![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 2.10.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
nedavno sam uzeo novu masinu(Intel core2duo e8200,hd4850,2gb rama,ga-p35-s3g...),i vec imam problema....?!
problem je u tome sto imam problema u skoro svim mogucim igrama....o cemu se tu tacno radi... na primer igram crysis i desava mi se da texture kasne tj.kasno se iscrtavaju...NA PRIMER krecem se kroz dzunglu i trava,drvece,objekti mi se iscrtaju skroz tek kada se dovoljno priblizim,,,a kad se udaljim oni se opet brisu...?????? iste probleme mi se desava sa A.Creed,Call of Duty,GRID,Dirt,...!to mi se desava i cak u starijim naslovima,,GTA...tako zvani W.distance...kako god da pojacam i smanjim u opcijama efekat je isti...?na ime problem je u drajverima...probao sam sa ati catalist 8.5,8.6.8,7.8.8,8.9...isti efekat... probao sam na visti sve to i opet nista...upgrejtovao sam BIOS...i...................opet ista prica...???????da li neko moze da mi pomogne po pitanju toga??????neznam sta da radim?uzeo sam nov komp da bi igrao nove igre i neradi kako traba?? .instalirao sam par verzija winowsa....probao sam i sa vistom i k```c ![]() e da lupam igram Gears of War i posle pola sata pojavi mi se crn ekran i nazad nema...a u windows komotno mogu da udjem???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
![]()
Moze biti da je napajanje preslabo.
Ili je grafika defektna. U prvom slucaju, proveri sa drugim napajanjem primerene jacine, znaci neko fino brendirano od 500w realne snage ako imas da uzajmis za test... Treba uvek obratiti paznju na napajanje prilikom kupovine, to je srce racunara...mozak ne radi ako nema onog sto mu dotura krv... (jbg. dobra je analogija za sitne sate i horor film maraton ![]() tj. sam si kriv i kupi drugo napajanje. U drugom, reklamiraj grafiku. A moze biti i neka druga komponenta, posto kazes da si razna softverska resenja probao...desava se to i sa novim racunarima. Najjednostavnije, sveukupno, odnesi racunar nazad, na testiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Sumnjam na graficku. Proveri je obavezno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Au... nikad cuo za takav slucaj, probaj da stavis recimo neki najnoviji DX... ako te ne mrzi snimi molim te da vidimo to cudo(ponasanje usred neke igre)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Nekako najviše liči na neispravnu grafiku, ako se dešava isto i u Visti i sa raznim drajverima.
Da napajanje ne valja, mislim da bi se ceo računar zaglavljivao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Imas li instaliran Ati Catalyst control center?Svaki problem s teksturama i grafikom u igrama tu podesavas.Otvori catalyst i nadji opcije za podesavanje tekstura,aa,af-a itd. i sve stavke stavi na ,,use aplication settings''.Nadam se da ce to rijesiti problem.Sto se tice Crysis-a samo mi se na warheadu pojavljivalo da se izgubi neki objekat(u 99% slucajeva kamenje).U Dirt-u i Grid-u i ostalim igrama sve je radilo kao podmazano.Probaj kako sam naveo mozda to rijesi problem!
![]() Poslednja ispravka: White Ripper (8.10.2008 u 20:05) Razlog: Pravopis |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku White Ripper na korisnoj poruci: | ||
Martin.Tyler (10.10.2008) |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Moguce je i da se pregreva graficka, proveri joj temperaturu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 15.9.2008.
Zahvalnice: 1
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 13
|
![]()
Slican problem imam i ja ne jednom racunaru. Grafika se skroz umrlja, kao uvecane osnovne teksture i nema druge do restarta. A ima problema i sa drugim stvarima. Mislim da ti je napajanje preslabo ili ti se pregreva graficka karta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hardversko-softverski problemi sa skenerima i štampačima | Freško | Kvarovi | 114 | 7.11.2018 16:12 |
Problem sa kompom! | dobarcovek | Kvarovi | 9 | 20.8.2008 15:12 |
Problem sa novim kompom! | Slavke | Kvarovi | 9 | 11.1.2008 18:17 |
Problemi sa novom plocom DFi NF4 Ultra | Boris B. | Kvarovi | 10 | 11.5.2006 3:42 |
Problemi sa zvukom! | vuka13mv | Aplikativni softver | 5 | 4.5.2006 14:36 |