.Ako nemam 2500 eura za original imam barem za SG kopiju:D
"Kroji" li se taj tvoj gibson ko original? Svidja mi se ona mekoca u tonu SG-a ali nekako specificna.Eno npr onaj iz SOADa svira SG pa kako fin ton ima gitara.Poslusaj BYOB pa ces uociti ovo sto sam reko.

Sto ne bi otisao do neke nase vece prodavnice i isprobao. Ne moras kupiti, navikli su oni da ih ljudi smaraju da isprobaju pola asortimana, a koliko se secam rekao si da umes da sviras stogod pa nema sta da te bude sramota :ciao:

White Ripper
19.2.2010, 12:07
Sto ne bi otisao do neke nase vece prodavnice i isprobao. Ne moras kupiti, navikli su oni da ih ljudi smaraju da isprobaju pola asortimana, a koliko se secam rekao si da umes da sviras stogod pa nema sta da te bude sramota :ciao:

Naravno da umijem da sviram.Nemoj da me ceras da prilazem videove:kreza:
Prvi put dodjem li u BG (baldurs gate:D) uzecu da isprobam gitaru(naravno tom prilikom cu je i kupit).Nego problem je sto ne znam je li nastimovana sa probe:D

LoshMeeBre
19.2.2010, 19:08
Naravno da umijem da sviram.Nemoj da me ceras da prilazem videove:kreza:

Ja nisam rekao da ne umes, nego da umes ;) Ali ti slobodno okaci video ako hoces :P

Prvi put dodjem li u BG (baldurs gate:D) uzecu da isprobam gitaru(naravno tom prilikom cu je i kupit).Nego problem je sto ne znam je li nastimovana sa probe:D

Nisu im verovatno perfektno nastimovane, ali nisu budale pa da drze pogresno nastimovanu gitaru i da ocekuju da ce se nekom svideti zvuk kad je proba..

Payne
20.2.2010, 13:04
Ajd ako ima nekog wannabe gitariste poput mene, neka mi posalje pwt msg,pa da podelimo iskustvo,da se potpomazemo malo i sa tabsima i u drugim stvarima koje se ticu sviranja i ucenja gitare......:)

White Ripper
20.2.2010, 18:40
Ja sviram par godina,pa ako ti treba kakva pomoc vezana za gitare posalji mi samo poruku;)
Odavno sam (nadam se:D) preso sa statusa pocetnika:)

Payne
20.2.2010, 20:21
Evo posto sam pretrazio net,uzduz i popreko da bih pronasao nesto (citaj:dobro) u vezi sviranja gitare i za pocetnike i za one koji su visi nivo........ a sajt je : http://www.justinguitar.com/en/BC-000-BeginnersCourse.php....
A svi koji imaju vise kilometraze u prstima mogu napisati svoje komentare u vezi ovog sajta i da li je dobar,a ja mislim da je perfektno odradjen.......
pozz
P.S Izvinjavam se ako je sajt vec negde pomenut..........

Vulee
20.2.2010, 20:55
Evo i ja prelomih da pokušam naučiti da sviram el. gitaru. Pošto u ovoj temi sigurno ima brdo pitanja o gitarama za početnike, moja situacija je da sam levoruk, pa stvarno nisam upoznat sa takvim modelima kod nas. Preciznije, zanima me neka odgovarajuća el. gitara za levorukog newb-a koji je spreman da izdvoji max 250€.
Hvala unapred.

GordoN
20.2.2010, 21:02
I ja sam levoruk potpuno, pa sviram gitaru kao i najveca vecina gitarista. Levom rukom po vratu ,desnom trzalica. Znaci , ako si levoruk, ne mora da znaci da automatski moras sviras kao Jimi Hendrix. Znam po meni, ako uopste nisi svirao gitaru ,svejedno je da li ces da pocnes da sviras desnom ili levom rukom. Barem ja tako mislim.

Vulee
20.2.2010, 21:08
I ja sam levoruk potpuno, pa sviram gitaru kao i najveca vecina gitarista. Levom rukom po vratu ,desnom trzalica. Znaci , ako si levoruk, ne mora da znaci da automatski moras sviras kao Jimi Hendrix. Znam po meni, ako uopste nisi svirao gitaru ,svejedno je da li ces da pocnes da sviras desnom ili levom rukom. Barem ja tako mislim.
Misliš?
Da čujem još koje mišljenje, pa da vidim šta mi je činiti.

White Ripper
20.2.2010, 21:09
Pa vi sto biste da desnom drzite vrat gitare jednostavno zamjenite redosled zica i obrnite gitaru naopako.Eto resenja.Kod elektricnih to malo izgleda ruzno (pogotovo kod spanjolki) ali bitno je da se svira.

Vulee
20.2.2010, 21:45
Pa vi sto biste da desnom drzite vrat gitare jednostavno zamjenite redosled zica i obrnite gitaru naopako.Eto resenja.Kod elektricnih to malo izgleda ruzno (pogotovo kod spanjolki) ali bitno je da se svira.
Zar je ponuda gitara za levoruke toliko čemerna da to moram da radim?

White Ripper
20.2.2010, 22:07

Pa svakako da se teze nalaze;)

GordoN
20.2.2010, 22:11

http://www.mitrosmusic.com/search/t:left

Vulee
20.2.2010, 22:29
http://www.mitrosmusic.com/search/t:left
Jedino onaj Squier, ako ne želim da dam min. 80.000 za gitaru.

vladimir.s
20.2.2010, 23:11
Evo i ja prelomih da pokušam naučiti da sviram el. gitaru. Pošto u ovoj temi sigurno ima brdo pitanja o gitarama za početnike, moja situacija je da sam levoruk, pa stvarno nisam upoznat sa takvim modelima kod nas. Preciznije, zanima me neka odgovarajuća el. gitara za levorukog newb-a koji je spreman da izdvoji max 250€.
Hvala unapred.

Jedino što se uklapa u tvoj budžet je ovako nešto:
http://www.mixmusic-company.com/show_book.php?isbn=1030198
http://www.musiccentar.com/i-393/ibanez-grg170dxl-bkn-elektricna-gitara
http://www.musiccentar.com/i-1806/vintage-lv6vw-left-hand-elektricna-gitara

LoshMeeBre
20.2.2010, 23:48
Vule, snadji se, budi Dzimi Hendrix :a_bleh:

Vulee
20.2.2010, 23:54
http://www.musiccentar.com/i-393/ibanez-grg170dxl-bkn-elektricna-gitara

Ovaj Ibanez je prelep. :love:

nemirkv
21.2.2010, 0:07
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6-Yamaha-Pacifica-112-JL/

Meni se ova svidja :)

White Ripper
21.2.2010, 12:10
Ovaj Ibanez je prelep. :love:

Moja bivsa gitara.:(

Vulee
21.2.2010, 12:44
Moja bivsa gitara.:(
Kako te je služila?

White Ripper
21.2.2010, 12:51
Kako te je služila?

Legendarna je.:tapsh: Ja za bolju ne znam.One Fendere i Gibsone nisam probavo a ova m je bas cool.Kod Ibaneza mi se svidja naglaseno "dernjanje" gitare,sto je kod Dzeksona prenaglaseno ali OK.Ova gitara je bas kul za metala,mada sam ja sa njom samo divljo.:D
Ja je uzmi pa umjesto DAE nastimuj B F# B.E samo da vidis tog divljanja (slipknot svira ovim stimom).Pa ufati onu pjesmu Before i forget.Ubijo sam svakog u pojam:D

Nicklord
21.2.2010, 16:40
Ljudi :D
Treba mi pojacalo za moj bass
http://www.musiccentar.com/i-1195/ibanez-btb300fm-amb-elektricna-bas-gitara
Ja ocekujem predloge :D
FOND: 25 000 din, a moze i manje ako je neko dobro :D

LoshMeeBre
21.2.2010, 16:49
Ljudi :D
Treba mi pojacalo za moj bass
http://www.musiccentar.com/i-1195/ibanez-btb300fm-amb-elektricna-bas-gitara
Ja ocekujem predloge :D
FOND: 25 000 din, a moze i manje ako je neko dobro :D

Lep bas ;) Za te pare, mislim da je najbolje uzeti Roland Cube30.. Za te pare ima i jacih, ali ako je za kucnu upotrebu znas i sam da ti ne treba jace.. Ja ga nikad nisam pojacao preko pola, zbog komsija a i pola namestaja pocne da rezonuje :kreza:

