PHONE ZONE<>
122011<><>

Great Little War Game

Žanr poteznih strategija je jedan od najdugovečnijih i najigranijih žanrova u istoriji video igara. Počevši od starih hitova kao što su Battle Isle i Panzer General pa do modernizovanih verzija za prenosive konzole kao što su Fire Emblem i Advance Wars, potezne strategije izlazile su redovno, na svim platformama, i uvek su bile vrlo popularne. Čekao se jedan veliki hit za smartphoneove i tablete, i konačno je stigao u vidu veličanstvene Malene ratne igre.

Great Little War Game je upravo ono što se od hit igre ovog tipa očekuje. Dve kampanje, jedna od 20 i jedna od 10 misija, čine okosnica igre. Kroz njih će igrač relativno lagano biti upoznat sa svim jedinicama, od pešadinaca i inženjera, preko džipova i tenkova, do aviona i brodova, kao i sa njihovim sposobnostima. Upoznaće se sa tipovima terena (džungla, pustinja, snegom prekrivena planina itd.), koji su pre svega kozmetičke prirode, ali i sa konfiguracijom terena, koja i te kako utiče na sposobnosti jedinica (visinska prednost, mogućnost ili nemogućnost kretanja kroz vodu ili preko kamenja i sl.). Misije su dovoljno raznovrsne (uništi protivničku bazu, sakupi dovoljno resursa, sačuvaj jedinicu određeni broj poteza...) da kampanja bude sveža i interesantna od početka do kraja. Kontrole su odlično prilagođene uređajima osetljivim na dodir, veoma su jednostavne i logične, a i vrlo brzo reaguju. Može se reći da je čak lakše igrati stratešku igru na touch screen ekranu, nego kombinacijom miša i tastature (ostale opcije su, naravno, inferiorne u odnosu na ove dve). Svakako, najbitnija je igrivost, a zahvaljujući raznovrsnosti, balansu i taktičkim opcijima, i ona je na najvišem nivou. Svemu tome treba dodati preglednu i vrlo simpatičnu grafiku sa živahnim animacijama, nenametljivu muziku, dobre zvučne efekte i simpatične glasove (tri različita tipa koje možete dodeljivati plavoj i crvenoj vojsci po ličnim afinitetima), kao i dosta humora, kako u samoj igri tako i u scenama između misija u kojima dominiraju arogantni general, koji je u biti kukavica i neznalica, i nesrećni vojnik koji nevoljno mora da poštuje naređenja nadređenog mu.

Pored kampanja, koje uopšte ne traju kratko, jedan igrač može da uživa (i unapredi svoje znanje) i u klasičnim skirmishima, koji se odvijaju na specijalno dizajniranim mapama.

Na istim tim mapama odvijaće se i okršaji za dva igrača. Nažalost, nije moguće igrati preko bluetootha ili wireless veze, nego samo svojevrsnom verzijom hot seat moda koji se, prirodno, zove pass & play. Ideja je da jedan igrač odigra svoj potez, a onda preda telefon ili tablet prijatelju/protivniku. Potencijalne mane ovog sistema igre su histerične reakcije gubitnika koje mogu da dovedu do oštećenja pomenutih uređaja.

Luka ZLATIĆ

 
Great Little War Game
Šta mislite o ovom tekstu?
Shadowgun
Spirit
The Adventures of Tintin: The Game HD
Open Sea!
SimCity Deluxe

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
24 MB
Cena:
217 dinara
Adresa:
market .android .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera