Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.2.2010, 3:03   #1
xel1987
Novi član

Član od: 4.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Wireless router na ADSL router?

Pozdrav,

Naime kupio sam ASUS RT-G32 wireless router i imam telekomov ADSL i Huawei 510, ja sam coveku u prodavnici objasnio sta mi treba i on mi je dao ovo i rekao da spojim WAN iz Asusa i Lan sa Huaweia i da bi to trebalo da radi medjutim ne radi... Ne radi mi ni LAN ni Wireless. Jel zna neko u cemu je problem? Hvala
xel1987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2010, 11:46   #2
MG-RAY
Starosedelac

Član od: 15.2.2006.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Wireless router na ADSL router?

Citat:
xel1987 kaže: Pregled poruke
Pozdrav,

Naime kupio sam ASUS RT-G32 wireless router i imam telekomov ADSL i Huawei 510, ja sam coveku u prodavnici objasnio sta mi treba i on mi je dao ovo i rekao da spojim WAN iz Asusa i Lan sa Huaweia i da bi to trebalo da radi medjutim ne radi... Ne radi mi ni LAN ni Wireless. Jel zna neko u cemu je problem? Hvala
Onaj koji ti je to prodao je tvoj problem... Nemoj da spajas na WAN vec na slobodan LAN port...

Posle toga se pobrini za DHCP podesavanja na oba rutera...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2010, 11:59   #3
MisterNo
Novi član

Član od: 14.2.2007.
Zahvalnice: 1

Povezuje se na LAN port. Najlakse ti je da wireless ruteru promenis IP adresu ( npr. 192.168.1.2, posto je telekomovom ruteru IP 192.168.1.1, iskljucis DHCP i stavis zastitu na wireless. to bi trebalo da funkcionise...
MisterNo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2010, 8:40   #4
xel1987
Novi član

A jel mozete jos da objasnite kako se menja IP i to sa DHCP posto ja nikad sa time nisam radio? Hvala

-Edit-

Ok provalio sam za IP a za DHCP ne znam posto kada odem na DHCP tab u settingsima ne moze nista da se menja
Stara 3.3.2010, 15:19   #5
MG-RAY
Starosedelac

Uloguj se na ADSL ruter kao administrator, imas username-password ovde negde na forumu, pretrazi...
Stara 3.3.2010, 21:58   #6
xel1987
Novi član

Hvala na svemu zaista, pronasao sam sve ali elem sada mi wireless router ne da da promenim dato stanje, klikcem na "Apply" ko lud ali nista se ne desava i pokusavao sam da opet udjem posle i ostaju ista podesavanja koja meni ne odgovaraju, koliko cimanja oko ovako jednostavne stvari... Pise mi da je default user i pass admin-admin kao i kod telekoma ali ne znam da li ima neki advance password koji omogucuje ove promene podesavanja kao sto ima i telekomov router...
Stara 4.3.2010, 0:51   #7
xel1987
Novi član

E pa posle dosta sati pokusavanja konacno sam uspeo. Ako nekog zanima problem je bio u Mozili, kada sam pokusao da podesim sve preko Internet Explorera sve je lepo proradilo ali sada opet imam drugi problem Ja hocu da povezem 2 kompa preko LAN-a i jedan na wireless, e sada radi lepo na jednom kompu ali na drugom kaze da ima IP konflikta... Namestio sam wireless router na 192.168.1.2 i iskljucio DHCP...
Stara 5.3.2010, 9:48   #8
MG-RAY
Starosedelac

Nažalost, ja sam imao gotovo isti problem, samo sa drugom opremom (kod mene je JetSpeed IAD + TPLink)... Bilo kakvo isključivanje DHCP-a na jednom od njih - i ništa više ne bi radilo...

U tvom slučaju, tvoj novi WiFi ruter bi trebalo da se ponaša kao AP, ali očigledno dodela adresa negde zeza (osim ako nekim slučajem nisi na nekom od kompova fiksirao IP, proveri to).

Ukoliko ne proradi, uključi DHCP na oba, i stavi im da dodeljuju adrese u dva različita, susedna opsega. Kod mene ta opcija vec dugo i uspešno radi... Znam da nije rešenje, ali, ništa drugo nije uspelo...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Avioni Dr Zoidberg Brbljaonica 3931 17.4.2022 21:11
Counter Strike FAQ, Serveri, Troubleshooting Sale013 Mrežne igre 93 24.4.2020 15:26
Instalacija Retail Snow Leoparda na Asus P5Q-E i slične ploče Mickie Operativni sistemi 60 12.8.2010 10:15
ADSL router problem markobgd Kvarovi 4 10.9.2009 23:53
Wireless ADSL Gateway -> Desktop + Laptop stevan1986 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 2 13.11.2007 19:12

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:46.