![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
Imam xperiu s i neke aplikacije se same od sebe pokrenu koliko god puta da ih zaustavim rucno. Evo na ovoj slici se vidi par njih. Pokrecu se same i pojedu mi ram i onda koce telefon. Facebook je jedna od gorih, stalno se pokrece a zauzima mnogo. Ako neko zna neko resenje kako da ih blokiram da se ne pokrecu same dobro bi mi doslo.
http://forum.benchmark.rs/attachment...0&d=1427542406 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.328 puta na 2.302 poruka
|
![]()
Mislim da "ubijanje" ne vredi jer su te aplikacije registrovane kao servisi i biće restartovane prvom prilikom.
Možeš da (ako si rutovan) disable-uješ i enable-uješ aplikacije po potrebi (otključaju se kad ih pokreneš, gase se i zaključavaju kad ih napustiš). Međutim, najjednostavnije rešenje je da se maneš aplikacija kao što je Facebook i koje jedu gomilu RAM-a. Ja na mom Moto G nemam Facebook aplikaciju i brišem sve što ne koristim barem jednom mesečno. To ti je najbolji način. Šta će ti aplikacija kada je za, recimo Facebook, dovoljan pristup preko sajta uz pomoć Opere Mini ili Chromea/Dolphina (kad si zakačen na WiFi)? Divljanje sa aplikacijama koje bleje rezidetne u pozadini treba svesti na minimum. Sećam se kad je moja sestra kupila SGS3, tada je i dalje bio među višom klasom. Imala je Facebook, Viber, Whatsapp, Messenger, Šljamsungove aplikacije itd, itd. Telefonu je trebalo par sekundi da odreaguje na pritisak power dugmeta i da se otključa i još toliko da registruje nacrtani pattern. Dakle, obrisati aplikacije koje nisu neophodne a jedu resurse. Eh, da, vidi da pogasiš nepotrebne Sonyjeve aplikacije i bloatware, ako je to moguće (Applications, All pa tu traži bloatware i Disableuj šta god možeš ali pazi da ne pogasiš sistemske servise). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Problem je u tome sto sony stavlja face app u stock rom i ne moze da se obrise. i stalno se pokrece, a ne moze da se blokira. On mi je najveca muka. Ne znam da li moze da se instalira neki cianogen mod i da uzmem neki sakati gapps i da instaliram samo sto mi treba.
Ne znam koja je ovo fora sa sugavim androidom da se aplikacije pokrecu kako one hoce. Ne znam da li je bolje stanje sa ios i win8, al ovo je totalna glupost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Sa tim uvek aktivnim aplikacijama prosto moraju da se prave kompromisi. Ja sam npr. Viber izbrisao, a Facebook ostavio jer ga koristim češće a radi daleko bolje nego kroz browser tj. brže, troši manje mb, dosta manje baterije, manje mi se greje telefon...
Tj. odaberi koja zla su ti potrebna i želiš da žrtvuješ nešto performansi zbog njih, ostalo briši. Edit: Ne možeš da obrišeš stock aplikacije ali mora da može Disable, što je praktično isto. Pre toga samo odradi Uninstal all updates da ne arči memorije bezveze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Ne moze da se disejbluje. Nema to dugme uopste. evo, ima samo da se uklone apdejtovi i da se nasilno zaustavi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Uh, to još nisam video.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Ma primili pare od fejsbuka da ga sire. Ima tu jos nekih servisa, al mozda su korisni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 24.9.2014.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 25 puta na 13 poruka
|
![]()
Moze da bude korisno zamena za standardnu fb aplikaciju
https://www.saznajnovo.com/2015/01/f...droid-uredaje/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ne znaci mi zamena nista jer ga ja ne koristim. Samo mi je cilj da se resim prave fb app
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka
|
![]()
Probaj da na Play Storu nadjes System app remover pa probaj sa njom da obrises to cudo. Inace ja sa na svoj huawei y300 stavio costom rom i telefon se proporodio, nije mi jasno sto stavljaju neke bez veze aplikacije i cuda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 2.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Ne moze da je odstrani ako je u ROMu. Mora da rutuje telefon. Kraj price
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.328 puta na 2.302 poruka
|
![]()
Ja bih preporučio svakako custom ROM za taj telefon...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Ako je telefon rootovan, imas Greenify, koji gasi sve servise kada ugasis ekran od telefona, i onda ih pali samo kad ponovo pokrenes tu aplikaciju. Takodje, Lucky Patcher poseduje opciju za onemogucavanje bilo kojeg korisnickog programa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Pa nije mi bas resenje da mi pogasi sve procese kad zakljucam ekran. Mozda hocu da mi nesto radi, recimo mesendzer, vacap ili nesto slicno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Nisam se dobro izrazio, on gasi sve sto ti izaberes prethodno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
Član od: 2.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako iskljuciti program da se ne podize pri System startup-u | freeminder | Operativni sistemi | 6 | 15.8.2008 11:05 |
Kako iskljuciti log-in screen (XP) | Eddy | Operativni sistemi | 3 | 28.3.2008 3:27 |
Kako iskljuciti download fajla u Inboxu? | todos | Aplikativni softver | 4 | 23.12.2007 0:55 |
kako iskljuciti zvuk u browser-u(ie,ff) | sokratbg | Operativni sistemi | 4 | 5.3.2007 0:49 |
HELP!HELP! Kako iskljuciti boju oko ikona? | Master Of The Air | Kvarovi | 16 | 26.1.2007 18:50 |