![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Evo danas mi se opet pokazo BSOD (ekran smrti-blue sreen of death) i resio sam da ga zapisem da bi postavio ovde,jel verovatno neko zna sta je upitanju
BSOD: ------------------------------------------------------------------------- A problem has been detectedand windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: nv4_disp The device driver got stuck in an infinite loop.This usually indicates problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly Please check your hardware device vendor for any driver updates. Technical information: ***STOP: 0x000000EA (0x8186A288 , 0x81A268e0 , 0xF81B9CB4 , 0x00000001 ) nv4_disp Beginning dump of physical memory Physical memory dump complete Contact your system administrator or technical support group for further assistance -------------------------------------------------------------------------- E da,cesto mi se desava da u sekundi ode slika na ekranu.Pojave se samo neke kose strafte,prekine se zvuk,i moram da restartujem kompjuter.Predpostavljam da i ovo ima veze za grafickom ![]() Graficka je: GeForce 6200 ,128 mb Pomagajte ! EDIT: Graficka ume da samo "zabode tokom igrica. Stane mi sve potpuno,cuje se zvuk,onda i zvuk pocne nekako da zuji= trrrrrrtrrrrrrrrr,onda se vrati zvuk,ali samo restart pomaze. I ovo je deo problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Sam BSOD ti daje informaciju sta nije u redu. Pogledaj i videces da ti pise nv4_disp sto znaci da nesto nije u redu sa drajverom za graficku karticu.Moja preporuka bi ti bila da odradis sledece: uninstaliras drajvere za karticu, uninstaliras directX, izvadis karticu iz slota na ploci, uradis clear cmos(i ucitaj default vrednosti biosa kad prvi put ukljucis komp nakon ccmos i vadjenja karte), vratis karticu, instaliras drajvere neke starije malo (ne najnovije, desava se da stariji modeli kartica nisu podrzani) i instalnes directX. Nakon toga probaj da odradis neki test ili pusti neku igru cisto da vidis sta se desava pa javljaj
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jozvan_Kg na korisnoj poruci: | ||
zomg (3.2.2009) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
2 problemos.
1. wtf znaci clear cmos? 2. imam USB tastaturu,nemogu da udjem u bios... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
clear cmos = reset BIOS-a, iskljuchi kompjuter i sa ploche izvadi bateriju na par minuta pa je vrati.
Inache nabavi od nekoga PS2 tastaturu (ne verujem da je to teshko) i udji u BIOS, ima u njemu podeshavanje da se omoguci ulazak i sa USB tastature ako se ne varam |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
zomg (3.2.2009) |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Upomoc! Plasim se da se to iz naslova i meni deshava!
![]() ![]() Pre ovoga danas, mozda mi se par puta javila gresha sa nv4_dsip. Pisalo mi uglavnom da je drajver nesto puko, grafika postane basic ali sve to restart reshi. Danas mi puche. Ali sad mi je stalno zeznuta slika. Treperi, mutna je, sve je onako.,.. bezveze, ima share koje se pojavljuju i nestaju i sve radi usporeno. Probao sam deinstalaciju i instalaciju najnovijih drajvera... ne pomaze. Najgore od svega je sto se takva losha slika manifestije i u biosu i prilikom ucitavanja windowsa, sto valjda znaci da nije problem u drajveru. U trenutku kada mi se to desilo prebacivao sam neke filmove preko lana i gledao dvd snimak, ako neshto znaci. Posle jedno 2-3 min gledanja doshlo je do seckanja, kao da loshe cita dvd a onda je slika freezirala. Onda je puko drajver i sve otishlo dodjavola... ![]() Grafichka je geforce 260gtx i stvarno se nadam da joj nishta ne hvali. Machina mi je godinu dana stara, skupo je placena i do sad je radila besprekorno. Pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
u garanciji je, nosi je tamo gde si je kupio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Probaj prvo da deinstaliras drajvere, ocistis komp sa driver sweeperom pa instaliraj ponovo graficku karticu, ako ne upali - garanciju u ruke i trazi novu!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Reinstalaciju drajvera sam probao - ne pomaze. Driver sweeper sam skinuo ali ga jos nisam isprobao. Sumnjam da je do drajvera iz razloga shto mi grafika shashavi i dok sam u biosu!
Nisam strucnjak ali, zar ne bi problemi sa drajverima trebali da se deshavaju unutar operativnog sistema? Primetio sam da se stanje pogorshava kako se graficka greje. Privih par minuta nakon sto je komp bio hladan radi sve ok. Onda polako prvo trepne par puta, pa se pojave razne linije i onda poshashavi. Ushao sam u safe mode, i tamo je radilo jedno vreme kako treba, onda je i se i tamo pojavile linije i pocelo da treperi. Sumnjao sam i na virus, poshto sam neposredno pre toga ubacio u lan i razmenio podatke outsiderski laptop, ali imam Avast, koji je redovno updatovan, koji je i nashao par virusa i zaustavio ih. ![]() A da, ono sto mi je cudno, imam josh jedan stari komp, celeron 2,4 sa geforce 4200 Ti na kome se tacno pre mesec dana desila skoro ista stvar. Komp je poceo da brljavi, ne tolko po grafici(par se nepravilnosti pojavilo) nego se ceo sistem skroz usporio ![]() ![]() ...Gremlini??? ![]() Da li je moguce da je problem sa strujom(znamo svi kolko kvalitetnu struju imamo), da ona preko napajanja ne zezne neshto graficku...? lupam, al ne znam vise sta da radim. Komp je kupljen 28.12.2008(ovaj novi), a u garanciji pishe da je na graficke 3god rok. Znaci grafiku pod ruke pa da trazim drugu...? ![]() soz na dugom postu i hvala svima koji su izdvojili vreme da ga procitaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Moguce je, cak verovatno, da je u pitanju struja, graficka je velik potrosac pa je osetljiva na nagle promene napona. Nisam znao da se problem pojavljuje u BIOS-u, to vec upucuje na kvar, tako da je najbolje da iskoristis garanciju i uzmes novu kartu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Prati temperaturu graficke.
Inace ja sam imao problem da mi se pojavljuje BSOD zbog graficke. Instalirao sam stare drajvere. I radilo je normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Pratio sam temperaturu. Ne ide iznad 60 i kusur stepeni. I kao sto rekoh, ako udjem u bios i tu ostavim komp, i tu se pojavljuju linije i treperenje, tako da nije do drivera. Osim toga vise nije problem BSOD, vec bljavljenje grafike i zakucavanje kompa.
BTW ima jedne novine koja me u potpunosti zbunjuje. Naime, juce sam pustio antivirus prilikom bootovanja da ide. Sve je jako dugo trajalo, za vreme skeniranja slika je bila cas u redu, cas sva u linijama (horizontalnim). Skeniranje je zavrseno, nije nadjen ni jedan virus i bootuje se windows i sve lepo radi. To je bilo oko 5 sati popodne. Komp sam testirao prvo lagano, a onda, posto je i dalje lepo radio, probao i igrao igre na njemu. SVE JE SUPER RADILO, bez ijednog nagoveshtaja neke nepravilnosti!!! Komp je bio ukljucen do SHEST SATI UJUTRU! Radio je u uslovima promenjive opterecenosti (kopiranje fajlova, surfovanje ali i igranje ozbiljnih igara(ne tako mali period)). Danas kad sam ga ukljucio, opet je zezao kao prethodnih dana... ![]() ![]() ![]() Da sam u BG-u, odmah bih se uputio prema dileru. Nego ja sam iz Kladova... 3 sata kolima treba do BGa, a treba tegliti komp, cekati odgovor... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Burazeru crkava graficka | ivanza | Kvarovi | 3 | 20.7.2008 19:28 |
BSOD me polako ubija... Restart iz čista mira | Mare13 | Kvarovi | 4 | 8.5.2008 15:44 |
Cudan BSOD | Ninoslav | Kvarovi | 3 | 26.1.2008 13:12 |
Koja graficka karta? | Aleksandar1987 | ŠDK - Grafika | 47 | 27.11.2007 23:49 |
nv4_disp.dll "infinite loop" bsod | Remedy | Kvarovi | 6 | 19.7.2007 16:03 |