Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Video/TV softver
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.7.2006, 14:56   #1
karlito brigante
Član

Član od: 17.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Problem - film s kompjutera na TV-u

imam jedan problem,mozda je banalan,ali,sta ces....
Povezao sam PC na TV,i sve OK,ali kad pustim DVD ili Divx sa kompa nema slike na TV ekranu?Samo crno.U cem je problem?
PC: EEE, ima i problem broj dva!
Video zapisi sa digitalnog (Canon A85) nece da se prikazu ni u jednom programu na kompu(Windows media player,MV2Player,Winamp,...)ma nema sanse..Sta bi to moglo da bude?
Unapred hvala

Poslednja ispravka: VojaM (21.7.2006 u 20:53)
karlito brigante je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2006, 16:10   #2
Orvel
Veteran

Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 336 puta na 169 poruka
Određen forumom Re: problem

Za video zapise sa aparata probaj QuickTime Player.Sto se tice povezivanja kompa i TV-a verovetno nesto nisi dobro podesio.
Orvel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2006, 23:04   #3
firefly
Član

Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Verovatno ti je overlay ukljucen pa zato ti tv ne moze prikazati sliku.Da li ti ostalo prikazuje kako treba, mislim na desktop?
firefly je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2006, 1:42   #4
karlito brigante
Član

Član od: 17.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Da,desktop je ok, i sve ostalo.Znaci, samo video zapisi,bilo kog tipa.A na koji overlay mislis?Aj pojasni ako moze,nisam upucen u sve to.
karlito brigante je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2006, 6:02   #5
firefly
Član

Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Citat:
karlito brigante kaže:
Da,desktop je ok, i sve ostalo.Znaci, samo video zapisi,bilo kog tipa.A na koji overlay mislis?Aj pojasni ako moze,nisam upucen u sve to.
U playeru koji koristis,pa u njegovim opcijama postoji "overlay mixer" ili kako vec;probaj da ga iskljucis,restartuj player pa onda vidi da li radi.
firefly je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2006, 10:14   #6
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Imam i ja problem, pa vas molim da mi pomognete.
Nikako ne mogu da namestim na TV-u sliku u boji.
Imam S-VIDEO--- Scart kabl.
Pokusao sam sve PAL-ove, ali ne vredi.
HELP PLEASE!!!
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2006, 10:49   #7
Jack In The Box
Član

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka

Karlito Brigante: U zavisnosti da li imaš ATI ili nVidia karticu, podešavanja se razlikuju. Mada, princip je isti. Ako si u Clone modu, video fajl će biti prikazan samo na primarnom displeju. Kada su ti i monitor i TV ukljuceni imaš više opcija:
1. da prebaciš TV da bude primarni monitor (tada nećeš imati sliku video fajla na monitoru)
2. da podesiš Theater mode (na TVu će slika iz plejera biti uvek u fullscreen formatu a na monitoru ćeš moći da radiš nešto drugo)
3. da podesiš opciju "Same on all" pa će ti slika biti identična.
Kažem, teško je uključivanje ovih opcija opisati, jer se razlikuju kod ATI i nVidia kartica, ali se razlikuju i kod različitih verzija drajvera. Moraćeš malo da istražuješ ili da zovneš nekog ko zna kako se to radi....

SirDuck91:Ako ti TV nema podršku za S-Video moraćeš da u podešavanjima za grafičku (Display properties, Settings, Advanced) pronadješ opciju kojom će kroz S kabl kartica gurati signal kao da je u pitanju kompozitni. S obzirom da su ove opcije na različitim mestima kod različitih kartica i različitih verzija drajvera, moraćeš da otkrivaš.....
Jack In The Box je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2006, 11:05   #8
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

4Jack Nije tacno da nece biti slike na monitoru ako je tv primaran.
Dakle, podesavanje za nVidia: postavis tv za primarni, postavis CLONE, u opciji FULL SCREEN postavis da ide na primarni, i to je otprilike to. Javlja se problem sa prikazom prevoda sa nekim plejerima, ja sam ga resio sa CRYSTAL-om. I jos jedna sitnica... kad pustis film na tv, na kompu ne treba da radis nista sto proizvodi zvuk.
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.7.2006, 15:22   #9
Bolton
Član

Član od: 16.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 117 puta na 89 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Bolton
Thumbs up Re: problem

