![]() |
![]() |
|
Cvet kompjutera Vicevi, slike, sajtovi i ostale „zezalice”... (POSTOVI SE NE BROJE!) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 24 puta na 21 poruka
|
![]()
Neki fazoni tehnicke podrske, skinuto negde sa neta:
--- Customer: I'm having a problem installing your software. I've got a fairly old computer, and when I type INSTALL, all it says is 'Bad command' Tech Support: Ok, check the directory of the A: drive. Go to A:\ and type dir Customer: here is a list of file names including INSTALL.EXE Tech Support: All right, the correct file is there. Type INSTALL again Customer: Ok. (pause) it still says 'Bad command' Tech Support: Humm. The file is there in the correct place. It can't help but do something. Are you sure you're typing I-N-S-T-A-L-L and hitting the Enter key? Customer: Yes, let me try it again. (pause) Nope, still 'Bad command' Tech Support: (now really confused) Are you sure you're typing I-N-S-T-A-L-L and hitting the key that says Enter? Customer: Well, yeah. Although my 'N' key is stuck, so I'm using the 'M' key. Does that matter? --- Customer: I'm having trouble installing Microsoft Word Tech Support: Tell me what you've done Customer: I typed 'A:SETUP' Tech Support: Ma'am, remove the disk and tell me what it says on the disk Customer: It says '[PC manufacturer] Restore and Recovery disk' Tech Support: you should insert the MS Word setup disk Customer: Which disk is that? Tech Support: Did you buy MS word? Customer: Nope... --- Customer: I need help unpacking my new PC Tech Support: What exactly is the problem? Customer: I can't open the box. I don't even know where to start. Tech Support: Well, I'd remove the tape holding the box closed and go from there. Customer: Uhhhh...ok, thanks. --- Tech Support: I need you to right-click on the Open Desktop. Customer: Ok. Tech Support: Did you get a pop-up menu? Customer: No. Tech Support: Ok. Right-click again. Do you see a pop-up menu? Customer: Not at all. Tech Support: Ok, sir. Can you tell me what you have done up until this point? Customer: Sure, you told me to write 'click' and I wrote down 'click' Tech Support: Ok, did you type 'click' with the keyboard? Customer: Yes. Oh man! I've done something stupid, huh? --- Customer: I get an 'Access Denied' message every time I log in. Tech Support: Ok. Please, make sure you have typed your username and password correctly. Customer: Yeah, they are correct. Tech Support: Ok. Type them again. (pause) What did you get? Customer: 'Access Denied' again. Tech Support: OK, let's try once more, but now use lower case letters. Customer: But, I only have capital letters on my keyboard. --- Customer: I'm having problem closing this dialog box here on my screen. Tech Support: Ok, in the upper left hand side of the screen, can you see the 'OK' button displayed? Customer: Damn! How can you see my screen from there? --- |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Pročitah razne gluposti sa podrške, ali ovi primeri su novina za mene...
Poslednji je najbolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
e ovo je bas super...al' dobro pogresi covek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Hmmmm, zašto se ovde pominje samo Microsoft softver?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Hahaha....
![]() Ovaj zadnji je mnogo mocan ali i ostali su zakon! ![]() Covece koliko moze biti tezak i naporan posao ovih iz tehnicke podrske, pogotovo sto je ovo stvarno moguce! Alal im vera! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Ja sam neko vreme radio kao teh. podrska u jednom internet provajderu, nije bitno u kom, i jedan od boljih fazona je bio kada sam pola sata ubedjivao jednu zenu da vise nije na internetu.
Kaze zena da se diskonektovala, iscupala tel. kabli iz modema da bi mogla da me nazove, a i dalje surfuje internetom, i sta god ja rekao, nikako da je ubedim da vise nije konektovana, nekako je posle pola sata ubedjivanja poverovala da se radi o internet keshu na njenom kompu, te stranice koje offline otvarala, sta drugo. A jos bolje je bilo ubedjivanje sa jednim prepotentnim tipom koji nikad ne gresi da proveri da li nije otkucao zarez umesto tacke u adresi pop i smtp servera, posle nekog vremena prepucavanja da on ipak proveri, a on nece pa nece da proveri sta je otkucao, poceo onako nadmeno da mi cita slovo po slovo... mail zarez ***** zarez net.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Jako zabavno za citanje, ali mislim da je jako frustrirajuce raditi takav posao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Pa znas kako, kad radis kao tehnicka podrska za na primer internet provajder, gde sam ja radio, i ima nekih problema koji nisu do tebe, nego do drugih ljudi u provajderu, a korisnici zovu i psuju tebe, a ti nista ne mozes da promenis jer cekas da serviseri, programeri i ostali otklone kvar, nije bas zabavno trpeti psovanje i tako to i ostati ljubazan prema korisnicima. Zna zesce da iznervira, a moras da ostanes ljubazan i kulturan, ponekad i da lezes kako problem nije do provajdera nego ko zna cega, kako ti glavesine narede da radis. Sta reci vise, drago mi je sto ne radim vise tamo, mirnija glava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]() Citat:
|