Sad gledam, ovo ti prelazi budzet za 1.5k.. Za ovo sam cuo da nije lose, ali ga nisam cuo uzivo. valjalo bi da proveris
http://www.musiccentar.com/i-2357/peavey-vypyr-30-gitarsko-pojacalo

Licno mislim da bi bilo dobro da izdvojis jos malo kesa za Rolanda, za te pare oko 25k nudi verovatno najbolji zvuk (ima mane, ali za tu cenu je super)

Nicklord
21.2.2010, 20:07
Lep bas ;) Za te pare, mislim da je najbolje uzeti Roland Cube30.. Za te pare ima i jacih, ali ako je za kucnu upotrebu znas i sam da ti ne treba jace.. Ja ga nikad nisam pojacao preko pola, zbog komsija a i pola namestaja pocne da rezonuje :kreza:

Sad gledam, ovo ti prelazi budzet za 1.5k.. Za ovo sam cuo da nije lose, ali ga nisam cuo uzivo. valjalo bi da proveris
http://www.musiccentar.com/i-2357/peavey-vypyr-30-gitarsko-pojacalo

Licno mislim da bi bilo dobro da izdvojis jos malo kesa za Rolanda, za te pare oko 25k nudi verovatno najbolji zvuk (ima mane, ali za tu cenu je super)
Dobro, probacu da nadjem Rolanda :D
Znam da je lep bas :D

Payne
22.2.2010, 0:22
Jel neko zna postoji li neki srpski/ex yu sajt/forum specijalizovan za gitariste i rok muziku, a da ima sekciju i za pocetnike i za advanced...... ????

PeTkO
22.2.2010, 0:49
www.gitare.info

nemirkv
4.3.2010, 15:29
Pitanje- Posto imam western gitaru, da li bih mogao bez problema na nju da nakacim najlonske zice? Svidja mi se zvuk :)

Highlander
4.3.2010, 17:45
Pitanje- Posto imam western gitaru, da li bih mogao bez problema na nju da nakacim najlonske zice? Svidja mi se zvuk :)
Možeš. ;)

nemirkv
4.3.2010, 23:49
Možeš. ;)

Hvala! Danas otisao u lokalni Music Shop da kupim najlonke, kad onaj tamo poce nesto da mi prica kako to ne ide, kako je to bzvz, pa odustah... Al ako kazes da moze sutra ima da kupim, u inat :D

Highlander
5.3.2010, 1:11
Pa pazi, možeš da ih namestiš, neće biti nikakvih problema sa gitarom, sad ne znam kakav je zvuk plastičnih žica na western gitari, valjda nije ništa drugačiji od klasične. ;) Ne bi valjalo da stavljaš obrnuto, čelične žice na klasičnu gitaru, zato što ona nema truss rod, pa bi je te žice upropastile.

nemirkv
5.3.2010, 13:06
Ma znam to za klasicnu... Verovatno sam zvucao kao pocetnik sa ovim pitanjima :P Sviram ja duze vec, ali rekoh aj opet da pitamz za svaki slucaj... Drzite palceve da zvuci lepo :)

Miki-Car
5.3.2010, 13:19
A sta ce biti sa onim nut-om (kako li se vec kaze na srpskom), gde zice sa glave prelaze na grif (fretboard), najlonske zice bi trebalo da su mnogo deblje, pa bi moglo doci do rasipanja zvuka

nemirkv
5.3.2010, 13:46
Mislim da se zove kobilica na naski... Pa videcemo... Koliko sam gledao nesto na youtube, Mladenovic je na unplugged koncertima svirao western gotaru sa plasticnim zicama... Ako je on, valjda cu moci i ja...

pivonroll
6.3.2010, 13:40
Kobilica se nalazi na telu, a nut se kod nas zove cesalj, mada ces retko naici na to da ga neko tako naziva, svi ga obicno zovu nut(tj. nat).

Nicklord
7.3.2010, 16:09
Drug me je zamolio da vam dam ovo da čujete kako je odsvirao Rhcp - Dont Forget Me ;)
http://www.supload.com/listen?s=RU1toS

nemirkv
28.3.2010, 21:33
Momci, da li vredi da ja pazarim i opravim ovo?

http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki-instrumenti/Zicani-instrumenti/Elektricna-gitara/1174700

LoshMeeBre
30.3.2010, 14:13
Ja ne umem da prepoznam koja je ovo gitara :confused:

Sve u svemu, ja bih preskocio.. Ne znas nista o gitari niti o njenom stanju, a nije toliko lepa da stoji samo za ukras :D

White Ripper
31.3.2010, 0:10
Meni se cini da je ovo ruska Ural el gitara.Dalje ruke od ovoga!:D
Ida dodam:ne proizvode se ako sam u pravu.

jonathan
31.3.2010, 3:06
Zna li neko koji je ovo model ? I ako DA, koliko vredi ovako polovan:

http://www.imagesforme.com/upload/fadd3e37.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/b1212cc1.jpg

I mali detalj.. hehe:

http://www.imagesforme.com/upload/cfa4c77f.jpg

Zoranb007
31.3.2010, 4:29
Momci, da li vredi da ja pazarim i opravim ovo?

http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki-instrumenti/Zicani-instrumenti/Elektricna-gitara/1174700

Gitare se nikad ne kupuju preko slike, mora da se uzme u ruke i proba, ipak je to neko pravio, i ko zna... mozda izgled prevari, obicno su najbolje gitare iz 60tih 70tih, a takve bas najodrpanije izgledaju.
Uostalom za 20tak eura ni drva za potpalu nemozes da kupis:D

Drug me je zamolio da vam dam ovo da čujete kako je odsvirao Rhcp - Dont Forget Me ;)[QUOTE=Nicklord;1002521]

A sta treba da se cuje, ja preslusao??????

Nicklord
31.3.2010, 10:14
Treba da se čuje kako on svira ništa više :D

nemirkv
31.3.2010, 23:15
Gitare se nikad ne kupuju preko slike, mora da se uzme u ruke i proba, ipak je to neko pravio, i ko zna... mozda izgled prevari, obicno su najbolje gitare iz 60tih 70tih, a takve bas najodrpanije izgledaju.
Uostalom za 20tak eura ni drva za potpalu nemozes da kupis:D

Ma znam ja da mora da se proba i sve to, nisam toliko neiskusan :P
Nego ne prepoznajem gitaru sa slike, pa rekoh da pitam vas da li vredi ako je prepoznajete kupovati to i opravljati, al koliko vidim nema :P

White Ripper
1.4.2010, 11:50
Ja ne znam sta ste navalili sa tim Ural gitarama na forumu:n-cc2: Dje ih nalazite samo mi to recite?
Jeste to je ural 100%
Eve ti i slike pa uporedi
http://www.junkguitars.com/sekovatiger.JPG

Ova gitara i ona ispod g***a ne valjaju.Preskocite vise te uralove ruske gitare koje nove kostaju po 100$!

Pogledajte samo whammy kukala vam majka!!!
Znaci dalje od ovoga.Jesmo li jasni?Jedino ako vam ne trebaju za lozenje vatre :D
PS jonathane,ovoj tvojoj je odvaljen whammy bar :rofl:
Licno sam probo ovo i mogu reci da je ton katastrofalan.Jedino uralovi bassovi nisu losi za pocetnike jer daju pristojan ton,a el gitare komotno zaobidjite.

nemirkv
1.4.2010, 12:16
Zaobisao sam je :o
Nego, posto sam sad u fazonu kupovine el gitare, imate li nekih saveta koju da uzmem? Treba mi za rock i blues, a budzet, kao i uvek, nije preterano velik... Any ideas?

White Ripper
1.4.2010, 13:19
Zaobisao sam je :o
Nego, posto sam sad u fazonu kupovine el gitare, imate li nekih saveta koju da uzmem? Treba mi za rock i blues, a budzet, kao i uvek, nije preterano velik... Any ideas?

Ibanez GRG 170DX.Nije skupa,a ima masu mogucnosti.Ima naravno i floyd,mada ne vjerujem da ces ga koristiti:)
Ne bi bilo lose ni da razmislis o nekom skvajeru.;)

Ako ti je budzet ispod 150e mozes uzet kopiju fendera black bullet koji nije neki kvalitet ali moze fino da posluzi.;)

nemirkv
1.4.2010, 13:28
Uvek sam na Ibanez gledao kao na metal gitaru :p
A Squier mi se ne uzima... Ima ortak nesto slicno, neki Tenson, i neverovatan je shit...
Gledao sam neke Epiphone SG i Lep Paul... Problem je sto ne znam gde njih da nadjem po Srbiji... A koliko sam video na netu, ima i dosta jeftinih komada, tipa za nekih 250 dolara...

WhenDarknessFalls
1.4.2010, 13:51
Ibanez GRG 170DX.Nije skupa,a ima masu mogucnosti.Ima naravno i floyd,mada ne vjerujem da ces ga koristiti:)
Ne bi bilo lose ni da razmislis o nekom skvajeru.;)

Ako ti je budzet ispod 150e mozes uzet kopiju fendera black bullet koji nije neki kvalitet ali moze fino da posluzi.;)

Taj Ibanez nema flojd, vec obican tremolo. Za do 250e je najbolja gitara koja moze da se nadje, daleko bolja od Skvajera ;)

Edit: Najbolje da prvo smislis koliko para hoces da das za gitaru. Uzmi u obzir da te cene na netu, tj u inostranstvu su mnogo nize nego kod nas, i da nema teorije da nadjes taj Epi u Srbiji za 250$. Onda idi na Muzicki Forum (http://www.muzicki-forum.com/forum/index.php) i pitaj ljude koji se stvarno razumeju u gitare da ti preporuce nesto... U svakom slucaju, idi do prodavnica, i isprobaj sve zivo, jer pitanje je sta ti lezi. Mozda ti Ibanezi vise leze od Epifona, i obrnuto. Meni Les Paul konkretno izgleda sasvim lepo, ali dzabe kad gitara ima sto kila. Kad je meni sto sviram bass teska kad je uzmem, mogu misliti kako bi bilo nakon sat vremena sviranja :)

Highlander
1.4.2010, 14:20
WDF: Je l' tačno da se taj Ibanez raštimava kao nenormalan? Meni se mnogo 'dja ta gitara, ali sam čuo da čim se koristi tremolo, štim ode do đavola...

nemirkv: Negde sam pročitao da je Yamaha Pacifica dosta versatilna gitara, za razliku od Ibaneza, koja je baš za neki trash i slično, ali je, barem po meni, ružna u pm. :D

GordoN
1.4.2010, 15:25
Da, tacno je, pa cak i kada se ne koristi tremolo (ali mnogo vise kada se koristi). Mada opet, mozda ja negde gresim kada stavljam zice,mada ne verujem...Ja je sviram nesto manje od 2 godine i mogu da kazem da je odlicna za pocetnika ,uzimajuci u obzir cenu (ja kad sam kupio bila je 25 000).

Nego me pojacalo nervira. Imam Fender Frontman 15r ,i kupio bih neko drugo. Svrha mu je obicno sobno sviranje, i snaga mi ne treba,nemam nameru da se tresu prozori od jacine i slicno! Preporuke?

White Ripper
1.4.2010, 15:33
Taj Ibanez nema flojd, vec obican tremolo.
Nope,floyd ;)
WDF: Je l' tačno da se taj Ibanez raštimava kao nenormalan? Meni se mnogo 'dja ta gitara, ali sam čuo da čim se koristi tremolo, štim ode do đavola...
To malo u pocetku,nista specijalno.Kasnije stvari dolaze na svoje kad se malo formiraju zice.Nije problem,osim ako nabavis zice poslednje zadnje klase,pa mogu i da puknu veoma lako.;)

nemirkv
1.4.2010, 15:40
Upravo bejah u kraljevackom music shopu, pogledah katalog, i nadjoh 2 gitare koje mi se cine ok...

http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=798
Ovo iskreno mislim da je krs, al je barem lepa :p

http://www.amazon.com/Epiphone-Vintage-Electric-Guitar-Cherry/dp/B0002H0PJM
Ova mi se vec svidja, a sa sve porudzbinom ispada 300 evra... Sad, problem je sto je nema u prodavnicama pa se ne moze probati...

Sta mislite o ove 2 gitare?

A sto se tice Pacifike i Ibanez, ne svidjaju mi se ni jedna ni druga :p

GordoN
1.4.2010, 15:41
Nisi u pravu riperu. Grg170dx nema floyd

White Ripper
1.4.2010, 16:08
Kopija SG-a i Lespaula:icon_scra

Ni prva ni druga nisu nesto,ali ako oces vec da sviras bues,lesliapaul kopija je bolja.Nece te sluzit duze od 4 godine.To ti je max;)

nemirkv
1.4.2010, 16:34
I ja tako mislim, cena je bas dobra a i gitara izgleda stvarno lepo... A kako mislis da nece sluziti vise od 4 godine? Totalni raspad? :p
I da, ako kupim tog Tensona Les Paul, da li menjanjem magneta mogu od njega napraviti dobru gitaru?

