![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.1.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 35 puta na 10 poruka
|
![]()
Sutra idem na neki intevju za posao gde cu izmedju ostalog morati da radim na Mac-u. E sad, ok... ako se zaposlim, prilagodicu se nekako sigurno... ali ne bih bas da se izblamiram u startu nekim osnovnim stvarima... Sada jurim po netu sta je to sto se primeti odmah po presedanju iz Win stolice u Mac stolicu... pominju se neke razlike tipa - nema backspace tastera, minimize/close/restore je gore desno, prozori se sire razvlacenjem samo iz donjeg desnog ugla itd.
Hajde jos neki savet - sta je to sto vas je zbunilo kada ste se prvi put latili ovog fensi OS-a? Odn., sta je to sto vam najvise nedostaje iz Win-a i obrnuto? I da... nemoj da mi flejmujete prepiranjem Win vs Mac, jer mi je ovo stvarno hitno i bitno. E da... nesto sam skapirao da ima nekoliko tih OSeva... sta ja mogu da ocekujem sutra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
Prvo - jel si pogledao prezentacije na apple gde pokazuju koje su razlike izmedju Windows-a i Os X-a ?
Drugo- jel ti je palo na pamet da odes do TC Usce u Apple radnju i zamolis prodavca da ti pokaze neke osnove na nekom od Mac-ova :-)? Mislim da bi ti to bilo mnogo korisnije nego da citas po forumu a i znas koliko bi trebalo napisati tj sta sve smatras pod osnovama hehe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
hahaha... znao sam
![]() Pazi... jedno je kad gledas na youtube-u kako neko radi, prica neke hvalospeve, predstavlja neki novi feature, a drugo je kad ti neko kaze - "e znas, ne postoji start dugme, ali je to u appleu reseno ovako i ovako"... ili "control panel je resen na ovaj i ovaj nacin"... Mislim, GUI je nesto sto ces da primetis u prvoj milisekundi pogleda na monitor, ali pricam o navikama tipa "win+D" za show desktop, sto kapiram da ne radi na Macu.... Mislim, ne trazim ja da mi neko detaljno objasni svaku mogucnost OS-a, vec nesto sto bi moglo svakoga da iznenadi kad sedne za apple tastaturu, a godinama pre toga radi u Winu... Druga stvar je sto nisam u Srbiji, niti u bilo kom gradu gde bih mogao da procackam neku Mac masinu... Treca stvar sto mi je bas hitno, tj. sutra moram da odam utisak nekoga ko je i ranije imao susreta sa Mekovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
Da si pitao za iOS pa i ajde da pomognem, ovako slabo jer nemam MAC
![]() Ne verujem da ces dobiti odg za sutra jer nema puno ljudi koji poseduju Apple masine. Moj savet ti je da procunjas po netu glavne razlike izmedju ta dva OS-a i da odgledas koji video. Mada verujem da ces se brzo navici. Odgledaj na apple sajtu prezentaciju koja pokazuje razlike a za nesto preciznije cackaj po netu. Mada snacices se brzo veruj mi a i verujem da ti nece zameriti prvi dan ako ne budes znao. Sto se tice programa u principu je isto skoro. Cubase-ProTools, Ms Word- Os X Pages .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Niko ti to ne može pomoći na žalost ..Verovatno će se neko javiti ja dugo nisam upotrebljavao OSX ali u principu ja se snadjem na bilo koji operativni sistem da me baciš .
Pogledaj vide na youtube imaš ih na tonu pogledaj tutorijale http://support.apple.com/kb/HT2512 http://www.apple.com/support/switch101/switcher/ http://www.youtube.com/watch?v=eJ2JlFz2nfo Verovatno češ raditi ili na snow leopardu ili leopardu razlika je beznačajna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ma ne sumnjam ja da cu se snaci. Zapravo tamo ce mi MacOS biti samo podloga za Adobe programe, ali opet, da ne dodjem u situaciju da mi se otvori Save As prozor i da skontam da vladaju neki drugi "zakoni fizike" (na primer jedna od stvari za koju sam cuo je da nema file-extenzije, e sad...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Hvala DAKINS, to mi je trebalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 31.10.2010.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 8 poruka
|
![]()
Jel si dobio posao?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
apple, mac, macos |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sa koliko godina ste PRVI PUT iskusili čari... IGARA? | Wolverine | O igrama uopšte | 191 | 6.2.2017 14:55 |
Dupli gamepad - Kako da se drugi tretira kao prvi? | gamer4life | Ostale komponente | 1 | 7.5.2010 20:50 |
Kada ste dobili svoj prvi komp? | Covenant | Brbljaonica | 131 | 13.2.2010 17:46 |
Prvi crnogorski ICT casopis | Dimo | Zanimljive Web lokacije | 13 | 27.10.2006 20:18 |