Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.8.2012, 23:42   #1
neww
Novi član

Član od: 6.8.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Question Adsl wireless ne radi?!

Ovako... Imam adsl vec godinu dana, funkcionise bez problema, rec je o modemu Echolife Hg520c... Kupila sam Asus laptop, i pokusala da aktiviram adsl wireless medjutim uopste ne mogu da uhvatim signal... Mislila sam da mi fali neki od drajvera, medjutim mislim da nije to u pitanju jer signala nema ni preko mobilnog... Kada ukljucim kabl u laptop, internet radi savrseno...
neww je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.8.2012, 23:12   #2
draganpan
Novi član

Član od: 6.11.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Adsl wireless ne radi?!

Posto nevidim odgovor, onda da i ja potkrepim ovu temu mojim slicnim problemom. Novi laptop registruje vezu preko wairlessa i na mom kompjuteru i na komsijskom u drugoj kuci. preko komsijskog sa jednom crtom radi lepo, a u istoj sobi preko moje veze izbacuje neki problem i stoji neki trouglic.
Isti su adapteri za ADSL
Sta je u pitanju?
draganpan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2012, 9:17   #3
MaliZmaj
Član

Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Adsl wireless ne radi?!

proverite koji je adapter wifia na laptopu (predpostavljam N) tako da verovatno morate na samom ruteru u opcijama za wifi oznaciti b/g/n funkciju i staviti neku enkripicju koju vasi uredjaji podrzavaju (wpa2-psk) to bi resilo vas problem - ili rucno uneti mac adresu uredjaja koji se kace na wifi jer lako je moguce da je ta opcija podesena ako vam je neko drugi podesavao mrezu a zivite u zgradi. a da bi ste to uradili spojite se sa ruterom lan konekcijom i ako ruter ima mogucnost cekirajte opciju da pristup ruteru moze da se izvrsi samo putem lan konekcije.
MaliZmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MaliZmaj na korisnoj poruci:
draganpan (6.9.2012)
Stara 5.9.2012, 14:15   #4
pesha1998
Član

Član od: 2.7.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku pesha1998
Lightbulb Re: Adsl wireless ne radi?!

Citat:
neww kaže: Pregled poruke
Ovako... Imam adsl vec godinu dana, funkcionise bez problema, rec je o modemu Echolife Hg520c... Kupila sam Asus laptop, i pokusala da aktiviram adsl wireless medjutim uopste ne mogu da uhvatim signal... Mislila sam da mi fali neki od drajvera, medjutim mislim da nije to u pitanju jer signala nema ni preko mobilnog... Kada ukljucim kabl u laptop, internet radi savrseno...
Kucaj na browseru koji koristis 192.168.1.1, zatrazice usser i pass, kucas telekom na oba mesta i tu podesis... Ides wireless lan (msm da tako bese), pa basic i tu podesis... Ako nece imas (valjda) odpozadi modema malo dugme(reset dugme) (moze da se pritisne samo cackalicom ili hemijskom) pa ga pritisni i zadrzi 1-15 sec pa vidi, ali onda ponovo moras da kucas ono192.168.1.1 i opet sve ispocetka dauradis, ako opet nece zovi ove iz telekom-a i oni ce doci da ti to zavrse i ako nece da ti zamene modem... I pitanjce kolko telefona imas u kuci i kako su razdvojeni??? PoZZZ...
pesha1998 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Adsl + wireless ruter dasandu ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 23.1.2012 18:22
ADSL i Wireless kako? Gadoguz Komunikacioni uređaji i umrežavanje 8 21.4.2011 0:23
Postati wireless ili ADSL provajder? server2fn Internet usluge 4 13.1.2010 23:20
Šta je ADSL? Kako radi ADSL? Struktura DSL mreže..... JovanK Internet tehnologije 9 16.7.2007 12:40
Da li ima sajt sa mapom za Srbiju Wireless, ADSL i dr. finsam Internet usluge 3 13.9.2006 14:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:03.