Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.10.2009, 14:00   #1
glukamin
Novi član

Član od: 30.9.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Exclamation HG510 blokira prilikom skidanja torrenta

Imam HG510 i pustim preko Bitcometa da skida torrent i on tako radi pola sata ili sat i zakuca, jedini nacin da to sredim jeste rucno resetovanje modema. Ja delim adsl sa komsijom pa modem nije kod mene a moram da cekam dok on dodje, ponekad , nije to frka ali vec mi ide na zivce sto ne uspevam da podesim ili sredim sta vec da ja od mene preko kompa resetujem modem kad mu se to desi jer tad nacisto zakuca, zablokira i kao imam mu pristup kad se ulogujem na njega ali nema leba da ga ja resetujem.
glukamin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2009, 22:17   #2
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: HG510 blokira prilikom skidanja torrenta

Citat:
glukamin kaže: Pregled poruke
Imam HG510 i pustim preko Bitcometa da skida torrent i on tako radi pola sata ili sat i zakuca, jedini nacin da to sredim jeste rucno resetovanje modema. Ja delim adsl sa komsijom pa modem nije kod mene a moram da cekam dok on dodje, ponekad , nije to frka ali vec mi ide na zivce sto ne uspevam da podesim ili sredim sta vec da ja od mene preko kompa resetujem modem kad mu se to desi jer tad nacisto zakuca, zablokira i kao imam mu pristup kad se ulogujem na njega ali nema leba da ga ja resetujem.
Pa, može biti neispravan primerak, ali u takvim slučajevima najčešće je problem u nepodešenom port forwardingu i neograničenom broju ulaznih (upload) konekcija u programu za torrent.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2009, 22:42   #3
paulvandyk68
Banned

Član od: 21.9.2007.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 353 puta na 278 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku paulvandyk68

Bice da ti je neki virus uleteo ili trojanac koji te blokira.
Proveri ti to.
paulvandyk68 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2009, 22:44   #4
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Probaj da mu daš jedan firmware upgrade, možda pomogne.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2009, 22:52   #5
paulvandyk68
Banned

Član od: 21.9.2007.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 353 puta na 278 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku paulvandyk68

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Probaj da mu daš jedan firmware upgrade, možda pomogne.
Sumnjam, slican sam problem imao doduse na ruteru tp link td8811 i ispostavilo se da su se silni virusi i trojanci umesali. Ni otkljucavanje portova nije pomoglo pa cak ni neutalna zona NAT.
paulvandyk68 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2009, 1:26   #6
glukamin
Novi član

Član od: 30.9.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
VojaM kaže: Pregled poruke
Pa, može biti neispravan primerak, ali u takvim slučajevima najčešće je problem u nepodešenom port forwardingu i neograničenom broju ulaznih (upload) konekcija u programu za torrent.

Nemam trojanaca niti virusa, niti je problem u losem torrentu to je kod svakog torrenta sa kojim skidam, nije u pitanju port forwarding jer je lepo podesen, ali kad smo kod broja uploada mislim da je tu problem pa i mogo malo detaljnije da mi pomognes. Reci mi kako i sta da nemestim.
glukamin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2009, 17:47   #7
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Ne znam konkretno za BitComet, svaki program ima to drukčije rešeno. Obično se savetuje da se u globalnim podešavanjima za DL brzinu ne stavlja više od 6 MB/s. Ako to drastično uspori DL, onda se savetuje da se ta brzina digne na brzinu UL-a ADSL paketa (recimo, ako je paket 1024/128, UL brzina je 128:8=16 MB/s), a posle svakom fajlu koji se skida individualno ograniči brzina na 4-5 MB/s.

Međutim, neki torent programi su bolje prilagođeni ADSL-u tako da u podešavanjima traže jedino tip konekcije (treba izabrati ADSL) i UL brzinu, a ostale parametre mogu da postave automatski. Primer za to je najnovija verzija uTorrenta (za razliku od starijih verzija tog programa koje su pravile velike probleme sa ADSL-om). Dakle, može se probati sa nekim takvim programom.

Uzrok "gušenja" rutera može biti to što se ruter zaguši od previše istovremeno otvorenih konekcija. U tom slučaju može se probati u torent programu smanjivanje parametra "Number of half-open connections", naravno, ako postoji. Ponavljam, ne znam BitComet pa ne mogu reći ništa o tome kakva su mu podešavanja.

Na kraju svega, ako ništa ne pomogne, valjalo bi promeniti ruter, ako uspeš da smisliš neki dovoljno ubedljiv razlog (ako kažeš "ne rade mi torenti", gotovo sigurno će te otkačiti).

Poslednja ispravka: VojaM (12.10.2009 u 18:21)
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.11.2009, 14:47   #8
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
paulvandyk68 kaže: Pregled poruke
Sumnjam, slican sam problem imao doduse na ruteru tp link td8811 i ispostavilo se da su se silni virusi i trojanci umesali. Ni otkljucavanje portova nije pomoglo pa cak ni neutalna zona NAT.
Meni se to isto desava sa TP-linkom ali racunar mi je cist. Razlika je u tome sto koristim uTorent.
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Računar blokira prilikom igranja igrica i ponekad na netu Porsche Kvarovi 18 14.12.2007 16:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:44.