![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 | |
Član
Član od: 15.6.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Koristim NetBeans 6.5.1 razvojno okruzenje za rad sa Javom. Instalirao sam MySQL 5.1 server.
Na netu sam trazio primere i otprilike sam uz pomoc njih "sklepao sledeci kod": Kod:
package aplikacija1; import java.sql.*; /** * * @author John Doe */ public class Main { /** * @param args the command line arguments */ public static void main(String[] args) { // TODO code application logic here Connection konekcija = null; try{ //String imeDrajvera = "com.mysql.jdbc.Driver"; String imeDrajvera = "sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"; Class.forName(imeDrajvera); System.out.println("com.mysql.jdbc.Driver postoji u sistemu"); String imeServera = "localhost"; String imeBaze = "mojabaza"; String url = "jdbc:mysql://" + imeServera + "/" + imeBaze; String username = "root"; String password = "root"; konekcija = DriverManager.getConnection(url, username, password); //Postavljanje upita Statement izjava = konekcija.createStatement(); ResultSet rset = izjava.executeQuery("SELECT * FROM tabela1"); //Ispisivanje rezultata upita while(rset.next()){ System.out.println(rset.getString(1) + " " + rset.getString(2)); rset.getString(2); } //Oslobadjanje resursa i zatvaranje veze rset.close(); izjava.close(); konekcija.close(); } catch(ClassNotFoundException e){ System.out.println("Ne mogu da nadjem drajver baze!!"); e.printStackTrace(); } catch(SQLException e){ System.out.println("Ne mogu da se povezem sa bazom!!"); e.printStackTrace(); } } Citat:
E sada, kako ja da proverim da li je drajver instaliran, ja ga jos nisam instalirao? Skinuo sam Connector/J drajver sa ove adrese http://dev.mysql.com/get/Downloads/C...ackages/mysql/ Da li sam skinuo pravi drajver ili sam mozda trebao da skinem Connector/ODBC? Na koju lokaciju na HDD-u da instaliram (iskopiram drajver) kada ga skinem? Da li postoji kod (program) napisan u Javi, koji biu mi mogao reci da li i koji mi je drajver za konekciju sa bazom? Svaka pomoc na ovu temu je dobrodosla? Unapred hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
J Connector je ispravan izbor. Skini ga odavde (izaberi verziju 5.0 ako koristiš MySQL 5.0.x ili drugi odgovarajući konektor) i ekstrahovani .jar fajl snimi u jre/lib/ext folder svoje JDK (ili JRE) instalacije. Nakon toga bi trebalo sve da radi kako treba samo što ćeš nakon svakog updatea Java morati da radiš ceo postupak ponovo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
mcdhappy80 (13.8.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problemi sa efiks-om.. | kwar | Grafika | 2 | 23.12.2008 10:51 |
Imam onaj široki problem sa mysql! | igorx | Slobodni softver | 5 | 3.3.2008 19:20 |
[PHP ] Problem sa konektovanjem na MySQL bazu. | nighthawk | Serverske aplikacije i baze podataka | 4 | 29.12.2006 15:15 |
Besplatni domen sa MySQL | Bifrost | Internet tehnologije | 0 | 15.11.2006 21:45 |
MySql problem sa logovanjem na server | Tagwer | Programiranje | 1 | 26.2.2006 14:16 |