![]() |
![]() |
|
ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.2.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 72 puta na 57 poruka
|
![]()
Spreman sam da ulozim u neki dobar mp3/4 player posto sam se stvarno smorio abjuzujuci nejaku bateriju svog moba..
Znaci ovo racunam kao investiciju na duze staze pa sam spreman da ulozim do 150e za dobar player + sluske. Stvari koje su mi bitne osim kvaliteta su sirok dijapazon extenzija i naravno trajanje baterije. Sto se tice sluski bilo bi lepo da mogu bez problema da ih koristim za gaming na svom laptopu. Hvala unapred. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Ako ti ne gori pod nogama, a imaš u planu da prošetaš van Srbije, izbor je višestruko veći. Ja sam bio te sreće da mi je upravo za tu cenu rođak iz Nemačke doneo Cowon D2+ 8GB + Sennheiser CX300-II (sad će Shadowfax da pita što njemu nisam doneo jedan
![]() Pod uslovom da ovde hoćeš da pazariš, pogledaj Sandisk Sansa Fuze. Model od 4GB se može naći, za 8GB nisam siguran. U svakom slučaju, cena plejera je dosta ispod predviđenog budžeta, ali zato možeš da priuštiš kvalitetnije slušalice i microSD karticu čime bi proširio memoriju. Druga varijanta je iRiver E100 koga sad videh na sajtu jedne radnje. Prednost u odnosu na Sandisk su veći ekran, bolja podrška formata (mada se novijim verzijama firmware-a omogućava FLAC, OGG i još neki formati na Sansi) i generalno provereno kvalitetan zvuk, mada nisam čuo konkretno Fuze model. Košta otprilike kao Sandisk, pa odluči šta ćeš. I E100 poseduje slot za memorijsku karticu, ali se pesme ne "spajaju", pa ti šetanje po folderima u potrazi za pesmom ne gine. Ali, opet kažem, ovu opciju uzimaj sa rezervom, prilično sam se iznenadio da uopšte ima iRiver plejera kod nas, a kamoli ovih relativno novih modela. Što se tiče gaming-a na laptopu sa bubicama, ne znam koliko je udobno, no, ako ti odgovara, samo napred. Ili uzmi neki Sennheiser iz HD2xx serije, ali se tu odričeš kompaktnosti dok si u pokretu. Preporuka za slušalice - Sennheiser CX300, ako nemaš ništa protiv in-ear modela. Možda će te cena od 80-ak evra iznenaditi, ali takvo je stanje ovde... Dobro je da ih uopšte i ima. Generalno, neki minimum što se tiče slušalica su Sennheiser MX360/MX560 za non in-ear modele, kao i Pioneer CL-20 za in-ear. Naravno, probaj da najuriš i Creative EP-630 koje su identične Sennheiser-u CX300 (osim logoa i 3.5 mm jack-a, ali verujem da ti to neće smetati), a koštale su, kada su poslednji put viđene u Srbiji, oko 20-30€. Za radnje me kontaktiraj preko lične poruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
A ako bubice nisu obavezne, imas Sennheiser PX100 i Koss Porta Pro, odlicne portabl sluske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Hvala na savetima, jos razmisljam. Jedan drugar mi je preporucio da uzmem polovan ipod touch 16gb.
Sta mislite o tom playeru i vredi li tih para? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...ght=iPod+touch
Evo ti review iPod toucha. Plejer je dobar, mada ako kupis iTouch, onda ti nece ostati nesto mnogo para za slusalice. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sharlo_03 na korisnoj poruci: | ||
maxx10 (16.6.2009) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Nakon intenzivne potrage na netu, saveta i preporuka. Pobedu je odneo (ubedljivo) cowon d2. Tako da cu pokusati nekako da ga nabavim, ako ne uspem onda cu verovatno uzeti ipod touch. Hvala svima na pomoci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
d-_-b
|
![]()
Samo ću ti reći da to nisu uopšte uporedive stvari.
![]() Dao Bog, proveo sam dosta vremena uz oba, pa pitaj šta god te zanima. Ako te mrzi da mene čitaš, a voleo bi tabelarno da uporediš specifikacije, baci pogled na ovaj link. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
maxx10 (16.6.2009) |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
d-_-b
|
![]()
iPod Touch je sprava koju krasi WiFi, veliki i kvalitetan ekran (3.5" vs Cowonovih 2.5"), izuzetno lep i inovativan GUI, kao i dosta aplikacija koje se mogu instalirati.
Cowon je mnogo bolji po pitanju kvaliteta zvuka, moguće je podešavati bukvalno sve: od EQ-ova, preko njihovih frekvencija pa sve do efekata kao što su Mach3Bass, 3DSurround, Stereo Enhance, MP Enhance i tako dalje. Drugačiji je i tip ekrana iako su oba touchscreen. Kod iPoda je moguće koristiti samo prste ali je omogućena i multitouch tehnologija, dok je kod Cowona navigacija moguća i upotrebom stylusa (olovčice), kao i prstima. Cowon ima proširivu memoriju, drugačiji dizajn, drag & drop način prebacivanja fajlova sa računara (iPod mora da syncuje pesme preko iTunesa), 4 "opipljiva" dugmeta čiju je funkciju moguće programirati. Na primer kada je hold dugme (dugme kojim zaključavaš plejer) uključeno, + i - dugmad može koristiti za premotavanje pesme; dugme za meni može takođe promeniti pesmu ili imati play/pause funkciju. Kombinacija je dosta, a na tebi je da izabereš šta ti najviše odgovara. I iPod i Cowon imaju dosta svoje prednosti, ali su to jednostavno, dva totalno drugačija proizvoda iako spadaju u prenosive plejere. Cowon D2 više naginje ka DAP-u (Digital Audio Player), dok je iPod Touch više PMP (Portable Media Player). Ovim sam istakao prednosti oba plejera koje su van specifikacija, a ti vidi šta ti odgovara. Prema onome što sam zaključio iz tvojih postova, bolje bi ti legao Cowon (ej, baterija drži čitava 52h reprodukovanja muzike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ma imao sam varijantu da uzmem preko BMfotoa, ostao im bio jedan primerak, ali nisam imao para tad. ![]() Po meni najbolji plejer, sa srecom da te sluzi. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shadowfax na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (16.6.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Need help of my newest MP4 player? | woterm | ŠDK - Foto i audio/video | 4 | 16.1.2011 15:55 |
GOM Player 2.1.14.4525 | RidiK | Video/TV softver | 6 | 10.1.2011 15:25 |
Koji player pusta DVDrip??? | Bane456 | Video/TV softver | 9 | 17.10.2007 21:45 |
Road Rush kodovi? | Darth Ivan | Stare igre | 5 | 1.11.2006 22:41 |
VP6 player | Plasaw | Video/TV softver | 7 | 24.12.2005 17:08 |