![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.6.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Dali je tacno da kada instaliramo sve programe i igrice u program files folder da ce to usporiti racunar?Ja sam cuo neka misljenja da treba da se napravi nova particija posebno za to i da se tamo instaliraju sve instalacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 9.8.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 75 puta na 66 poruka
|
![]()
Lično instaliram sve sem igara u program files. Igrice čisto da ne bi zagušio C particiju, ubacujem na D. Znači instaliranjem u C nećeš usporiti računar, ali s´ obzirom da su igre sve veće preporučujem da se zbog količine prostora iste instaliraju na C.
Takođe, kad se instaliraju na D često se dešava da rade (sve sa snimljenim pozicijama) i posle reinstalacije Windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
u sustini jeste..zato sto ti instaliras na particiji na kojoj ti je operativni sistem..Dakako pozeljno je da ako imas veliki hard disk da napravis barem 2 particije jednu od 15-20gb samo za os(xp ili vista) i drugi na kome bi ti bile instalacije programa i igrica..
Takodje time ce ti biti i znatno lakse prilikom reinstalacije sistema jer si sve programe instalirao na drugoj particiji i mocices da ih pokrenes bez problema..windows se time lakse odrzava.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
a registry, common files itd? Ne guraju programi i igre baš sve u Program files...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 9.8.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 75 puta na 66 poruka
|
![]()
Tačno, zato sam i napisao da većina igara radi posle reinstalacije. Konkretno imam dual boot (XP i Vista), i ako mi igra instalirana na jednom OS radi na drugom znači da je čak mogu kopirati na DVD i kopirati na drugi računar. Oko 70% igara šljaka na ovaj fazon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 15.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 16 puta na 5 poruka
|
![]()
Po mom misljenju to ne bi trebalo da se dogadja jer ti je i onako sve na hdd-u...Komp cita sve podatke kada mu zatrebaju pa makar imao 20particija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
moze se desiti usporavanje. zato uradi defragment particije C.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
moze se desiti , zato uradi defragment particije C
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Desice se da ti uspore sistem oni programi koji se posle instalacije podižu sa windows-om (koji imaju ikonicu u system tray-u pored sata) ili instaliraju svoje servise tako da su uvek aktivni, ti programi ako ih instaliras u velikom broju potrosiće ti RAM, usporiti podizanje sistema i pokretanje programa, tako da vodis racuna sta sve instaliras Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 17.6.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Pa i ja sam do sad tako nesto radio,igre ne drugu particiju a programe sam stavljao na program files.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Program za snimanje videa u igri | bakalakadaka | Video/TV softver | 16 | 22.2.2013 19:38 |
Call of duty 2 | ZverBre | Akcione igre | 383 | 18.1.2012 23:17 |
Moj program - RunAsGUI | seymourc64 | Aplikativni softver | 8 | 13.10.2007 18:31 |
Program za video klub! | rogi23 | Aplikativni softver | 2 | 4.7.2007 20:53 |
Pomagajte ljudi (Program Files) | Milos Bozic | Operativni sistemi | 11 | 9.1.2006 17:54 |