![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 7.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dobar dan,
ne znam da li je ovo pravo mesto za ovo pitanje ali ako nije molim moderatore da pomere temu. Moje pitanje glasi: Da li neko ima neki plan razvoja mreze u nekom objektu? Znaci neka slika kako bi trebala mreza da se sprovede u nekom objektu sa oznacenim mestima, prikljuccima..... Student sam informatike i imamo predmet mreze pa me zanima samo da li neko to ima i kako to izgleda jer cu morati i ja tako nesto da uradim, ali ne znam kako. Unapred hvala svima na odgovoru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Malo si nejasno napisao sta ti treba?Pa mrezu projektujes shodono objektu u kome ce se nalaziti i vrsti interneta koji ce se korisititi.Znaci moras videti kakav se pristup internetu planira tj. da li je u pitanju kablovski,adsl,bezicni....Kada imas tu informaciju,moras videti koji je planirani broj racunara(i naravno ostaviti mesta za prosirenje),koji je broj prostorija i udaljenost od mesta gde ce se nalaziti server/ruter pa treba voditi racuna o maksimalnoj duzini UTP kabla,da li kablovi idu kroz vec pripremljene kanale u podu/zidu ili se zidovi stemuju ili mozda kroz plasticne vodjice....Za sve ovo ne postoji neka generalna sema jer situacija kao sto vidis zavisi od mnogo faktora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
SBB uvozi internet iz inostranstva? | Bryan Fury | Internet usluge | 32 | 2.12.2008 19:33 |
Internet u Zemunu? | kinteC | Internet usluge | 1 | 13.11.2007 23:28 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |
Internet preko mobilne 3G mreze | Predrag Stankovic | Internet usluge | 2 | 18.4.2007 20:42 |