TEST DRIVE<>
022015<><>

Gembird Energenie EG-PMS2-LAN

Pametni produžni

Gembird je holandska firma koja se od svog osnivanja 1997. godine bavi proizvodnjom računarskih dodataka i periferija. Pod njihovim brendom Energenie izlaze energetski proizvodi kao što su baterije, punjači, eksternie baterije, solarni punjači, prenaponska zaštita, regulatori napona i drugi Power Management proizvodi, mada ima i izuzetaka kao što je set tastature i miša od bambusa, kao i e-book readeri (e-ink) i tablet računari.

Mi smo na test dobili jedan napredni programabilni prenaponski zaštitnik sa Power Managementom i mogućnošću povezivanja na LAN. Uz njega u paketu stižu jedan mini CD sa uputstvima i softverom, kao i dva LAN kabla, od kojih je jedan predviđen za direktno povezivanje sa računarom (Cross Over), dok je drugi predviđen za povezivanje u svič.

Uređaj je robustan, izrađen od čvrste plastike crne boje sa mat završnicom. Odlikuje ga mogućnost montaže na zid i rupe za fiksiranje, što je dosta korisno u praktičnoj primeni. Ima šest strujnih utičnica (tropolne sa uzemljenjem) od kojih pet imaju signalne LED za Surge status, kabl dužine 1,8 metara, Reset/Off preklopnik, LAN port, Link LED i tri dugmeta (’Reset’, ’Master’ i ’IP Config’).

Uređaj ima napredni StandBy režim i prenaponsku zaštitu, a pomoću njega je moguće upravljati električnim uređajima udaljeno, programirati četiri utičnice zasebno (ručno, pomoću specijalnih događaja, preko LAN-a ili Interneta). Upravljanje se može raditi pomoću klasičnih računara, ali i smartfona ili tablet računara. Zakazivanje je moguće uraditi sa maksimalnim brojem od 45 nezavisnih hardverskih rasporeda po soketu sa podešavanjem tačnosti u sekundama. Moguće je takođe i kombinovanje periodičnih sa jednokratnim događajima. Tačnost tajmera je takva da nema više od dve sekunde greške po danu u slučaju da je napajanje uvek dostupno. U suprotnom su moguće dve dodatne sekunde greške po svakom gašenju.

Od softvera na disku stiže instalacioni paket koji u sebi sadrži Power Manager i LAN Find programe napisane samo za Windows. Power Manager služi za podešavanje, dok LAN Find služi za traženje kompatibilnih uređaja u mreži. Postoje i aplikacije za iOS (PowerMan) i Android (Energenie Power Manager).

Uređajem se može upravljati i kroz WebUI, ali i kroz Cloud (www.energenie.com/user/Login.aspx). Preko WebUI-ja kom se pristupa iz LAN-a, mogu se imenovati soketi, zakazivati dešavanja po soketu, podesiti mreža i pridružiti uređaj Cloudu. Preko Clouda se samo može upravljati soketima (programiranje, paljenje i gašenje), dok se ostatak podešavanja povlači sa konfiguracije izvršene u lokalu.

Primena ovakvog uređaja podrazumeva zahteve za direktnim upravljanjem dovoda napona/struje nekom uređaju. Mi smo testirali uređaj sa lampom, ali se može koristiti i sa bilo kojim drugim uređajima. Konkretno, ukoliko se u stanu koristi grejanje na struju, poput uljanih ili mermernih radijatora, pomoću ovog uređaja se pre polaska kući sa posla može uključiti određeni broj radijatora da bi nas čekala već topao dom. Moguće primene su i protočni bojleri, paljenje svetla (recimo ako ljubimac čeka, a mi kasnimo s posla) i sl. Sve u svemu, ukoliko mu nađete primenu, prilično koristan uređaj.

Petar LONČAREVIĆ

 
Asus GTX 960 Strix i MSI GTX 960 Gaming G2
MSI Z97S SLI Krait Edition i Z97 XPower AC
Asus ZenBook UX305F
Dell Vostro 5470
Toshiba Satellite P50-B-V10
LC-Power LC-1320II i Antec NSK 1380
Gembird Energenie EG-PMS2-LAN
Šta mislite o ovom tekstu?
Canon PowerShot SX400 IS
Corto, LC-Power i APC eksterne baterije
Philips 48PFS8209 - Android TV

LAN:
RJ45
Ostalo:
ulazni napon do 250 VAC na 50 – 60 Hz, maksimalno strujno opterećenje 10 A, dužina kabla 1,8 m, prenaponska zaštita tip 3 (Up = 1,2 KV za L-N, Uoc = 4 KV za L-N, Uo = 230 V, Uc = 250 V, Ucs = 1,1 X 230 V = 253 V), dimenzije 378 x 98 x 55 mm, težina do 1 kg
Proizvođač:
Gembird
Kontakt:
Nebo ITS
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera