PHONE ZONE<>
082009<><>

Robinson Crusoe: Shipwrecked

Danijel Defo je svojim „Robinzonom Krusoom” postigao veliki uspeh u književnosti i tako postavio ovo delo kao obaveznu lektiru u osnovnim školama. Moguće da je zbog toga, ili jednostavno zbog veoma interesantne priče avantura čoveka koji preživljava brodolom i upoznaje svog prijatelja Petka toliko usađena u umove.

Robinzon Kruso je, u Exkee verziji igre, zanimljiva avantura sa primesama RPG-a u kojoj glavnog junaka gledamo iz ptičje perspektive. Kao što je poznato, budite se na ostrvu nakon brodoloma i posedujete samo zastavu i nož. Prvi deo igre ćete, samim tim, provesti tražeći ostatke broda i sve što vam može biti od koristi za dalje preživljavanje. Kako to obično biva u „stvarnom životu”, vaš glavni junak mora i da jede i da spava, ali i da pije svežu vodu, pa se u ovom, svojevrsnom „simsolikom” delu Robinzona morate baviti i ovakvim pitanjima. Potreba za snom zapravo u najvećoj meri utiče na dužinu trajanja neke aktivnosti koju preduzimate.

Ne očekujte, s druge strane, otvorenost sveta kakvu nudi The Sims. Robinzon Kruso je veoma usmerena igra, sa jasnim ciljevima i zadacima koje pred vas postavlja. Kada završite jedan zadatak, pojaviće se drugi, i tako sve do samog kraja. Pohvalno je to što zadatke možete rešavati polako, bez presije i forsiranja bilo kog tipa, pa je Shipwrecked u nekim trenucima i prilično opuštajuća avantura za trenutke predaha. Kako skoro sve što napravite zahteva „sastojke” koje ćete tražiti po čitavom ostrvu, kao osveženje dolaze mini-igre, kojih ima pregršt i koje su, svaka na svoj način, originalne i veoma zanimljive.

Robinson Crusoe: ShipWrecked neće ostaviti neviđeno dobar utisak na igrača niti je po bilo čemu revolucionarna igra, ali je svakako veoma interesantna i pre svega izuzetno simpatična, što je čini sjajnim izborom za vruće dane koji uveliki traju.

Milan ĐUKIĆ

 
Robinson Crusoe: Shipwrecked
Šta mislite o ovom tekstu?
Le Tour de France 2009
Pac-Man: Championship Edition

Platforma:
Java
Veličina:
370 KB
Cena:
10 evra
Adresa:
www .exkee .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera