TEST FUN<>
072010<><>

Zombie Driver

Zombie Driver je prvenac nezavisnog studija Exor iz Poljske. U pitanju je odlična akciona igra maskirana u obliku arkadne vožnje. Međutim, u ovom naslovu nema trkanja sa drugim igračima ili kompjuterskim protivnicima. Jedini zadatak je prelazak linearne kampanje, koja se sastoji od 17 uzastopnih misija.

Svaka deonica ima osnovni i sporedne ciljeve, a njihovo uspešno izvršavanje doneće igraču razne blagodeti u vidu dodatnog novca, novih vozila ili boljeg naoružanja, uz čiju će se pomoć lakše probijati kroz horde živih mrtvaca. Naime, nakon sabotaže lokalnog hemijskog postrojenja, većina žitelja vašeg donedavno mirnog grada pretvorila se u zombije. Vojska je odmah blokirala grad i unajmljuje vas, običnog taksistu, da spasavate preživele i dovozite ih do najbliže baze. Na početku imate samo svoje taksi vozilo, ali u toku kampanje bićete u mogućnosti da otključate gradonačelnikovu limuzinu, kola hitne pomoći, policijski automobil, autobus ili čak prototip vojnog terenca. Svako prevozno sredstvo ima različite karakteristike i upravljivost, a moguće je nadograđivati ih u tri različita segmenta. Kupovina novih delova odvija se pre početka misije, a koristi se novac prikupljen u igri gaženjem neprijatelja, izvođenjem kombo poteza i sakupljanjem dodataka u obliku novčanica. Na istom mestu moguće je kupiti i novo oružje koje, nakon što se jednom otključa, može da se koristi na svim automobilima. Izbor naoružanja je šarolik, a grafički efekti „roštiljanja” odlični.

Misije se uglavnom svode na vožnju do udaljene lokacije obeležene markerom u uglu ekrana, te čišćenje iste od neprijatelja, nakon čega je potrebno vratiti se do baze u jednom komadu. Pokazivač pravca uvek prikazuje udaljenost od cilja i preostalo vreme, tako da je moguće vršiti prioritetizaciju kada postoji više geografski udaljenih zgrada koje je neophodno posetiti u okviru jedne misije. Otežavajuća okolnost je ograničen broj mesta u automobilu koji se razlikuje od vozila do vozila, usled čega je nekad potrebno više puta otići i vratiti se po preostale civile. Da bi tako nešto bilo moguće, pored nepregledne reke zombija koji vršljaju gradom autori su na mapi razbacali brojne dodatke koji omogućavaju momentalni oporavak automobila ili osvežavanje zaliha municije.

Neprijatelji dolaze u više oblika, uključujući besne pse koji lutaju u čoporima, pasivne zombije koji stoje na ulici i čekaju da ih zgazite, pa sve do ogromnih, eksplodirajućih neprijatelja koji se prepoznaju izdaleka. Ponekad će zarad uspeha misije biti neophodno izbegavati ih, ali ako baš želite da ih zgazite što više, tu je i Survival režim igre u kom je cilj zgaziti što više zombija na zatvorenim mapama i, naravno, preživeti što duže. Grafika je neverovatno detaljna, a kako nema glasovne glume, svi dijalozi i pozadinska priča iznose se putem teksta i slike, što doprinosi retro atmosferi.

Nikola BULJ

 
Shatter
Zombie Driver
Šta mislite o ovom tekstu?
Max and the Magic Marker
VVVVVV

Potrebno:
Windows XP/Vista/7, Pentium 4 / 1,6 GHz, 1 GB RAM-a, grafička kartica sa 128 MB VRAM-a
Veličina:
500 MB, 800 MB na HD-u
Cena:
9 evra (Steam)
Adresa:
www .zombiedriver .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera