![]() |
![]() |
|
Tekstovi u SK u rubrikama Internet i WWW vodič |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Pozdrav
U ovomesecnom izdanju sveta kompjutera nasao sam neke informacije o ovoj vrsti "operativnog sistema". Uskoro cu upravo jedan od njih i demonstrirati pa mi treba pomoc od vas,tj. sta i kako sa njima. Procitao sam da uz pomoc njih korisnik ostvaruje neku vrstu hardverske nezavisnosti,to jest da ova vrsta sistema koristi hardver samog servera koji odrzava ovaj sistem na netu. Ovi operativni sistemi se pokrecu preko internet browser-a. Intreseje me kako da stavim(uploadujem) neku igru na neki od tih web OS i da pokazem tu hardversku nezavisnost i ako neko ima iskustva sa ovim da mi malo blize objasni i preporuci neki od njih. Od navedenih sistema u casopisu ja sam probao Jolicloud i EyeOS. Unapred zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 4.3.2009.
Zahvalnice: 126
Zahvaljeno 193 puta na 127 poruka
|
![]()
Web operativni sistemi ne pruzaju mogucnost instalacije igara i programa za PC. To nisu klasicni sistemi poput Windowsa-a, Linux-a... vec flash i javascript bazirani sistemi.
P.S. Zaboravi insralaciju bilo kakvih aplikacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Instaliranja aplikacija nije moguce, ali moguce je da predlozis neku aplikaciju pa da oni mozda odobre tu aplikaciju, takodje ima sistema koje imaju svoju bazu aplikacija koje mozes instalirati. Ali da ti uzmes .exe fajl uplodujes na sistem i instaliras, na to zaboravi, barem za sada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 40 puta na 26 poruka
|
![]()
Koji?
Citat:
Mislim da na Jolicloud mozes instalirati igre za Linux ili one koje rade preko Wine-a, ali samo na onom koji se instalira na racunar, ne onom sto se pokrece iz browser-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
E ovako
Ja sam izabrao iCloud,moja grafika je GeForce 9800GTX A evo sad sam napravio i nalog na jolicloud,pa kako to da radim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Samo jedno pitanje. Je l' Web OS koristan?xD Za sta bi ga recimo vi koristili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
msi 4870oc koji operativni sys | ateluv | Operativni sistemi | 5 | 8.2.2010 23:14 |
Fiskalni stampac i Operativni Sistem | Branislav Gavric | Operativni sistemi | 18 | 28.5.2009 8:52 |
Operativni sistem za PS3- icloud? | nesa74 | Konzole | 3 | 5.5.2009 12:50 |
Operativni sistemi za mobilne telefone, hitno potrebna bilo kakva literatura | helen | Programi za mobilne telefone | 1 | 6.2.2009 1:21 |