![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Resih da povezem moj nedavno kupljeni laptop (ACER 5536) sa tv-om preko hdmi kabla. Ubodem kabl, pustim tv, izaberem odgovarajuci ulaz na tv-u (HDMI 2) i slika desktopa se odmah pojavila na tv-u. Onda mi pade na pamet da iskljucim ekran laptopu da ne rade oba za dzabe i otvorim display properties - tab settings misleci da sigurno tu moze nesto da se uradi.Posto nisam imao predstavu sta bi trebalo da uradim ja odaberem monitor broj 2 i cekiram Extend my windows desktop on this monitor , tek da vidim sta ce se desiti. Na Tv-u se pojavio deo desktopa ali uvecan(valjda posto je rezolucija 640x480). Potom sam iskljucio ovu opciju i izgubio sliku na tv-u. Ne secam se da li sam menjao nesto oko rezolucije tada. Posle sam menjao rezolucije i monitora 1 i 2 u tabu settings ali nista, stalno crno na tv-u i pise nema signala. E sad ima li neko predstavu sta sam ja tu zeznuo? Da mozda nije crkao kabl iz nekog razloga(ako je to uopste moguce), tako mi deluje, ne znam kako da proverim? U pitanju je neki obicni kineski od 3 m. Da nije mozda izlaz na kartici crkao? Mozda neka rezolucija treba da se podesi? Hvala na pomoci. Poslednja ispravka: milanp (6.10.2009 u 1:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka
|
![]()
Najverovatnije rezolucija ili osvezavanje koje ne podrzava TV.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Osvezavanje je 60Hz i to je jedino nema drugih ponudjenih. Menjao sam sve ponudjene rezolucije i nista. Mislim da mi je na pocetku bila 1360x768 ili 1366x768(maximalna), ali sad ne radi ni jedna. Jos neki predlozi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Problem ipak resen instalacijom ATI Catalyst control centra gde ima vise opcija za podesavanje, ukljucivanje iskljucivanje ekrana, rezolucija i slicno. Nakon malo podesavanja sve je proradilo.Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 11.11.2009.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Zdravo svima!
Imam slican problem, pa da ne otvaram novu temu. Do juce je povezivanje laptopa i monitora radilo kako treba. Juce sam otkacio laptop i kasnije kada sam opet hteo da povezem preko hdmi kabla nije htelo. Komp kao da uopste ne vidi monitor. Probao sam i sa opcijom extends, duplicate, ali nista. Sve oko povezivanja je u redu. Kada idem na detect otvori se pored kao novi prozor, ali pise da displey nije pronadjen, a dole u padajucoj listi pise available display output on: pa graficke kartice. Kada onda idem na extends pojavi mi se kao ekran sa rezolucijom 640*480 i opet se nista ne desava. Ali ga ne registruje kao moj monirot, vec nesto bezveze. Da li neko ima ideju u cemu je problem? Hvala svima unapred. Kada kliknem da extends odmah pojavi se ustvari kao novi display. Dole u padajucoj listi pise Display device on: VGA i ta rezolucija od 640*480 koja ne moze da se menja, ali sam monirot ne detektuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa HDMI | BaltazarEwoksic | Grafika | 3 | 6.10.2009 13:28 |
Kako vratiti zvuk sa HDMI izlaza za TV na zvučnike | dadada | Video/TV softver | 0 | 30.12.2008 2:02 |
Grafička sa HDMI | DragonSlayer | Video/TV softver | 4 | 26.2.2008 2:09 |
treba mi laptop sa serijskim portom | olujnik | ŠDK - Prenosni računari | 1 | 18.2.2006 10:05 |