![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Da li samo u mom broju nema ćiriličnih fontova?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sk addict
Član od: 16.10.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]()
Ne, nije ti zapao "falican" primerak, svi su takvi. Vise sati mukotrpnog rada, hektolitri lose kafe i gremlini u racunarima koji su "proradili" dva sata pre roka za stampariju ucinili su svoje... A i moramo nekako da proverimo da li pazljivo citate
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 26.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Jos nisam ni poceo cestito da citam novi broj, kad - nema YU slova (doduse, da ne gresim dusu, ima sh, ali nema cj, ch, dj...), i to na bar tri strane 21-23. Ne znam da li se jos negde dogodilo isto (posto svoj broj SK citam jaaako duugo, trenutno obnavljam gradivo iz jubilarnog broj 10/2004...).
Pa sta imate da kazete na to, draga nasa redakcijo? Evo kako je to delovalo na mene - odlicno je kao self-stress test: Sinoc sam se nanervirao zesce posle dva pasusa, ali je jutros bilo bolje. Ili se navikavam ili je san ucinio svoje za zivce. Pa ako ste 'teli da nam vratite sto vas nerviramo ovde na Forumu, uspeli ste,bar kod mene. Ajd uzdravlje, i budite pazljiviji malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
![]() U pitanju je nepečovana verzija programa za prelom (mašina skoro preinstalirana od nule). Da budem precizniji, moja krivica. Setili smo se, pronašli grešku, mislili smo da smo sve popravili, ali očigledno se nešto provuklo. Štos je u tome što font koji koristimo za osnovni tekst nije sasvim po najnovijim specifikacijama pa moramo da "prevarimo" programe. Postoje dve stvari koje se u tom cilju upisuju u registry, a ja sam zaboravio jednu od njih. (Druga stvar se odnosi na font za naslove, što bi se, očigledno, mnogo lakše primetilo) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mythbuster
|
![]()
Ja otkad znam za SK, ne sećam se da je ikada bilo ćiriličnih fontova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Da, i ja se tako secam, a ako ikada bude toga verovatno cu prestati kupovati SK. Po mojem misljenju tamo gde se radi o racunarima, cirilica nema sta da trazi. A kada se napise nesto tipa windows na cirilici dodje mi da pucam u koleno autora...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Da li ste primetili da u tekstu vezanom za procesore sa dva jezgra i u onom posle njega, za onu mobility graficku, na mestima gde treba da budu slova Č i Ć stoji PRAZNO ???
Ne znam zasto, ali to mi je mnogo zasmetalo. Stoga me zanima da li iko kontrolise casopis pre stampanja i kako se to cini? Nemoguce da ste ucinili toliki previd. Kada bi recimo slali on-line verziju svima koji su napisali neki tekst da provere svoje, takvih gresaka ne bi bilo. Ukratko, kako se vrsi provera teksta pre stampanja? Poslednja ispravka: oluja (5.12.2005 u 12:37) Razlog: preseljena, tema vec postoji sve sa odgovorom |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Hm, nema veze za slova, ja i onako samo gledam slike:Z
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.397
Zahvaljeno 1.942 puta na 1.421 poruka
|
![]()
sve to malo smeta, ali ljudski je gresiti... dakle, zakljucak je da su novinari i urednici SK ipak ljudi (koliko god to neverovatno zvucalo
![]() btw, osim te male neprijatnosti, sasvim solidan broj, nedostaje samo neki dzepni kalendar za 2006. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
Ja bih te molio da pre potvaranja nove teme malko pogledaš šta već ima. Možeš da koristiš i ono "Slične teme" u dnu svake stranice sa temama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
![]() Svrni jednom u SK da vidiš kako to izgleda. (Uglavnom) ne jedemo živu decu (sem kad smo baš mnogo gladni) ![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
@VojaM Naravno gospodine Ad Ministratore, izvinjavam se gospodine Ad Ministratore. ZAISTA sam pogledao da li ima takva tema (bio sam siguran da je neko pre mene to primetio i postavio) i ne znam kako mi je promaklo.
Ipak, niste mi odgovorili, da li se i kako vrsi postupak provere ispisanog teksta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
Ili me pozovi na kaficu u obližnjem kafančetu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.397
Zahvaljeno 1.942 puta na 1.421 poruka
|
![]() Citat:
![]() 2. ah, pa naravno... "marketing makes the world go round", zar ne? Pa, nista, zapnite malo, pa nas obradujte u januarskom broju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]() Citat:
"privredu zasnivamo na udruživanju, a nismo u stanju da..." odštampano je "privredu zasnivamo na uduživanju, a nismo u stanju da..." U to vreme je to bila prilično gadna greška, pogotovu zato što niko nije verovao da je greška. Uzgred, u toj grešci je bilo mnogo više istine nego u tekstu bez greške, kako se posle pokazalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Za kaznu, uz sledeci, novogodisnji broj, da ubacite i CD sa programima i igrama (free,share,demo) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ad Ministrator
|
![]() Citat:
![]() |