![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Planiram da se prebacim na ADSL. Brzina će biti 384/64 i protok će mi biti ograničen na 1 GB. Interesuje me sljedeće:
Da li je igranje moguće sa ograničenim protokom jer me zanima koliko novije igre "troše" protoka, tj. koliko će tih 1 GB trajati ako Call of Duty 2 (npr.) igram dva sata dnevno? Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 19.8.2006.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Dajte ljudi odgovarajte i mene zanima!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
ma nist ne brini ne bi trebalo da ti puno trosi igra.
ja se sjecam da sam prije nekoliko godina vrsio test za starcraft i da sam po jednoj partiji od 30 minuta u prosjeku trosio 2MB downloada jest da je u pitanju strategija, ali je dosta zahtjevna sto se tice akcija koje izvrsavas (broj akcija u minuti je cesto oko 100-150). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]()
Ne mora da znaci ja sam bas citao na nekom forumu kako je lik imao ograniceni link i da ga je sa igricama premasio toliko da je morao da plati 16 soma dinara za taj mesec. Najpametnije ti je da kazes provajderu da ti blokira link kad prekardasis 1GB a onda se igraj pa kad te zablokiraju ti se preracunaj za koliko si ga sati igranja potrosio ili ih svakodnavno cimaj da ti salju na mail diagram koliki ti je bio dnevno download/upload pa vidi koliko ti trosi po satu.
Mada flat je majka, kad igras igras kad ne igras skidas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Citat:
onda nakon sat prije nego sto se diskonektujes, provjeri na konekciji koliko si megabajta "potrosio". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]()
Evo ja sam pogledao.Sat vremena igranja COD-a je izmedju 15 i 18 mb.Poz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 4
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Koja je svrha kupovanja Megabajta ? :|
Ne razumem te ljude. Uopste. Protok ti troshi i bilo koji AV koji ima automatski update i bilo koji drugi program sa tom funkcijom... Najgore je kad igras FPSove, koji trebaju najvise protoka.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
|
![]()
Skini program koji se zove Networx. U njemu imas merac protoka pa ga lepo startujes i igras npr. pola sata. Onda izadjes iz igre i vidis sta koliko trosi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Neki provajderi imaju merac protoka na svojim sajtovima (precizno je)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Stvarno razmisli o nekoj flat varijanti. Veruj mi, ta razlika u parama definitivno vredi. Za igre ti vrsi posao i da imas sporiji link od 384 (meni sve sljaka sa 256 odlicno) i to pogotovu sto ti je upload 64 (a koliko mi se cini on je isto bitan kod igrica).
Bolje uzem makar 128/64 a da je flat. Ja mesecno preturim oko 20GB a ne skidam skoro nista. Poneku igricu, malo muzike i to je to. A ima ljudi sa flatom koji sibaju i po 40-50 GB pa ti sad uporedi to sa 1GB. Premalo je to. Time prakticno nema smisla tih 384 (dzabe je brzo kad non-stop moras da brojis koliko ti MB ostalo a oni se samo tope). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
Cak i za igranje je 1 GB malo. Sta na primer desi se da server updejtuje igru? moras da drmnes patch (50-200 MB zavisi od igre). Moze da se desi da treba da skines neki mappack ili mod koji se koristi na serveru itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 144 puta na 88 poruka
|
![]()
ne znam koliko ce pomoci, ali je definitivno ispravno ovo: igre tipa wow-a i gw trose na sat 2-4mb, pod uslovom da nemas dodatnog update mape (i da ne koristis vent ili ts
![]() E sad, ne znam zasto sam vam sve ovo ispricao. U svakom slucaju "nece da skodi" ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Naravno sve zavisi od igre do igre, starije online igre su pravljene za dial-up konekciju i ne prave veliki protok, recimo evo ti par igara koje su ekonomicne,:Knight online, Runescape, Anarchy Online, Risk Your Life 2....mislim da Lineage , Eve online i cak Silkroad takodje spadaju u "ekonomicne" MMORPG-ove, kazem samo da mislim posto nisam probao, u svakom slucaju 100 mb kosta oko 100-150 din, za te pare mozes da se igras od prilike 7 dana da si non-stop online u gore navedenim igrama, sto je kad usporedis sa dial up-om daleko jeftinije, meni recimo surfanje vise pozdere megabajta nego igre, jer danas prosecna iole kvalitetnija web-stranica sadrzi oko 0,5-1 mb ,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Već dva dana tražim ovu svoju temu i već sam mislio da su je obrisali, kad ono ovdje...
![]() Ama, ljudi, ja bih drage volje uzeo flat, ali kod nas u BiH je ADSL tek došao i još uvijek je skup. Najsporije je 384/64. Evo paketa pa pogledajte: START * pristupna brzina 384 Kbps download, 64 Kbps upload * dozvoljeni protok 1 G * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 25 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE МАX 3 * pristupna brzina 512 Kbps download, 128 Kbps upload * dozvoljeni protok 3 G * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 50 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE МАX 5 * pristupna brzina 768 Kbps download, 192 Kbps upload * dozvoljeni protok 5 G * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 70 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE МАX 10 * pristupna brzina 1 MB download, 256 Kbps upload * dozvoljeni protok 10 G * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 100 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE FLAT START * pristupna brzina 384 Kbps download, 64 Kbps upload * nema ograničenja saobraćaja * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 65 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE FLAT PLUS * pristupna brzina 1 MB download, 256 Kbps upload * nema ograničenja saobraćaja * mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi * mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica * dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima * cijena 180 КМ + J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE U gore navedene cijene nije uračunat Porez na dodatnu vrijednost (PDV). U cijenu PRIKLJUČNE TAKSE (Setup fee) uračunato je obezbijeđenje odgovarajuće korisničke opreme na strani korisnika. Ove pogodnosti korisnik ima isključivo za vrijeme korišćenja TEOL ADSL usluge, odnosno za vrijeme trajanja ugovora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Sa ovim tek počinjem, ali i ovo je svakako bolje od Dial-Up konekcije. Slažete se?
![]() P.S. Svaki dodatno potrošeni megabajt je 0,02 KM |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 4
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]()
Slušaj, Grunfe. Ja nisam pitao "Za koji paket da se odlučim" već me konkretno interesovalo koliko igre troše protoka. Gdje si ti vidio moje pitanje gdje pitam za koji paket da se odlučim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]()
Hm cini mi se da sam rekao koliko trose.Dzabe zatrpavate forum glupim postovima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sta sa (pra)starim racunarima? | Nemesis | Brbljaonica | 21 | 12.11.2006 18:31 |
Problem sa dual modom i memorijom ! | Nicolas | Kvarovi | 10 | 22.8.2006 16:29 |
Problem sa sa LG combo!! | mileki | Kvarovi | 22 | 23.4.2006 20:53 |
"Problemi" sa Spybot 1.4 | aerochivija | Zaštita | 1 | 9.4.2006 8:23 |
Igranje sa Athlonom... | nikolaf7 | Overklok | 14 | 5.4.2006 23:02 |