TEST FUN<>
112008<><>

SideSlide 3.0.00b3

Desktop alternativa ID#4431724

Unapređenje desktopa jeste kategorija softvera u kojoj se oproba gotovo svaki drugi programer. Nekom ne odgovara način na koji se pozivaju programi, drugom se ne sviđa Quick Launch ili princip po kom se ikonice slažu, te zasuče rukave, napravi svoj set zamena i prosledi ih javnosti. SideSlide je jedan od takvih poduhvata, a okosnicu u radu sa njim čine zasebna radna površina i „kontejneri”.

Pod ovim pojmom autori podrazumevaju zasebne i maksimalno prilagodljive forme, koje mogu sadržati prečice ka programima, podsetnike poduprte alarmima, RSS feedove, web adrese, aktivne foldere itd. Što se estetske strane tiče, možete menjati izgled gotovo svega, počev od pojedinačnih elemenata, pa sve do zaokružene vizuelne teme. Korisnicima je ostavljena mogućnost promene veličina fonta, ikonica, pa čak i postavljanja tagova radi lakšeg pronalaženja određenih elemenata. Radna površina inicijalno se nalazi pri gornjem delu ekrana i otvara se kao konzola nadole. Kontejneri slobodno plutaju u ovom prostoru, a svaki se može izvući iz matice i koristiti zasebno. Dalje se mogu minimizirati i prilepiti za proizvoljnu stranicu ekrana, foldovati, smanjivati u formu ikonice, širiti i, najzad, jednim klikom vraćati pod okrilje pomenute konzolne površine.

SideSlide se trenutno nalazi u svojoj trećoj beta inkarnaciji i to je u našem slučaju rezultovalo delimično bagovitim radom. Prilikom testiranja imali smo manjih problema sa osvežavanjem određenih kontejnera, drugi su opet nakratko nestajali, ali verujemo da će ovi propusti biti adekvatno ispravljeni u finalnoj verziji.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
SideSlide 3.0.00b3
Šta mislite o ovom tekstu?
Enchanted House 5.07
Time Zone Calculator 1.1
Executor Beta 0.98
ProphecyMaster 1.1
Volumouse 1.60
WinTabber Lite 1.2.622
Toddler Fun 5.0

Potrebno:
Windows XP/Vista
Veličina:
1,75 MB, 2,51 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .northglide .com /sideslide .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera