Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.3.2009, 0:41   #1
Flash91
Veteran

Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 215 puta na 121 poruka
Određen forumom The Last Remnant

S obzirom da je igra izasla pre nekoliko dana (i za sire narodne mase) da li neko ima predstavu kakva je igra? Skinuo sam je ali jos nisam imao vremena da je igram...
Flash91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2009, 15:41   #2
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
Određen forumom Re: The Last Remnant

Klasicni jRPG pravljen i za zapadno trziste od strane Square Enixa, powered by Unreal Engine 3.

Wiki:

Citat:
The Last Remnant has received a largely mixed reception, with an aggregate score of 65 out of 100 at Metacritic, based on 36 reviews.
The Last Remnant has received a 38/40 from Famitsu Magazine.According to an article posted on 1up.com, the review praises the battle system for its unique, massive scale battles reminiscent of Romancing SaGa but refined to a wholly new class; however, the learning curve was criticized, as well as the length of battles and the inability to choose skills.
GamePro gave The Last Remnant game 3/5 stars, claiming the game "presents itself with an innovative 'East-meets-West' that suffers from unfortunate poor execution." While it praised The Last Remnant for "stunning visuals, solid voice acting, and immersive environments," GamePro also pointed out "repetitive battles, cluttered screens, and annoying 'quests'."However, Kato of Game Informer writes that "the characters are over the top and ply heavily on stereotypes to elicit specific feelings from the player."
GameTrailers has given The Last Remnant an 8.0/10, stating "The Last Remnant is a hard game to judge. A person's enjoyment of it will be directly related to how much they can tolerate the persistent graphical issues. If you can get past it, there's a lot to enjoy [such as] the smart design decisions, and its unique battle system."
Gamespot gave 6.5 citing abysmal frame-rate problems and awful texture pop-in as well as obtuse combat mechanics as the game's main failings. It however praised the musical score and visual style.
X-Play gave The Last Remnant a 2/5, criticizing the load screens, long cutscenes, and the battle system, saying the game played itself.
IGN gave The Last Remnant a 5.3/10, stating that it suffers from extreme technical issues and is "strictly for the hardcore." IGN's Three Red Lights Xbox podcast later criticized the game's lack of game progression achievements and the vagueness of the current achievements (such as "The Ravenous Hunter: How is Mr. Diggs? Try harvesting a certain item...").
donator99 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2009, 16:31   #3
evil_geko
Starosedelac

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka

Kako sam veliki fan FF-a, ovo se mora probati.
evil_geko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2009, 19:34   #4
Crni021
Član

Član od: 27.3.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka

Jeli ovo nesto na fazon Devil may cry-a?
Crni021 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2009, 19:56   #5
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Nije.

Ima recenzija ovde:
http://www.gametrailers.com/player/43107.html?type=flv

Inače ove slabije ocene zbog tehničkih problema su sa Xbox 360 verzije. PC verzija kako čujem radi jako lepo sa te strane.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2009, 10:38   #6
ForceCommander
Član

Član od: 28.4.2008.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 54 puta na 40 poruka

Čitam ovo, ali ne mogu da poverujem...
http://www.gamespot.com/pc/rpg/thela...opslot;thumb;1
Citat:
The PC version of this fun and fascinating role-playing game is far superior to its Xbox 360 counterpart.
Square je napravio igru koja je bolja na PC-ju nego na konzoli?! E, ovo moram da probam...
ForceCommander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2009, 12:57   #7
ktulu
Član

Član od: 29.1.2007.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 123 puta na 90 poruka

Evo ja na Athlon XP 3000+ (1.8GHz), znači single core, 8600GT i 1.5GB RAMa sam odigrao sat-dva igre i za sad radi sjajno na skoro maxed out efektima (sem low senki i visibility na sredini).
Battle sistem naginje ka taktičkom mada, za sad, nije tako detaljan i pregledan. Nisam još duboko zaglibio u gameplay, igrao sam tek prvih nekoliko quest lokacija.
ktulu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2009, 14:34   #8
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

iako sam je igrao svega nekih dvadesetak minuta, igra mi izgleda zanimljivo jedino me je nervirala muzika u nekom tehno metal fazonu tako da sam je ubrzo maksimalno utišao, inače grafika je odlična na konfi iz profila sve je na max, zvuk je takođe odličan, glasovna gluma deluje dovoljno ubedljivo, animacije su tečne, jednom rečju sve je ok, igra je da kažem osveženje jrpg stila na pc-ju.... još samo da nađem dovoljno vremena i da je odigram......evo i nekih screenshotova glavnog lika Rush-a Sykes-a

N_i_k_o_l_a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2009, 18:05   #9
Densetsu
Veteran

Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka

Svidja mi se to sto ima opcija za engleske i japanske glasove. Ja sam stavio "INGLISH VUICES" Mozda obrnem drugi put sa japanskim iako nista ne razumem
Densetsu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2009, 12:07   #10
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Ako igrate preko tastature i nervira vas što stalno ispisuje komande sa džojpeda koje treba da pritisnete, ima u opcijama da se promeni da ispisuje tastaturne komande u igri.
Stara 24.3.2009, 12:17   #11
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

voodoo, valja li ovo ista? Ima li FF feeling ili se razlikuje? Davaj neke utiske.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2009, 18:05   #12
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Pa onako, standardno predugačke scene pune prepatetičnih dijaloga, sasvim ok borbeni sistem, solidni voiceoveri... ko nije alergičan na japanske igre, može da proba mada ne deluje mi da će igra na bilo koga ostaviti trajan utisak.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Corwin (24.3.2009), shrafko (24.3.2009)
Stara 24.3.2009, 21:20   #13
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Očekujem malo duži raport kad odmakneš.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2009, 11:30   #14
Dana
Član

Član od: 16.3.2009.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 49 puta na 25 poruka

E, ok to sve, ali kakav je opšti utisak, u smislu, je l' dečja ili malo ozbiljnija, ne znam kako drugačije da objasnim.

Poslednja ispravka: Dana (25.3.2009 u 11:41) Razlog: Zarezi, zarezi...
Dana je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2009, 13:48   #15
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Pa nije baš ozbiljna
Mislim ne znam kako da kažem, igra em je sapunica em radnja ko da je pisana za neku svemirsku operu Meni je na pameti još uvek Witcher gde je atmosfera bila skroz tamna i za/ebana, ovde toga nema ni u tragovima, bar meni
Mislim probajte, ako ništa grafika je fenomenalna, muzika je OK, cela igra je vrlo profesionalno odrađena, al prosto, ovo je j-rpg u "svoj svojoj slavi" tako da znate šta da očekujete, tj da ne očekujete.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
shrafko (25.3.2009)
Stara 25.3.2009, 13:57   #16
ForceCommander
Član

Član od: 28.4.2008.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 54 puta na 40 poruka

Kako stoji sa kontrolama? Je li podržan miš (ovo je Square-ova igra, bolje da ovo nisam ni pitao), a ako nije može li se udobno igrati samo sa tastaturom? Pošto mi ne pada na pamet da koristim džojstik...
ForceCommander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2009, 14:11   #17
Dana
Član

Član od: 16.3.2009.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 49 puta na 25 poruka

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Pa nije baš ozbiljna
Mislim ne znam kako da kažem, igra em je sapunica em radnja ko da je pisana za neku svemirsku operu Meni je na pameti još uvek Witcher gde je atmosfera bila skroz tamna i za/ebana, ovde toga nema ni u tragovima, bar meni
Mislim probajte, ako ništa grafika je fenomenalna, muzika je OK, cela igra je vrlo profesionalno odrađena, al prosto, ovo je j-rpg u "svoj svojoj slavi" tako da znate šta da očekujete, tj da ne očekujete.
E, pa to sam mislila, i meni je u glavi još Witcher, ali rekoh, da ne budem dosadna. Pa, nabaviću je, kad završim Mass Effect, pa ako ne bude nekih drugih ozbiljnijih naslova...
Spasiba!
Dana je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2009, 12:49   #18
muki85
Starosedelac

Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 514 puta na 347 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku muki85

Evo jednog mini review-a od mene. OGROMAN sam fan Final Fantasy serijala, još od super nintenda. Odigrao sam maltene sve delove, s' tim što mi je sedmica ipak najlegendarnija, i najrevolucionarnija. Definitivno momci iz Square Softa znaju šta rade (današnja simbioza Square Enix), i nikada ne prave igre koje loše prolaze na tržištu. Mislim da je ovo pozitivan signal koji nam šalje Square Enix (u nastavku teksta SE), a to je da će možda još koja njihova igra ugledati svetlost dana na PC-ju. Ko nije igrao Final Fantasy do sada, moja preporuka jer ne postoji ništa slično. Ko je igrao Dvanaesticu, naći će se u sličnom okruženju.

E sad malo više o samoj igri. Priča je za sada (igram oko 9 sati aktivno) još uvek po malo tajnovita i nerazjašnjena, a kreće otmicom Vaše sestre od strane misterioznog lika i njegovog Idola (Remnanta). Remnanti su inače zaštitnici ljudi i gradova, koji su vezani za dušu pojedinca koji ih kontrolišu. Kao i uvek SE pravi jako jako upečatljive i prepoznatljive likove, koji (bar na mene) ostavljaju jako pozitivan utisak. Volim istočnjački fazon i njihov dizajn. Veliki mačevi i simpatične frizure . Dijalozi nisu baš nešto posebno, ali ipak ispunjavaju celokupni utisak, a glasovi kao i akcenti se razlikuju od rase do rase.

