TEST FUN<>
042010<><>

CSMenu 1.2

Klasičan Start meni u Windowsu 7

Čudne zverke smo mi korisnici. Dok nas programeri ignorišu i ne obraćaju pažnju na naše zahteve znamo da kukamo iz sveg glasa, a kad se molitve napokon usliše počinjemo da naričemo nad starim dobrim vremenima. Upravo takav slučaj je i sa operativnim sistemom Windows 7 koji, iako je doneo mnoštvo (traženih) unapređenja, korisnike sada nervira svojom konstitucijom. Jedna od čestih zamerki je i to što ne postoji mogućnost da se po pritiskanju dugmeta Start na ekranu pojavi klasičan meni.

Instaliranjem programa CSMenu rešićete i ovaj problem, pa se listanje instaliranih programa ponovo može obavljati u prepoznatljivom flyby maniru. Nažalost, program uopšte nije konfigurabilan (sem promene jezika), te u dostupnom sadržaju možete uživati isključivo as is. Najviše nam je zasmetalo to što se u meniju ne može koristiti desno dugme miša (samim tim ni konteksni meni), kao i izostanak opcije za korekciju inteziteta efekta transparencije. Obe opcije dostupne su u programu (istog autora) Classic Start Menu with Aero, koji je komercijalan.

Prethodne verzije programa imale su mogućnost da koegzistiraju sa podrazumevanim Start menijem tako što se sadržaju pristupalo putem dva različita dugmeta. Nama to nije uspelo, pa smo do Windows 7 menija dolazili isključivo terminacijom CSMenua. Postupak uključivanja/isključivanja možete ponoviti neograničeni broj puta, i to bez restartovanja računara.

Vladimir PISODOROV

 
CSMenu 1.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Windows Access Panel
StickMen War Screen Saver 2.5

Potrebno:
Windows 7
Veličina:
2,7 MB, 4,4 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .csmenu .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera