![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 19.1.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozdrav
potrebna mi je pomoc oko spajanja sbb-ovog "webstar" rutera i tp linka "tp-link td-w8910gb 54m wireless adsl2+router" ... kao sto znate koleksialni kabal ide u sbb ruter, a iz njega u desktop racunar, ovo spajanje mi je potrebno radi dobijanja wireless konekcije jer mi je tp-link wireless, a sbb nije. probao sam da iz sbb-ovog rutera, kablom spojim na tp link, ali nece da radi, da li zbog toga sto mi je taj tp-link bio koriscen na fiksnom idsn broju, a cuo sam da su ruteri razliciti za obican i za isdn broj. da li neko zna kako je moguce spojiti ova dva rutera ili moram zameniti ovaj tp-link? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Tebi ne treba ADSL ruter već mrežni (zovu ga i Broadband) ruter, kod koga su i WAN i LAN konektori mrežni (tj. WAN nije telefonski), a u tvom slučaju treba da ima i Wireless sa LAN strane.
Neki ADSL ruteri mogu da se podese tako da se ponašaju kao mrežni, za tvoj model ne znam, moraš da proveriš ili da ti neko kaže. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
vikkv (20.1.2012) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
da li znas, sa kim to mogu proveriti ili gde?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Prosto, pogledaj sta imas od konektora na tvom ruteru. Ako imas odvojeni port za ethernet (oznacen sa WAN), onda moze da se poveze sa modemom.
Ako imas samo obicne LAN portove (obicno pise LAN1, LAN2 itd na poledjini) i telefonski port, onda je rec o ADSL ruteru i on ne moze da radi sa kablovskim modemom. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci: | ||
vikkv (21.1.2012) |
![]() |
#6 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() znaci nista ![]() Poslednja ispravka: VojaM (21.1.2012 u 20:04) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Wan priključak izgleda isto kao lan priključak ( iste veličine) samo što iznad njega jasno piše WAN.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
|
![]()
Ti sto su grupisani su LAN, a WAN je uvek izdvojen i oznacen.
Ti definitivno nemas WAN port na tvom ruteru i ne mozes da ga povezes sa modemom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Mi smo u SK-u imali neki Siemensov ADSL ruter dobijen od Sezama (dok se tako zvao) kod koga je jedan LAN mogao da se proglasi za WAN i ADSL ruter tako postane Broadband ruter.
Ali pretpostavljam da su takvi ipak retki. Ja sam ipak pomenuo i tu mogućnost, da se zna da i tako nešto može da se nađe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 30.7.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka
|
![]()
jesi ti uopste probao to da prikljucis?
taj ruter bi trebalo da ima wan prikljucak, znaci samo uzmes utp kabl i sa ethernet prikljucka na modemu stavis na wan prikljucak na ruteru, onda sa kompa utp kablom se povezes na ruter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
P.s. Ako sam dobro razumeo vikkv je pre bio ADSL korisnik a sada bi se prebacio na SBB. Ako je tako onda ovo sto si ti hteo ne bi funkcionisalo iz jos jednog razloga. Oni (ADSL provajder) ruter smatraju svojom opremom, koji ti bukvalno ''iznajmljujes'' i duzan si da im je vratis po isteku/ ili raskidu ugovora. Izvinjavam se ako sam pogresno shvatio, slobodno me ispravite. @ gimmethatcrystastyle Ne citas pazljivo i prebrzo zakljucujes model rutera koji on ima je adsl ruter i 100% nema prikljucak za wan cak je i sam autor teme to potvrdio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 29.3.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
potrebna mi je pomoc oko spajanja sbb-ovog "webstar" rutera i tp linka "tp-link td-w8910gb 54m wireless adsl2+router" ...
Mogu da se povežu,ali se dobija wireless samo za jedan laptop ![]() 1 ugasiš webstar na min 5 min 2 za to vreme u adsl ruter u jedan od lan portova ubodeš kabl drugi kraj u laptop ili ..zatim mu iz browsera preko ip recimo da je 192.168.1.1 priđeš i namestiš ssid tj ime mreže i pass i kao najvažnije isključiš DHCP save ova podešavanja i ugasiš adsl ruter 3 uzmeš još jedan lan kabl i ubodeš u neki od preostalih lan portova na adsl ruteru a drugi kraj ubaciš u webstar 4 znači sada kada je sve ugašeno(i kompjuter) i povezano,webstar sa adsl ruterom lan kablom,iz adsl rutera drugi gajtan u laptop u njegov lan 5 uključiti webstar,sačekati inicijalizaciju modema 6 upaliti adsl ruter sačekati da se i on inicijalizuje i na kraju upaliti laptop ili pc i pojaviće vam se mreža upalite browser & google ![]() 7 ako je sada net ok izvucite kabl iz laptopa i pokušajte se povezati bežično na vašu novu mrežu,ovo radi u 90% slučajeva,ukoliko se desi da preko wirelessa nema neta,restartovati lap,a ako ne ponoviti korak 5 i 6 goog luck... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Zar nemaju TP link ruteri onaj "easy setup" ubacis disk i samo pratis upustva tako da sam namesti sve ti samo ukucas posle password i to je to.
Barem sam ja tako namestio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Drug Član
|
![]() Citat:
Evo kako izgleda tipican mrezni ruter: ![]() Ima easy setup naravno, ali on nema odgovarajuci uredjaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
|
![]()
ok drugari, shvatio sam da je najbolje i najlakse zameniti ruter, tj kupiti drugi, hvala svima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 6.4.2008.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 14 puta na 13 poruka
|
![]()
Nadam se da nije previse ostarila tema.
Imam ruter koji ima 4 LAN prikjlucka i prikljucak kod kojeg pise WAN ali u njega moze da udje samo telefonski priljucak, ne moze utp. Da li on moze da radi samo kao ADSL ruter ili bi mogao da sekoristi i kao Broadband? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Član
Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ne mogu Windows da instaliram !!! HITNA POMOC POTREBNA !!! | lanscapex | Kvarovi | 4 | 9.2.2009 17:35 |
Pomoc potrebna oko sastavljanja konfiguracije | Koby_88 | Šta da kupim? | 1 | 6.9.2008 5:32 |
Potrebna pomoc oko High End konfiguracije - Xtreme Gaming - | Mandrak | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 27.8.2008 9:30 |
Nova Konfiguracija ... potrebna pomoc! | Markoyu011 | Šta da kupim? | 50 | 6.12.2007 20:40 |
Pomoc za one kojima je stvarno potrebna... | dados | Brbljaonica | 0 | 15.3.2007 18:27 |