E sada moj najomiljeniji deo Battle system i napredovanje likova U igri možete voditi najviše 25 likova u isto vreme. Po pet likova (unit-a) se skupljaju u jednu uniju (union) i ukupno u jednoj tuči možete voditi 5 unija. Unija može imati najmanje jednog, a najviše pet likova. Unija funkcioniše kao zajednica, i napada protivničke unije. HP (healt points) je zajednički za celu uniju i nećete morati da brinete o energiji 25 likova u isto vreme, što je jako dobro. Napadi se dele na Combat Arts i Mystic Arts, tačnije na magije i obične skilove. Takodje postoje i klase, za sada sam zapazio samo 3 a to su bile: magus, fighter, freelancer. Tuča je u klasičnom poteznom maniru i jako je dinamična sa odličnim efektima. Tu su takodje razgovori između likova u tuči, kao i međusobne reči podrške koje doprinose atmosferi. Postoje naravno i critical hits, koji vas teraju da budete "budni" u toku borbe jer se s' vremena na vreme pojavljuju određeni tasteri koje morate pritisnuti u pravom trenutku da bi ste aktivirali crital. Takodje postoje i taktički delovi borbi, napad sa ledja i boka i tome slično. Jednostavno, mora se odigrati par borbi da bi se ušlo u fazon i to je to.
muki85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci:
nikdon (15.4.2009)
Stara 1.4.2009, 12:50   #19
muki85
Starosedelac

Napredovanje likova je odrađeno po jako pojednostavljenom sistemu, i svodi se na skupljanje iskustvenih poena koji se raspoređuju automatski i poboljšavaju statistiku vašeg lika. Učenje magija i skillova je takođe urađeno po istom principu. Što viče koristite neku magiju, ona če vremenom jačati i puniti sopstveni nivo, dok ne dosegne maksimum, i onda dobijate novu magiju koja kreće od prvog nivoa, i tako u krug.

Jedna od glavnih stvari koja mi se dopala, a tiče se questova je to što kad pokupite neki side quest, igra vas automatski prebacuje na tu lokaciju, odradite quest odmah i to je to. Ovo štedi smaračko tabananje i gubljenje u imenima lokacija i mestima na mapi. Druga stvar koja mi se dopala su mini igre koje su oduvek krasile ostvarenje iz SE. Imate skupljanje retkih itema za pravljenje oružija kao i druge opreme, zatim iskopavanje uz pomoć Mr. Digg-a (malog pande obučenog u odelo samuraja - kiborga ). Video sam na gamerankings-u da igra nije baš najbolje prošla ali se meni ipak dopada. Verovatno se većini pravih zagriženig FRP gejmera neće dopasti baš puno, jer neće moći da se toliko posvete budženju likova u najsitnije detalje, ali ipak igru toplo preporučujem. Nadam se da ću večeras uspeti da frapsom snimim malo gameplay-a i po neki screen, pa da vas navučem na igru.

Možda nije biser kao što mi je bio npr. Kings Bounty, ali je svakako za mene igra koja me je puno iznenadila po kvalitetu. Tačnije svaki klon Final Fantasy-ja je za mene dobra igra, ali to ne znači da će se svakom svideti. Igra je na hardu teška oko 11 giga, i mogu reći da je solidno zahtevna. Na mojoj makini u profilu radi skoro sve na high u 16x10, sem nekih shadow-a koje sam stavio na medium jer u bitkama znaju da namuče komp, a nije neka razlika u kvalitetu.
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci:
Corwin (26.4.2009), Dollar (10.4.2009), draske73 (27.4.2009), Garinca (1.4.2009), Miki (23.4.2009), nikdon (15.4.2009), shrafko (1.4.2009), zakle988 (1.4.2009)
Stara 16.4.2009, 22:49   #20
muki85
Starosedelac

Pošto vidim da je tema skoro pa mrtva, moraću da je malo oživim. Dugo sam čekao da snimim gameplay, jer sam imao jako puno posla, pa nisam ni stigao da igram puno. Ali sam se zato poslednjih par dana bas naigrao, i dosta napredovao. Što je više igram, sve mi je zanimljivija i zanimljivija, najbitnije mi je da igra nije monotona. U ovom mom mini klipu možete videti glavni meni, zatim moju kupovinu novog mača u jednom od gradova (jedva sam sakupio dvadeset i kusur hiljada ), zatim izlazak na mapu sveta, zatim dve tuče (nemojte da vam se čini kao da sam ih odvalio, jer sam ipak jako veliki level, jer se spremam za veliku bitku koju gubim već treći put za redom, pa se malo budžim ), i na graju možete videti mr. diggs-a u akciji kako iskopava iz drveta neke stvari koje su potrebne za sklapanje oružja. Evo link-a, nisam odradio youtube na forumu, jer ne znam da li može kočiti korisnike sa sporijom vezom. Nadam se da nisam jedina budala na forumu koja igra ovu igru, ajte malo živnite!
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:40.