Citat:
SirDuck91 kaže:
Imam i ja problem, pa vas molim da mi pomognete.
Nikako ne mogu da namestim na TV-u sliku u boji.
Imam S-VIDEO--- Scart kabl.
Pokusao sam sve PAL-ove, ali ne vredi.
HELP PLEASE!!!
Imam rešenje za tvoj problem. Meni se isto desilo, ali čak i posle instaliranja najnovijih ForceWare drajvera i programa TVtool i podešavanja raznih opcija nisam uspeo da otklonim problem sve dok nisam kupio činč (kompozitni) kabl. Ako imaš Samsung TV onda ti je ovo jedino rešenje, jer na njemu nikako neće da prikaže sliku u boji kada se S-video priključuje na SCART. Ako nemaš ovaj TV onda eventualno možeš da probaš sa podešavanjem ForceWare drajvera i to da u opciji Cable Select postaviš S-video, pa ako se ništa ne promeni onda Composite, a ako i dalje ne bude bilo boje probaj sa podešavanjima u programu TVtool. Ovo ti sve navodim zbog toga što pretpostavljam da si već kupio S-video kabl i da ti se baš ne daje ponovo novac za činč. Javi šta si uradio.
Bolton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 15:22   #10
Bolton
Član

Član od: 16.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 117 puta na 89 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Bolton
Post Re: problem

Citat:
Spawn BG kaže:
Javlja se problem sa prikazom prevoda sa nekim plejerima, ja sam ga resio sa CRYSTAL-om.
Meni se dešava da ne mogu prevod da postavim ispod područja na kome se prikazuje film, na dno ekrana (na crnu liniju). Koristim mv2 i BS plejer i to samo kada uključim opciju "Overlay mixer" prevod se prikazuje na TV-u. Da li se i tebi isto dešavalo?
Bolton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 16:12   #11
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Citat:
Bolton kaže:
Meni se dešava da ne mogu prevod da postavim ispod područja na kome se prikazuje film, na dno ekrana (na crnu liniju). Koristim mv2 i BS plejer i to samo kada uključim opciju "Overlay mixer" prevod se prikazuje na TV-u. Da li se i tebi isto dešavalo?
Sa MPC kad minimizujem sliku na monitoru, na TV se izgubi prevod, slične gluposti su bile i sa BS, CRYSTAL radi bez problema. Film ide na TV, prevod je ispod slike (opcija outscreen za prevod) a na monitoru ga minimizujem i radim nešto drugo.
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 16:40   #12
dbaja
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka

Citat:
karlito brigante kaže:
Video zapisi sa digitalnog (Canon A85) nece da se prikazu ni u jednom programu na kompu(Windows media player,MV2Player,Winamp,...)ma nema sanse..Sta bi to moglo da bude?
Unapred hvala
Najčešće je problem u tome da nemaš instaliran codec koji je potreban za taj format (možda MJPEG, nisam siguran), ali proveri na CD-u koji si dobio uz fotoaparat.
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 16:48   #13
dbaja
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka

Citat:
Bolton kaže:
Ako si uključio Theatre mod onda i treba da ti slika na TV-u funkcioniše preko overlay mixera. BS sam ranije koristio ali nikad nisam bio preterano zadovoljan njim jer je mnogo puta pucao u toku rada. MV2 često ljudi čačkaju i pokarabase rad programa. Ako čačkašopcije za rad sa filterima, može se desiti da ne rade titlovi kako treba.
Često i nepravilna instalacija / pogrešno podešavanje FFDShow-a mogu izazvati probleme. Ja ga obično nigde ne instaliram jer svuda stavljam DivxG400 filter za prikaz subtitlova i to uvek radi bez greške.
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 20:19   #14
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
Bolton kaže:
To je normalno ponašanje za BSPlayer. On ne može da prikaže titl preko Overlaya ako nije postavljen preko slike, već u crno polje ispod slike.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2006, 21:36   #15
Teva
Starosedelac

Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka

Citat:
VojaM kaže:
To je normalno ponašanje za BSPlayer. On ne može da prikaže titl preko Overlaya ako nije postavljen preko slike, već u crno polje ispod slike.
Moze!
Koji BSPlayer imas?
Ja imam BSPlayer Pro 2...

Poslednja ispravka: VojaM (22.7.2006 u 19:59)
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Zanimljiv problem Paljenja risiko Kvarovi 7 12.2.2007 1:46
Veliki problem sa RAM memorijom leka Kvarovi 10 27.7.2006 10:17
problem sa ramom i klokom procesora mad_skillz Kvarovi 1 18.7.2006 10:50
U cemu je problem??? (boot racunara...) Dovla84 Kvarovi 10 31.3.2006 12:14
Problem sa XP-om vladale Operativni sistemi 10 21.1.2006 22:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:27.