TEST DRIVE<>
022018<><>

Energy System Energy Tower 1

Jedan za sve

Iz nekog razloga, Španci iz kompanije Energy Sistem ovaj uređaj zovu „2.1 sistem”. Kao što znamo, „2.1” kod zvučnika znači da imaju sabvufer i dva satelitska zvučnika, što ovde nije slučaj. Ovo bi samo mogao da bude „1.0” sistem, odnosno jedan zvučnik punog spektra. Dakle, nema ni „s” od stereo zvuka. No, sve to nije nikakva mana, a da vidimo i zašto.

Sa 80 centimetara visine, zvučnik izgleda prilično impresivno i verovatno ćete ga držati na podu. Drveno kućište (postoji i u beloj verziji) blago je nagnuto unazad, što bi trebalo da poboljša prostiranje zvuka ka vašim ušima. Pošto nema zaštitne mrežice, drajveri su vrlo upadljivi i sasvim je jasno da dele posao oko niskih, srednjih i visokih tonova. Na dnu pozadine je taster za uključivanje i potenciometri za naglašavanje niskih i visokih tonova. Glavne kontrole su na gornjoj strani, u vidu šest gumiranih tastera, a tu su i tri lampice koje pokazuju aktivni izvor zvuka.

Izvor može biti mobilni uređaj preko sveprisutne Bluetooth veze, a žično povezivanje je moguće preko 3,5-milimetarskog priključka (AUX1) ili dvostrukog činč priključka (AUX2).

To što u zvuku nema stereo slike (zvučnik simultano emituje oba kanala) „na papiru” nam se učinilo kao mana, ali, kada uzmemo u obzir koliko su kvalitetni snimci koje slušamo, kao i da za stereo sliku zvučnici treba da budu pravilno postavljeni, a i vi između njih, što vrlo često nije slučaj, onda nam, s vremenom, stereo slika nije više nedostajala.

Subjektivni utisak o kvalitetu zvuka nas navodi na pretpostavku da proizvođač nije „naduvao” podatak o frekventnom opsegu. Niskih tonova ima dovoljno, ali ne i onih najnižih koji „udaraju u stomak”. Ostatak zvučnog spektra je korektan, a Tower 1 najbolji utisak ostavlja kada se sluša glasnije, mada, kao i kod mnogih drugih zvučnika, ne treba preterivati sa jačinom jer se javljaju izobličenja. Na sreću, njegovih 30 vati je dovoljno za prosečnu (dnevnu) sobu. Ako treba da izdvojimo neku manu, rekli bismo da je zvučnik prilično usmeren, tj. manje će vas „okupati” zvukom kada niste ispred njega.

Tihomir STANČEVIĆ

 
MSI GeForce GT 1030 Aero ITX 2G OC, MSI Radeon RX 550 Aero ITX 2G OC, Asus Radeon RX 550 – 4G
Adata Gammix S10 M.2 NVMe 512 GB
Antec P8
LC-Power LC-225U3-RAID
Silicon Power S55, S56 i S57 240 GB
ECS Liva ZE
Samsung LC49HG90DMU
Xwave B Power Tool
Sony GTK-XB60 High Power Home Audio
Lenovo Yoga 720 (15”)
Samsung Gear Fit2 Pro
Modecom FreePC 32Gb
Energy System Energy Tower 1
Šta mislite o ovom tekstu?
Nikon AF-S Fisheye Nikkor 8-15mm f3.5-4.5E ED
Gembird WNP-RP300-01 Wi-Fi Repeater
Smanos UFO (PT-180H)
Mikrotik Routerboard SXTsq Lite5
TP-Link RE450 (AC1750)

Osnovno:
aktivni zvučnik, 3 x 10 W, Bluetooth 4.1
Ostalo:
frekventni opseg 60-18.000 Hz, audio ulazi 3,5 mm i 2 × činč, bass i treble potenciometri, dimenzije 136 × 167 × 810 mm, masa 4,37 kg
Proizvođač:
Energy Sistem
Kontakt:
List Computers
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera