![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
Pregled rezultata glasanja: Da li imate laptop ili desktop računar? | |||
Laptop računar |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,69% |
Desktop računar |
19 | 36,54% |
Imam i laptop i desktop računar |
29 | 55,77% |
Glasova: 52. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.8.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 67 puta na 62 poruka
|
![]()
Da li imate laptop ili desktop računar?
Ja imam desktop računar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Desktop normalno iz vise razloga,(ja isto imam desktop)
1.Zbog mogucnosti nadogradjivanja celog sistema. 2.Zbog lakseg nacina otklanjanja kvara i mogucnost lake zamene crkne maticna zameni se dok kod laptopa to ide prilicno cupavo, ako ste bez garancije a na laptopu nesto crkne dva su izbora ili da vas oderu i ne urade nista, ili da laptop ide u kantu. 3.Desktop racunari su cinjenica je i dalje povoljniji od laptopova, i generalno su jaci, ako ne racunamo one svemirske Alienware modele od 190 000+ din oni mogu da se mere sa desktop varijantama. Na strani laptopova su 1.Prenosivost. 2.Manja potrosnja struje. 3.I oslobodjeni ste kablova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Desktop i to tri. Laptop delimicno izbegavam iz slicnih razloga kao i Sale, i zbog jos jedne stvari macaka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Vise od 10 godina desktop, od pre mesec dana laptop. I zadovoljan sam
![]() Meni su dealbreaker bile igre, tako da, sad, kad ih vise ne igram, laptop mi je savrsen. (novi UFO ce valjda da mi radi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 864
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
![]()
Ceo život desktop, nisam nikada ni pomišljao na laptop.
Od nedavno imam i smartphone, pa mi laptop u toj kombinaciji i ne treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka
|
![]()
2 desktopa i jedan laptop koji sluzi pre svega za internet i office.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 1.4.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Po meni ipak Lap,zasto?zato jer ovaj,kako da objasnim kosta 3x manje,a isto tako netreba ti sto za njega,i tamo neke police,stampaci,skeneri...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]()
^Hahahahahahahaha, neverujem, pravi entuzijaista.
Naravno koristim desktop i samo desktop.. Neko ko se bavi racunarima mora da ima desktop i desktop je nezamenljiv. Moze da se nadogradjuje, potpuno je modularan, ima mesta za razne ekspanzije, zvucne kartice, hard diskove... Moze da se koristi za servisiranje i slicno... Skoro mi se drugu pokvario komp i onda sam njegov hard kacio na moj desktop da mu vadim podatke... zato sto na desktopu imam SATA, IDE i jos gomilu konektora... ajde uradite to sa laptopom... Kapiram ja i poentu laptopa... al za to mi je dovoljan i telefon hahah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]() Citat:
![]() Elem, sve zavisi od želja i potreba, meni je npr. laptop daleko zgodniji pošto mi je bitan prostor i povremena prenosivost. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bryan Fury na korisnoj poruci: | ||
Peruzzi (19.9.2012) |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^To mi nije palo napamet... al ipak je to samo jedan od milion primera..
Doduse... verovatno bi vecina stvari koje mogu da se ubacuju u desktopove mogla da se ubaci i u laptop preko raznih tih eksternih resenja, ali onda opet zavrsavamo sa sumom kablova i gomilom stvari na stolu i oko njega... Tako da ja i dalje ostajem pri tome da neko kome je dovoljan samo laptop bez gomile eksternih dodataka i periferija prosto nije napredan kompjuterski korisnik i entuzijaista... Samo mi dodje u glavu ona slika... laptop na stolu, a od pribora cigare i kafica... to moze da bude radni sto samo neke frizerke.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
To što neko svaki drugi dan raskupusa svoje kućište ne znači da je napredan korisnik, pre znači da ima previše slobodnog vremena
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa u tome je poenta, zavisi cime se ko bavi, on moze sve da zavrsi preko ipada jer verovatno sve radi preko nekog web interfejsa...
I niko nije ni reko da se radi o statusnom simbolu... kome treba statusni simbol moze da kupi pozlaceni ipad i da zavrsi poso. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 26.2.2012.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 8 puta na 6 poruka
|
![]()
@ Nutsbre@ker: I ja imam tri mace pa se bez svađe i problema smjenjuju na laptopu (Lenovo G770; nema dlaka kao što svi kontaju, to su tehnološki osviještene mace!). Na desktopu su mi kuleri prejaki, pa im je hladno. Poštuj mačja prava i vratiće ti se duplo
![]() Uostalom, slika govori više od 1000 riječi: http://i.chzbgr.com/completestore/20...5d82623f78.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
Jos samo da imaju neke bezicne slisalice a da nisu preskupe i bio bih oslobodjen kablova sa laptopom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Kako to, pa ispade da najjeftiniji desktop košta 100k dinara (ako je najjeftinji laptop 30-35k).
Inače glupo je upoređivati desktop i laptop u smislu "šta je bolje" (često čujem da ljudi počinju tu raspravu), sve zavisi od potrebe korisnika istog. Naravno da će nekome ko radi na terenu, ili je stalno u pokretu laptop biti daleko bolji, a nekome ko se bavi obradom videa, 3D stvarčicama i sličnim ekstremno zahtevnim poslovima, desktop će biti nezamenljiv. Ovako, ispada kao da upoređujete kamion i automobil - nije poenta u snazi/mobilnosti, već za šta vam je to potrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka
|
![]()
Ја имам компић. Тако му тепам
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
Član od: 25.4.2011.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 430 puta na 407 poruka
|
![]() Citat:
evo naprimer ja imam samo desktop a sa jednim drugarom vec neko vreme se bavimo organizovanjem karaoke zurki, i sad svaki put kad negde idemo ja vucem moj komp, monitor, mis, tastaturu, (kao i projektor i jos milion kablova) a kolko bi bilo lakse kad bi to bio samo laptop ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Imam trenutno 4 desktop računara, 2 iz profila i 2 brendirana, jedan matori IBM arči moj ćale i nema nameru da menja, drugi je Fujitsu Siemens koji veoma lepo radi i koji će uskoro uz TV.
Sve ima svoju namenu, glupo je tako porediti. Da mi je samo za po kući ne bi razmišljao o laptopu, ali eto ja recimo uskoro, ako sve bude kako treba, negde posle nove godine se ukrcavam na prekookeanski kruzer, i neću valjda da secam desktop sa sobom, ili sve radim na telefonu ili tabletu? Desktop je, jelte, preglomazan, a ostala dva premala, treba mi nešto za proveru maila, serije, filmove i eventualno Football manager kad odmaram, zato ću kupiti laptop. Externi hard diskovi nisu preskupi kad ti je plata sa tri nule u dolarima, nikakve druge expanzije mi neće trebati. Razmišljajte u tom smeri, vi što ne kapirate svrhu laptopova i prenosnih uređaja uopšte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
Kad bi i mi išli kruzerom(odnosno krstaricom) onda i bi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 25.3.2010.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
|
![]()
Ja imam samo desktop, ali zbog prostora planiram da predjem na laptop.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Laptop monitor za desktop | MAXS | Grafika | 5 | 23.2.2012 17:52 |
Sklopimo računar, ne sa srcem, već sa delovima foruma | doctor | Brbljaonica | 212 | 17.10.2010 23:20 |
Zasto je kucni racunar skuplji od laptopa | petrixs123 | Osnovne komponente | 9 | 30.11.2009 1:27 |
Izbor desktop ili laptop racunara do 55000 din (60000) | Graciotello | Šta da kupim? | 5 | 26.10.2009 17:31 |
Clarksfield, Core i7 za Laptop | Mickie | Vesti | 2 | 26.9.2009 5:12 |