![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 13.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima! Imama manji problem sa knoppix-om. Naime studiram na ftnu i tamo koristimo knoppix za programiranje u C-u, svi smo dobili kopije ovog operativnog sistema medjutim samo kod mene nesto uvek ide po zlu. Napisem program, kompajliram ga i kada hocu da ga pokrenem terminal mi ne dozvoljava. Ispise poruku tipa:Not allowed ili tako nesto. Molim vas da mi pomognete, od ovoga mi zavisi ocena iz programiranja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 16.11.2005.
Zahvalnice: 128
Zahvaljeno 414 puta na 91 poruka
|
![]()
koliko znam knoppix je live linux, dize se sa cd-a . Probaj da u konzoli otkucas
-su ( da budes super user) , ako nece onda kucaj init 2 , onda ce automatski da se digne u root. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
sudo su Izgleda šašavo, ali nekad pomogne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Strahinja, možeš li da napišeš tačno šta uradiš (koju knaredbu pokreneš) i tačan tekst poruke o grešci? Takođe, daj nam i rezultat naredbe
Kod:
ls -l komanda U slučaju da nemaš dozvolu da kao običan korisnik pokreneš tu komandu dobio bi grešku Permission denied. Ovo možeš da prevaziđeš sudo komandom, odnosno su -c komanda nakon čega treba uneti lozinku root korisnika. Međutim, postoji mogućnost i da izvršna datoteka nije executable (nema exec [i]flag[/b]) pa zato ne može da se izvrši. No, i u tom slučaju bi dobio poruku Permission denied. I da nebi dalje nagađali, daj nam one informacije koje gore pomenuh i rešićemo problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|