Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Prenosni računari
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.4.2013, 0:52   #1
lucky24
Član

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Sta izabrati???

Razmisljam vec duze vreme da kupim laptop, sluzio pi za net, filmove po neku novu igru da pokrene s vremena na vreme i tako... za sve pomalo a da to opet bude neka pristojna cifra, kao npr 50000 ne vise od toga.
Gledao sam neke modele i po nekom mom mislenju pa je izbor na ova dva modela, mada se ja ne razumem koji su prozivodjaci dobri i zbog cega.

http://www.bcgroup-online.com/proizv...G50Mass-19061/

http://www.bcgroup-online.com/proizv...-Sodimm-18665/

Zanima me Vase misljenje da li uzeti neko od ova 2 modela ili cak neki treci i zbog cega?

Hvala!
lucky24 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2013, 1:14   #2
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
Određen forumom Re: Sta izabrati???

Oba su odlicna ja posedujem v5,slicne konfiguracije,i ako trazi stanak i lagan laptop,odlicnog izgleda,uz svetlecu tastaturu acer ti je savrsen izborcak i bolji od mog modela u svemu. Samsung je prilicno brzi zbog i3 procesora,ali nista tso bi ti mogao da osetis u raud koji si pomenuo,sem nesto u igrama,sto mislim da i ne bi bila neka razlika,300mhz u frekvencijama,jedino sto je nesto komforniji rad zbog vise rama,ali 8gb nema smisla ako ne radis i neku zahtevnu obradu i slicno. Prednost samsunga je i nesto jaca baterija ali je to upitno koliko s obzirom na snagu,i koriscenje makimalnih postavki,ne verujem da je vise od pola sata razlike u autonomiji.

Dakle rezime: Oba su odlicna,i uzmi onaj koji ti se vise svidja,da napomenem da acer ima i dodatnu garanciju koju mozes kupiti u roku od 365 dana od dana kupovine laptopa,uz registraicju prozivoda,i time ces imati 3 godine garancije.
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku flamingos na korisnoj poruci:
lucky24 (15.4.2013)
Stara 15.4.2013, 1:33   #3
ukimafija
Deo inventara foruma

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka

Au Samsung je mnogo bolji lap i hardwerski i vizuelno, + Pick up and return garancija (2 godine) maltene ako se ista pokvari oni ga i kupe i vracaju popravljenog...Nema os ali ne sumnjam da ces se snaci...
ukimafija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci:
lucky24 (15.4.2013)
Stara 15.4.2013, 2:59   #4
mare037
Deo inventara foruma

Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka

+1 za Samsung NP350E5X-S01HR između ta dva.
mare037 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2013, 2:59   #5
flamingos
Deo inventara foruma

Uki batice,pa ti nis vidoe novu acer seriju a?

NEmoj mi reci da se vadis na tu pikap garanciju? To ce vise da te smori nego sto ce biti efektno,a da ne pominjem sto sa samsungom,ima malkice problema lepo setovati racunar pocev od izbora pravih drivera. No dobro,ukusi su razliciti i covek nek izabere. .
Stara 15.4.2013, 8:00   #6
ukimafija
Deo inventara foruma

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
Uki batice,pa ti nis video novu acer seriju a?
Nisam, ako ne kosta bar 1000+E nije predmet mojih interesovanja...

Salu na stranu, nije do Acera kao brenda jer su oni ok, ali brate ne volim da vidim AMD procesor u laptopu i jos na 2.1ghz...Ima kome vrsi posao za mene je prespor a ja sam na to alergican...
ukimafija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci:
flamingos (15.4.2013)
Stara 15.4.2013, 13:25   #7
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 721
Zahvaljeno 1.279 puta na 981 poruka

Citat:
a da ne pominjem sto sa samsungom,ima malkice problema lepo setovati racunar pocev od izbora pravih drivera.
Kojih problema? Drajveri dolaze na dvd-u i instaliraju se maltene automatski i apsolutno sve radi bez i najmanjeg problema. To sto ljudi ne znaju koji im je model laptopa potreban (znacajan je samo prvi deo oznake a ostalo je oznaka kodnog rasporeda tastature) i ne znaju da na sajtu u vecini slucajeva ne postoje drajveri vec se sa neta skidaju pomocu posebne aplikacije nije nikakav problem vec njihova neobavestenost. Aplikacija je:

Easy Software Manager

(odabrati tip uredjaja "PC" i sa desne strane se pojavljuje tekst "za notebook racunare" i ispod linkovi)

Program izgleda ovako.

Cak nije ni bitno koji je model laptopa jer aplikacija sama proverava i skida sta je potrebno.

Ovaj program instalira sve neophodne drajvere tj pratece programe (sve je opciono) i sa DVD-a koji se dobija. Ako DVD-a nema onda skida sa neta. Doduse, Samsung se ne pretrgne bas objasnjavajuci ovo pa se njihova zelja da pojednostave korisniku instaliranje drajvera pretvorila u generator problema.. Kada se jednom skine program sve ostalo je bukvalno decja igra. "Easy settings" aplikacija za podesavanje laptopa (skida se i instalira takodje preko pomenutog programa) je ultrakorisna a jednostavna da jednostavnija ne moze biti (a potrebna je i da bi Fn tasteri proradili).

Poslednja ispravka: Laskaris (15.4.2013 u 15:43)
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
flamingos (15.4.2013)
Stara 15.4.2013, 15:17   #8
flamingos
Deo inventara foruma

E pa vidis ne dobija svako cd sa driverima,a onda posle bude mali zaheb sa trazenjem svega.
Stara 15.4.2013, 15:31   #9
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 721
Zahvaljeno 1.279 puta na 981 poruka

Citat:
E pa vidis ne dobija svako cd sa driverima,a onda posle bude mali zaheb sa trazenjem svega.
Ma video sam po forumima vec, ljudi ocekuju klasicno skidanje fajlova sa sajta a ne ovakvo resenje koje je zapravo mnogo bolje i za njih i za tehnicku podrsku. Zapravo i nemaju sta da traze, samo da skinu programcic. Ako nekome i trebaju instalacioni fajlovi sigurno ih moze naci u nekom temp folderu posle skidanja.

Poslednja ispravka: Laskaris (15.4.2013 u 15:49)
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.4.2013, 16:31   #10
flamingos
Deo inventara foruma

A da vidis tehnicku podrsku samsunga tek..osedeo sam dok sam sve komsiji namestio. Jos kad se na to doda da sma morao da hvatam wirelles posto nema ni net a ni cd..uzivancija jos veca.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Koji od sledecih laptopova izabrati: anisicpetar ŠDK - Prenosni računari 8 29.9.2012 2:27
koju maticnu plocu izabrati plameni.zavet ŠDK - Osnovne komponente 6 14.3.2012 14:46
Hp 625 - koji izabrati koske83 ŠDK - Prenosni računari 2 15.12.2010 0:03
5 konfiguracija koju izabrati? Ekiman Šta da kupim? 4 16.7.2009 17:11
Koju Leadtekovu TV karticu izabrati...hitno Sondy Grafika 4 23.2.2007 22:30

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:03.