White Ripper
1.4.2010, 19:00
A kako mislis da nece sluziti vise od 4 godine? Totalni raspad? :p

Nije raspad,ali kopije ne mogu duze,odu magneti u pm itd itd.I nemoj ocekivat neki bas dobar ton da daju te kopirane gitare.

WhenDarknessFalls
1.4.2010, 20:26

Pazi, bilo koja gitara koja nema top lock/locking civije se rastima cim se malo igras sa tremolom. To je sasvim normalno. Sto se tice rastimavanja prilikom klasicnog sviranja, skroz je ok gitara. Opet kazem, ja sviram bass, ali moj gitarista ima GRG170, i sviramo u D i Drop C stimu, i skroz je ok. Par puta smo se cak stimali i u C standard/drop B (znaci dva stepena dole za sve zice), i bilo je ok tokom cele probe. Za te pare cisto sumnjam da bi mogao da nadjes bolju (novu) gitaru :)

Nope,floyd ;)

Bez uvrede, ali jel znas ti sta je flojd uopste? A sta tremolo? Pogledaj na Ibanezovom sajtu na kraju krajeva, pa ces videti specifikacije ;)

@nemirkv: Sto se tih Tensona tice, moj ortak ima neku fender strat kopiju. Zvuk je daleko ispod Skvajera, sama gitara je loseg kvaliteta dosta (za ovih 5-6 godina koliko je ima su se pragovi skroz izlizali, prilicno je zardjala, a nije je bas toliko svirao). Sad za te novije modele ne znam...

nemirkv
1.4.2010, 20:59
Znam, i komsija moj ima Tenson Strata i zvuk je ocajan... Ali tanke finansije cine cuda... Ce odem i da probam ovo LesPola pa ce vidimo... A ako bih stavio vremenom druge magnete na njega, da li bi to znatno poboljsalo zvuk?

WhenDarknessFalls
1.4.2010, 21:15
Pa poboljsao bi se zvuk sigurno, ali se ne bi isplatilo. Jer nije sve u magnetima, bitno je i drvo, kvalitet same elektronike, itd. Ako si vec ogranicen budzetom na tih 150ak eura, uzmi probaj u svakom slucaju i neki skvajer, oni se isto uklapaju u tu cifru.. Mozda ti bolje skvajer lezi, mozda ti vrat vise odgovara, itd. Znaci isprobaj sve moguce varijante pre nego sto kupis bilo sta.

Mada u najgorem slucaju, i da uzmes tog Les Paula i da nisi zadovoljan njime, sigurno ces moci da ga prodas nekome za iste pare za koje si ga i uzeo, ako ne i vece, jer nema mnogo gitara sa LP oblikom za ispod 200-250e. Mnogo je bolja varijanta da uradis to, na to dodas pare za magnete, i kupis novu/polovnu gitaru, nego da budzis magnete na tom Tensonu :)

nemirkv
1.4.2010, 21:28
Ce probam onda sve sto mi padne pod ruku :p Nego opterecen sam LesPaul gitarama pa eto, sta da radim, zapala za oko :)

White Ripper
1.4.2010, 22:59
Bez uvrede, ali jel znas ti sta je flojd uopste? A sta tremolo? Pogledaj na Ibanezovom sajtu na kraju krajeva, pa ces videti specifikacije ;)

Sve ibanez gitare iz GRG serije imaju floyd rose osim RG fixed gitara;)

Mogu mislit sta svirate kad stimujete na drop D,C i B:D
INteresuje me samo kolko su vam dige kose,koju (crnu) sminku koristite i kolko dnevno posmrcete:kreza:
SAlim se naravno.Ja sviram gitaru,a ponekad se zamjenim sa drugom pa sviram ja bass on gitaru itd,tako da se snalazim i sa gitarom i sa bassom.
Koji ti je bass i kolko zica ima?:)

