![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 29.10.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dali neko zna dali može Garmin na Samsung GT-S 5230 ili neka druga navigacija , trenutno na njemu postoji google maps.
![]() Koji je njemu operativni sistem , firmware ili kako se to vec zove kod mob.tel. . Dali je moguc MSM na njemu ? Poslednja ispravka: Vanj@ (29.10.2009 u 11:55) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
![]()
Nazalost ne.
Nema Os nego samsungov fabricki sistem.Jedino sto mozes da instaliras na njega su Java aplikacije medju kojima sigurno ima i neka za msn. Mape koji su istalirane iste kao na kompu,znaci skidaju se sa neta tako da pazi na troskove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Pošto nema GPSa, preostaje ti da instaliraš mape, a vjeruj mi, nisu ni one bespotrebne
![]() http://www.serbiamap.net/java.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
NjegovaWisost hvala.
Ako već imam google map java aplikaciju dali mogu da ubacim mape skinute pomoću kompa. i pomoću istog ubacim ih u telefon . I kratko upustvo , ako moze naravno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Moze kratko upustvo kako da instaliram SrbijaMape na moj Samsung ?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
NA sajtu imaš uputstvo... Skineš ovu java aplikaciju, pa onda na njemu potražiš mape koje baciš u neki folder u memoriju - i onda u opcijama aplikacije samo nađeš put do tih mapa i to je to... Pogledaću ima li gdje detaljnije uputstvo napisano, pa ti javljam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 19.7.2010.
|
![]()
Ako mogu jos nesto da vas zamolim... Imam Bluetoot Gps uredjaj i ovaj telefon... Dali postoji neka aplikacija, preko mogu da povezem to dvoje... Imao sam Nokiu N73, i preko nje mi je uspijevalo preko TomTom-a. Ali nokia ima Simbian operativni sistem, a S5230 ne... Pa ako zna neko za neku aplikaciju neka mi napise ovdje... Hvala unaprijed... pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 7.8.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 42 puta na 42 poruka
|
![]()
Nazalost nije moguce namestiti GPS na "dumb" telefonima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
vidim da je neko pominjao aplikaciju za msn ja imam isti fon i kroistim za msn java program kanka msn.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
ima problem sa ovim telom nemogu da dobijem mts-ove parametre za gps i mms
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]()
A jesi li probao da pozoveš korisničku službu mts-a? Trebalo bi da mogu da ti pošalju ta podešavanja, a sve što ti treba da uradiš jeste da ih snimiš na tel i da ih instaliraš.
Meni su ta podešavanja stigla automatski čim sam ubacio svoju (staru) mts sim karticu u (novi) s5230 i uključio telefon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Ovaj telefon imamo i žena i ja i radi (rade) za sve pare, pa ako je/su dumb
![]() Samo da dodam, mislim da je iluzorno koristiti navigaciju preko fona - GPRS će vas zaklati (zamislite put od 5 sati, i 5 sati skidanja podataka preko GPRS-a ![]() Savet: kupite "obični" navigacioni uređaj za 150-200 evra, i koristite ga nadalje i ubuduće za džabe. Nemojte se mlatiti s ovim. P.S: Ako navigaciju koristite jako retko, onda je možda i OK ići preko nekog smartphonea, mada treba imati u vidu da to opet "nije to". S druge strane, ja navigaciju koristim vrlo često, i da sam išao preko GPRS-a, do sada bukvalno ne bih imao leba da jedem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 7.8.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 42 puta na 42 poruka
|
![]()
Za navigaciju nije potreban GPRS.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Ček, ček, treba mi pojašnjenje,...
Neki smartphonovi skidaju nešto preko GPRS-a. Neki ne - pretpostavljam da ti koji ništa ne skidaju u sebi poseduju odgovarajući hardver koji ih pretvara u de facto standardne navigacione uređaje (ala Garmin),i to je onda "full" ![]() Ispravite me ako grešim, možda lupam, nikad nisam imao full smartphone pa da znam, koristim običnu ("kolsku") navigaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Većina savremenih smartphone-ova ima agps (asisted gps) koji dok se pali gps transiver koristi malo net preko 3g-a, gprs-a, kako bi otkrio na osnovu basznih stanica gde se nalaziš i ubrzao lociranje. To, naravno, može da se isključi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Borowatz na korisnoj poruci: | ||
shrafko (6.8.2010) |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Aha, hvala Borowatz.
Msm, znam da se bazne stanice koriste za korekciju GPS signala, usled desinhronizacije satelitskog časovnika sa "zemaljskim časovnicima" (eto i dokaza jednog dela Ajnštajnove teorije relativiteta ![]() Međutim, zanima me kako to da "klasična" GPS navigacija ne mora da se "kači" na net, dok SmartPhone mora (ili ipak ne mora nego samo ubrzava proces pozicioniranja). Da nije razlog u činjenici da se uz svaku kupljenu "klasičnu" navigaciju faktički automatski dobija i licenca za "povezivanje na signale" (u stvari, signali baznih stanica se prosleđuju u tzv. Kontrolni centar - jednim rukovodi RGZ, drugim valjda Garmin, trećim (možda) Univerzitet iz Novog Sada na teritoriji Srbije) koje emituju bazne stanice, dok mobajl-fonovi tu licencu nemaju? Ili smartphonovi nemaju adekvatan hardver, ili je nešto treće po sredi? Ili hoćeš reći da smartphone u stvari BRŽE može odraditi prostorno pozicioniranje u odnosu na non-agps uređaje? ("kolsku" navigaciju?). "Traženje satelita" po lošem vremenu je noćna mora, nekad treba par minuta pa i više. Poslednja ispravka: shrafko (6.8.2010 u 1:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]()
Imas na mts-ovom sajtu manuelna i automatska podesavanja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Tako je. Bazne stanice se koriste za grubo (ili precizno, zavisi od sreće) lociranje, a GPS za precizno, sa greškom svega do nekoliko metara. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
Instalacija Retail Snow Leoparda na Asus P5Q-E i slične ploče | Mickie | Operativni sistemi | 60 | 12.8.2010 10:15 |
Loewe ST 22 - da li može da se priključi na komp? | sasabe | Foto i audio/video | 7 | 29.5.2009 21:49 |
Samsung SH-223 F, iskustva i utisci | Night Shade | Nosači podataka | 3 | 18.5.2009 8:58 |