Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.9.2010, 18:00   #1
cakihisar
Član

Član od: 15.2.2009.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Puca mi net non-stop! :(

Desava se da mi non stop puca net...Diskonekt pa conect u sekundi,smeta mi, ne mogu da igram nista na netu a i kad skidam nesto prekine se download! Imam ruter hawei Hg 520s,povezan sa kompom preko mrezne karte.
Da li neko ima slican problem i zasto se ovo desava? Pomenucu da mi je hard pun bad sektora i cesto ispusta neke zvuke prilikom cega se restartutje.Da li je zbog toga? Pomozite///
cakihisar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2010, 18:03   #2
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
Određen forumom Re: Puca mi net non stop! :(

Može svašta da bude, najbolje nosi na servis da provere napajanje i ostalo
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
cakihisar (26.9.2010)
Stara 26.9.2010, 18:06   #3
cakihisar
Član

O tome se i radi sto neznam o cemu je rec...ne bi teo da kupim novi hard pa da me opet zeza,bas bi prso tad! Menjao sam i mrezni kabli i isto radi...
Stara 26.9.2010, 19:12   #4
Veljko the King
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 72 puta na 46 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Veljko the King Slanje poruke preko Skypea korisniku Veljko the King

Zovi telekom, pa ako nije do linije da dodju da ti zamene router.
Veljko the King je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2010, 19:28   #5
mozdani
Član

Član od: 7.2.2007.
Zahvalnice: 13

Mom ortaku je tako net pucao(kablovski) svakih 10-15 min, onda ode na repair connection i proradi, odneo u servis i na kraju se ispostavilo da mu ploca nije bila ok i da je ona uzrokovala pucanje, a kod mene isto se dogadjalo pucanje, a uzrok je bio kabal od uticnice do moje sobe, kada sam ga zamenio sve je bilo ok, najbolje da okrenesh podrshku i da reshish pitanje da li je do njih, potom lepo u servis i to je to
mozdani je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2010, 19:56   #6
gamer82
Član

Član od: 10.5.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 13 poruka

Citat:
cakihisar kaže: Pregled poruke
Desava se da mi non stop puca net...Diskonekt pa conect u sekundi,smeta mi, ne mogu da igram nista na netu a i kad skidam nesto prekine se download! Imam ruter hawei Hg 520s,povezan sa kompom preko mrezne karte.
Da li neko ima slican problem i zasto se ovo desava? Pomenucu da mi je hard pun bad sektora i cesto ispusta neke zvuke prilikom cega se restartutje.Da li je zbog toga? Pomozite///
Definisi to pucanje,dali je ucestalo cisto od sebe ili recimo kad neko zove telefonom.Desava se da veza puca kad se koristi telefon,barem se meni to desava na ADSL-u,razlog ne znam,cisto sumnjam na spliter jer je modem prakticno nov,dolazi do neke koalizije signala ali samo ako se koristi telefon koji je prikljucen bas na spliter.Proveri kablove da negde nisu osteceni pogotovo onaj od splitera do modema ili najbolje da da odes na run i ukucas ping pa razmak pa ip adresu svog modema i vidis dali se prenose "paketi",nesme biti na nula,to znaci da ima interneta ali se gubi iz drugih razloga odnosno puca.Hard disk ne bi trebalo da ima velike veze osim ako ti je podrzan drajver za modem pa ga ti bad sektori mozda neprepoznaju,najbolje nazovi tehnicku podrsku pa ga iscedi...
gamer82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2010, 23:24   #7
bobanf
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 28 puta na 27 poruka

Isti problem sam resio postavljanjem splitera na obe uticnice u stanu, promenom uticnica prethodno, /bile se stare tropolne, a stavio sam one na zabice/ i podesavanjem mrezne karte uz pomoc operatera telekoma /diktira ti proceduru/.
Od tada srecno pevusim dok sam na net-u.......
PS proveri kablove i konektore /zabice/
bobanf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 18:03   #8
cakihisar
Član

Citat:
gamer82 kaže: Pregled poruke
Definisi to pucanje,dali je ucestalo cisto od sebe ili recimo kad neko zove telefonom.Desava se da veza puca kad se koristi telefon,barem se meni to desava na ADSL-u,razlog ne znam,cisto sumnjam na spliter jer je modem prakticno nov,dolazi do neke koalizije signala ali samo ako se koristi telefon koji je prikljucen bas na spliter.Proveri kablove da negde nisu osteceni pogotovo onaj od splitera do modema ili najbolje da da odes na run i ukucas ping pa razmak pa ip adresu svog modema i vidis dali se prenose "paketi",nesme biti na nula,to znaci da ima interneta ali se gubi iz drugih razloga odnosno puca.Hard disk ne bi trebalo da ima velike veze osim ako ti je podrzan drajver za modem pa ga ti bad sektori mozda neprepoznaju,najbolje nazovi tehnicku podrsku pa ga iscedi...
Da je do kablova ili do dolaznih poziva pucao bi net i mojoj sestri sa kojom delim net,zamenio sam hard disk,kupio nov ali nazalost isto se desava,manje ali desava se.Kad surfujem po netu toga nema,ali kad otvaram slike,klipove,igram CS puca.
Stara 27.10.2010, 13:01   #9
dejan10
Član

Član od: 8.2.2009.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

Citat:
cakihisar kaže: Pregled poruke
Da je do kablova ili do dolaznih poziva pucao bi net i mojoj sestri sa kojom delim net,zamenio sam hard disk,kupio nov ali nazalost isto se desava,manje ali desava se.Kad surfujem po netu toga nema,ali kad otvaram slike,klipove,igram CS puca.
i kod mene se slično dešava s tim da je to počelo zajedno sa virusima koje sam zapatio pa si prvo trebao to da vidiš da li ih ima pa onda reinst win a ne da odma kupuješ HD...
dejan10 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 14:55   #10
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Vrlo vjerovatno ruter ne valja. Ja imam užasni TP Link koga svi ovde hvale. Nije radio kako valja ni na ADSLu ni na kablovskom.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2010, 15:16   #11
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

Hard ti svakako treba tako da investicija u njega nece biti promasena. Imas za sada odlicni/brzi Samsung F3 500gb za tek nesto preko 4000din.

Drugo, instaliraj Malwarebytes AntiMalware na tu masinu, uradi update pa Full Scan.. mozda imas neko trojanca.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2010, 20:18   #12
Wolf2506
Novi član

Član od: 30.9.2010.
Zahvalnice: 1
Određen forumom Re: Puca mi net non-stop! :(

Ja imam isti problem sa pucanjem, internet router Hawai ADSL telecom Srbija, internet konekcija mi puca uvek kada neko nazove na fixni telefon. Znam da kompjutera nije sigurno jer sam imao 5god Dial up i 3 god SBB i sada mi puca na ADSL-u
Wolf2506 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.10.2010, 15:02   #13
cakihisar
Član

bas sam smoren,upravo sam zamenio lan kabli i opet isto,nemam virusa,menjao sam i slotove za lan kartu,menjao ram memoriju...definitivno mislim da mi maticna ploca pravi *****e.A posto nemam vise zivaca za sve to,mislim da cu da polomim komp.
Ako je ruter u pitanju zasto mojoj sestri ne puca tako,na istom smo ruteru?
Stara 2.11.2010, 14:06   #14
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

Zato sto ima ispravan hard disk.
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Puca veza u Google Earth markus Kvarovi 7 29.5.2010 17:13
Pomoć oko stop greške Vlada2303 Kvarovi 7 21.12.2008 21:23
Grrrr - Oblivion puca posle 5 minuta na Palit HD4870 Dual 1GB krchak Grafika 19 10.12.2008 13:14
UT2004 puca posle nekog vremena (usko grlo: grafička?) urke Grafika 6 9.7.2008 11:15

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:34.