WhenDarknessFalls
1.4.2010, 23:58
Koj si ti car, jos ti kazem da proveris specifikacije gitare, i ti i dalje uporan... Evo ti link, skroluj dole i vidi da pise "FAT 10 tremolo" ;) Pa kako moze da ima flojd ako nema top lock?

http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-GRG170DX

Sviram petozicanu Ariju SB40/5 :) Krs, al sad nemam za bolje :)

http://img29.imageshack.us/img29/7643/picture1665large.th.jpg (http://img29.imageshack.us/i/picture1665large.jpg/)

A sta sviramo mozes da cujes ovde (http://www.myspace.com/scarprocess) ;)

White Ripper
2.4.2010, 11:22
Sviranje je extra,stvarno svaka cast,ali je onaj vokal jedan veliki rofl :rofl:
Bolje da niste pjevali.Osinite vi neki instrumental i uzivajte.
Je li ovo vasa pjesma?

Kako stimujes bass:je li ides na C G D A E ili G D A E B?

WhenDarknessFalls
2.4.2010, 13:07
Hvala :) Sve tri su nase pesme, ona poslednja je instrumental..
Stim je ADGCF (ACGCF za drop C).. Znaci gitare su DGCFAD/CGCFAD :)

White Ripper
2.4.2010, 13:43
Rofl,sto vi pomalo kopirate SOAD:kreza:
Ja inace ne volim "gitaranje" koje vi svirate ali par stvari mi se svidjelo,tipa soloi,bass podloga je kul,ali kad cujem vokal zgrozim se.:paranoia:
Na ovim nasim prostorima jednostavno se ne moze zivjeti od sviranja metal muzike,sto je tuzno.Obicno uspjevaju bendovi koji sviraju nesto ko Amadeus itd.
Sta je ono:death metal?Mislim koji zanr tacno?

Ja obicno kad sviram dropujem samo E6 na D

WhenDarknessFalls
2.4.2010, 18:24
Melodic death metal :)

White Ripper
3.4.2010, 13:19
Ja vam preporucujem da svirate nesto svjetonije ako ocete da uspijete.AKo vec svirate i stvarate iz zabave svirajte sta vam volja.:)
Volio bih da cujem neku vasu speed metal ili trash metal pjesmu.

Highlander
7.4.2010, 18:44
Pazi, bilo koja gitara koja nema top lock/locking civije se rastima cim se malo igras sa tremolom. To je sasvim normalno. Sto se tice rastimavanja prilikom klasicnog sviranja, skroz je ok gitara. Opet kazem, ja sviram bass, ali moj gitarista ima GRG170, i sviramo u D i Drop C stimu, i skroz je ok. Par puta smo se cak stimali i u C standard/drop B (znaci dva stepena dole za sve zice), i bilo je ok tokom cele probe. Za te pare cisto sumnjam da bi mogao da nadjes bolju (novu) gitaru :)
Hvala, idem što pre da je probam. :)
Još nešto, imate li neki predlog za neko jeftinije pojačalo, za kućnu upotrebu? Ili da kupim DiBox pa da je kačim na komp?

P.S. Dobri ste. Podsećate me na Sentenced i Wintersun. ;)

nemirkv
7.4.2010, 20:10
Roland micro cube ako ti je za sobnu upotrebu i ako ti nije mnogo da das 10000...
A ako jeste, imas mislim neke kineze za 3 do 4 hiljade, ali nisam siguran za ovo...

Highlander
7.4.2010, 21:48
10000?! :opanachke Pa za 13 mogu da uzmem Line6 sa nekim džidžabidžama i ugrađenim procesorom... :) Ipak sam mislio na nešto jeftinije. ;)

White Ripper
7.4.2010, 21:50
Meni je bitna samo dobra distorzija,ostalo kako oce:kreza:

nemirkv
7.4.2010, 23:03
Pa kazem ti, imas jeftinijih kineza za 3 ili 4 iljade... Ne znam im tacno oznake, mozda neko drugi moze oko toga da ti pomogne... A sto ne bi svirao preko kompa?

Highlander
7.4.2010, 23:24
Pa šta znam, živim sa bratom i još dva cimera i obično komp koristi neko, ja na red uglavnom dolazim tek noću, a tada je u stambenoj zgradi no no sviranje (osim kućnog reda imamo i ludog predsednika zgrade). :D Mada, ako nemam para za pojačalo, kupiću onaj uređaj, on je oko tridesetak evra valjda.