![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Imam konfiguraciju AMD Phenom II Quadro-Core 3.4GHz, 4GB RAM-a DDR3, ASUS ATI Radeon HD 5770 1GB, 1.5TB HDD. Dakle, cista gamerska konfiguracija. Ipak, nije ispravna bas savim, nekada pravi ovakve probleme sto predpostavljam da su rami: http://www.youtube.com/watch?v=NxfstCCAmUA
nekada hardisk nece da ucita pa ovakve smetnje pravi, mozete videti kako pokusavam da nastimam hardisk da radi, a ja mislim da je to ipak do maticne: http://www.youtube.com/watch?v=MK71jz6zuqk Cela konfiguracija je pod garancijom jos do kraja 2013te, dakle, moze da se promeni sto ne valja. Konfiguracija jednom, kada upali, dere sve igrice na high rezolucije, drugi put nece uopste da upali kao sto moze da se vidi u mom prvom klipu. Zelim da prodam ovu konfiguraciju i da kupim jedan office ili tako nesto, jer ja se ne igram vise, a nemam zivaca da popravljam vise ovaj komp, cak iako je sve pod garancijom. Jel bi mogao neko da mi da savet, da li bih mogao da izvucem za ovo nekih 250e, jer je to ipak jako dobra konfiguracija, samo trenutno joj nesto fali, sto moze da se besplatno uradi jer je pod garancijom? I, kome mogu da prodam to, a da me sledeci dan ne juri sto ne radi konfiguracija kako treba? Pozz, Aki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Starosedelac
Član od: 27.11.2012.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 406 puta na 371 poruka
|
![]()
Znači mrzi te da odneseš kompjuter na popravku koji je pod garancijom i pitaš ovde kome da prodaš takav kompjuter?
![]() Citat:
Znači, nađi garantni list, pravac servis, nek ti poprave to, prodaj ga i svi srećni i zadovoljni. Nemoj da te mrzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
A nije da me mrzi, ali fazon je da se ja sada pripremam za prijemni za medicinski fakultet i nemam vremena da toliko jurcam do Kikinde koja je meni 50km po sto puta dok oni rese sta je sa mojim kompom, a meni pod hitno treba komp za ucenje i tako to... Inace bih ga popravio, naravno, sto da ne, ne bih ga takvog prodavao, jedino ako ima neki informaticar ili neko ko se bavi kupovinom polovnih konfiguraicja, da mi da neki cash (ja sam 2010te godine platio ovaj komp 600e), da kupim nesto bilo sta sto ce samo da mi upali i biti dovoljno na net da odem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
svejedno garancija uglavnom važi na kupca, tako da ćeš verovatno morati opet ti da nosiš u servis, a s druge strane ako prodaješ neispravan kompjuter dobićeš i manje para...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Ma nema veze, ovaj komp mi ne radi od 2010te, eto i procesor mi nije radio, to sam zamenio i sad je to ok... Radio jedno mesec-dva i sada opet nesto serenda, a ovaj moj komp ako nije jedno 15 puta bio u servisu, ja castim... Zato mi je cilj samo da ga se na neki nacin sto pre otarasim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka
|
![]()
Sredi to u servisu i onda prodaj ovako ne vredi nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Koje napajanje imaš? Moguće je da je krš i preslabo, i da zato zeza. Matična je takoše razlog za sumnju, pa posle toga ram. Neka ti to srede pa prodaj, stvarno ne ide tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Hvala za predloge, I'll see what I can do.. Pozxdrav svima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka
|
![]()
kod prvog problema kada imas neprekidan beep, ram ti ne leze dobro u slot, ocisti dobro kontakte pa vrati opet, a moze da bude i jedan ram neispravan pa pokusaj sa jednom ram memorijom, drugo iskljuci potpuno drugi HDD od 1TB ucitaj default BIOS podesavanja, pokreni komp sa jednim hard diskom pa vidi kako ce da radi, trece kako ce da ti uvaze garanciju kada si komp otvarao xxx puta, i na kraju prikljucujes hdd a nisi komp iskljucio sa napajanja kada si menjao kablove po drugi put !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
I ja sam mislio da su rami u pitanju kada je pistanje, uradio sam memtest i tamo pise kao sve je ok, bez errora a ja u to sumnjam. Komp mi jeste otvoren, ali ja nisam menjao hardverske delove, osim sto sam ukljucio i iskljucio hardisk koji sam od njih kupio. A drugi put nisam iskljucio direktno napajanje iza kompa na 0, ali sam iskljucio iz struje tako da mu isto dodje. I mislim da BIOS nije dobar, a ne znam kako to da podesim da mi bude odgovarajuce, bolje necu nista da diram. Jel postoji da se skine sa neta neki run koji ce za moju maticnu = GA-MA770T-UD3 da automatski uskladi sve najbolje opcije? Trazio sam nesto na netu i nasao, ali kao posto mi je x64 windows, nije hteo da pokrene. Tako da krenem prvo od BIOS-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
udji u bios onda na F9 ili koje vec dugpe pise ti dole vrati sve na default snimi i ponovo pokreni, ali prvo raskaci potpuno disk od 1tb pa ukljuci komp pa vidi kako ce da se ponasa sa jednim hdd
ustvari na tom BIOS-u imas opciju Load Optimized Defaults kao na slici : ![]() odaberi tu opciju kada te pita potvrdi sa yes Y onda na F10 potvdi ! Poslednja ispravka: Aleksic01 (10.5.2013 u 16:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Probao sam i sa optimal i sa fail-save i nista ne vredi.. Nista, ajde, probacu da iskljucim onaj od 1TB pa cu javiti do uvece sta sam uspeo da uradim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Aleksiću imaš neku gamad u linku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
to je zbog rezolucije slike ili reklama, pop up prozora koji se ponekad javljaju na linku, koja je inace uploadovana na http://upload.slike.com/
false detekcija, a Free Avast inace detektuje i nalazi gamadi kao nijedan drugi AV ! kod mene Kaspesky Anti-Virus ne javjla nista ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() Citat:
Moje je bilo da te obavestim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Jes vala, pojačane mi sluške do daske, probi mi Avast uši.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Forum: predlozi & sugestije | oluja | Forum o forumu | 5976 | 26.8.2013 20:11 |
Glupo HDTV pitanje:) | federer | Video/TV softver | 25 | 9.5.2011 21:43 |
Jedno glupo pitanje! | Fiky | Aparati i oprema | 2 | 21.8.2010 2:25 |
Kompatibilnost stare konfiguracije sa malo novijim izdanjima | M_A_R_K_O | ŠDK - Grafika | 2 | 8.12.2008 19:24 |
znam da je malo glupo pitanje... | KING JACK | Osnovne komponente | 3 | 15.8.2008 0:00 |