![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam Kingston USB 8GB i problem sa prebacivanjem sa flash-a na hard disk i sa hard diska na flash. Naime prebacivanje sa i na njega traje citavu vecnost, da bih prebacio npr 6gb na flash treba mu oko 2 - 2,30 sata.Da li imate neki savet sta bi mogao biti problem i kakoga otkloniti?
Unapred hvala Erne |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kada si ga poslednji put formatirao? Formatiraj ga ponovo, mozda pomogne.
Edit: U kom file sistem-u je formatiran? Poslednja ispravka: dzonihsv (5.2.2009 u 1:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
da li si ga utakao u USB 1.1 ili USB 2.0 port? ovi napred su obično ovi sporiji i to sve traje čitavu večnost... probaj da ga utakneš pozadi (mada ako imaš neki stariji komp, onda ti ne gine investicija od 500 dinara na USB 2.0 karticu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Utaknut je u USB 2.0 port i formatiran je u FAT 32 (drugu opciju ne nudi) i evo 4.5GB prebacuje vec sat i po vremena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() au...nisam ni obratio paznju da je pre mene neko rekao sve ovo...pozz Poslednja ispravka: MC WyYt ?1 (5.2.2009 u 2:03) Razlog: citaj sta drugi pisu...lol |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MC WyYt ?1 na korisnoj poruci: | ||
Erne Nadj (7.2.2009) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
Sta tacno prebacujes? Ako je u pitanju gomila sitnih fajlova, onda nije ni cudo sto sve to traje toliko dugo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Produvaj USB ulaze (mozda ima prasine). Ne znam koji OS imas ali instaliraj usb2.0 drivere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Ako prebacujesh gomilu sitnih fajlova tipa slike, muziku ili josh gore tekst, onda je normalno shto prebacuje ochajno sporo...
Kao shto su ti pomenuli pre mene obavezno proveri da li prebacujesh 1.1 ili 2.0 standardom, jer je 1.1 mnoooooogo sporiji... I trece, ako zelish da ga formatirash u NTFS, shto ce ti trebati ako zelish da prebacujesh vece fajlove, tipa hdrip od 4.5 Gb to se radi na sledeci nachin: Nadjesh u device manageru flash, u njegovim opcijama podesish optimize for performance i onda cesh imati i opciju da ga formatirash u NTFS... E sad NTFS jeste bolji, ali navodno utiche na radni vek flash-a...Sad shta znam, po meni samo koristi safe remove i kad zavrshish s radom odmah otkachinji flash, a pretpostavljam da imash i garanciju na 5 godina, tako da po meni nema brige za NTFS... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku next na korisnoj poruci: | ||
Erne Nadj (7.2.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kingston flash problem | Crni021 | Nosači podataka | 32 | 27.4.2009 19:28 |
Dvoumljenje oko memorije (GEIL vs Kingston) | uros@3D | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 9.7.2008 15:06 |
Razlika u procesorima | Master Of The Air | Osnovne komponente | 39 | 28.10.2007 17:56 |
Asus N-Force A7N8x-x i Memorija Kingston 512mb-ne moze da se utakne | madjo | Osnovne komponente | 8 | 21.7.2007 17:40 |
Corsair DDR2 XMS2 800MHz vs KINGSTON DDR2 900MHz HyperX | zokocx | Osnovne komponente | 6 | 21.2.2007 0:42 |