![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Evo jednog (verovatno) prostog pitanja, naime:
Imam SuSe 10 i Win XP na jednom hardu koji je podeljen na dve particije (odnosno tri ukoliko racunam Linux swap part. ![]() Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Samo skini drajvere za mountovanje ntfs particije, knoppix ih ima preinstalirane npr. Ne znam kako se tacno zovu, sorry, ali tu je (ta-DAM!) google...
Mada u beta fazi su (ali rade relativno) pa bih ti savetovao da samo citas sa ntfs particija (tj pustas muziku i filmove) nikako d aupisujes nesto na njih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Evo sta ja radim.
Napravi na primer direktorijum C sa komandom mkdir /windows/C i direktorijum D mkdir /windows/D. Onda ti je najlakse da se logujes kao root udjes u /etc/fstab. Fstab otvori pomocu na primer kwrite i dodaj red: /dev/hda2 /windows/C ntfs ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0 tako isto uradi i za drugu particiju naravno hda2 zameni sa svojom oznakom particije. Na kraju moun - tuj sve uredjaje komandom iz konzole mount -a. To bi bilo to. Ako imas neko pitanje pitaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 155 puta na 64 poruka
|
![]()
Ja imam win particije u mnt folderu. (Mandrake 9.1) Jel' to znaci da nije tako kod svih distribucja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Kol'ko mi se čini Linux sasvim normalno čita NTFS particije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Linux cita i NTFS i FAT particije a bezbedno je pisati samo po FAT particiji, dok pisanje po NTFS particiji jos uvek nije tako sigurno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Što se mučiš sa dva os-a?
Izabereš lepo windows ili linux. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
& @svima koji su pomogli Bas sam piglu. Upravo sam nasao NTFS particiju, vec je mount-ovana(samo je trebalo malo bolje da pogledam). u svakom slucaju hvala svima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
linux i windows | kole racunic | Slobodni softver | 27 | 6.3.2006 16:44 |
Kako sacuvati poruke iz Yahoo-a | Staronsky | Internet tehnologije | 2 | 25.2.2006 2:29 |