![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.4.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
nikako ne mogu da umrezaim dva racunara jednostavno se nalaze sve je uradjeno po propisu..pise connected...fajlovi sarovani ali ipak se ne nalaze...
savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
moraces da das daleko vise detalja od toga
![]() Kako su racunari umrezeni ? svic, ruter, direktno, wireless ? Da li su racunari u workgroup-ama, i kojim ? kako su podesene ip adrese ? (ako ne znas, u command promptu kucaj ipconfig /all i prenesi nam podatke za ip adresu, subnet masku i default gateway) da li mozes da pingujes ip adresu drugog racunara ? ako da, kad kucas direktno u explorer \\imedrugogracunara, da li mu pristupas ? (ovo pitam jer nisam siguran sta mislis pod "ne nalaze se") |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
direktno povezani,workgroup napravljen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
ip adrese ?
rucno postavljene, nadam se ? jer ako nisu, onda ce pokusati da nadje dhcp, nece uspeti i dobices apipa adrese. apipa adrese pocinju sa 169.254 a zatim slede dva nasumicno generisana broja. sa ovim adresama moguca je samo najosnovnija konekcija. neces moci da koristis mnoge stvari ovako. podesi rucno ip adrese i subnet maske a zatim probaj sa jednog racunara iz command prompta da kucas ping <adresa drugog racunara> |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Proveri takodje da ti mozda firewall ne pravi probleme.... Uostalom dok ne kazes malo vise mozemo samo da nagadjamo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Cimbo pročitaj barem početak teme (Umrežavanje desktopa i laptopa (osnove umrežavanja)) tu ti je sve objašnjeno step by step .. pa vidi gde grešiš .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() da li moguce da virus neki mblokira to? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
ako ne zelis moju pomoc ili ne zelis da komuniciras samnom, samo mi tako reci.
ako ne umes da pogledas ip i proveris ping, reci i to, pa cu ti objasniti. ovako se prosto pitam da li citas ono sto sam napisao uopste ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Kao sto ti je receno, pinguj ih, pa dalje uradi SOHO Wizard, podesi IP-ove 192.168.1.2 i 192.168.1.3 i vidi jel ti crossover kabl...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 14.2.2006.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 28 puta na 19 poruka
|
![]()
Da se "privalim" u temu.
![]() Naime, dva računara su mi umrežena preko rutera, sa kablovskim modemom u prvom slotu rutera. Oba racunara rade ok (izlaze na net, šeruju stampace i fajlove...), do jednog trenutka... E, onda krece problem! Ničim izazvan, jedan računar sam promeni svoju IP adresu, i od tog trenutka prestaje da "komunicira" sa drugim, a ima izlaz na net. Sam sebi dodeli IP 94.189.175.2, subnet mask: 255.255.254.0 i gateway: 94.189.174.1, dok drugi ostaje u grupi 188.xxx... i idalje ima konekciju na net, ali ne vidi prvi. Kada probam rucno da unesem parametre mreze, uspem da povezem računare, ali ne i da im namestim gateway, tj. izlaz na net. Moje pitanje je, gde da pocnem da trazim uzrok problema? Btw. I ranije mi se to desavalo, i uspevao sam da prevazidjem problem tako sto bih, na racunaru koji je promenio IP, rucno unosio parametre mreže, pa onda mu "rekao" da ih sam nadje, i tako dok ne dodje u grupu 188.xxx..., ali mi se smučilo takvo "rešavanje" problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
@Hard2geT
Uradi sledeće :
Sigurno trajno rešenje bi bilo da na ruteru ugasiš DHCP server i da sve parametre mreže (adrese , subnet , dns i gateway) uneseš na oba računara ručno i tako da ostaviš , mora da radi .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Mislim da su gremlini u pitanju.
![]() Sada sam izmixovao mesta u switchu (ipak nije ruter - nema reset), bez udžekovanog modema, oba računara su dobila adrese 190.XXX... Kada sam vratio modem, dobili su nazad 188.XXX... i sve radi normalno! ![]() Edit: Više ne radi! Sve je po starom, samo od sebe! Poslednja ispravka: Hard2geT (22.6.2009 u 11:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Ipak nisu bili gremlini. Problem je bio u switchu. Tachnije, trebao mi je ruter zbog dinamickih ip adresa. Ruter kupljen - problem(i) resen(i).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
Član od: 23.6.2006.
Zahvalnice: 3
|
![]()
Imam kablovski internet preko SBB-a i svic (TP-Link TL-SF1005D). Hteo sam da umrezim dva racunara tako da dele internet nevezano jedan od drugoga i da budu u mrezi, a ponekad bi isao i laptop. Da li je to moguce preko svica i ako jeste kako se to radi, ili je mozda svic u kvaru?
Probao sam da im dodelim rucno adrese ali ili imam net samo na jednom ili na drugom ili su samo oni u mrezi, pa sam probao i automatski, ali ne ide ni tako? Da li treba da unesem gateway adresu ili sta? Pomagajte Poslednja ispravka: zombi (6.9.2009 u 12:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
Problem sa obaranjem sistema | Tintoreti | Kvarovi | 2 | 5.1.2009 0:48 |
Problem sa podešavanjima TV i monitora | bacacar | Grafika | 2 | 3.1.2009 13:06 |
Problem sa 3DSM 8 - problem sa konjem | M.A.G.E | 3D radovi | 7 | 29.12.2008 11:27 |
Problem sa TASKBAROM | Dapper | Operativni sistemi | 6 | 11.12.2008 17:01 |