![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 29.5.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 38 puta na 33 poruka
|
![]()
Skoro sam uveo digitalnu kablovsku i bocnuo flesku na D3 risiver. Uredjaj je ponudi da je formatira kako bi mogao da je koristi, i odradio sam to.
Sada sam resio da flesku opet koristim na racunaru, medjutim imam problem kod formatiranja. U startu je PC video samo 382 MB i to sam mogao da formatiram. Ostatku memorije nije moguce pristupiti, iako se vidi kroz Windows disk management. Probao sam da obrisem particiju, i formatiram nakon toga ali mi komp stalno prijavljuje gresku ili se zakuca. Isao sam i kroz CMD interfejs sa opcijom clean, ocitsio sam ceo USB ali i dalje ne mogu da ga formatiram. Da li neko ima iskustva sa fleskama koje je koristio na D3 uredjajima? Koji je najlaksi i najbrzi nacin da se nakon toga formatiraju i koriste u Windowsu? Inace fleska je Kingston 8GB DataTraveler 110. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 29.5.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 38 puta na 33 poruka
|
![]()
Hvala druze spasio si me. Mada je procedura bila malo komplikovanija.
Nakon ubacivanja USB koji je formatiran na D3, komp prijavljuje neformatirani USB od 382 MB. Neophodno je bilo da ga formatiram prvo preko Windowsa kako bi BootIce uopste mogao da radi sa njim. Nakon toga sam formatirao deo koji nije bio dostupan u Windows-u u FAT32 formatu i onda uz pomoc opcije re-partition spojio obe particije i preformatirao u NTFS. Tek nakon toga je fleska opet funkcionalna. Hvala jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mozes uciniti taj fles vidljivim i na Windowsu intaliranjem podrske za Ext2 fajl sistem:
http://www.fs-driver.org/ Naravno, i dalje gubi smisao jer taj flesh opet mozes koristiti samo na onim racunarima koji imaju ovakav program ili koriste Linux, ali opet mozda ti za nesto ustreba. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
vukan (18.12.2014) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
e-readeri | Celt | Tableti i e-readeri | 1379 | 23.1.2024 17:54 |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Vista (instalacija) | GeForce | Operativni sistemi | 29 | 9.5.2010 9:25 |
Pravljenje butabilne WindowsXP instalacije sa SP3 pomocu NLite | Win32 | Operativni sistemi | 8 | 4.6.2008 15:13 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |