![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 4.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Naime kupio sam ASUS RT-G32 wireless router i imam telekomov ADSL i Huawei 510, ja sam coveku u prodavnici objasnio sta mi treba i on mi je dao ovo i rekao da spojim WAN iz Asusa i Lan sa Huaweia i da bi to trebalo da radi medjutim ne radi... Ne radi mi ni LAN ni Wireless. Jel zna neko u cemu je problem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Posle toga se pobrini za DHCP podesavanja na oba rutera... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 14.2.2007.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Povezuje se na LAN port. Najlakse ti je da wireless ruteru promenis IP adresu ( npr. 192.168.1.2, posto je telekomovom ruteru IP 192.168.1.1, iskljucis DHCP i stavis zastitu na wireless. to bi trebalo da funkcionise...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
A jel mozete jos da objasnite kako se menja IP i to sa DHCP posto ja nikad sa time nisam radio? Hvala
-Edit- Ok provalio sam za IP a za DHCP ne znam posto kada odem na DHCP tab u settingsima ne moze nista da se menja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Uloguj se na ADSL ruter kao administrator, imas username-password ovde negde na forumu, pretrazi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Hvala na svemu zaista, pronasao sam sve ali elem sada mi wireless router ne da da promenim dato stanje, klikcem na "Apply" ko lud ali nista se ne desava i pokusavao sam da opet udjem posle i ostaju ista podesavanja koja meni ne odgovaraju, koliko cimanja oko ovako jednostavne stvari... Pise mi da je default user i pass admin-admin kao i kod telekoma ali ne znam da li ima neki advance password koji omogucuje ove promene podesavanja kao sto ima i telekomov router...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
E pa posle dosta sati pokusavanja konacno sam uspeo. Ako nekog zanima problem je bio u Mozili, kada sam pokusao da podesim sve preko Internet Explorera sve je lepo proradilo ali sada opet imam drugi problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Nažalost, ja sam imao gotovo isti problem, samo sa drugom opremom (kod mene je JetSpeed IAD + TPLink)... Bilo kakvo isključivanje DHCP-a na jednom od njih - i ništa više ne bi radilo...
U tvom slučaju, tvoj novi WiFi ruter bi trebalo da se ponaša kao AP, ali očigledno dodela adresa negde zeza (osim ako nekim slučajem nisi na nekom od kompova fiksirao IP, proveri to). Ukoliko ne proradi, uključi DHCP na oba, i stavi im da dodeljuju adrese u dva različita, susedna opsega. Kod mene ta opcija vec dugo i uspešno radi... Znam da nije rešenje, ali, ništa drugo nije uspelo... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
Counter Strike FAQ, Serveri, Troubleshooting | Sale013 | Mrežne igre | 93 | 24.4.2020 15:26 |
Instalacija Retail Snow Leoparda na Asus P5Q-E i slične ploče | Mickie | Operativni sistemi | 60 | 12.8.2010 10:15 |
ADSL router problem | markobgd | Kvarovi | 4 | 10.9.2009 23:53 |
Wireless ADSL Gateway -> Desktop + Laptop | stevan1986 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 13.11.2007 19:12 |