![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam 2 HDD-a. Ovaj drugi, na kome nije sistem, od skora je počeo da se čuje kako se zavrti povremeno, kad otvaram nešto što se nalazi na njemu. Znači, ima i malo kašnjenja prilikom otvaranja tih fajlova, ali samo tada, kada se tako zavrti/pokrene. Inače, sve radi normalno. Kao da se uspava, pa se povremeno pokrene/zavrti.
Nešto mi je frka da mi ne rikne, pošto su mi bitni podaci upravo na njemu (za posao + mnogo muzike). Šta bi moglo da bude? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Mozhda mu treba malo negovanja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Da nemaš ti upaljen neki power saving mod na HDD-u pa se gasi kad nije u upotrebi?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
pezzilla (3.3.2009) |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Vrlo verovatno da je to u pitanju. Ako nije to, onda može biti loš kontakt sa kablom za napajanje (ali to obično ide u paru sa potpunim blokiranjem sistema kada dođe do isključivanja-uključivanja nasumice).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dbaja na korisnoj poruci: | ||
pezzilla (3.3.2009) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
Ako je u pitanju power saving, iskljuci ga. Motorima hard diskova ne prija cesto zaustavljanje i pokretanje, a i ne znaci ti nista za desktop. Kod HDD-ova za laptop je druga prica, oni imaju mnogo veci deklarisani broj start-stop ciklusa.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Picard na korisnoj poruci: | ||
pezzilla (3.3.2009) |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Izgleda da je to bilo u pitanju.
Po defaultu je stajalo na 20 minuta u Power options (Change settings for the plan: Balanced/Change advanced power options/Turn off Hard disc after...). Videću da li se ponavlja opisani problem, pa ćemo zaključiti, ali 99% je to bilo u pitanju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
Evo i ja imam neki problem, speedfan mi u smart prijavljuje raw read error rate, od 89 - 100. Znači ono, ta brojka se menja, čas je sve kao super, čas padne na 94-95
Malo sam zabrinut, to već traje od kako sam kupio hdd ![]() Dešava mi se kad testiram neki veliki rarovan fajl da mi prijavljuje greške u raznim rar fajlovima, i tako par puta i onda na kraju ispadne da nema greške iz trećeg puta Hdd mi je Hitachi HDP725050GLA360, i ima garanciju od godinu dana. Ne znam da li treba da reklamiram odmah, ili da čekam raspad sistema, jer ko će da prihvati reklamaciju ako sve skoro super radi ![]() Menjao sam i kablove, ali ništa, drugi hitachi od 160 giga radi super bez greški... evo sad kaže da je sve u redu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto | Nenad Stevanović | O igrama uopšte | 116 | 10.3.2009 0:04 |
Nešto se čudno dešava | Evil_crack | Kvarovi | 8 | 26.1.2009 1:09 |
Čudno se ponaša... | Srki | Osnovne komponente | 8 | 30.4.2008 19:47 |
Ma, dajte nešto originalno! | Simke | Modovi | 41 | 15.7.2006 11:09 |