![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 19.3.2009.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Koliko je kvalitet jednog uslovljen kvalitetom drugog? Da li je moguce da npr. kanali na tv-u budu relativno losi a internet bude dobar i obrnuto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
Pa znas kako to je usko povezano ako je signal slab,mozes gubiti pakete i naravno imati sliku sa puno snega ako imas SBB kucaj u onom na cemu izlazis na net 192.168.100.1 ,pa vidi signal ili jos bolje okaci vrednosti,ako si mislio da li je moguce da net radi po cenu da slika bude losija mozes da ustedis koji decibel ako modem prikacis na spliter pre tv-a ,ali ako je signal los nema spasa zovi ih.
![]() Imas i resenja "na svoju ruku" kupis catv pojacavac firme "televes" ima povratnu spregu za net,i stavis ga na krovu na samom uvodniku,ali ovo ti je zadnje resenje ako bas SBB nece da postavi pojacavac a drugog izbora nemas..... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku starx na korisnoj poruci: | ||
astronaut (1.6.2009) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Evo kakve su vrednosti:
![]() vrednosti za SNR i ovaj power level od -10.4 blago variraju (+/- 0.2) dok je ovaj drugi power level zakucan na 50.8 negde sam citao da on ne valja da bude preko 50 pa me malo to zabrinjava, a ne znam kako se odrazava na sam internet ova povecana vrednost primetio sam da mi je ping ka google-u negde u rangu 70-90ms, mozda je to u sprezi sa tim power levelom, e sad, iako meni ping nije previse bitan jer ne igram nista online da li ta velicina mozda utice na brzinu surfa? nema izgubljenih paketa a pustio sam da ga pinguje dosta dugo slika na tv-u je daleko od perfekcije ali mi je bitnije da net radi kako treba zato sve ovo i pitam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Mislim da ne treba da se brineš za Internet, sve je u granicama normale.
Što se tiče loših TV kanala, to je potpuno druga priča i potpuno drugi deo cele instalacije. Kablovski distributivni pojačavači ne pojačavaju podjednako sve TV opsege (pa time i sve TV kanale). A koriste se tri opsega - S, UHF i VHF, pri čemu se S kanali takođe dele na one sa frekvencijama u opsegu između dva dela VHF-a (super band) i one sa frekvencijama između VHF-a i UHF-a (hyper band). Kod prenosa TV kanala važi pravilo da se najbolje prostiru najniže frekvencije, dakle prvi deo VHF opsega (kanali 1, 2, 3 i 4), zatim prvi deo S kanala, zatim drugi deo VHF opsega (kanali 5-12), pa gornji deo S opsega i na kraju UHF (21-77 i viši). A što se tiče frekvencija za Internet, koriste se dve, jedna za prijem i jedna za predaju. Prijemna frekvencija, kao što piše na tvojoj slici, jeste 586 MHz. Nemam kod sebe tablicu kanala, ali ako je u pitanju SBB, znam da on emituje na 55. kanalu u UHF opsegu. Frekvencija povratnog signala (dakle upload smer) kod tebe je 50 MHz, a to je otprilike VHF kanal 1 ili nešto ispod njega. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
astronaut (4.6.2009) |
![]() |
#5 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Modilacija je QPSK na 50Mhz, ako igras igre moze biti problema sa paketima i pingom,neznam kakvo ti je odradjeno cvoriste?.... |
|
![]() |
![]() |
astronaut (4.6.2009) |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Momci, hvala vam na ovako kvalitetnim odgovorima.
Nije u pitanju sbb vec avcom, i prakticno od prvog dana imam neke probleme. Od pre cetiri dana kada sam i uveo net morao sam da formatiram hard nekoliko puta jer me je urnisao neki trojanac i na kraju sam morao da stavim comodo firewall koji sada uspesno blokira napade koji su svi sa ip adresa slicnih mojoj, dakle sa istog provajdera. U pocetku sam mislio da mi je to uzrok velikog pinga ali sada kada je kompjuter potpuno ociscen problem i dalje ostaje. Ping ka google-u je retko kad ispod 300ms, uvece je i gori a ponekad se i gube paketi. Speedtest pokazuje normalne brzine dl-a i ul-a medjutim dl sa sajtova (probao cak i ati, microsoft i softpediju) mi ni u peakovima ne prelazi 100KB/s (osim mozda na samom pocetku dl-a) na paketu od 1.5Mb/s, uglavnom je oko 40KB/s. A ono sto je jako cudno je to da torrent uvek radi maksimalno (~200KB/s) cak i dok se surf, youtube i dl sa sajtova vuku. Pretpostavljam da provajder ne ogranicava protok jer bi prvo to uradio sa torrentima, ali nije mi jasno da li je uzrok slabog surfa, youtube-a koji koci i loseg downloada ping ili je nesto drugo? Sta vi mislite? Znam da sam sada offotpic-ovao sopstvenu temu ali mozda je bolje da ne otvaram psebnu jos i za ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Ma ne ogranicava on,vidi se da ide kako treba.Moguce da je do modema kaci ga na lan,ja znam za probleme plavog ekrana ako se kaci na usb,za protok nisam cuo.E sad jeste cudno da imas na tako dobrim sajtovima samo 100kb.Moguce da imas problema sa tvojim cvoristem ali sve jedno zali se tvom provajderu za nestabilan internet od pinga do paketa....
Isto je ranije bilo i sa sbb-om ,nakacili su vise korisnika nego sto link moze i uvece vise korisnika koristi net i eto problema.Vidi uvece kakva je modulacija kad to pocne da puca na 192.168.100.1 |
![]() |
![]() |
astronaut (7.6.2009) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Da kucnem u drvo sve se sredilo bas tog popodneva tako da zadnja tri dana radi kako treba. Ping je cini mi se i dalje malo veliki za kabl (70-80ms) ali mi to ne smeta jer ne igram nista preko neta a ne ugrozava mi streaming ili surf. Bice da su nesto radili bas tih dana kad sam ja poceo da koristim net.
A sto se same teme tice, ne znam sa kojim kanalom se poklapa frekvencija na kojoj net radi ali ja imam jedno 2-3 kanala sa slabijim prijemom a sudeci po netu izgleda da on radi na nekom od ovih "cistijih". A sto se modulacije tice, mislim da se ona nikad nije menjala od kad sam ukacio modem po prvi put, tj. uvek je bila qpsk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ok a i mene cudi ping, i ja imam kablovski isto kao i ti zna da bude visi ping.Vidis to je sve zbog provajdera evo konkretno kod mene sbb ima opticka cvorista po Vojvodini i imam najbolji ping prema madjarskim serverima tu je 35-45, nasi su 50-120 zavisi verovatno serveri koriste telekomovu optiku u vecem broju slucajeva.I dok se ne sredi ko zna kako ce biti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
"Otvoreni" Internet u EU u opasnosti | donator99 | Internet usluge | 60 | 17.9.2009 18:17 |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
wireless internet - jačina signala | natan | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 21.11.2007 17:08 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |