TEST FUN<>
112008<><>

ProphecyMaster 1.1

Pogled u budućnost

Da li ste ikada zamišljali o tome kako ćete izgledati za 20 godina? Izgleda da se to pitanje vrtelo po glavi i autorima ovog programa, koji su seli i napisali Windows aplikaciju „za starenje”. Naravno, radi se samo o evaluaciji, ali moramo da priznamo da su rezultati veoma zanimljivi i da sam rezultat stvarno deluje realistično.

Kako ovaj program radi? Ulazna fotografija treba da prikazuje lice osobe, koje ne sme da bude prekriveno kosom, kapom ili skriveno na bilo koji drugi način. Slika može da se uveća ili umanji kako bi se prikazalo celo lice ili da se zarotira kako bi se podesio ugao. Najbolje bi bilo kada bi pozadina slike bila bela, ali to nije neophodno.

Proces „starenja” vrši se tako što se preko postojeće fotografije smešta novi, polutransparentni lejer sa naglašenim detaljima, kao što su bore na čelu, „kesice” ispod očiju, grublji izgled kože, posedela kosa itd. Šablon za starenje napravljen je tako da će, ukoliko se prate uputstva vezana za ulaznu fotografiju, biti uspešan u 80 odsto slučajeva. Nešto bi ipak trebalo doraditi u nekoj od narednih verzija. Recimo, bilo bi dobro da postoji detekcija oblika lica i da se na osnovu toga izvrši odabir šablona, pošto u slučaju lica okruglog oblika ova verzija programa neće dati prihvatljive rezultate (trenutno postoji samo jedan šablon, rađen prema prosečnom obliku lica). Možda bi mogli da postoje i šabloni koji će „oćelaviti” muškarce, jer bi se na taj način dobila realističnija evaluacija.

Branislav BUBANJA

 
SideSlide 3.0.00b3
Enchanted House 5.07
Time Zone Calculator 1.1
Executor Beta 0.98
ProphecyMaster 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Volumouse 1.60
WinTabber Lite 1.2.622
Toddler Fun 5.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
4,8 MB (trial), 5,81 MB na HD-u
Cena:
20 dolara, proba 15 dana
Adresa:
www .luxand .com /prophecymaster
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera