![]() |
![]() |
|
Klijentske aplikacije (X)HTML, CSS, JavaScript, AJAX... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.4.2008.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Imam problem sa proverom forme, kada stavim <button type="submit"></button> , tada mogu kao dugme da stavim bilo koju sliku i provera mi radi da li je popunjeno polje. Medjutim ja hocu da mi submit bude link, ali kad tako stavim on uopste ne proverava da li je polje popunjeno nego direktno ide na izvrsavanje. Proveravao sam ovako polja:
Kod:
function Validate3(){ var name=document.komentar.name var text=document.komentar.text if ((name.value==null)||(name.value=="")){ alert("Niste uneli ime!") name.focus() return false } if ((text.value==null)||(text.value=="")){ alert("Niste uneli text poruke!") text.focus() return false } return true } </script> Kod:
<a href="sendvest.php" onClick="javascript:document.form6.submit();"> Pošalji komentar </a> |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Problem je u tome što onclick (ovako kako si ti napisao) šalje formu bez predhodne provere.
Nisi postavio HTML kod tako da ću ja da izmislim jedan. HTML kod:
<!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Komentar</title> <script type="application/javascript" src="script.js"></script> </head> <body> <form id="komentar" action="sendvest.php" method="post"> <p> Ime: <input type="text" id="name"> </p> <p> Tekst: <textarea id="text" cols="60" rows="15"></textarea> <a id="submit" href="#">Submit</a> </p> </form> </body> </html> PHP kod:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
JavaScript. da/ne | Game fever | Klijentske aplikacije | 1 | 10.10.2011 0:06 |
11. Sajam kratke elektronske forme (KEF) (prijave do 29. novembra) | Chivan | Dešavanja i događaji | 0 | 2.11.2010 13:04 |
Flashplayer i Javascript, pomoć! | Lazar95 | Aplikativni softver | 5 | 13.1.2009 1:19 |
Javascript search na CD | NenadDimi | Klijentske aplikacije | 1 | 23.9.2008 3:13 |
JavaScript: Kako uzeti sadržaj nekog taga? | urke | Klijentske aplikacije | 8 | 19.8.2008 13:33 |